במדחס של סופתי יש מה שנראה כמו עוד כניסה ועוד יציאה לגז (סגורים בפקק)- מה זה?
אסף.
Printable View
במדחס של סופתי יש מה שנראה כמו עוד כניסה ועוד יציאה לגז (סגורים בפקק)- מה זה?
אסף.
זה האופציה לבצע שינוי בזרימת האויר ולהפוך את המזגן למדחס אויר
אבל כך בחשבון שתאבד מעט גז האופציה טובה למקרה חרום
עמוס
שאלה? ככל הידוע לי מדחס של מזגן עובד כמערכת סגורה עם גז נוזלי בתוכו
ובמידה ואין גז המדחס נהרס
אז איך אפשר להפוך אותו לקומפרסור (ללא גז / שמן) ושלא יהרס???
באמת צורת העבודה הזו לא אידאלית למדחס (אלא אם כן אתה מרכיב משמנת לפני המדחס ואוסף שמן אחריו).
אבל בניגוד לתפקיד הקודם שלו הוא עובד מספר דקות מועט בחודש ומסתבר שמצליחים לעבוד עם המדחסים האלה כמה שנים טובות לפני שהם מתפגרים, גם בתצורה הזו.
ומה עם רכב שרוצים להוסיף בו מדחס נוסף מבלי לוותר על המזגן?
יש כללים כלשהם לגבי מיקום המדחס / רצועה וכו'?
תלוי בסוג הרכב
עמוס
חנן.
אני רוצה להפנות את תשומת ליבך לבעיה שנתקלתי בה.
כשהפעלתי ביום שבת האחרון את המדחס למילוי של 8 צמיגים גיליתי שהשמן שיוצא מהמדחס רותח (ממש מבעבע).
העניין הוא שכוונתי כמוך את הלחץ בווסת לאיזור 120-150PSI ולהערתי הלחץ הגדול שהמדחס מאלץ להתמודד איתו גרם להתחממות הרבה.
שיניתי את הלחץ ל50PSI וממה ששמתי לב המדחס מיידית שתחיל להתקרר ומהירות הניפוח של הצמיגים לא נפגעה.
קח בחשבון שאם המדחס שלך מתחמם כל-כך הוא עלול להשרף.
אורי טל.
כנראה כבר מאוחר מדי.
המדחס הפסיק לעבוד כמו שצריך. עדיין מנפח אבל לאט.
חשבתי שאולי זה קרה בגלל שהזנחתי אותו לפני כמה חודשים כשפירקתי את המזגן. חסמתי את הפתחים במדחס אבל כשהחסימות התעופפו לא טרחתי לחדש אותן. אז אולי נכנס לשם לכלוך שגרם להרס מהיר של המדחס כשהתחלתי להפעיל אותו.
ואולי זה באמת מה שאתה כותב. נשמע הגיוני. ניסיתי לשאול לפני שהתקנתי מה לחץ ההפעלה הנורמלי של מדחס המזגן ואף אחד לא ידע לענות לי על זה.
שאלה לעמוס: יש לך במקרה מדחסים כאלה שכבר לא יצלחו למשימה המקורית שלהם אבל יצלחו למשימה הזו ולא ידרשו ממני הרבה כסף?
באמת יכול להיות שזה גמר לך על המדחס. בכל אופן יכול להיות שעמוס ידע לענות על העומס המירבי שמותר להפעיל על המדחס. בכל אופן אחרי שסיפרת לי שהמדחס שלך אולי הלך לעולמו אני חושב שאני אוריד את הלחץ ל-30PSI שזה אמור להספיק בהנחה שאני מנפח ל-30PSI עבור נסיעת כביש.
מקסימום יקח יותר זמן לנפח את הצמיג אבל זה אולי יציל אותו ממוות בטוח.
אורי טל.
מדחס מזגן עובד בלחצים מאוד גבוהים עד 350-400 PSI ללא בעיה
אצלך כנראה המדחס עבד ללא שמן.
אחד היתרונות במיכל זה אגירת לחץ למילוי טוב יותר .
ב בעקרון אין בעיה לתת מדחס משומש ללא תשלום .
הבעיה זה המצמד ואת זה אני צריך לראות .
אתה מוזמן
עמוס
עמוס תודה.
המצמד, להערכתי הלא מקצועית, תקין. שומעים את הקליק החזק כשמפעילים, ורואים את הטבור של המזגן מסתובב במהירות הפולי כשמפעילים את המזגן.
מה הטלפון שלך?
שאלה לכל מי שניסה את המערכת הזאת (על צורותיה השונות), מי מיכם התקין שסתום אל-חזר ביציאה מהמדחס?
המזגן עבד בג'יפ הזה ללא בעיות במשך ארבע שנים.
לאחר ההסבה ניפחתי איתו רק פעם אחת, לאחר טיול, צמיגים של שלושה רכבים, ובפעם הבאה שניסיתי להפעיל אותו הוא כבר עבד חלש מאוד.
יכול להיות שמהפעלה אחת ארוכה, כרבע שעה, נגמר השמן והמדחס מת? או שאולי באמת מדובר בהתחממות?
למה, בולדוג?
כדי למנוע לחץ חוזר שיכול לגרום לנזק שאתם מדברים עליו, בעיקר עם מערכת שעובדת עם מיכל לאגירת לחץ.
אני הפעלתי מערכת כזאת עם מיכל ושסתום אל-חזר בלחץ של 150 psi ללא שום תקלות.
איך הלחץ החוזר יכול לגרום לנזק הנ"ל?
בכל מקרה, כידוע לך, אני ללא מיכל, כך ש30 ס"מ אחרי המדחס הצינור נקטע על ידי המחבר המהיר, ואין מה שידחוף חזרה לחץ מעבר ללחץ הקיים במדחס ובפיסת הצינור אחריו, בדיוק כמו במערכת שלך עם האל-חוזר.
בכל מקרה אנחנו עדיין לא יודעים מה הסיבה למוות. עוד מעט נבצע ניתוח שלאחר המוות ואולי נהיה יותר חכמים.
אני מודה, חטאתי, עוויתי, פשעתי, לא חיברתי עדיין את צינור הכניסה לצינור של מסנן האוויר. כבר קניתי את המחברים אבל עוד לא עשיתי את זה ואולי הצלילה:
http://imgsrv.pic4u.co.il/5d3b6a48e7...d70030000.aspx
הכניסה לשם כמות מים גדולה שגרמה למדחס להחליד מבפנים ולא לעבוד בהפעלה הבאה.
חנן, הלחץ החוזר יכול לגרום לקומפרסור לעבוד קשה יותר וע"י כך לגרום למוות המהיר שלו.
לא מובן לי בכלל.
כשהקומפרסור עובד הוא מסוגל להוציא, כמו שעמוס ציין, לפחות 300 PSI, ואם הווסת משחרר את הלחץ ב150 אז זה ברור לחלוטין שכל עוד המדחס עובד, שסתום האלחוזר לא נכנס לפעולה, כי האוויר, כמובן רק יוצא ולא נכנס.
בכל מקרה הלחץ שהמדחס עובד מולו לא יהיה מעל מה שהווסת משחרר.
כנראה שלא הסברתי את עצמי, השסתום אמור להיות כמה שיותר קרוב לפתח היציאה מהמדחס עצמו.
הרי גם אם המדחס מייצר 500 PSI ונוצר לך לחץ בצינור של 100 PSI כבר יש לך התנגדות לפעולה התקינה של המדחס.
השסתום פורק הלחץ ישב אצלי במקביל למערכת, ופרק את הלחץ רק בכדי למנוע לחץ עודף בצנרת. ולא לחץ על המדחס.