ציטוט:
הוא פשוט עוד אחד שהולך כמו שצריך...לא כי בא לו אלה כי הוא למד אמנם בעצמו אך כדוקטור לרפואה היה לו נגישות לספרות ולדוקטורים אחרים בכל מיני תחומים הוא אפילו מציין את זה אפישהו במאמרים שלו.
אני מניח שכדוקטור לרפואה יש לו את אותה הנגישות שיש לי ולך לספרות מכוניות-אינטרנט ואולי ספרים שקיבלת ממוסך זה או אחר, במחלקות בבי"ח לרוב אין ספרות לגבי שמני רכב..או שהוא הרופא מסימפסון שעושה חלטורות בגראג' הביתי אחרי העבודה?
ציטוט:
המאמארים שלו מבוססים על סיכות רבות עם מהנדסי שמנים על גבי האינטרנט ובכלל....
נו,
גם אנחנו מדברים, זה לא הביא יותר מידי מידע מבוסס חוץ מהמלצות יצרן שאין בהן לחדש בינתיים את מה שכבר יודעים.
ציטוט:
טויוטה יכולים להמליץ להחליף גם סנטטי כל 5 ונכון שזה עדיף אבל אין בעיה למשוך גם 7500
משאיות מושכות עם אותו שמן יותר....רוצה להגיד לי שהיילקס מפייח יותר ממשאית?
ציטוט:
אני לא מאמין שפילטר מקורי לא יכול להחזיק 7500...
תקרא מה כתבו לך,הפילטר יכול ומחזיק 10K, לפי המלצת יצרן צריך להחליף את השמן כל 5K, במקור ההמלצה נגעה גם לפילטר כל 5K אבל זה התייחס לטבלת אחזקה גבוהה של רכב שכל היום בתנאי שטח,גם מוסכי טויוטה מודים שאפשר להחליף פילטר כל 10K אבל את השמן עדיין ממליצים להחליף כל 5K.
ציטוט:
זה לא כל כך מכובד להיילקס שהפוטנציאל של המנוע שלו יכול להגיע להרבה הרבה יותר
יש משהו שכן יפתיע אותך?
ציטוט:
אי אפשר להתווכח עם זה שלא משנה אם 40 מעלות בצל או -10 מעלות.השמן פשוט צמיגי מידי ב2 מזגי האויר.
הכל יחסי,השאלה כמה ההבדל בצמיגות של השמן בהפרש טמפ' הנ"ל בהתייחס לאופי המנוע בכלל משנה משהו,אם מנוע מחזיק 840K עם הצמיגות ה"נוראית" כדבריך אז למה לקנות שמן יקר בהרבה?
תעשה חשבון כמה החלפות ביצעו במהלך 840K וכמה ההפרש בעלויות השמנים.
ציטוט:
לכן בפעם ה200 זה לא משנה אם אתה חי ברוסיה או בישראל אתה חייב לשאוף לרדת ל5W
או 0W.
ברוסיה גם חוסמים את מעבר האויר לרדיאטור בחורף אחרת מע' קירור קופאת, אתה משווה את תנאי מזג האויר בין תנאים כאלו למה שיש כאן??
ציטוט:
בזה אני אומר לכל מי שמעונין שרכבו יחזיק מקסימום זמן יברר עם היצרן או ישיג מקור כתוב שאומר כמה לחץ שמן צריך להופיע בסל"ד מסויים.
ככה בוחרים שמן נקודה.
היצרן לא יכול לדעת באיזה מצב המנוע שלך וגם אם אתה לא תפתח אותו לא יהיה לך שום אינדיקציה מדוייקת.
לכן יש להתחיל מהצמיגות הקטנה ביותר האפשרית
למשל 0W30
בגלל זה היצרן עשה ניסויים לפני שהוא הוציא את הרכב לשוק,בגלל זה היצרן המליץ על כמה וכמה צמיגויות בהתאם למשרע הטמפ' המקומי, בגלל זה היצרן יודע לתת המלצות חדשות לגבי שינוי צמיגות לדגם ספציפי ולא לכל הדגמים באשר הם.
אם שמן 15W40 יגרום למנוע להחזיק 840K כנראה שלא יהיה לי מנוע טורבו בזמן הקרוב..באסה :wink:
ציטוט:
בעקבות בלאי יש מנועים שכבר לא יכולים להשתמש ב0W30 או 10W30 וכו....
וחייבים 40 כמספר שני או משהו אחר.
לכן עד שאף אחד לא יביא נתוני יצרן לגבי לחצי שמן אין על מה לדבר
היצרן הביא את זה כבר,בעקיפין בזה שהוא המליץ לך על צמיגויות שונות בהתאם לטמפ' ולמנוע כדי שהמנוע יתפקד כמו שצריך למרות שינויים גיאוגרפים.
צודק,
אין על מה לדבר עד שתביא משהו יותר מוצק מציטוטים של רופאים עלומי שם או המלצות עיתונאים,בינתיים אתה זה שטוען משהו שונה, תוכיח את זה עם נתוני יצרן שאתה נהנה לנפנף בהם או עם משהו עם גב מאחורי ולא עם ציטוטי אינטרנט.
חלק מהעניין של האינטרנט זה הלופטגשאפט, כל אחד יכול להגיד מה שהוא רוצה ולטעון שזה מה שנכון,הרבה בררה מסתובב באינטרנט.
שמן 10W40 עובד מצויין במנוע 2L ואם תמליץ למישהו להשתמש בשמן 10W40 או 15W40 ממקור איכותי למנוע הזה שום דבר רע לא יקרה, בדוק עם המלצות יצרן והרבה גמלים שנוסעים בלי הפסקה עם השמן הזה.
לך, זה שטוען למשהו אחר יש קבלות או הוכחות למה שאתה טוען?
תוכיח,תביא מספרים,תביא משהו קונקרטי, לא כירורג כלי דם חובב הידראוליקה בזמנו הפנוי.