באותו קנה מידה שניתן להסב גיר מM3- בטח
עם בטיש אפשר הכול, שאל את שי.
Printable View
באותו קנה מידה שניתן להסב גיר מM3- בטח
עם בטיש אפשר הכול, שאל את שי.
האם מישהו יודע לספר איזה גיר מתאים לאיזה רכב?
האם ה- RE וה -RH ברי החלפה פשוטה?
האם התיבות של ה-WJ יכולות להתחבר לZJ?
ואבקש עוד פעם המלצה לבעל מקצוע טוב לשיפוץ גיר RH
לא אחראי לנכונות העניין אבל מעניין לבחון
There is a simple way to see which is stronger
And it's right in the code
46re
4 foreword gears
6 strength
R rear wheel drive
E electronic controlled
45rfe
4 (5 if flashes) foreword
5 strength
R rear wheel drive
Fe fully electronically controlled
46rh
H means hydraulically controlled
אז יוסי בוא אני יספר לך סוד יש לי את הרכב כמעט שנתיים ובסה"כ בשנתיים האלה הוא נסע 6000 קילומטר בלבד שאם תחלק את זה זה קילומטרים ספורים בשטח.
ואתה גם יודע לפי מיטב זיכרוני שהגיר קיבל את השמן המקורי{לפי המלצה שלך}וגם אופי הנהיגה שהרכב ננהג היא ממש לא מתעללת וממש לא הבאנו את הרכב למקומות קיצונים שאפשר להגיד שאלה היו הסיבות!!!אני בטוח שאני לא הראשון ולא האחרון שיגיד שהגירים האלה לא מוצלחים!!
אולי אני צעיר "וחסר נסיון "מבחינתך אבל מבטיח לך שאני יודע לא מעט על הנושא הנ"ל.ולא סתם אני ואבא שלי החלטנו להיכנס לתהליך של לנסות להסב את הגראנד לידני.ומבטיח לך שביום שהוא יסע אפשר להגיד שמבחינת הבעיות בגיר יש לי שקט...ולא פחד שכל שניה תיהיה החלקה או כל דבר אחר ...
ולפי מה קבעת שזו השמדה מסיבית של שני הגירים??
לא אני קבעתי. אתה קבעת ...
תקשיב, אני לא קובע כלום, אני משתדל להתיחס למה שאנשים כותבים פה, כאמת לאמיתה, ומגיב בהתאם.
אם אתה כותב, שנסעת 6000 ק"מ בשנתיים, והצלחת להשבית שני גירים, אזי או שהם מקולקלים מלכתחילה, או שמשהו בנהיגה שלך, לא בסדר. אני לא מצליח לחשוב על אפשרות שלישית. קשה לי להסיק מזה שכל הגירים של קרייזלר שנוצרו בשנים 93-98 דפוקים סידרתית, ושגיר אוטו' לא מתאים לשטח.
אז, אני לא יודע כמה נסיון צברת ב 6000 ק"מ, אבל זה קצת פחות ממי שנסע 100,000 ק"מ ועדיין, לא אני קראתי לך "חסר נסיון", את זה אתה עשית...
אז, שי, אין ויכוח. אתה צודק.
מאין לך לדעת שאלו ה6000 ק"מ היחידים ?
יוסי באמת שאני לא מצליח להבין מה אתה מנסה לומר פה ?אם אתה לא מצליח לחשוב על אפשרות שלישית אז כניראה שלא התעמקת מספיק בכל הדיונים שכתבתי בנושא!
יכול להיות עוד מלא סיבות למה כן הגיים האלה התקלקלו ולא בהכרח נהיגה קלוקלת או שהם עצמם היו לא תקינים
שי יקירי,
כשפתחת את השרשור הזה, בטח לא חשבת שיהיה דיון כל כך עמוק בעניין. פתיחת פנדורה תמיד היה וכנראה גם יהיה סוג של טאבו.
הייתי אומר שיריית הפתיחה שלך הייתה פה והייתה מלווה בחיזוקים ודעות שונות מהחברים פה. אני מניח שלא היית נכנס אליו לפני שקיבלת את הברכות מכולם וחיזוק חיובי שנתן לך את הבטחון שחיפשת.
אני בטוח שכולם פה רוצים בהצלחתך, האמן לי.
בשלב זה הייתי אומר שעוד מוקדם לומר עד כמה הפרוייקט שלך מוצלח, לכן כשתסיים את הפרוייקט שלך ותנהג על ידני. תוכל באמת לספר כאן על ההצלחה שלך (ממקום אובייקטי באמת) ולא שוב לחזק את ההשקעה הרבה שלך ולשבח את הפרוייקט.
הדיון בשרשור פה ובשני גם כן (של עזרא) לפעמים גם קצת יוצא מפרופורציות, בעיקר בגלל הדעות השונות ומשיכת הידיים כל אחד לכיוונו, הרי כולם רוצים להצדיק את קיומם ואת מה שהם יודעים (כבר לא משנה עם זה מניסיונם או חוות דעתם או סתם לעשות פה קצת אקשן..)..
אני ממליץ לך להשאר ממוקד ולהמשיך לסיים את התהליך שלך ואם יורשה לי בהצלחה מרובה.
ידני או אוטומטי זה באמת אבל באמת לא משנה.. בסופו של דבר חווית הנהיגה, העשייה והסבת הגיר שלך יהוו את מבחן ההצלחה.
עוד יהיו לך תקלות, בוא לא נחיה בוואקום.
ועוד דבר קטן ברשותך, תתעד את התהליך שנוכל ללמוד גם ממך ומהפרוייקט שלך.
בהצלחה איש
שוב, אני לא יודע. אני מסתמך על מה שאתה מספר.
ואני מנסה לומר דבר פשוט, שקשה לקבע דעה כ"כ מעוגנת על כ"כ מעט נתונים. זה הכל. אם אתה חושב אחרת, שיבושם. אתה לא יכול להיות יותר מ "צודק" פעם אחת. כתבתי לך, "אתה צודק" ... לא יכול לעשות יותר. את מה שכתבתי, לא יכול לקחת חזרה.
ואם אתה מצליח לחשוב על גורם נוסף, שאינו גיר מקולקל, או תקלה סדרתית, או אופי נהיגה, אשמח לשמוע וללמוד. אולי "עין הרע"?
אני מסתכל על הכלל, שנוסעים פה מאז 2004-5 על גרנדים משנות ייצור 93-98, עשרות כאלה, ברמות שדרוג שונות. וברמות נסועה שונות. חלק יותר שטח, חלק פחות שטח, מטופלים יותר או פחות, עם שמן מקורי או רק עם ATF+3, אבל, אף אחד לא הצליח להשבית 2 ממסרות אוטומטיות ב 6000 ק"מ. אז אולי זה "מזל רע" , אולי משהו אחר, האר את עיניי. אני לא מצליח לבד.
אני גם מפריד הפרדה מוחלטת בין הדיון כאן שבא והעלה טענה [ וזה מקום להחזיר את הקטר לפסים ] שיש בעיית אמינות עקרונית בממסרות אוטומטיות של GC93-38, ואני טוען שלמרות הריבוי בדיווחים על תקלות, רובן תקלות מינוריות שלא מטופלות נכון מסיבות כאלה ואחרות. ובין המהלך שבחרת [ ואני באמת מקווה שיצליח, ואף כתבתי לך לא פעם שעזרתי לך נתונה לפי בקשתך ] להסב GC לגיר ידני.
על ההתאמה, או החיבה שיש לכאלה לגיר אוטומטי לשטח או ידני, אפשר להתווכח עד לירח, ולא נשכנע כאן אחד את השני בצדקתו של מי , כי אין דבר כזה. דרור אוהב ללחוץ על הקלץ' מדי פעם, ואני מסתפק בשתי דוושות, ויד פנויה לשים על החלון...
יחד עם זאת אני כן יכול [ וזה מה שאני עושה, ] לבחון את דרך קבלת ההחלטה הגורפת שלך, ש:" גיר אוטומטי לא מתאים לשטח" והצהרה אחרת שאומרת :"אני בטוח שאני לא הראשון ולא האחרון שיגיד שהגירים האלה לא מוצלחים!!", אז אני בטוח שעל כל אחד כזה, אמצא לך שניים שיגידו ההיפך ...אז מה ? בא נתמקד בכאלה שנמצאים פה, ויכולים לחוות דעה. אישית, משימוש ארוך ימים שנים וק"מ, אני חושב שהרוב לא נמצא במקום שלך. ואם אני טועה, אשמח לשמוע.
ושי, הכי חשוב, אין פה שום דבר אישי נגדך, או בעד כל אחד אחר. לא מזלזל בניסיונך, יכולותיך והבנתך. אני מציג טיעון שכנגד. [ ואני אפילו יכול להגיד שהוא נתמך בעובדות נכונות ] זה הכל. זה לגיטימי, חוקי ואפילו מוסרי. ואתה יודע מה, היה לך משעמם, אלמלא היה כך ...
שיהיה בהצלחה בפרויקט.
באמת שהשרשור הזה מזכיר את הטענות של בעלי הכרכרות שהגיר של דיסקו אמין מאוד אבל בעלי המקצוע (חוץ מגורוים) כולם רמאים..
לא מכיר גיר של שרוקי אישית. כן מכיר גירים אוטומטיים וידניים.
כל הגירים האוטומטים יפגעו אם יעבדו בחום גבוה מדי.
גירים אוטומטים אלקטרוניים רגישים לבעיות קצרים\התנתקויות\חישנים פגועים וכו..
ככול שהרכב ישן יותר יש הסתברות שיסבול מהמפגעים הללו יותר.
גיר אוטומטי יותר רגיש פשוט בגלל שהוא יותר מורכב, לעומת גיר ידני.
אבל זה עדין לא אומר שאוטומט יתאבד כל 6K קילומטר.
כל זה ברור וידוע לכולם, הוויכוח כן הוא רק על הפרטים.
עד כמה פחות אמין, או האם ניתן לחיות עם זה או לא.
ועכשיו לשאלת השאלות - אוטומט או ידני?!
מבחינת אפשרויות השטח כמובן שכל גיר נותן.
אוטומט מאוד מאוד נוח בעליות טכניות.
היכן שצריך דיוק והתמדה בכוח.
הוא גם נוח במעברים טכנים היכן שצריך דיוק גבוה
הוא רע בירידות או מצב של "עליה שנכשלה".
שם הוא מסוכן כי בלימת מנוע היא בעיתית
הידני הוא בדיוק הפוך, טוב מאוד בבלימת מנוע, רע בכל השאר.
הטוב שבכול העולמות (מנסיוני) הוא טרנספר כפול.
שם בגלל יחס ההעברה המאוד נמוך יש בלימת מנוע גם באוטומט.
ובידני המנוע לא מדומם במעבר\עליה טכנית, שוב בגלל יחס ההעברה הנמוך.
ווואאאווו, כמה מילים...
רכב נוסף לסטטיסטיקה:
גראנד 4.0 לפני כשנתיים דילג בהחלפה על הילוך שני. התחלת נסיעה, האצה, החלפה עם בלימה מסוימת, מיד הילוך שלישי, רביעי וזהו.
מכון אחד (ידוע ומוכר) לא התחבר למחשב, טען כי הגיר לפני שיפוץ, אבל לא שווה לעשות כרגע כלום אלא רק לחכות עד שהגיר ימות.
מכון נוסף מוכר לא פחות, התחבר למחשב, לא מצא תקלה, החליט כי צריך להחליף סולונואיד.
מכון שלישי (מומלץ בחום!) התחבר למחשב, לא מצא תקלה, פתח מכסה מנוע, חיפש, חיפש ובסוף מצא שאחד הכבלים המגיעים לבית המצערת, לא מחובר...
חיבר את הכבל ומאז...
הכל בסדר!!!
הרכב עם 165K מייל (בערך 270K ק"מ), פילטר מקורי ושמן צקורי מבית מכשילי תנועה, החלפת שמנים לפי הספר, והכל בסדר!!!
אמרו כבר לפני, ויכוח סרק.
אביגדור
אביגדור,
המלצות תתן עם שמות בבקשה.
אם מישהו יזדקק לפחות שידע לאן כדאי לגשת.
אביגדור,
את המקרה שלך אי אפשר להכניס לסטטיסטיקה מהסיבות הבאות
1. אתה לא מוכר.
2. הגיר שלך תקין.
3. עברת כבר את נקודת ה"מחלה" שנמצאת ב 192K ק"מ
4. הגיר שלך לא מתאים לשטח.
אז עם כל "הצער והכאב" שהגיר שלך עובד, זה לא מסייע כאן ...
פה צריך רק כאלה שיש להם בעיות מופלאות ש"הורגות" את הגיר בעודו צעיר ....
אהה, ובל נשכח שנוסעים בשטח ...
1. מי אמר שאני לא מוכר? אם תהייה הצעה רצינית, אני כאן.
2. ברור שהגיר תקין, כמו כל הרכבים שלי, אין קיצורי דרך.
3. אין שום מחלות, אם אתה הולך לרופא בזמן.
4. מהיכן המידע הזה? האם אתה עוקב אחרי ויודע כמה ק"מ כביש וכמה ק"מ שטח אני נוסע?
דבר נוסף, שלך יותר גדול...
שרשור הזוי, אני פורש.
ד"א, רוני מ"גיר רון" בת"א, ליד רחוב סלמה.
לילה טוב
Unfortunately....
Our Avigdor was never good with Sarcasm...
And nothing changed since.
המסקנות שלי לאחר רפרוף על התגובות והשרשור הן (מבחינה סטטיסטית):
1-אינדיאנים, לא מוכרים אלא אם יש להם בעיות בגיר.
(לכל מי שחושב אז זה לא נאמר בציניות אלא להפך ממקום טוב, בעבר החזקתי יותר מעשור מספר רב של כלים אינדיאנים: WJ, ו- XJ ידני דיזל וגם בנזין, ZJ 4.0L אוטו' ,
3 סופות .
ודווקא מכולם הסופה הידנית נזקקה לשיפוץ גיר. ובאוטומטים מעולם לא היתה לי תקלה.