תגובה: מה הלאה (מעבר ושינוי בגיל 30)
ניר מס בריאות הוא 5% וביטוח לאומי הוא 5% הם שני דברים שונים .
והמצב שלנו בעינין בריאות הרבה יותר טוב מארצות הברית , יש לי חבר ילדות שם הדיווחים שאני מקבל הם על בסיס שבועי הם משלמים הרבה יותר ומקבלים אותו דבר כך שאין לנו בעניין על מה להלין .
ובאופן כללי אני לא מבין את ( ותסלחו לי , וזה לא רק לניר ) הבכיינות הזו שלכם יותר טוב שם תעברו אל תבכו , כולם גיבורים " אני ואני , תארוז וסע חרא פה " ו - " אני שהיתה לי הזדמנות אבל פספסתי אותה " אתם גיבורים על אחרים , כול יום יש הזדמנות חדשה לשנות , אתם מנצלים אותה להיות פולניה עצבנית , ולכולכם יש סיבות " מוצדקות "
הבחור מחפש עבודה פה בארץ למה ככה , מי שרוצה שאימצא לו עבודה זה מה שהוא ביקש , לא עזרה פסיכולוגית או סיוע לנפגעות אונס
מוקדש לכול הפולניות ;) :
https://www.youtube.com/watch?v=TqhOVY58zIo
עידו
לפעמים אני אומר שבא לי למכור הכל ולעוף מפה, אבל אז אני נזכר שאין לי מה למכור.
צחי, לגבי הלימודים, מטמטיקה ופיזיקה הם בהחלט כלים בסיסיים בהנדסה, אבל כמעט אף מהנדס לא יושב ומפתח טורי טיילור.
הבעיה היא שבגיל 35 לחפש עבודה בלי נסיון, אלא רק עם תואר, זה כבר סיפור ממש לא פשוט (גם בגיל 30 זה לא דבש, תאמין לי...)
אצלי בעבודה יש תפקיד שמוגדר מכשירן, אנחנו מפתחים ציוד רפואי, והמכשירנים יושבים עם כלי עבודה ומייצרים את אבות הטיפוס, די מאתגר ובמקרה שלנו דורש ידיים מאוד עדינות ועיניים של נץ.
תחפש דברים כאלו, שהידיים שלך זו התעודה.
לגבי דיון ההגירה:
לפעמים אני משקר לעצמי שבמקום לעזוב את הארץ אני יכול לעבור לדרום, מה באוסטרליה לא נוסעים שעה וחצי לעבודה?
ואז אני רואה שגם באזור קרית גת, לקנות מגרש קוצים עם אישור בניה זה הרבה מעבר ליכולתי.
ואגב גם יותר דרומה זה לא באמת זול.
הבעייה של צחי לא יחודית לארץ ישראל והתשובה " תעזוב את ישראל" היא לא פתרון.
צחי פשוט הגעת למשבר גיל הארבעים המפורסם מוקדם בעשר שנים... רוב המתוסכלים שענו לך, הם במשבר גיל מסוג כזה או אחר, וכל אחד משליך את נקודת המבט שלו. זה די מזכיר את שרשורי היעוץ לג'יפאים חדשים - לא משנה מי ומה שואלים, כל אחד מציע את מה שטוב לו. אותו דבר כאן... מי שלמד בהצלחה והתברג במשרה טובה במקום קבוע - יגיד לך שזה הדבר הנכון. ומי שהלימודים היו סיוט בשבילו יגיד לך שזה בזבוז זמן. כנ"ל לגבי כל שיקול אחר, לגבי להתחתן להתגרש ולעשות או לא לעשות ילדים, להיות שכיר או עצמאי...
אין לי משהו יותר מדי חכם להגיד לך באופן אישי... לא נראה לי שנקודת המבט והנסיון שלי רלוונטיים לשלך יותר מדי, והם בסך הכל עוד נקודת מבט ועוד נסיון אישי של מישהו אחד.
אני רק רוצה כן להגיד שהמצב היום הכללי בעולם לא משהו. אנחנו במיתון כבר כמה שנים, שנראה אמיתי וכבד יותר מכל מיתון אחר מאז שההורים של רובנו נולדו וגדלו. החיים והקריירה שלהם התפתחו בתקופה שהתחילה במלחמת גוג ומגוג שהייתה סיום של תקופה בהיסטוריה, העולם הגיעה לשפל מכל בחינה ומשם צמח במשך 60 שנה. כתוצאה מכך הם זכו לחיות בתקופה של צמיחה חיובית מתמשכת של העולם ובתוכו מדינת ישראל שנולדה מאפס והגיע למה שהיא. אנחנו נולדנו וילדותנו עברה עלינו בתקופה הטובה - הנפלאה - הזאת - ולכן קשה לנו לחשוב שיכול להיות שהצמיחה והעלייה המתמדת ברמת החיים היא לא דבר טבעי.
המצב בארצות מערביות אחרות לא יותר טוב באופן עקרוני, אין אף מדינה היום שאפשר להגיד שהכלכלה שלה פורחת, מעבודה משותפת ושיחות מבושמות על הבר בשנים האחרונות עם קולגות בארה"ב וכמה מדינות בארופה, התחושות הכלליות די דומות, למרות שהמצב הכלכלי האישי שלהם כמו שלי בהסתכלות מפוכחת כמו של מוני בסך הכל טוב - כאמור, כל מי שפעיל בפורום הזה הוא אחד שיש לו את הפנאי והכסף לתחביב לא ברור מאליו בכלל, אין כאן אנשים עניים באמת.
וגם זה ידידי לא ממש עוזר לך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
הבעייה של צחי לא יחודית לארץ ישראל והתשובה " תעזוב את ישראל" היא לא פתרון.
צחי פשוט הגעת למשבר גיל הארבעים המפורסם מוקדם בעשר שנים... רוב המתוסכלים שענו לך, הם במשבר גיל מסוג כזה או אחר, וכל אחד משליך את נקודת המבט שלו.
נמרוד צודק לעזוב את הארץ זה לא תשובה.
לגבי משבר גיל הארבעים- אין לצחי מושג מה זה משבר, מבטיח שגם זה יקרה לו - עוד 15 שנים, אז הלחץ הוא אמיתי...
טוב
קראתי את השרשור הזה מ-א ועד תו
ותסלחו לי אך אתם מדברים בשתי מנגינות למעט אחד שמנגן כסולן וזה ידידי לוריה,
בגיל 30 שילמתי 2 מיליון דולר שהרווחתי בעבודות מטורפות על הרפתקה שלימים תמיד זכרתי את לקחיה-אז מה?אילו עסקים
אני אדם רב תחומי מפני שתמיד למדתי והתמקצעתי בכל תחום שעסקתי בו-,היום אני יושב אמנם בגן הדפנה אך עדיין עובד מפני שאני אוהב לעבוד-
צחי הינו בחור מוכשר מאוד ויש לו עתיד יפה מאוד ומעניין ,הוא רק צריך מנטור לדרך(ולא נשכח יש לו בת זוג מדהימה)
ולסיכום
מר אייזיק-דבר איתי
אל תדאג כבר תכננתי לקפוץ לקפה שבוע הבא :)
נמרוד הכל יחסי.
לא משנה איך תהפוך את זה, יותר יקר לחיות בישראל מאשר בהרבה ממדינות המערב.
בכל טבלה של מחירים ביחס למשכורת, ישראל מככבת כמקום יקר.
אז נכון שיש מיתון גם אצל היאפים, הגרמנים, ואפילו אצל הבריטים, אבל הם התחילו בנקודת פתיחה אחרת.
אם שם עדיין אפשר לחלום על בית במקום שיש בו שירותים בסיסים סבירים, פה זה כבר קשה מאוד.
ואגב , חלק גדול מהכותבים פה חיים את התחביב למרות שהם לא באמת יכולים להרשות לעצמם, לא ראיתי כמעט שום שרשור שקשור בהוצאה כספית, שלא נרמז בו כאב הלב על ההוצאה, פרוייקטים, טיולים, קניות וכו'.
אם אני לא טועה הפורום הכי חזק פה, הוא הסוזוקים, אני מנחש (ותקנו אותי אם אני טועה) רובם צעירים שלא יכולו להרשות לעצמם רכב שטח גדול יותר והתאהבו ( בדיוק כמו כותב שורות אלו).
אני לא טוען שכל אמריקאי חיי עם וילה וארבעה רכבים, אני כן טוען שלאדם מוכשר יהיה יותר קל להגיע לשם בארצות הברית או אוסטרליה מאשר בארץ.
ואני עדיין מעדיף לעבור לנגב מאשר לחו"ל, למרות שהראש אומר אחרת.
אני קורא את השרשור הזה כבר כמה ימים, ומנסה לא להגיב. לא הצלחתי.
לא קל בארץ. אף פעם לא היה קליל, ובשנים האחרונות אכן המיתון מורגש, ועליית יוקר המחיה מורגשת בכיס. לכולם.
כל מה שיכתבו על מי שאינו נושא בנטל - נכון. כל מה שיכתבו על מעמד הביניים העומד תחת האלונקה - גם הוא נכון.
אבל
כל מי שחושב שבמקום אחר יהיה לו טוב וקל יותר, כדאי שינסה לחשוב כמה דורות קדימה, או לפחות על עתיד ילדיו.
סבא של אבי דאג לילדיו ולנכדיו. זה עזר למי מהם ששרד?
סבא של אימי דאג להשכלתם של כל בניו ובנותיו. כולם היו רופאים חוץ מפוחזת אחת שברחה לפלסטינה. עליה הוא כעס.
בנצרות ובאיסלם פחדים, כמעט לומר קמאיים, מיהודים. האנטישמיות (נכון יותר לומר ה"אנטיג'ודאיזם") מושרשת כל כך עמוק והסטריאוטיפים קיימים גם כיום. לכן, גם אם כרגע תרוויחו יותר או תחיו יותר בקלות מחודש לחודש, מישהו יבכה.
יבכה כשהשכנים יסתכלו בעין עקומה על היהודון, או כשהילדים יחזרו מבית הספר אחרי סשן של עליהום.
אז כן, אפשר להתבודד במדינה אליה תלכו. אפשר גם להתנצר, אפשר להגיד שאתם בני בי דת, אפשר להעלים סממנים יהודיים, ולשנות את השם למשהו קליט.
ועל הז_ן מה יקרה לאלו שישארו בארץ.
שיקרסו, שהפלסטינאים יאכלו אותם, שהחרדים ישלטו או כל קומבינציה אחרת שתתאים לכם.
אנחנו כבר לא פה.
אה, כן אכפת לכם מה יקרה למדינה?
אז תפסיקו לקטר ותתחילו לעשות.
אבל אתם דור האינסטנט. כאן ועכשיו.
רק יוסי, צביקי, ואולי עוד כמה זקנים פה (וכנראה שאני ביניהם) יודעים שלא בונים מדינה ברגע.
(אה, כן, גם אומי, תגובה מעלי יודע, אפילו שהוא ינוקא :) ).
ולצחי - חפש בשלב זה משרה קבועה. תתחיל מלמטה. מי שטוב - יתבלט, יגדל וגם יצמיחו אותו.
באיזה תחום? בזה שהכי ייראה לך מבין המשרות הזמינות.
בגיל 32 עדיין לא חשבתי שאמצא היכן שאני נמצא היום. הכיוון היה שונה לגמרי. החיים הובילו אותי לאן שאני היום, ואני מאושר.
אני נוסע בשבת, אך עדיין מאמין שיש איזשהו גורם נסתר/עליון/גורל/מזל/אל שגורם ודואג שהכל יסתדר.
שמיל, אף פעם לא היה כאן קל, אבל לפחות הייתה לאדם את האשליה שהמדינה רוצה בטובת העם.
כיום כלוחם משרת מילואים פעיל ומשלם מיסים כחוק, אני בעיקר מרגיש שכולם רק מנסים לחלוב אותי ולדפוק אותי.
אם אני לא אהייה אלים ועבריין, אף אחד לא יחלץ לעזרתי בשעת צרה, וככל שאהייה אזרח יותר הגון ושומר חוק, ככה יש יותר סיכוי שאדפק.
אבל מה לעשות שאני לא יודע להיות עבריין, וכל מה שאני רוצה זה לחיות בביטחה, וברווחה סבירה.
ואני לא משלה את עצמי ששם כולם יחבקו אותי, אבל החלום של להרוויח בדולרים או יורו לכמה שנים טובות, לחזור הנה, לקנות בית עם מגרש, ולחיות בכבוד, בהחלט מפתה. (איפשהו אני לא באמת מאמין שאני יעשה את זה. )
מה הלאה (מעבר ושינוי בגיל 30)
גם ברוב העולם התקופה מחורבנת.
אני יכול להעיד על שתי אחיות שלי שערקו אחת לניו זילנד והשניה לאירלנד.
אולי בניו זילנד יותר נח כרגע מישראל אבל הם זרים שם ובלי ״קיווי״ אקספיריינס הם דרג ב׳ או ג׳ אפילו אם לכאורה הם מסתדרים יפה.
תזכרו רק שאחרי תקופות כאלו תמיד מגיע בלאגן שלאחריו מחלקים את הקלפים מחדש.
משבר כלכלי, מלחמה אזורית או עולמית קשה וכו׳...
אני מעדיף בעיתות האלו להיות פה כתף לכתף עם חבורת הזרדים שלי.
כן גם כי אני ציוני ומוכן ללכת עם זה עד הסוף.
מי שרוצה ללכת שילך ושיהיה בריא.
כל אחד והגורל שלו.
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אני יכול להעיד על שתי אחיות שלי שערקו אחת לניו זילנד והשניה לאירלנד.
אולי בניו זילנד יותר נח כרגע מישראל אבל הם זרים שם ובלי ״קיווי״ אקספיריינס הם דרג ב׳ או ג׳ אפילו אם לכאורה הם מסתדרים יפה.
תזכרו רק שאחרי תקופות כאלו תמיד מגיע בלאגן שלאחריו מחלקים את הקלפים מחדש.
משבר כלכלי, מלחמה אזורית או עולמית קשה וכו׳...
אני מעדיף בעיתות האלו להיות פה כתף לכתף עם חבורת הזרדים שלי.
כן גם כי אני ציוני ומוכן ללכת עם זה עד הסוף.
כל אחד והגורל שלו.
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
10+
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
כל אחד והגורל שלו.
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
שמעו אותך והכינו כתבה ...
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4436765,00.html
רענן
הי צחי,
חבל שלא קראתי את מה שכתבת לפני שנפגשנו אצל סלמן - הייתי יכול לתת לך קצת בראש ;)
בוא אספר לך קצת על ה"קריירה" שלי.
אחרי הצבא לא הלכתי לטייל, אלא ישר ללמוד. זה היה בשנת 95, מיד אחרי הסכמי אוסלו, הכל נראה ורוד ויפה. אחרי שנים של חי"ר אמרתי שאני לא מוכן לעבוד בין קירות כל היום וחיפשתי משהו עם עבודה בחוץ. הלכתי ללמוד ארכיאולוגיה :)
לא עלאה אותך בכל הפרטים (האמת שהתחלתי לכתוב, אבל זה היה מצ'עמם אז מחקתי), אבל היום אני עובד כבר כמעט שבע שנים בחברת הייטק ברעננה ונהנה (כמעט) מכל רגע.
מה המוסר השכל? שאתה חייב ללמוד משהו, כי זה פותח דלתות. לך תדע איזו דלת. מה הקשר בין פאקינג ארכיאולוגיה למערכות עם בינה מלאכותית?
עכשיו לפינת התכל'ס:
1. אני באיזור תעשיה רעננה צפון. תרים טלפון (יש לך!) ונשב לקפה
2. מה לגבי מכירות? אני עשיתי את זה פעם (במשך שנה, ולא אהבתי. אבל זה היה תחום מחורבן), אבל נראה לי שיש לך גישה. בדוק מה קורה בתחום הרכב - שיפורים ואביזרים.
3. היה פה שרשור ארוך על יוקר המחיה בארץ וכמה זול באי-ביי. אתה יכול לבנות אתר שיעסוק במכר של מוצרים מחו"ל. תודיע על זמן הספקה של 3-4 שבועות, תזמין מאי ביי, תשלח מהארץ
כאמור - בוא לקפה
אני חושב שאני היחיד כאן בפורום שלא יכול היום להכנס לקנדה,למה?
מפני שאיזה גוי במישורים הגדולים קרא לי יהודון מלוכלך וישראלי מזוהם-טוב אז הייתי 90 קילו של מסת שרירים,
אני מניח שהיום במצבי הייתי דורס אותו עם הג'יפ
והמחיר?זניח לעומת החיים שלי פה בארץ בה נולדתי ובה אמות,ולא שתמיד היה קל ולא שתמיד הפרוטה היתה מצויה בכיס כמו היום,
כדי להגיע לאן שהגעתי(קצת נוחות (בשבילי המון)עשייה ואפשרות לעשות את שאני רוצה,
ועשיתי מילואים ועבדתי בשתי משרות ולפעמים יותר,
כאן לא רע יחסית לארצות אחרות וכן רע יחסית לארצות אחרות-אך אני לא חי ביחס ל...............אני חי כאן ופה לא אומרים לי יהודון
אנו מדינה קשת יום שאין מסביב אפילו מדינה שכנה אחת שרוצה בטובתינו-עדיין לא-אירופה?שנאת הזרים שם הינה הדבר הנפוץ ביותר שם יותר משנאת הזרים בסין וביפן,
לצחי אין מקצוע שהוא יכול לתת מכה ותוך כמה שנים לצבור הון ממקצועו שאין לו,
הוא כן יכול לעבור לאלסקה ולעבוד על ספינת דייג בסיכון חיים גבוה ועם אפשרות לבונוס של 50 אלף דולר בתום עונת הסרטנים,
או לחטוב עצים בקנדה או לעבוד בריתוך תת ימי או על אסדת קידוח נפט(כן עם אישתו)ובעוד 5 שנים לחזור עם חצי מיליוןן דולר,ואז?
שיתבסס כאן בארץ חמדת אבות וננסה לסייע לו,זה הכל
אם מדינת ישראל הייתה מקום בטוח ליהודים יותר ממקומות אחרים , זה היה שווה הכל .
אבל היא לא. היהודים הם האוייב הכי גדול של היהודים והשונאים הכי גדולים של עצמם ...*
מדהים איך השרשור הזה התפזר לכל הכיוונים, ולא במובן הרע של המילה.
בתכלס כל אחד אמר פה את הכיוון שלו, כמו שנמרוד ציין.
אני כן מסכים עם מה שעמית אמר וזה שהאקדמיה היא קרקע פוריה לקשרים (מה שנקרא בעברית NETWORKING). עם כמה שאנשים מתעבים את הבינתחומי למשל, זה אחד המקומות המובחרים שעושים זאת ומציינים זאת עוד ביום הפתוח. אני לא אומר שתלך ללמוד שם אבל אני נותן דוגמה למוסד שהבין שהתעודה היא רק נייר ושצריך ליצור משהו מסביבה.
הלכת ללמוד פעם אחת, לא אהבת. אולי תלך ללמוד נושא שיותר ידבר אליך ל"ידע הכללי" ולא למקצוע, ועל הדרך תמצא שם קשרים ? אולי תעשה מה שהמליצו פה ותלך לקורסים פתוחים באונ' ומכללות ותו"כ תמצא לך שם חברה וקליקה ומשם תמצא את הכיוון ?
הרבה סימני שאלה, כי אין תשובה ברורה וכל אחד צריך לעצב לעצמו כיוון. לא קבצי אקסל, לא טבלאות ולא מחשבונים יפתרו לך את זה.
לגבי השאלה שלך על עניין שיפוץ קרוואנים, יש פה מנהל שמכיר את התחום של הקרוואנים (בוזי), ויש בפייסבוק קבוצה שנקראת "כפרים על גלגלים" ושם יש לא מעט משתמשים ומפרסמים, תבדוק שם. מסתבר שזה עסק שהולך וגדל בארצנו, תודות למדיניות האין-סיכוי-שנאפשר-לכם-לקנות-דירה-בקלות.
אגב, זה שיש לך דירה, זה לא מובן מאליו. אני מקווה שזה ברור לך.
מה לגבי חנות ? אתה יכול לשלב את תחום המוזיקה. משהו סטייל מעבדת תיקונים שמדפיסה חולצות ומוכרת מוצרי רוק למיניהם .. (מיקום בסביבת בית ספר יהיה אידיאלי)
אפשר לשחק עם הרעיון עוד הרבה השאלה האם זה מדבר אילך ? אני בעצמי באמצע תהליך דומה אגב :)
מור
חבר טוב ואיש יקר, אפילו ג׳יפאי. למי שרוצה לפגוש אמן מדהים בכלי נגינה בפרט ובעבודות עץ בכלל אני ממליץ בחום לקפוץ אליו לסדנא.
טוב...
בשורות טובות, אחרי כמעט שנתיים בתור עצמאי וחיפוש עצמי ב-1.1.2014 אני מתחיל עבודה בתחום חדש לי לחלוטין. משהו שמשלב מספיק LOW TECH כדי שאני אמשך אליו ויהיה לי מעניין אבל גם נמצא בעולם ה-HIGH TECH מה שנותן פוטנציאל גם התפתחותי בתחום/חברה וגם מבחינת השתכרות.
אז אני רוצה להגיד המון תודה להמון חברים פה בפורום, שתמכו, יעצו, עודדו, נתנו בראש לפעמים ואפילו הציעו עבודה בחלק מהמקרים. גם העבודה הזו נמצאה תודות לאחד החברים פה. אז המון המון המון תודה :)
האתר הזה , הפורום והאנשים פה מוכיחים את עצמם כסוג של משפחה וירטואלית, גדולה ורחבה שתמיד שמחים לעזור לחברים בה ואני שמח שאני חלק מאותה משפחה.
ושוב, המון תודה.