יש מסלול נוסף - ONROAD בנשר - לא מתוחזק ברמה הכי גבוהה ובמת הסעה אם ישנה, זה כי לא הספיקו עדיין לגנוב אותה לברזל. (וכן, מתקיימת שם ליגה)
Printable View
מה האורך של המסלולים האלה? כמה רעש זה עושה? מה נדרש בתחזוקת מסלול?
בכל מקרה, רכשתי מטען (ספק כוח אני כבר אקנה בארץ) וסוללת LIPO נוספת. דרך איביי אז אני מקווה שיגיע מהר. המטען מאנגליה והסוללה מהונג קונג אם הבנתי נכון.
1) מסלול גלילות
מסלול גלילות הוא מסלול טכני מאוד בעל אלמנטים מורכבים, קפיצות דבלים, סינגלים, שקיינים איטיים ומהירים, אלמנטים נוספים כגון דק וצנטרפוגות תמצאו במסלול.
אורך המסלול : 280 מטר.
רכבי שלט שמותרים להסעה : כל הרכבים
2) מסלול ספיד בנגב – ממוקם במושב ניר משה שבדרום.
מסלול ספיד בנגב הוא מסלול מהיר מאוד עם הרבה אלמנטים מיוחדים, כגון קפיצת טריפל, דק, צנטרפוגות הפוכות, אבנים משתלבות, דבלים וסינגלים ואלמנט יחודי למסלול זה הוא העליה שממוקמת לקראת סיום המסלול, אלמנט מרשים ביותר.
אורך המסלול : 350 מטר.
רכבי שלט שמותרים להסעה : כל הרכבים
3) מסלול רישפון
למסלול רישפון שני סוגים של מסלולים האחד מסלול לרכבי 1/8 חשמל מוסבות ומסלול שני לרכבי 1/10 חשמל מוסבות.ש
בשני המסלולים תמצאו את כל סוגי האלמנטים כגון קפיצות טריפל, דבל , סינגל, צנטרפוגות, שיקינים.
מסלול 1/10 חשמל
אורך : 250 מטר
מסלול 1/8 חשמל
אורך 350 מטר
רכבי שלט שמותרים להסעה : רק כבי שלט 1/8 מוסבות, 1/10 באגי 2X4, 4X4 וסטדיום 2X4 חשמליות.
צוטט מאתר אריסון (זהו אתר בעל אנטרסים - יש שם חנות ולכן לא פרסמתי לינק לשם).
מיכה, כל עוד אתה מסיע רכבים חשמליים הרעש הגדול זה של האנשים שמדברים וצועקים וזה הרבה רעש.....
אם בניטרו מדובר, הרעש הוא מספיק חזק כדי שלא תמקם את המסלול לפחות קילומטר מבית מגורים.
המנועים אמנם קטנים, אבל שתי פעימות שמגיע ל 40,000 סל"ד ויש כאלה שגם עוברים את זה.....
תחזוקה? ....
חול מיוחד, השטחה של האיזור, כיסוי בורות, ניקוש צמחיה, תיקון קבוע של הגובלים בין המסלולים, בניית ותחזוקת רמפות, בניית ותחזוקת במת הסעה, מים , חשמל, פרוזקטורים, איזור עם שולחנות לעבודה על הרכבים, "פיט" על המסלול שם יכולים לתדלק + להניע רכבים, גדרות הגנה מסביב למסלול ועוד ועוד ועוד....
מקווה שעניתי על הכל :)
אין לי מושג מה אמרת....מה זה כל המונחים האלה? פרט והדגם:-) יש לי 27 דונם מאחורי הבית. אולי לניטרו ובנזין זה קצת קרוב אבל בשביל חברים לשישי זה מספיק:-)
בוא איתי ביום שישי למסלול בגלילות, (אני מסיע שם כמעט כל שישי) תתרשם ,תראה מה צריך במסלול ומשם נמשיך :)
שאלה חשובה למנוסים ב-SCALE.
המרכב החדש (איכותי מאוד, תוצרת TAMIYA), עשוי פלסטיק קשיח, הגיע סוף סוף מהונג-קונג.
השאלה נוגעת לצביעה.
להבדיל ממרכבים/חופות המגעילים שעשויים לקסן שקוף שצובעים אותם מהצד הפנימי, חופת פלסטיק קשיח מגיעה בצבע לבן וצובעים אותה מבחוץ. התוצאה הסופית כמובן הרבה יותר יפה, אבל מצד שני גם הרבה יותר רגישה לפגיעות.
בדגמים להרכבה של אותו יצרן שעשויים מאותו חומר פלסטי בדיוק (מודלים סטטיים לתצוגה, יש איזה 200 אצלי) אני לא חושב פעמיים וצובע בצבעי ספריי פשוטים של DUPLY-COLOR והתוצאות יפות מאוד ואפילו מרהיבות, אבל כאמור - אלה מודלים סטטיים שעומדים בויטרינה, מוגנים מאבק. כאן אני משדך מרכב SCALE לשילדת רוק-קרולר מקצועי ומשופר שהנהג (הבן שלי) לא דופק לו חשבון ונכנס ראש בראש על כל סלע בסביבה, נשרט משיחים וקוצים, מתהפך לפעמים... צריך צביעה טובה שתחזיק מעמד.
לנוכח התוצאות הטובות שלי בצביעת דגמים, הג'וניור מצפה למשהו יפה.
באיזה צבעים להשתמש ומה תהליך הצביעה הנכון כדי שהצבע ישרוד ולא יתקלף/יתפוצץ?
צבע יסוד? אם כן, איזה, והאם יש בספריי?
צבע עליון?
לכה?
תצבע במה שאתה מכיר ומידי פעם תכניס אותו למוסך לפחחות וצבע :-)
כן, זו הדרך הקלה... ואז פחחות וצבע זה משהו שיקרה כל שבוע...
דרור תחפש ספרי צבע אפוקסי פוליריטאני יש כזה בחנויות הוא חזק מאוד יחסית לארוסולים , או צבע רכב עם ארברש שזה הכי חזק , בכול מקרא חייב יסוד לפלסטיק ,עם אתה רוצה פרטים תתקשר .
עידו
יש מישהו שמתכוון להסיע (להזחיל :)) מחר באיזור המרכז?
בן שמן , שבת.....
עם הבן :)
קובץ מצורף 71191קובץ מצורף 71190קובץ מצורף 71189קובץ מצורף 71192
מהשבוע הג'וניור בחופש, ואנחנו מתחילים בפרוייקט הבודי החדש. ברגע שנסיים, נקבע תאריך למפגש.
השבוע הגיע המתנה לבן http://www.rcplanet.com/HPI_Mini_Rec.../hpi105502.htm
אמנם רק 1/18 אבל ממזר גדול. אשמח למפגש הסעה ע"מ שהילדים יכירו...
הצטרפנו למשפחה... Vaterra Twin Hammers נרכש והגיע...
דבר אחד בטוח, זה שותה פחות דלק מהצ'ירוקי ומאיץ מהר יותר (או לפחות מרגיש ככה) :D
סער
הגיע המטען והגיעה הסוללת LIPO ולא בזה ולא בזה יש הוראות איך להשתמש....מה הקטע? איזה ספק כוח צריך? עוד רגע אעלה תמונה של כל הרכיבים ואולי תוכלו לעזור לי בלחבר את כולם.
כמה זמן הסוללות האלה נשארות טעונות?
תודה
הנה התמונה.
תודה
זחלני סקייל ,
מי בא להסיע ביום שישי הזה בצהריים?
אזור מודיעין...- בית שמש....
(אם לא יהיה חם כמובן....)
בסופ"ש הזה אני בחו"ל...
תזכורת: איך שאני מסיים את הבודי החדש, נקבע תאריך למפגש גדול