תגובה: לא עוד שרשור הוצאת קיטור. בואו נקום ונעשה מעשה.
חברים, אני חוזר שנית: אני לא מעוניין בדיון על תכלית, ייעדים ואסטרטגיה, ולא מעוניין בדיון על מרצ'נדייז.
אני מעוניין להרים שת"פ בריא בינינו לבין האנשים שמקבלים משכורת כדי לשמור על המקומות בהם אנחנו מטיילים. נוכל להתווכח על זה כאוות נפשנו, בשטח. אני מעוניין שתירשמו לאשכול הזה כדי להתעדכן בפעילויות ולא כדי לקרוא תבוסתנות של קלדנים.
יש לכם פורום שלם להתבכיין בו. עזבו את השרשור שלי.
כרגע, כתוצאה ישירה של הודעות פרטיות ששלחו לי חברי פורום, נולדה היזמה הבאות:
המקום: יבנה ים (פלמחים) - שמורה ליד פלמחים, ידועה לשמצה בג'יפאים המשתוללים בסביבתה, עד שנאסרה לתנועה לחלוטין לאחרונה. ניסיתי למצוא מידע מקיף על מועד ההכרזה כשמורה וכו', ולא מצאתי - אודה לכם אם תוכלו לתרום מידע מעבר למה שבקישור לויקיפדיה.
הפעילות: ניקיון חופים, ייתכן בליווי תקשורת, בשת"פ מלא עם רשות הטבע והגנים (רט"ג).
המטרה: ערימה של ג'יפאים עוצרים במקום המותר במרחק החוקי מהחוף. פריקת ג'יפאים, ג'יפאיות וטפיהם וניקוי הג'יפה.
המטרה המשנית: העלאת המודעות לאי-נסיעה על חופים, לשמירה על הניקיון ולעובדה שכיף להיות ליד הים. התשת הילדים - בונוס.
תאריך/משך: תלוי בנכונות שלכם. לדעתי, קלאסי להכות בברזל בעודו חם ולהרים את העניין מהר ככל האפשר. אני אישית אשמח לנסות להרים את זה כבר ביום שישי הבא (22.3.13).
דרישות (שלי מכם) : כל המעוניין להגיע, נא לשלוח לי בה"פ או בפייסבוק או במייל את הפרטים הבאים: שם (אמתי...), טלפון, ותאריכים או ימים אפשריים לפעילות, ופעילות ספציפית בה אתם מעוניינים לקחת חלק (בתקווה שבהמשך יהיו פעילויות רבות).
דוגמא למתקשים:
ציטוט:
רון נחמן
054-1234567
ניקוי חוף פלמחים
יכול ב22.3 ובימי שישי/שבת, בהתרעה של שבועיים לפחות.
בנוסף, מתבשלת פעילות נוספת עם קצת יותר "בשר"... מקווה לפרטים בשבוע הבא.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רון נחמן
בעקבות השרשור (שנסגר, ובצדק) על סגירת הבור.
לי אישית נמאס. נמאס לי להרכין ראשי בכל פעם שאני נתקל בנזקים, בברבריות ובחוסר ההתחשבות. לא - לא רק של "דרך השטח". לא רוצה למשוך לשם את הדיון.
אני רוצה לזרוק כפפה, ולראות אם מישהו ירצה להרים אותה איתי.
כשאני נוסע, אני לא מלכלך. אני אוסף זבל שאני נתקל בו. עוצר בצד הדרך רק כדי לזרוק חזרה לתוך האוטו שלפניי את בדל הסיגריה שהוא זרק, בליווי שלל ברכות.
ולמרות זאת - אני ג'יפאי. לא סתם, מהסוג האינפנטילי ביותר - עם צמיגים גדולים (יחסית לאוטו), שזוחל על סלעים סטייל "למי יש יותר גדול". רכב ונהג ממש טיפשיים.
ההצעה שלי פשוטה: לחבור לרשות הטבע והגנים, לאחד כוחות ולעשות פעילויות למען הטבע. כן. אני רואה ברט"ג כוחותינו. בפעם היחידה שקיבלתי דו"ח הוא היה באשמתי, מוצדק. וכמו שאני רואה את זה - יש 2 מחנות: אלה שכאן בשביל הטבע, ואלה שכאן נגד הטבע (או למען עצמם).
מה נעשה? אולי נעזור בסימון שבילים, אולי ניקיונות. לא אכפת לי. משהו שאולי ייתן למישהו תירוץ לכתבת צבע על "הג'יפאי הטוב", ואולי סתם יעשה לי הרגשה טובה. אני ממש מדמיין פעיל סביבתי מחבק עץ במושב האחורי של האוטו שלי.
כן, אני יודע - לרשויות בישראל יש נטייה להיטפל לשומרי חוק. אני מבין את הסיכון.
אנא מכם, אל תגררו את העניין להתמרמרות והוצאת קיטור. בואו נהיה קונסטרוקטיביים.
אשמח גם לשיתוף פעולה רשמי של ג'יפולוג.
ולמה זה בפורום "טיולים"? כי זה גם ייתן לנו תירוץ לטייל, וגם יעזור, לפחות קצת, שנוכל להמשיך.
אני מתנצל מראש אם אשמע מעט חריף, שום דבר לא אישי, כן? אבל בעיניי כל הפוסט הזה כולו הוא מופע מרהיב של תסמונת שטקהולם.
בשבילי, כל יציאה לשטח משולה למסע צליינות לאתר קדוש ונצחי שהתיר, ברוב נדיבותו, לעבדו הנאמן לבוא ולהתארח. ובעבור כך, בעבור האירוח, תמיד אשמור עליו ועל כלליו באדיקות של חסיד נטורי כרטא. אני אשכרה אוסף בדלים (וקנקלים ועטיפות ואריזות וניירות וכו וכו וכו שהשאיר אחריו ערס- ג׳יפים ומשפחתו פורעת החוק) אני אשכרה אוסף בדלים כי כך צריך וכי כך אני מבטיח את חינוך ילדי ואת הקיימות של החינוך הזה.
ואני גם מסכים לגמרי עם דרור שכתב כאן למטה שחלקם של פקחי הרש(ע)ות שהוא בסה״כ על הכיפק. כן, פה ושם תמצא חיוך אחד לרפואה.
אלא שהם בטלים במונים לעומת רשעות וזדוניות חבריהם הבריונים שכל תכלית יציאתם בכל בוקר הוא להתעלל קולקטיבית בכל נהג שבילים בין אם הוא גדול אוספי הבדלים ומציל החגבים או אחרון המזהמים חותך השבילים ומקצר הדרכים.
אני נחשב בקרב ידידיי ומכריי לאדם מאוד חברותי ונוח לבריות, אני מתפרנס מנחמדות ואני מתפרנס מאוד טוב, אלא שבאופן מתסכל ומתמיה כל מפגש שלי עם בריוני הרש(ע)ות נגמר תמיד תמיד בעוגמת נפש. שלי כמובן. (ומי שקיבל פעם דוח בשמורת טבע ״מוצעת״ ירים את ידו!!)
נראה כמו שהיחס המתנשא והפטרוני היהיר והמזלזל נחשבים אצל אלה לכלי עבודה חשובים לא פחות מהאיסוזו הירוקה ופנקס הדוחות. מה מזריקים להם בדיוק בתדריכי הבוקר שלהם אינני יודע אבל אני יכול בהחלט להמר ש״תנסו להתחבב על ציבור משלמי המיסים״ אינו משפט שגור בפגישות האלה.
בריונים. כבר אמרנו.
לקחת ילדים חולים למדבר במסגרת מבצעי התנדבות להגשמת חלומות כמו אלה שמתפרסמים כאן מפעם לפעם (ושיבריאו כבר!!! הילדים המדהימים האלה) בהחלט ימשיך להיות חביב עלי הרבה יותר מאשר להתחבר התנדבותית למבקשי רעתי
שב״ש
א.
המסר שלי כנראה מעורפל, אני אני אנסה אחרת:
לא אכפת לי מה אתם הייתם עושים (אלא אם מדובר על הצעות שת"פ אחרות).
מטרת השרשור הזה היא למצוא את מי שכן מסכים אתי, ורוצה לשתף פעולה.
יש לי המון נימוקים לבחירה ביוזמה הזאת. רוצים לחפור על זה? תפתחו שרשור אחר.
Re: תגובה: לא עוד שרשור הוצאת קיטור. בואו נקום ונעשה מעשה.
מה נסגר? יש משהו הסופש הזה או לא?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
OrgadNL
בעיניי כל הפוסט הזה כולו הוא מופע מרהיב של תסמונת שטקהולם.
לא יכלתי לנסח את זה טוב יותר.
ביקשת הצעה לפעילויות ?
אפשר לעזור בחסימת נחל דישון לכניסת ג'יפים (אבל לא להפריע בשפיכת פסולת בטון במורד הנחל)
אפשר לעזור בהצבת שלטי ענק בזאכי האוסרים על נסיעה "בקרבת חוף הים", כשלב ראשון בסגירת האזור כולו לג'יפים (ראה בית הבק)
אפשר לגרש ג'יפים מבקעת צין בשעה 16:00 כי זה מפריע לירבוזים
אפשר לחסום שוב את מעלה שגיא (לא שהוא פתוח חלילה, אבל רק כדי לוודא) כי זה מרעיש ליחמורים
אפשר להתעלל בטיול ג'יפים של קציני חיל הים כי עצרו להפסקת קפה לא בחניון מסומן (ולהפסיד במשפט)
יש עוד הרבה רעיונות, אבל אני בטוח שתחשוב עליהם לבד
בהצלחה עם זה, אני בטוח שהכוונות טובות (באמת)
אבל הנאיביות...
Re: לא עוד שרשור הוצאת קיטור. בואו נקום ונעשה מעשה.
תגובה: Re: לא עוד שרשור הוצאת קיטור. בואו נקום ונעשה מעשה.
אל חשש,
אני לא נותן לזה לגווע. פשוט לא רציתי להטריד את הגופים איתם אני מצפה לתאם במהלם חוהמ, בהנחה שהיא התקופה הכי לחוצה שלהם +-...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רון נחמן
כרגע, כתוצאה ישירה של הודעות פרטיות ששלחו לי חברי פורום, נולדה היזמה הבאות:
המקום:
יבנה ים (פלמחים) - שמורה ליד פלמחים, ידועה לשמצה בג'יפאים המשתוללים בסביבתה, עד שנאסרה לתנועה לחלוטין לאחרונה. ניסיתי למצוא מידע מקיף על מועד ההכרזה כשמורה וכו', ולא מצאתי - אודה לכם אם תוכלו לתרום מידע מעבר למה שבקישור לויקיפדיה.
הפעילות: ניקיון חופים, ייתכן
בליווי תקשורת, בשת"פ מלא עם רשות הטבע והגנים (רט"ג).
המטרה: ערימה של ג'יפאים עוצרים במקום המותר במרחק החוקי מהחוף. פריקת ג'יפאים, ג'יפאיות וטפיהם וניקוי הג'יפה.
המטרה המשנית: העלאת המודעות לאי-נסיעה על חופים, לשמירה על הניקיון ולעובדה שכיף להיות ליד הים. התשת הילדים - בונוס.
תאריך/משך: תלוי בנכונות שלכם. לדעתי, קלאסי להכות בברזל בעודו חם ולהרים את העניין מהר ככל האפשר. אני אישית אשמח לנסות להרים את זה כבר ביום שישי הבא (
22.3.13).
דרישות (שלי מכם) : כל המעוניין להגיע, נא לשלוח לי בה"פ או בפייסבוק או במייל את הפרטים הבאים: שם (אמתי...), טלפון, ותאריכים או ימים אפשריים לפעילות, ופעילות
ספציפית בה אתם מעוניינים לקחת חלק (בתקווה שבהמשך יהיו פעילויות רבות).
טוב,
כפי שכתבתי התקופה הזאת לחוצה במיוחד לרט"ג ולכן יותר מסובך להתחיל בשיתוף הפעולה.
לעומת זאת, היוזמה הרשומה מעלה אכן אפשרית ליישום ולכן אני רוצה להיסגר על תאריך.
חשבתי על יום שישי 3.5.13
או שבת 4.5.13
ההחלטה תתבצע עפ"י ההיענות.
כל מי שמעוניין להגיע, נא לשלוח לי הודעה פרטית עם הפרטים הבאים: שם, טלפון, יום מועדף, מספר אנשים ומספר רכבים (לדוגמא: אני + 1 ועוד רכב של חבר + 2) ככה נדע פחות או יותר מה מספר המתנדבים הצפוי לנו, וניערך בהתאם.
הכוונה היא התארגנות יסודית שלנו, כאשר רשות הטבע והגנים מספקת שקיות זבל ופינוי שלהן, ובתקווה גם ייצוג של התקשורת (שלא יזיק לנו...)
בגלל שאני טירון מוחלט בארגון אירועים כאלה, אני אודה מאוד לכל מי שיסייע לי להימנע ממחדלים.
בנוסף, אני אשתדל לשלוח לכל מי שהביע נכונות גם הודעה פרטית.
עד כה רוב מוחץ לשבת מבחינת היענות!
אז לשריין את 4.5.13? הסיפור סגור?
מבחינת ההיענות, שבת 4.5 זה יקרה.
כרגע אני מחכה לאישור סופי מהרשות לפני פרסום חגיגי...
צר לי להוריד את הרוח מהמפרשים המלהיבים שנושבים פה. לפני כשנתיים ניסיתי להוביל מהלך כזה מול רט"ג. רתמתי חבורת ג'יפאים גדולה והצעתי לרט"ג עזרה בכל נושא שהם רק יבחרו. לצערי, כל פניותיי בכתב ובעל פה, כולל פניות לשדרת הניהול הבכירה של רט"ג נתקלו בקיר אטום ובאין תגובה. מכאן הסקתי שהחברה האלה לא ממש זקוקים ואולי לא מעוניינים בעזרה. ורוח ההתנדבות כנראה שלא ממש מרגשת אותם.
למרות הפסימיות המבורכת,
דיברתי עם מנהל האתר ביבנה ים. ההתנדבות שלנו נדרשת ונחוצה - רק שיש בעיה אחת: אי אפשר לפעול במקום במהלך שבת. פשוט מפוצץ שם באנשים.
מדובר על ניקיונות של רצועת החוף שרובה נמצאת ממערב לבסיס צה"ל. הנסיעה מותרת בשביל הצמוד לגדר הבסיס. הרעיון פשוט: החוף מלוכלך. אנחנו נחנה על השביל, נלך לחוף, נאסוף זבל.
אם נוכל, נפנה בעצמנו. אם לא, יפנו עבורנו.
הירידה לחוף אסורה כמובן.
מדיי פעם נעצור לקפה.
יום שישי 3.5 מוקדם בבוקר (סביבות 5-6 בבוקר) הוא זמן טוב מבחינת עומס חום ועומס מבקרים.
אפשרות נוספת, עדיפה לדעתי, היא לקבוע יום במהלך השבוע ולהגיע אחה"צ. החלטתי שרירותית על יום ב' 6.5 בשעה 16:00. הילדים חזרו מאיפה שזה לא יהיה, יוצאים קצת קודם מהעבודה ומגיעים לפני הפקקים לחוף.
אחהצ של ערכי טבע משולבים בחוף ים. מה רע?!
נא לשלוח לי בה"פ אם מתאים לכם אחד התאריכים.
ארגון:
כדי למנוע פציעות מיותרות, אני רוצה לארגן כפפות עבודה לכולם. אודה למי מכם שיוכל לסייע להשיג במחיר נמוך ככל האפשר.
שקיות אשפה יסופקו ע"י רשות הטבע והגנים.
שתייה באחריותכם!
גם קפה.
עקב היענות מצומצמת למדיי (מסיבות מובנות)
אני כרגע יורד מעניין פלמחים, עד שנמצא התנדבות שאפשר לבצע גם בסופש.