תגובה: קניית רתכת לעבודות חובבניות - מה מומלץ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
mugi8675
רכשתי בשבוע שעבר זיקה 200w. לא זולה... חוץ מבעיית השירות טעיתי?
אגב. אני מבין, (בדיעבד ומתוך קריאת ה thread) שריתוך זה לא כמו מבצע סבתא: מתחילים בכל הכח ומגבירים... ציר לשער ריתכתי ב 160. לא נראה שנגרם נזק חוץ מעשן, אבל אחרי יומיים המנעול קרס כנראה בהשפעת החום. ננסה להתחיל ב 40.
יצחק
על הקופסא של האלקטרודות יש טבלה אמפראז' מומלץ לכל עובי אלקטרודה. כדאי להתחיל משם (זה לא 40 ולא 160....).
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
מה שאתם צריכים לעדות זה לדבר עם יוסי סימה ולקחת שיעור התמצאות שהוא מעביר. מחיר מצחיק עבור כמה שעות של תאוריה וריתוך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
מה שאתם צריכים לעדות זה לדבר עם יוסי סימה ולקחת שיעור התמצאות שהוא מעביר. מחיר מצחיק עבור כמה שעות של תאוריה וריתוך.
יוסי תותח על. ממליץ
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
+1
עשיתי אצלו קורס מעמיק יותר, שיפר פלאים את יכולות העבודה שלי
ולא רק בריתוך.
ממליץ בחום!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
jacob72
איזה דגם של זיקה רכשת ומה המחיר אם אפשר לשתף? (לפני מעמ)
אני קניתי זיקה 200a. יש שני דגמים נפוצים. אחד arc200 והשני arc2000.
בניגוד להגיון, ה2000 יותר פשוטה וזולה (וקטנה). ההבדל העיקרי עקרי ביניהן הוא הנצילות ומתח הריקם. ה200 מתאימה גם לריתוך 6010, ועם נצילות יותר גבוהה. מי שאיננו רתך מקצועי, זה לא משנה לו. גם הנצילות של ה2000 היא מעבר למה שרתך חובב או מישהו שעושה תחזוקה בבית/משק/ג'יפ צריך. וכמו שנאמר בשרשורים הרלוונטים, היא תרתך 6010 רק לא בסטנדרטים של ריתוך מקצועי שדורש בחינה.
עלתה לי כמעט 700 ש"ח במ. ב. ושווה לחפש באינטרנט כי יש מבצעים יותר טובים.
(אם לא היה ברור, קניתי את ה2000 הפשוטה יותר).
גם אני עם zika
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
זה רק נסיון אישי שלי.
קראתי את כל הנאמר בכל הדיונים על הרתכת. החלטתי ללכת על מילר. הסיבות האישויות שבחרתי לאחר שביררתי באופן אישי. התייעצתי במספר פורומים שונים בארה"ב ואירופה ,סתם מתוך סקרנות.
זיקה לדעתי זה מיתוג ישראלי,לא מצאתי יצרן כזה. לא יודע איך זה משפיע בפועל ,אבל לי כלקוח פרטי זה השפיע על ההחלטה.
היצרן הסיני הגדול והרציני בעולם זה ג'ייסיק, וכשיש יצרן מאחורי מותג ,אז יש גיבוי ואחריות יצרן ,זה ככ שונה מייצור OEM כמו בכל מוצר אחר בעולם.
מילר זה ציוד איכותי שעולה כפול מגייסיק שמשלמים על שירות,איכות,אחריות ומיתוג.
הרתכת Co2 שלהם עובדת עם פולסים בשונה מגייסיק.
למרות המחיר הגבוה ,בחרתי במילר .
תודה לכל מי שטרם מהנסיון והיידע שלו בדיון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
jacob72
זה רק נסיון אישי שלי.
קראתי את כל הנאמר בכל הדיונים על הרתכת. החלטתי ללכת על מילר. הסיבות האישויות שבחרתי לאחר שביררתי באופן אישי. התייעצתי במספר פורומים שונים בארה"ב ואירופה ,סתם מתוך סקרנות.
זיקה לדעתי זה מיתוג ישראלי,לא מצאתי יצרן כזה. לא יודע איך זה משפיע בפועל ,אבל לי כלקוח פרטי זה השפיע על ההחלטה.
היצרן הסיני הגדול והרציני בעולם זה ג'ייסיק, וכשיש יצרן מאחורי מותג ,אז יש גיבוי ואחריות יצרן ,זה ככ שונה מייצור OEM כמו בכל מוצר אחר בעולם.
מילר זה ציוד איכותי שעולה כפול מגייסיק שמשלמים על שירות,איכות,אחריות ומיתוג.
הרתכת Co2 שלהם עובדת עם פולסים בשונה מגייסיק.
למרות המחיר הגבוה ,בחרתי במילר .
תודה לכל מי שטרם מהנסיון והיידע שלו בדיון.
תתחדש,
אשמח אם תספר לנו איזה דגם המילר ומהכן קניתה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
noams20
תתחדש,
אשמח אם תספר לנו איזה דגם המילר ומהכן קניתה
כתבתי שהחלטתי ,טרם רכשתי. הדגם :
MPI 220
היבואן הרשמי. השבוע אגיע אליהם להתנסות לפני תשלום.
כשאתה מגיע למ.ב. להתנסות במיג הקטנה של מילר ותבקש גם לנסות את ג'אסיק 200 המקבילה שהם מוכרים ומספקים גם לה שרות ואחריות. יכול להיות שתחליט שהג'אסיק מספקת לגמרי במחיר נמוך משמעותית.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
כשאתה מגיע למ.ב. להתנסות במיג הקטנה של מילר ותבקש גם לנסות את ג'אסיק 200 המקבילה שהם מוכרים ומספקים גם לה שרות ואחריות. יכול להיות שתחליט שהג'אסיק מספקת לגמרי במחיר נמוך משמעותית.
תודה. הם אכן יכינו את שניהם לבדיקה.
הגאסיק פחות מחצי מחיר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
jacob72
הגאסיק פחות מחצי מחיר
בהצלחה אשמח לשמוע גם רשמים
הג'סיק אחלה. בתכל'ס הייתי הולך על הג'סיק בגלל השירות של מ.ב.
זה קצת מצחיק אבל פחות חשוב הרתכת ויותר הנותן שרות. למעט DECA, שרות יחסית בסדר אבל רתכת חרא שלא הייתי מתקרב עם מקל של קילומטר.
אישית, הרתכת הבאה הרצינית שאני קונה זה מילר פשוט כי אני אוהב את המוצרים שלהם. וגם בגלל שהחברה (האמריקאית) הייתה ממש בסדר איתי ושלחה לי אלקטרוניקה חדשה לקסדה למרות שתוקף האחריות פג חצי שנה לפני. אני מרגיש מחוייב :-)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
הג'סיק אחלה. בתכל'ס הייתי הולך על הג'סיק בגלל השירות של מ.ב.
זה קצת מצחיק אבל פחות חשוב הרתכת ויותר הנותן שרות. למעט DECA, שרות יחסית בסדר אבל רתכת חרא שלא הייתי מתקרב עם מקל של קילומטר.
אישית, הרתכת הבאה הרצינית שאני קונה זה מילר פשוט כי אני אוהב את המוצרים שלהם. וגם בגלל שהחברה (האמריקאית) הייתה ממש בסדר איתי ושלחה לי אלקטרוניקה חדשה לקסדה למרות שתוקף האחריות פג חצי שנה לפני. אני מרגיש מחוייב :-)
מילר זה מותג רציני וציוד איכותי,זה לא רק הרתכת זה כל רכיב במערכת,בידית,צינור הגז,הראש של המיג זה בכל פרט קטן במערכת.
יחד עם זאת העלות לא לחובבנים,אלא למי שאוהב איכות, שקט מתקלות, ושירות מעולה.
הפתעת אותי עם החוות דעת על ה Deca הייתי בטוח שזו אחלה רתכת,חשבתי שיצרן איטלקי ייצר משהו איכותי.
מנסיון של חבר פורום אחר, חרא של רתכת וחומרים זולים. אין לי מושג איך זה יכול להיות אבל הייתה לה תקלה חוזרת שלא האמנתי שיכולה להיות לרתכת co2. אני מכיר רק דגם אחד ולא אומר שזה מייצג אבל הייתי מאוד נזהר, בטח כשהעלות בשמים
נו בסוף יש רשמים הלכת אל מ.ב בסוף ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
jacob72
הגאסיק פחות מחצי מחיר
לי יש את שתי הרתכות המדוברות.
אין בכלל מה להשוות בניהן.
הmpi של מילר רתכת מעולה . אני עובד איתה כבר כמה שנים , כולל עבודות outdoor עם אלקטרודות ומיג. היא יודעת לעבוד ידנית , סינרגטית , פולס, אלקטרודות (כולל 6010) , טיג בסקראצ'. היא מקבלת ספול של 5 ק"ג פנימי וגם הזנה חיצונית. יש לה צג דיגיטלי עם מלא תוכניות לסוג החוט, סוג הריתוך וסוג הגז. האופציות של התוכניות משתנות בהתאם לגז. בתערובת (ארגון וco2 ) יש מגוון גדול יותר ואפשר לרתך עוביי חומרים גדולים יותר.
הג'סיק זה כבר סיפור אחר. רתכת לחובבים +.
עם כוון נכון היא מרתכת מעולה. אם תזינו אותה בתערובת ולא רק co2. תקבלו רתכת מושלמת למסגר/פאבריקטור החובב. גם היא מרתכת אלקטרודות אבל לא בדקתי איתה 6010. יש לה רק אופציה של ספול 5 קג פנימי למרות שהקיר פלסטיק האחורי שלה נראה שאין בו אלקטרוניקה ואפשר לחורר אותו לטובת ספול חיצוני.
שתי הרתכות יעבדו מעולה עד 6 ממ עובי חומר.
מעבר לזה הגסיק קצת תתאמץ יותר ותייצר פחות חדירה מהmpi במיוחד אם מרתכים בפולס.
הדבר שבטוח תזכה בו אם תקנה את אחת מהרתכות האלו זה השירות של מם בית .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
YosSima
אם תזינו אותה בתערובת ולא רק co2. תקבלו רתכת מושלמת .
על איזו תערובת אתה ממליץ במקום co2?
Sent from my Android using Tapatalk ישוחרר ברנרד
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shachar
על איזו תערובת אתה ממליץ במקום co2?
Sent from my Android using Tapatalk ישוחרר ברנרד
תסתכל על המדבקת נתוני הריתוך של הרתכת , איפה שכתוב איך לכוון אותה. בטח יש נתונים עבור מיקס.
לרוב זה ארגון CO2 ביחס 80:20.
הרבה יותר יקר כנראה
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro