תגובה: מפות סמ"ש חוקיות חינם ברשת
הרבה שאלות, אנסה לעזור לאט לאט.
תחילה לגבי המפות שהוצגו כאן - הקובץ המקורי של אורוקס מכיל תמונות בפורמט JPG, יחסית דחוס אבל פחות מתאים לתמונה מחוללת שכוללת טקסט.
אדמה שומרת מפות ב פורמט פחות דחיס אבל באיכות שמתאימה לאפשר קריאה. כל זאת היה תירוץ למה הקובץ ה DB שחולל לאדמה עובר את ה 2G...
הרבה גירסאות של אנדרויד ממש לא אוהבות קבצים sql כלכך גדולים. לקח - אני אאפשר למשתמש לבחור פורמט תמונה לצורכיי שמירה.
לגביי הבעייה של brows לקבצים שנמצאים תחת storage/sdcard - זה באג של אדמה - תוקן עוד בפסח - מבטיח לשחרר כמה שיותר מהר. מבקש את סליחתכם על העיקוב שהיה.
לגביי הבעיות הנוספות אבדוק ואחזור אליכם.
רבין
זאב ואייל - אכן יש בעייה בקליברצייה של המפות באדמה. אני מניח שהבעייה באדמה.
אבדוק זאת.
רבין
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shahav
תחילה לגבי המפות שהוצגו כאן - הקובץ המקורי של אורוקס מכיל תמונות בפורמט JPG, יחסית דחוס אבל פחות מתאים לתמונה מחוללת שכוללת טקסט.
אדמה שומרת מפות ב פורמט פחות דחיס אבל באיכות שמתאימה לאפשר קריאה. כל זאת היה תירוץ למה הקובץ ה DB שחולל לאדמה עובר את ה 2G...
הרבה גירסאות של אנדרויד ממש לא אוהבות קבצים sql כלכך גדולים. לקח - אני אאפשר למשתמש לבחור פורמט תמונה לצורכיי שמירה.
הי רבין,
אם התמונות שבאורוקס כבר איבדו מאיכותן בגלל השימוש בפורמט JPG, אי אפשר להחזיר את האיכות האבודה בזמן המרה לפורמט הדחיסה הרגיל של אדמה. במקרה הטוב ביותר, המרה שכזו משמרת את האיכות (הנמוכה יותר) של קבצי האורוקס.
לעניות דעתי, כדאי לך לשקול להשאיר תמונות שמגיעות מאורוקס בפורמט ה-JPG המקורי (בלי לשאול אף אחד) ולא לבזבז גם זמן המרה וגם מקום נוסף בדיסק.
חוצמזה, ראיתי ששיחררת גרסה חדשה של אדמה היום. כל הכבוד!
מה התחדש בה?
זאב
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
steed
חוצמזה, ראיתי ששיחררת גרסה חדשה של אדמה היום. כל הכבוד! מה התחדש בה?
זאב
לפי התעוד בגרסה 2.3 ניתן להשתמש גם בקבצים שלא תחת sdcard
ארז גור
לא מזמן העלתי גירסה 2.4 שמטפלת בבעיית האופסת.
נותר לטפל בגודל של המפה במובני שטח דיסק על ידיי שמירה ב JPEG, ואוליי לפרסם מפות יעודיות לאדמה באותו דרופבוקס.
רבין
רעיון מצויין. יש דרך לייצר מפה כזו על PC?
זאב
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shahav
לא מזמן העלתי גירסה 2.4 שמטפלת בבעיית האופסת.
נותר לטפל בגודל של המפה במובני שטח דיסק על ידיי שמירה ב JPEG, ואוליי לפרסם מפות יעודיות לאדמה באותו דרופבוקס.
רבין
הינה לינק למפה החופשית שתרגמתי לאדמה וצמצמתי ל jpeg
לגביי תמיכה ב PC, לא, לא ממש קיים תוכנה לייצרת מפות יעודיות לאדמה.
אבל אדמה תומכת בשני פורמטים, האחד מבוססת תיקיות, בדיוק כמו של tangogps.
השני מבוסס sql בדומה ל orux. אבל בשונה מ orux, משיקוליי ביצועים, אדמה מצפה לטיילים במרווחים ידועים מראש בדיוק כמו שאתרים של מפות ראסטר מספקים.
רבין
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
רבין,
תוכל לבדוק למה הגדרת מפה מקוונת חדשה לא עבדה אצלי?
הכנסתי -
אני עדיין סקרן לדעת מדוע זה לא עבד... אשמח אם תוכל לתקן ולהסביר כיצד הייתי צריך להגדיר את המפה כדי שתעבוד. אוכל ללמוד למקרים דומים בעתיד.
ארז גור
רבין מודע לכך שיש עדיין בעיה עם URL-ים שיש בהם רווח
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shahav
מתקבלת הודעת קבץ לא קיים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
biranit
מתקבלת הודעת קבץ לא קיים
לא מצליח לשחזר את הבעיה. אצלי הכל בסדר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shahav
ארז, יש בעייה עם רווחים. אני אתקן זאת, לבנתיים שני אחוזים אוליי יעקפו את הבעייה.
רבין
לאחר התיקון הלילה - זה עובד !
תודה על התיקון הזריז.
ארז גור
קצת עידכונים על מצב פרוייקט מפת הטיולים הפתוחה של ישראל
הראל עידכן את האתר וכעת ניתן גם לחפש מקומות.
הקישור להוספת המפה המקוונת לתוכנות השונות עודכן והוא: http://osm.org.il/IsraelHiking/Tiles/<zoom>/<x>/<y>.png
כזכור, מפה להורדה עבור OruxMaps זמינה בכתובת במחיצת Israel Hiking בגוגל דרייב. יש להוריד את המחיצה עם שני הקבצים שבתוכה אל מחיצת mapfiles באנדרואיד שלכם.
המפה מתעדכנת כל שבועיים בקירוב.
נשמח לשמוע הצעות ותגובות,
הראל וזאב
מפת הטיולים הפתוחה של ישראל זמינה כמפה Online כחלק מגירסה OruxMaps הרשמית
חדשות למשתמשי OruxMaps: מפת הטיולים הפתוחה של ישראל זמינה כמפה Online כחלק מהגירסה הרשמית.
חפשו את Israel Hiking Map
תגובה: מפת הטיולים הפתוחה של ישראל זמינה כמפה Online כחלק מגירסה OruxMaps הרשמית
יש דרך להפוך אותה מ-online ל- offline או שפשוט להוריד את המפה ולהעביר לטלפון ?
לא משנה . כבר העליתי את המפה .
למה אין כמעט מסלולים ואך אני תורם למאמץ ?
יש המון מסלולים שהקלטתי , אפשר להעלות אותם ?
תגובה: מפת הטיולים הפתוחה של ישראל זמינה כמפה Online כחלק מגירסה OruxMaps הרשמית
כזכור, מפה מוכנה לשימוש ב OruxMaps זמינה להורדה ממחיצת Israel Hiking בגוגל דרייב. יש להוריד את המחיצה עם שני הקבצים שבתוכה אל מחיצת mapfiles באנדרואיד שלכם.
השינוי היחידי ב OruxMaps הוא שהמפה הצטרפה לרשימה הפנימית של המפות שזמינות online. הדבר מאפשר צפיה ישירה מהאפליקציה ואפשר גם להוריד קטעים של המפה תוך שימוש ביכולות המובנות ב OruxMaps. להורדת שטחים גדולים לשימוש offline אני מאמין שקל יותר להוריד את המפה המוכנה ובכך גם להקל על העומס בשרת של המפה האינטראקטיבית!
איכות המפה היא בידיינו. המפה כולה, השבילים, המקומות, הנחלים ועוד, נוצרו ומתעדכנים על ידי מתנדבים כמוני וכמוך.
הדרך הטובה ביותר לתרום היא להרשם ל- OpenStreetMaps, להעלות את ההקלטות שלך בפורמט GPX, ולערוך את המפה ישירות או מתוך רשימת ההקלטות שהעלת. רצוי לקרוא את ההנחיות לסימון השבילים בויקי של ישראל ולהסתכל כיצד מופו השבילים הקיימים.
אשמח לעזור בה"פ, בפורום ג'יפולוג, או בפורום הישראלי של OpenStreetMap