-
תגובה: הרכב הבא, לבטים לבטים לבטים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
הרכב הנוסף היחיד שאני מתלבט אם להכניס למשוואה של קולורדו בזכות המנוע בנזין.
למה להסתבך עם דגם שנדיר כאן, עם כל מה שמשתמע מזה?....
גם מנוע הבנזין הזה (וורטק 5, נפח 3.5, 5 צילינדרים) לא נודע כפאר היצירה. ולא רק כי הביצועים שלו הם לא מה שאפשר לצפות מ-220 כ"ס.
בתכל'ס זו גרסה אמריקאית לדימקס - כלומר נמוך, ללא נעילה - רק נדירה בהרבה בישראל וכפועל יוצא עם פוטנציאל לאי-זמינות חלפים בארץ מהרגע להרגע. אם זה הכיוון שלך, קח דימקס.
-
ולכן הוא לא ברשימה
דימקס ירד כי בתקציב שלי הוא עם מוטות פיתול וקפיצים מתחת לסרן אז נישאר עם נבארה והאנטר
-
עכשיו ראיתי בפשפשוק ג'יפים, וינר 2009 ב-30.000
300.000 ק"מ וו גרירה
(בטח אפשר להתמקח)
https://www.facebook.com/photo?fbid=...18188055096653
הטלפון של הבחור 050-9090057
-
אני שואף לקילומטראז נמוך יותר ובכל מקרה בזכות ההיונדאי אקסנט שמסתובבת פה במשפחה אין לנו לחץ על קניה כי יש פה אוטו שזמין לפחות עד מרץ הבא.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
החלטתי להחיות את השרשור העתיק הזה, נראה לי ראוי.
היום הוחלט על גורלו של הפאגרו האהוב שלנו. אחרי מעל חמש שנים של שירות נאמן ואין ספור טיולים לפאגרו הלך ראש מנוע.
עלות התיקון + עוד כמה דברים מסביב מגרדת את ה-10k לראש סיני ובבית אחרי חשיבה ארוכה התקבלה החלטה שדי צריך לעבור הלאה.
התקציב מאתגר, 60 אלף ש"ח ורצוי ששם זה יגמר מבחינת רכב ושיפורים.
הצרכים, יכול לקחת שני מבוגרים ושני ילדים למדבר וחזרה + מלא ציוד. רמת עבירות נדרשת: טיולי מדבר שזה אומר שלא מחפשים את המעלה ההוא או האחר אבל אם יש מעלה כחלק מהמסלול יש מטרה לעלות או לרדת אותו.
שנתונים 2008 ומעלה מתוך מטרה להחזיק אותו עשור +/-
המועמדים:
1. מיצובישי האנטר ידני
יתרונות: יש נעילה, הכל פשוט יחסית וזמין, יש הרבה בשוק למכירה וכנראה שרובם נבלות אבל פה ושם יש פנינות.
חסרונות: מידת צמיגים מחורבנת, נמוך, ארגז ארוך מדי ומוזר והילוך כוח ארוך 1:1.8
2. ניסאן נבארה
יתרונות: מנוע בריא יותר וגיר חמישה הילוכים באוטומט (6 בידני שנדיר), הילוך כוח בריא 1:2.5, תא נוסעים שנראה נעים יותר, פרופורציות יותר נכונות בין הארגז לתא נוסעים ונראה שיש יותר כאלו עם ארגז סגור למכירה והמחיר סופר אטרקטיבי.
חסרונות: נמוך, נעילת דיפ מקורית נדירה, גיר ידני נדיר, שילוב חשמלי של הטרנספר ונראה לי שהמנוע יותר מפונק ודורש יותר תשומת לב והקפדה בטיפול.
אז שאלות שאולי אף אחד לא יודע לענות:
מידת צמיגים, מישהו ניסה להרכיב משהו נורמלי על אחד המועמדים (31-32, 265/75/16 וכו')?
הגבהה לנבארה, יש משהו שמרים את הרכב הזה לגובה סביר?
האם באמת הנבארה יהיה עדין יותר? רכבת כוח, מנוע מעבר לכביש הידוע לשמצה והטיימינג היקר?
האם כדאי להתעקש בחירוף נפש על רכב עם מתחת למתאיים אלף קילומטרים?
הפאגרו יפורק מהציוד וימכר בכמה שאפשר שזה כנראה לא הרבה מעל לכלום.
יש רכב זונה במשפחה שבינתיים ישמש את אישתי ביום יום אז אין לחץ כרגע ואפשר לחפש בצורה רגועה.
ושתי בקשות:
1. אם אתם מכירים רכב שיכול להתאים לנו למכירה, תגידו
2. אם בא לכם לקנות פאג'רו שסהכ היה באמת מצויין ולהשקיע בו בראש מנוע, דברו איתי [emoji12]
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
עמדתי במצב דומה עם רכב דומה לפני כמה שנים - הלך ראש מנוע. הסדק המפורסם.
עלות השיפצור עמדה על 5,000 עד 10,000 שקל, תלוי אצל מי. בסוף עשיתי לבד בחצי עלות.
במידה והנבלה תקינה וההוצאה היחידה היא ראש מנוע + עוד כמה שיפצורים ונניח גם שזה 10,000 שקל (למרות שניתן למצוא גם מקומות שיעשו ב-5.000 שקל) - יש מצב שעדיף לשפצר ולהשאר עם נבלה שאתה יודע את מצבה במקום להוסיף הרבה יותר על גרוטאה חלופית שתגלה את בעיותיה לאחר מכן.
אם למרות הכל תחליט לפרק ולמכור בחלקים - אני מחפש חגורת בטיחות צד נהג :-)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
דימקס ירד כי בתקציב שלי הוא עם מוטות פיתול וקפיצים מתחת לסרן אז נישאר עם נבארה והאנטר
מוטות פיתול היו לך גם בפאג'רו. זה מה שהפריע לך?
קפיץ אחורי מתחת לסרן לכעצמו אינו סיבה מספקת לפסול רכב. רק לדעתי.
תסתכל על המכלול - יחסי העברה, גובה, אפשרויות שיפורים, אמינות כללית, מחיר וזמינות חלפים.
גם אני לא בדיוק מתלהב מהדימקס - אבל האפשרות הועלתה כי ציינת קולורדו. וחשבתי שאם כבר את הפלטפורמה הזו, אז דימקס הוא די סוס-עבודה וסתם רק בחירה פרקטית יותר מאחיו האמריקאי.
כל הפרטים מובילים אותי למסקנה שהטנדר שאתה רוצה וצריך זה היילקס. בסוף גם יהיה לך היילקס - אבל עד אז אתה רק תבזבז לריק זמן וכסף על מכוניות אחרות שהן לא יותר מפשרה שמעכבת ומרחיקה אותך מהמטרה - היילקס.
-
מה שאני באמת הייתי רוצה זה רנגלר, רצוי רוביקון וידני ובנוסף אני רוצה להיות מליונר ולא לעבוד יום אחד בחיי לצורך פרנסה.
אבל כרגע אני לא מיליונר ולרנגלר (או להיילקס חדש מספיק) אין לי כסף בדיוק כמו שרכשתי את הפאג'רו לא היה לי כסף לפראדו שכולם המליצו לי.
אז במסגר הכיס שלי יש 60K +/- תקציב להכל כולל הכל והמטרה היא לקנות אוטו בן 10 שמור בשאיפה לידני ועם ק"מ נמוך יחסית.
-
לדעתי, לך לפי האקזמפלר הכי טוב שתמצא בהתאם לתקציב.
פחות משנה הסמל שיש לו בחזית,
הרי במילא הדיגומים האישיים הם המהות ברכב הבא.
הפלטפורמה הבסיסית(האנטר / היילקס) פחות מהווה שיקול -> כמו שאמרתי,
העיקר שהאקזמפלר יהיה במצב מצוין.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
מה שאני באמת הייתי רוצה זה רנגלר, רצוי רוביקון וידני ובנוסף אני רוצה להיות מליונר ולא לעבוד יום אחד בחיי לצורך פרנסה.
אבל כרגע אני לא מיליונר ולרנגלר (או להיילקס חדש מספיק) אין לי כסף בדיוק כמו שרכשתי את הפאג'רו לא היה לי כסף לפראדו שכולם המליצו לי.
אז במסגר הכיס שלי יש 60K +/- תקציב להכל כולל הכל והמטרה היא לקנות אוטו בן 10 שמור בשאיפה לידני ועם ק"מ נמוך יחסית.
למה אתה מסתפק ברנגלר כשאתה יכול לרצות ברונקו? לא מבין אותך... ;)
מבט חטוף ביד 2 מלמד שהתקציב שלך לגמרי ריאלי להאנטר טוב, וגם להיילקס (לפני ויגו) עם קצת סבלנות. היתרון בהיילקס זה שיש פה מישהו בפורום שמנסה כבר חודשים להפטר מנעילה קדמית. לא נעים אבל תציע לו שישיית גולדסטאר...
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/114887
בהצלחה!
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sportage
עמדתי במצב דומה עם רכב דומה לפני כמה שנים - הלך ראש מנוע. הסדק המפורסם.
עלות השיפצור עמדה על 5,000 עד 10,000 שקל, תלוי אצל מי. בסוף עשיתי לבד בחצי עלות.
במידה והנבלה תקינה וההוצאה היחידה היא ראש מנוע + עוד כמה שיפצורים ונניח גם שזה 10,000 שקל (למרות שניתן למצוא גם מקומות שיעשו ב-5.000 שקל) - יש מצב שעדיף לשפצר ולהשאר עם נבלה שאתה יודע את מצבה במקום להוסיף הרבה יותר על גרוטאה חלופית שתגלה את בעיותיה לאחר מכן.
אם למרות הכל תחליט לפרק ולמכור בחלקים - אני מחפש חגורת בטיחות צד נהג :-)
לגבי החגורת בטיחות, ניסית בגדא בתל אביב?
Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
למה אתה מסתפק ברנגלר כשאתה יכול לרצות ברונקו? לא מבין אותך... ;)
מבט חטוף ביד 2 מלמד שהתקציב שלך לגמרי ריאלי להאנטר טוב, וגם להיילקס (לפני ויגו) עם קצת סבלנות. היתרון בהיילקס זה שיש פה מישהו בפורום שמנסה כבר חודשים להפטר מנעילה קדמית. לא נעים אבל תציע לו שישיית גולדסטאר...
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/114887
בהצלחה!
אתה צודק, רוצה ברונקו ורוביקון וגם רפטור בשביל האישה [emoji12]
-
אז כמו שכלכם יודעים הפאג'רו יצא לביתו החדש ולי אין מה לעשות חוץ מלחפש רכב ולבלבל לכם את המוח.
מכיוון שאני שואף לטנדר סגור בגובה קבינה ורוב הרכבים שאני מסתכל עליהם פתוחים ועלות של סגירה היא 15K +/- למישהו פה יש ניסיון עם התקנה של סגירה משומשת? אני שואל בעיקר מבחינת רישוי.
-
קח הפסקת צהריים ארוכה מהעבודה ותן קפיצה לצ'קפוסט, "מוסך מוניטין". אתה תראה שם מגרש עם ערמות של טנדרים, חלקי טנדרים, וסגירות לפי משקל. דבר איתם על מחירים ונושא הרישוי. היימן או יותר טוב, אם נמצא, האבא מוחמד.
-
אחלה ליד. לא יודע אם יצא היום אבל אקפוץ.
תודה
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
למה לחפש רכב שטח לעשר שנים?? זה לא חתונה. וגם חתונה זה לא לתמיד, יאמר לך ברלי.
צחי אתה במקום עבודה טוב עם פוטנציאל לבונוסצ'יק שיאפשר להתפנק קצת בתקציב. אולי אפילו בשנה הקרובה... ועל זה תשאל את אומי5 :rolleyes: באסה שהפאג'רו התפגר מוקדם מדי.
אין לי מושג על מה אתה מדבר.
האקזיט הוכרז בנוב 16
את הסופה קניתי במאי 17
לא רואה קשר.....
וברצינות, לא הייתי מתכנן לפי זה, אם וכאשר זה מגיע זה נהדר ותמיד תוכל לשדרג. רק כדאי לטפטף מראש לגזברית שאם יהיה אקזיט X אחוזים הולכים לרכב.
יותר קל לחלק כסף שעדיין לא קיים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דניאל מאירי
ב-17 לחודש אמור להתפרסם מכרז ממשלתי של מינהל הרכב,
מציע לך להמתין ולבדוק באינטרנט את רשימת הרכבים שתתפרסם,
אולי תדוג שם משהו לא רע.
דניאל
אני עושה כרגע ניתוח עומק על המכירות דרך המכרזים שלהם בשנה האחרונה.
נמכרים רכבים יחסית חדשים במחירים יחסית גבוהים.
לא ניתן לפתוח מכסה מנוע או דלת, שלא לדבר על להניע וניתן להסתמך רק על מראה מבחוץ ותוצאות הבדיקה שמפורסמות באתר של מנהל הרכב, ככה שיכול להיות שמדובר בהימור.
מצד שני, יש לי חבר שקנה ככה שני היילקסים (בהפרש של 5 שנים) ומאוד מרוצה בסהכ.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
קח הפסקת צהריים ארוכה מהעבודה ותן קפיצה לצ'קפוסט, "מוסך מוניטין". אתה תראה שם מגרש עם ערמות של טנדרים, חלקי טנדרים, וסגירות לפי משקל. דבר איתם על מחירים ונושא הרישוי. היימן או יותר טוב, אם נמצא, האבא מוחמד.
בעקבות הליד של נמרוד, אם מישהו מכיר עוד מגרשים שמחזיקים מבחר טנדרים אשמח לדעת.
-
5 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
ורוב הרכבים שאני מסתכל עליהם פתוחים ועלות של סגירה היא 15K +/- .
נשמע לי מוזר/גבוה מחיר הסגירות שציינת. לי סגרו לפני מס' שנים לא גדול DMAX שהיה רכב עבודה בארגז לפי שירטוטים/הזמנה שלי והבוס בעבודה נתן לי יד חופשית : שרטט מה שאתה רוצה , כולל תצורת הגגון והנחת סולם מתקפל 4.8m בתוך בארגז, בין כה כולם עולים סביב ה-8K. לשיקולך , אחרי שרוקנו לי פעם היילקס עם ארגז עם חלונות באמצע היום החלטתי שארגז ה-DMAX יהיה ללא חלונות ומנעול רתק.
ד'א , אם תזמין ארגז סגור , ממליץ על פתיחה כפולה מעלה/מטה מאחור במקום דלת צידית. הרבה יותר נוח וגם הדלת המקורית של הטנדר משמשת לך כשולחן/משטח העמסה.את ארגז ה-DMAX עשיתי נדמה לי אצל נתיב/ניתוב באזור השרון.
-
8K +מע"מ היה גם המחיר כולל גגון בעיצוב שלי ו-2 תאי צד + מדפים ותאורה שלא בטוח שאתה צריך. הגגון שירת אותי נאמנה.
-
[emoji106][emoji106][emoji106]
תודה יובל