תגובה: בעיות עם נעילת arb ,כל עוד זה היה '' רק בריחות אוויר'' לא בעיה.....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
גם אצלי זה ככה בבולסטר, אבל רק כשהנעילה נעולה ברציפות תחת עומס (טיפוס תלול וארוך) לפרק זמן ארוך (יחסית. דקה או שתיים). אז אתה אומר שזה תקין?
בזמנו קניתי רכב עם ARB בת 7 שפעלה ככה. נבדקה ע"י מתקין מקצועי שבדק בשטח והסביר שככה היא צריכה לעבוד והכל תקין. אני לא זוכר מהו היחס בין משך דחיסת האויר למשך הנעילה.
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכאל חן
הנעילה היא rd 128
נראית חדשה ומשמשת קקידמית ,ועם זה שאני משתמש בה יותר מפעם בשבוע אלרואי היא לא צריכה להשבר בגופה.סטליטים זה מקובל והגיוני ,אבל שהטבעת נושאת הקורונה תתנתק מהגוף זה לא '' טבעי'' בלשון המעטה.
קובץ מצורף 76413
האם חלק 1 ניתק מחלק 20 ? כלומר נגזרו הברגים ?
מה עם תמונות ? (אין כמו מראה עיניים) יסייע בהבנה מה נשבר/כשל.
רענן
בהוראות של ARB כתוב משהו כמו 10 או 15 דקות, אבל בפועל אם זה פעם בכמה דקות אין מה להתרגש מזה.
שימו לב לאופני הכשל -
אם מדובר על הפעלה פעם בכמה זמן של הקומפרסור (יותר ממה שאתם מוכנים לקבל) - זה אומר שיש דליפת אוויר במערכת אספקת האוויר לנעילה- בין הסולנואיד לכניסה לסרן. כיוון שמדובר ברכיבים סטנדרטיים באיכות סבירה שמותקנים על ידי מכונאים סטנדרטיים באיכות פחות מסבירה, על פי רוב הכשל יהיה באו-רינג שבפיטינג שנכנס לסרן, בגלל הידוק יתר של הניפל שמעליו (מועך את האו-רינג), או בחיבור לא טוב לתוך הסולנואיד. אגב - יש אפשרות להתקין מפסק שסתום אוויר שהלחץ עובר דרכו, ולהוריד דרגת סיבוך אחת לפחות- באופן כזה לא משתמשים בסולנואיד. היתרון הנוסף הוא ששסתום כזה (פיקוד ידני לחלוטין, ונראה כמו מפסק חשמלי) הוא באיכות גבוהה מאוד.
אם מדובר על שמן שמגיע לסולנואיד, או בלחץ אוויר שדוחף החוצה שמן מהסרן - מדובר או בכשל בצינורית נחושת ובחיבור שלה לפיטינג שנכנס לסרן (פחות סביר אבל גם זה ראיתי) או באמת בכשל בטבעת האטימה של הנעילה עצמה. במילים אחרון - אם אוויר דולף בתוך הסרן - יצא ממנו שמן.
הרוב הגדול של התקלות היה פעם בטבעת ההיא, שההידוק שלה היה לא פשוט לביצוע. מאז שהחליפו את התכנון, רוב התקלות שאני ראיתי הן מהסוג הראשון - דליפת אוויר בין הקומפרסור לבין הסרן, לא בתוך הסרן.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
RTFM
מי זוכר איפה זה זרוק... האמת שאני סתם מתעצל להתקשר לשי פלג ולשאול אותו. מבחינתי הוא האוטוריטה בנעילה שהוא מוכר...
אבל מכיוון שזה מוצר שלכאורה פועל על אותו עיקרון, שכל חלקיו דומים מאוד, אני מרשה לעצמי לנחש שמה שנכון עקרונית ל-ARB תופס גם כאן.
התכוונת לכתוב שכנראה הם העתיקו גם את המדריך...???
:rolleyes:
אסף.
בזמנו, אחרי שזה קרה בפעם הראשונה (הנעילה עבדה, אבל המדחס עשה טרררר כל 10-15 שניות), שי הנחה אותי איך לבצע בדיקה כשהרכב עומד במקומו. לפי הבדיקה הזו הוא קבע שהדליפה היא בתוך הסרן, מטבעת האטימה. הסרן נפתח ע"י אסף הלוי ואכן הטבעת נמצאה פגומה וכמובן הוחלפה. הוא עבר על כל המערכת ומצא אותה תקינה ועליו אפשר לומר שהוא מכונאי/מתקין ברמה הרבה יותר מאשר סבירה... וזה בלשון המעטה.
בכל מקרה - בפעם האחרונה שהיינו תחת עומס מתמשך נשמע טרררר פעם בדקה בערך. הנעילה עובדת והג'יפ מטפס בזילזול. אבל זה מעצבן.
הוראות הפעלה בחיקויים למיניהם כתובים מן הסתם ב Chinglish
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אז זה תקין.
מעצבן אבל תקין.
זה לא כשל, כאשר היצרן אותר שזה נורמלי כאשר המערכת עובדת באופן כזה. אני לא זוכר מה הניסוח אבל הם כותבים שאם המדחס עובד אחת לכמה זמן כאשר הנעילה משולבת זה בסדר.
ושוב - ARB היא לא הבחירה שלי, אבל בין פעולה תקינה ומעצבנת ובין כשל - המרחק גדול.
אסף.
שיספרו את זה לסבתא שלי.
אמנות הפיכת ה-BUG ל-FEATURE היא אמנות עתיקת יומין ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עמי
אמנות הפיכת ה-BUG ל-FEATURE היא אמנות עתיקת יומין ...
זו אמנות אנגלית במקורה, לא?...:rolleyes:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
או במילים אחרות:
יש ויכוח אינסופי לגבי יתרונות/חסרונות של נשלט מול אוטומטי, ולהסכים פעם אחת ולתמיד שאין הסכמה לגבי מה עדיף?
עכשיו יש תת ויכוח חדש. אקוסטי.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
talw
רגע רגע ,לפני הסיכומים,זה עושה טרררר,או, ברררר ?
כי אצלי בשנתיים האחרונות כל כמה דקות זה עושה ברררר !!!
זה תקין ?
אצלו זה עושה חרררר
http://www.youtube.com/watch?v=Zw1p213qb0M
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shyy
יעקב תמיד יש פעם ראשונה , אצלי המקנמרה דלפה ועדיין דולפת .בערך מהיום הראשון שהיא הותקנה.
אחרי כמה שני הסרן נפתח הוחלפו הקורונה והפניון (בלי קשר לנעילה ) ולאחר מכן וידאנו אטימה ושכל הגומיות במקום ועדיין יש דליפה.
למדתי לא להתרגש מזה ולחיות על זה כיוון שלמרות הדליפה הנעילה מתפקדת שצריך ,אבל זה בהחלט מעצבן.
לעומת הנעילה האחורית שלי שלא מבוססת על אוויר אלא על מערכת וואקום וציריות מחוזקות כבר מעל 12 שנים ושני רכבים...
לא הבנתי אילו גומיות - הבוכנה היא אטומה לגמרי ולמרות שניתן לפרק לגורמים, אם היא מקולקלת, מחליפים וזהו (או שמוכרים לך סיפור של "ככה זה"..
כמה תגובות למעלה, אסף כתב כמה דברים. אני מתאר לעצמי שהדליפה שלך לא מהסרן ואין דליפות שמן מתוך הסרן. אם כך, הדליפה היא "בדרך" לנעילה ולא בנעילה..
בכל מקרה, שכחו לציין פה שיש חשיבות רבה (מאוד) ללחץ האויר הנכנס לנעילה - לחץ גבוה מידי יפרוץ ויזיק לכל טבעת אטימה, ARB או מקנמרה או מה שלא יהיה.
איזה מצחיק אתה שי - ברור שנעילה מבוססת ואקום "תעבוד בלי בעייה". איך אתה רוצה לגלות דליפות בואקום? הוא כל הזמן עובד ואין שום בררר או טררר או חררר. זה עובד, עד שמפסיק לעבוד ורק אז אתה יודע שיש איזושהי בעייה.
נעילת הואקום (אני מתאר לי שהיא של "מקסי-דרייב" ז"ל) נועלת את הציריות ולא את גלגלי השיניים בדפרנציאל (עד כמה שאני זוכר) אבל מנגנון החלקת הנועל עובד על אותו רעיון - גם למקנמרה יש/היה מנגנון מבוסס ואקום - אותם רכיבים, כך נראה לי, רק הקפיץ עובד הפוך...
בכלל, אם כבר מדברים על זה, הבררר והטררר וכו', שבהכרח מעידים על איזו שהיא דליפת אויר, שהיצרנים לא הצליחו לפתור.
נראה לי שהחלט כמו השיטה של לנד-רובר, להפוך תקלה/ליקוי/חוסר מחשבה בתיכנון לפיצ'ר - למה צריך הקומפרסור לעבוד תוך כדי? יש איזשהו שסתום לחץ/זמן שפורק אויר כל כמה דקות וצריך להשלים?
אבל אם זה עובד (הנעילה אכן נועלת) אז אפשר לחיות עם זה - קומפרסור המזגן באקספדישן שלי עושה כל הזמן חרררר ו-טרררר אבל מסתובב ומקרר וכשהדלתות והחלונות סגורים ממלא אתה מנותק מהחוץ ולא שומעים כלום... דיינו.
בלנד רובר (ו-ARB??) כבר היו מסבירים שזה מנגנון מיוחד להשד-יודע-מה...
האם אפשר לפתור בדרך כלשהי את הבעיות של הנעילות ARB?
להחליף לטבעות מחומר שונה?