תגובה: הובלת טיולים - אחריות המארגן מוביל
מוביל בשכר שלא מבטח את עצמו בביטוח מתאים הוא אידיוט.
(עכשיו לך תמצא מי שיבטח אותך. מנסיון עבר של חבר שהיה מוביל טיולים בשכר ורק חברות אישית עם מישהו בכיר מאוד בחברת ביטוח גדולה סידרה לו פוליסה, וזה גם יקר מאוד אם אתה לא מוביל טיולים בשכר באופן קבוע ויש לך הכנסה קבועה מזה)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
אין גבול לתביעות "ולהגיון" בבית המשפט .
סיפור שהסתיים לא מזמן,
רופא ורעייתו יוצאים לטיול רגלי (בנחל עמוד כמדומני), האישה נופלת ולטענת הרופא מצבה היה טוב למטה והוצאתה לרכב והעברה לבית חולים הייתה מסיימת הטיפול.
אותו רופא הפעיל קשרים והתקשר לחבר ב 669 לקבלת חילוץ מוסק.
רופא 669 טיפל לא נכון בפצועה ובהמשך החמיר מצבה ונפטרה.
תוצאות המשפט, משלם המיסים נדרש לשלם כמה מאות אלפי ש"ח לבעל.
סיפור דומה,
בני משפחה (מהמיעוטים) "טיילו" בנסיבות "שעדיין לא ברורות" בשדה מוקשים .
מוקש הופעל ואחד מהם נפצע. 669 הוזעקו לחילוץ, הפצוע נפל תוך כדי העלאה למסוק (המסוק ריחף) ומת.
באותו נוהל, משלם המיסים שילם כמה מאות אלפי שקלים למשפחה.
מה למדנו,
יחידה שמטרת הקמתה היא חילוץ טייסים שנטשו בשטח עוין, מבצעת חילוצים לאזרחים ועל פאשלות (שהם חלק מהמציאות) משלמים משלמי המיסים.
מצד שני, להצלחות בחילוץ אזרחים (שברובם עקב רשלנותם) אף אחד לא גובה מהם כסף (כמו כבאות לדוגמה) ....
עכשיו תעשו את האנלוגיה לפציעה או נזק בטיולי ג'יפאים ותבינו שתגיעו לבית המשפט הרעות תשאר רק בשיר ....
חנוכה שמח
רענן
חנן, אם הכתבה הזו נכונה http://www.nrg.co.il/online/1/ART/946/191.html אז מי שהחליט אל פינוי מוסק זה צוות חילוץ גולן וצוות רפואי מהתאג"ד הקרוב שהגיעו לפצועה מה שאומר שאת ההחלטה לפנוי מוסק קיבלו אנשים שהמקצועה שלהם הוא חילוץ + 2 רופאים לפחות (רופא התאג"ד והבעל) + מספר לא מבוטל של חובשים.
אני חובש ולצערי יש לי המון נסיון והרושם שלי שהצוותים הרפואים נתנו דגש רב מדי לכאבים ומכאן החלו הבעיות כולל ביצוע פרצדורות שאינם שגרתיות (קונוטומיה) זאת לאחר שנכשל באינטובציה (יותר מפעם אחת ראיתי רופאים שלא מצלחים לבצע אינטובציה אבל כאן נשאלת השאלה מדוע הרופא לא ביקש את עזרת רופא התאג"ד או הבעל לבצע את הפעולה).
אם בניתוח לאחר המוות התברר שהרופא הכניס טרוקר לא נכון (הכנסת טרוקר הינה פעולה יחסית פשוטה) זה מאותת לי שהרופא נכנס ללחץ.
בקיצור הרושם שלי מהכתבה זה שהזמנת המסוק היתתה נכונה ופעולה פזיזה אחת (נתינת המורפים) גרמה להסתבכות ושרופא 669 כנראה נכנס ללחץ עקב כישלון האינטובציה ושאף אחד מאנשי הרפואה מסביבו לא עצר אותו לרגע בכדאי שיתחיל לחשוב ישר .
אם בעקבות המקרה 669 פיתח מנגנו בקרה שיאזור לצוות הרפואי לתפקד נכון במצב שהרופא נכנס ללחץ אז אם כול הצער שבמתה של האישה מוותה לא היה לשווא
אסף
זה מאד רלבנטי גם אם עדיין לא קרה מקרה ספציפי של מוביל חינם שנתבע רק בשל רשלנות בהובלת הטיול.
המקרים שצינתי שקרו וידועים לי מאד מאד קרובים רעיונית לאפשרות תביעת מוביל חינם.
מה שחשוב להפנים הוא שגם אם החברים לקבוצה המטיילים יהיו מדהימים וזכים כשלג ולא יעלו על דעתם לתבוע את מוביל הטיול הרי שחברות הביטוח לא יהססו לעשות זאת במקומם לאחר שכיסו את נזקיהם.
המסר שלטעמי חשוב להפנים אותו הוא שפשוט יש לברור בקפידה את המילים והאופן בו פונים לחברת הביטוח ומודיעים לה על תאונה שאירעה בשטח בעת טיול באמצעות מוביל חינם.
למעשה בכל תאונה בשטח יש לשקול מילים בהודעה לחברת הביטוח שתמיד תנסה להתחמק מתשלום או להפיל את התשלום על אחרים.
כבר פירסמתי כאן מקרה שבו חברת הביטוח ניסתה להתנער מתשלום לרכב שהתהפך בעת ניסיון לעלות לנ.ג. 186 שבחורשן. אוחברת ביטוח שניסתה להתנער מתשלום לרכב שהושבת עקב ניסיון כושל לחצות מעבר מים עמוקים וכו׳.
הנה כשירות לקהילת ג׳יפולוג אני מציע חינם שירות ייעוץ טלפוני במקרה וחלילה מתרחשת תאונה בשטח ובטרם הדיווח לחברת הביטוח. חלילה קרה נזק בעת טיול בשטח תרימו אליי טלפון תזדהו כחברי ג׳יפולוג ואייעץ לכם כיצד יש לדווח לחברת הביטוח!!!!
אם זה לא היה ברור מפוסטים קודמים שלי הבהרה מראש: הייעוץ שלי וההכוונה שלי לעולם לא יכללו עיצה מממנה משתמע שיש לדווח לחברת הביטוח דיווח שקר!!!!!!!
שלמה,
האם יש הבדל באחריות בין מוביל בשכר ומוביל חינם?
בהנחה ויש, אשמח להיות לדעת מה ההבדל בקווים כללים.
תודה,
בועז
קצת לא רציני לנתח אירועים מסוג זה בישיבה מול מחשב על סמך כתבה בעיתון.
עם זאת כדאי ללמוד מהמקרה שמוזכר כאן (רייכמן) שכולם עושים טעוית, וכולם חשופים לתביעה באם טעו ובאם לא.
וזה שלא הייתה תביעה עד כה לא אומר שהנתבע בתביעה הראשונה (מז"ט) תהיה אתה.
אני בכל אופן הפסקתי לחלץ לא חברים.
ומאותה סיבה בדיוק, הפסקתי להגיש ע"ר בתאונות דרכים וכדומה.
החצי סנט שלי.
ירידה טוטלית מהפסים !!!!!!!!!
תגידו,,תגידו,,
אם אני נוסע ראשון בשיירה רק בגלל שהגיפ שלי פתוח (ומקבל עצות לניווט בקשר מכל מיני אנשים),, אני מוביל ???
(:
דרך אגב,, בזמן טיול שהתקיים לא מזמן בדרום, חש אחד המטיילים ברע (בדיאבד הסתבר שמשהו בליבו היה לקוי) צלצלו למ.ד.א,,,,הזניקו מסוק של מ.ד.א בתוך 20 דקות נחת בנ.צ. שנתנו לו ופינה את החולה לסורוקה.
שבוע טוב, מעלה מהאוב :)
למישהו יש את הטופס הסרת אחריות להצטרפות לטיול?
הטופס מתגובה #13 לא יורד
אשמח אם למישהו יש עותק
תודה
נסה בקישור הבא
https://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/41815
עריכה - סליחה, שם זה טופס לחילוץ...
נכתב מהנייד
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
הטופס בקישור ששמת הינו הסרת אחריות מחילוץ,
אני מחפש את הטופס השני - הסרת אחריות מהשתתפות בטיול
תודה
הקישור לדיון ההוא שווה ולו בשביל התגובה של גיא למשה.....
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
הקישור לדיון ההוא שווה ולו בשביל התגובה של גיא למשה.....
אסף.
אם אתה מדבר על תגובה #37, אז כן. פרייסלס.
למה לא היכרתי את זה בימים שהוקמה קבוצת החילוצים של ג׳יפולוג.
היו שניים עקשנים במיוחד שדרשו בלחץ כבד שהקבוצה תהיה פתוחה לכולם.
אחד מהם אתם בוודאי מנחשים.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הכוכב הכחול
הטופס בקישור ששמת הינו הסרת אחריות מחילוץ,
אני מחפש את הטופס השני - הסרת אחריות מהשתתפות בטיול
תודה
עברתי על כל זה חפיף ולא מצאתי מסמך כתוב, אבל יש הרבה בין השורות, ואם יש ספק צור קשר עם שלמה, בבקשה
https://www.jeepolog.com/forums/show...9C%D7%92%D7%9C
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
מורה דרך מוסמך על ידי משרד התיירות יכול לעשות ביטוח נגד תביעות ובזול יחסית , כמובן שזה מומלץ במיוחד אם הם לוקחים כסף .
כל מדריכי השטח מווינגייט או מכל המלמדים למיניהם סטייל יואב קווה ודומיו , אין שום ערך לתעודות שלהם משום גורם ממשלתי או רשמי ,בקיצור חברות הביטוח לא יבטחו אותך כמוביל טיול , בדיון האחרון עם מנהלי הקורס בווינגייט ביקשנו הבהרות או הבנות , כל מה שקיבלנו זה שהם בודקים את הנושא מול הגורמים הרלבנטיים, אני מקווה שהם מטפלים בזה , לחלק גדול ממסיימי הקורס זה מאד חשוב.
מנהלי הקורס בווינגייט נמצאים איתנו בפורום ,יהיה נחמד אם הם יתייחסו ברצינות לשרשור הזה ויפרטו.
יש דבר כזה ביטוח אחריות מקצועית למדריכים/מובילי טיולים.
לפחות אצלנו באתר השטח 4x4.co.il כל המדריכים מבוטחים והעניין הזה כבר נבדק בפועל.... ברוך השם לא אצלי - אבל בהחלט נבדק.
אני לא יודע מה, מי ואיך אצל אחרים. לא עניין שלי.
אני כן יודע על כמה מדריכים שעובדים כבר כמה שנים ובוודאות לא מבוטחים. לא מבין איך הם ישנים בלילה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
oferc
מורה דרך מוסמך על ידי משרד התיירות יכול לעשות ביטוח נגד תביעות ובזול יחסית , כמובן שזה מומלץ במיוחד אם הם לוקחים כסף .
כל מדריכי השטח מווינגייט או מכל המלמדים למיניהם סטייל יואב קווה ודומיו , אין שום ערך לתעודות שלהם משום גורם ממשלתי או רשמי ,בקיצור חברות הביטוח לא יבטחו אותך כמוביל טיול , בדיון האחרון עם מנהלי הקורס בווינגייט ביקשנו הבהרות או הבנות , כל מה שקיבלנו זה שהם בודקים את הנושא מול הגורמים הרלבנטיים, אני מקווה שהם מטפלים בזה , לחלק גדול ממסיימי הקורס זה מאד חשוב.
מנהלי הקורס בווינגייט נמצאים איתנו בפורום ,יהיה נחמד אם הם יתייחסו ברצינות לשרשור הזה ויפרטו.
לא בטוח שהבנתי..... ציפית שהתעודה הזו יהיה לה ערך רשמי?
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אסף.
כן ציפיתי , לפחות בשביל הביטוח .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אסף.
כתבתי על כך בשרשור אחר באותו הנושא.
עשיתי את הקורס בוינגייט מתוך ציפייה כי התעודה שאקבל ממוסד אקדמי תקנה לי מקצוע שאותו ניתן יהיה לבטח.
אני עובד ומתפרנס יפה והכל בסדר, אבל חשבתי שיהיה נחמד להוביל טיולים עם תחת מכוסה והתבדתי.
Assumption is mother of all fuckups
אסף.