תגובה: נהגת בכביש 6 ללא יכולת לעצור - השיחה המוקלטת:
חנן, הוצאת לי את המילים.
גם אני ממש, אבל ממש לא טייס, וגם לי נתפסה המצערת באופנועים (גם לפני הגיל החוקי), מצערות והגאים בג׳יפים, מנועים כבו בכל מיני גרוטאות שנהגתי בהן וכיוצ״ב. בסוף תמיד הגעתי הביתה.
ויש עוד מצב שרובנו מכירים - מצב של כמעט התהפכות בשטח. במצב כזה בד״כ יש הרבה פחות זמן לחשוב ולתכנן מאשר ״סתם״ מצערת תפוסה.
לתפיסתי, התנסות במצבים כאלה בגיל צעיר, מלמדת את האדם לחשוב באופן שקול והגיוני, לא להיבהל ולפעול בקור רוח. זה כנראה גם עניין של אופי מולד, מאידך גם הרבה חינוך מעורב בעניין.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
בוזי
חנן, הוצאת לי את המילים.
גם אני ממש, אבל ממש לא טייס, וגם לי נתפסה המצערת באופנועים (גם לפני הגיל החוקי), מצערות והגאים בג׳יפים, מנועים כבו בכל מיני גרוטאות שנהגתי בהן וכיוצ״ב. בסוף תמיד הגעתי הביתה.
ויש עוד מצב שרובנו מכירים - מצב של כמעט התהפכות בשטח. במצב כזה בד״כ יש הרבה פחות זמן לחשוב ולתכנן מאשר ״סתם״ מצערת תפוסה.
לתפיסתי, התנסות במצבים כאלה בגיל צעיר, מלמדת את האדם לחשוב באופן שקול והגיוני, לא להיבהל ולפעול בקור רוח. זה כנראה גם עניין של אופי מולד, מאידך גם הרבה חינוך מעורב בעניין.
בקיצור מה שלא הורג מחשל?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
thebips
בקיצור מה שלא הורג מחשל?
ומה שהורג מחשל את אמא.
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
התנסויות מבוקרות מחשלות ולא הורגות.
קורס נהיגה מתקדמת עולה 600-750 ש״ח ?
בזמנו פתחתי פה שירשור בנושא, התשובות היו בסכומים גבוהים בהרבה ואפילו לא טרחתי לבדוק.
אצל מי מומלץ קורס כזה לאשתי שמסיימת שנתיים רשיון ? באיזור הצפון.
כדי שיתקיים מצב חירום צריכים להתמלא שלושה תנאים:
- תקלה במנגנון בטיחותי ברכב
- מצב תנועה/דרך מסוכן
- פרק זמן קצר לתגובה
במקרה הזה אולי, ( ותקיעה של השטיח בדוושת ההאצה לא נחשבת לתקלה ), התקיים התנאי הראשון. אולי.
אפרופו לצאת ממצבי חירום, היה לי חבר שבטיול עם באגי, תוך כדי עלייה תלולה הבאגי שלו התחיל להתלקח כל החלק האחורי של הבאגי, והוא אפילו לא שם לב. כשהוא שמע את כל הצעקות של כולם וראה את האש, הוא פשוט תוך כדי המשך תנועה הוריד את החולצה הסתובב לאזור המנוע וכיבה את האש תוך פחות מחצי דקה וגם סיים את המעלה בהצלחה.
ד"א, הוא לא טייס וגם לא בטוח שסיים בצפר...
מקרים שהיו לי:
תפוח הגה נתלש תוך כדי נסיעה (הייתי רק בן 16)
דוושת ברקס נחתה לרצפה דווקא שהייתי צריך אותה
דוושת האצה נתקעה בסוף מהלך (לא בגלל שטיח...)
גלגל אחורי התפוצץ במהירות של 140-150 קמ"ש בכביש 6
מכסה מנוע בסופה צבאית נפתח באמצע נסיעה וסגר את כל שדה הראייה
איבודי שליטה, החלקות בכביש רטוב ועוד ועד ועוד
בשטח:
החלקות, איבודי שליטה , מצבים של התהפכות ודאית, ועוד ועווד
בכל אחד מהמצבים היה יכול להיגמר רע מאוד, אבל בכול המצבים פעלתי הכי נכון שאפשר על מנת לצאת מהמצב בריא ושלם ומבלי לגרום לפגיעות בנפש.
במקרה שקרה עם המשאית שהתדרדרה בנשר (אם אני זוכר נכון), לא היתה לי מילה של ביקורת כלפי הנהג - זה מצב חירום !
אבל לקרוא לזה מצב חירום רק כדי לא להישמע שוביניסט או גיבור מאחורי מקלדת... אני יעמוד בזה...
טל.
כל סיפורי הגבורות שלנו על מכוניות ואופנועים ישנים מלפני 30 ו-40 שנה לא בדיוק רלוונטיים כאן.
דבר אחד כן משנה - כל משתתפי הדיון הזה הם נהגים מנוסים שנושא הנהיגה קרוב לליבם והם בעלי ידע, מנוסים ומקצועיים לאין-ערוך בנהיגה מנהג/ת ישראלי/ת ממוצע.
שימו לב כמה מקרים כאלה מתרחשים בשנים האחרונות, בד"כ במכוניות מודרניות ובטוחות.
כבר אין יותר כבלי מצערת שייקרעו או ייתפסו (יש מצערות אלקטרוניות), מכסי מנוע כבר לא מתנתקים ועפים על השימשה. הגאים לא נתפסים/ננעלים או משתחררים, מערכות הבלמים חזקות בהרבה, יש ABS, יש בקרות יציבות (ESP). פרייבטים חדשים או בני שנים בודדות בלבד, הם בד"כ במצב מכני ותחזוקתי סביר פלוס. ובכל זאת קורים כל מיני ניסים ונפלאות והמטומטמים - אין לי הגדרה אחרת - מצליחים לאבד שליטה על כלי הרכב הקל ביותר לנהיגה ולשליטה שיש - משפחתומטית מודרנית - להיכנס להיסטריה ולמות ביחד עם כל המשפחה שלהם.
בדיוק יצא לי לדבר עם שכנים על זה בבוקר. שאלתי שכנה, אחת שנכנסת לחנייה עם האקסנט שלה תמיד בגז גדול, מתמרנת בין עמודים כמו נהג משאית ומגדירה את עצמה "נהגת שודים" - מה היית עושה במקרה הזה? היא ענתה בגילוי לב - "לא יודעת". כאן זה מתחיל. לאנשים אין באמת מושג איך אוטו פועל, איך הוא נוסע, איך הוא עוצר. אין להם מושג על הפיסיקה שמעורבת בזה, על פעולות מנע (כן, בתור התחלה, לוודא פעם ביום שהשטיחון לא קרוב מדי לדוושות ושהשטיח שמכסה את הריצפה מחובר היטב לקיר האש) ועל פעולות שצריך לעשות ברמה המיידית כדי לעצור את המכונית בבטחון. מה עם קורס נהיגה מתקדמת? כזה שלומדים בו תכל'ס באוטו בתנאים מבוקרים ולא בהתכתבות? "אני לא צריכה את זה".
היא כן צריכה את זה, מאות אלפים צריכים את זה. אבל רוב הישראלים מתייחסים לקורס כזה כאל פגיעה באגו שלהם ומבחינתם ללכת לקורס זו כנראה מעין הודאה עצמית בחוסר המיומנות שלהם, למרות שהם נוהגים כבר 25-30 שנה. הם יבינו שהם צריכים את זה רק כשזה יקרה להם - ולא לכל אחד יש את המזל להיתקל בזה בכביש ארוך, רחב ופתוח כמו כביש 6 כשניידת שבה במקרה יש שוטר רב תושיה (שרק במזל היה האיש הנכון במקום הנכון ובזמן הנכון) משמשת כחומת מפגע.
את המחירים שמעתי פעם ממישהו שמתעסק בזה. הם התייחסו אז למשהו בסיסי של חצי יום. לא קורס נהיגה ספורטיבית אלא משהו שיהפוך אתכם לבטוחים יותר כשאתם נוהגים.
גם הקורס הכי קצר זה יותר טוב מכלום, תאמינו לי - לא כל אחד מאיתנו, כולל בעלי נסיון רב, יכול ללמד או להדריך ולו רק משום שצריך גם גישה לאנשים ויכולת הדרכתית. תנו לאנשים שזה מקצועם לעשות את זה.
המלצות שלי?
- און יעקבסון/ליאור לוי
- G-Drive דני גלטר
- "אלטרנתיבי" איתי אלון
דוקא המשאית בנשר היתה מצב של חוסר אחריות מוחלט.. של העמסת יתר בצורה חריגה.
קורס נהיגה מתקדמת? כיוון שהייתי חייב בקורס כזה אחת לשנתיים במשך כמה שנים, תנו לי לומר שהוא בהחלט חיוני, עוזר אפילו למנוסים שבינינו לרענן את זיכרון השרירים שלהם לגבי מקרים ותגובות - ואני יכול לומר שבמצב חירום זה לא המוח שעובד, אלא התרגולות.
אבל במקרה שלפנינו לא מדובר בזה - זה כן מצב שבו הבנה של איך הדברים עובדים תעזור לנהג לפעול נכון.
מצבים שלא מותרגלים באף קורס הם עצירה בטוחה כאשר משהו משתשבש - פנצ'ר, איבוד בלמים, גז שנתפס וכן הלאה. את אלו לא לומדים באף קורס.
הרשות לבטיחות בדרכים התחילה קמפיין בנושא עם הפניה לדף אינטרנט שבו מוסברים הדברים האלו. מעניין יהיה לראות כמה אנשים נכנסו לדף האינטרנט הזה.
אבל עצם השיחה על הנושאים האלו גורמת לאנשים להבין שיש דברים שחייבים לחשוב עליהם, מראש. דברים שיש להתכונן להם. וכאן המקום שלנו, בתור נהגים יותר מודעים, להעביר את המסר הלאה. לעמיתים לעבודה, למשפחה, לחברים. פשוט לדבר על זה בלי התנשאות (אוקיי, זה קשה), ובלי לתפוס תחת.
אסף.
נהגת בכביש 6 ללא יכולת לעצור - השיחה המוקלטת:
אין לי ספק שהקורס חיוני.
עברתי אחד בעצמי בסדיר במסגרת פרויקט שנקרא ״מסלול 2000״ (למרות שהשנה היתה 96...).
3 ימים מרתקים ובתוכם חצי יום במגרש החלקה ביקום.
התרגולת במגרש ההחלקה הצילה את חיי פעם אחת.
אם המחיר לקורס לאשתי הוא עד 750 ש״ח, נראה לי שאעמוד בזה. אני סה״כ די מרוצה ממנה ;)
***עריכה***
הפרויקט נקרא ״מסלול 1000״ בגלל שגמענו 1000 ק״מ ב-3 ימי הדרכה.
הזכרון כבר לא מה שהיה...
אסף, הבעיה היא שכשאתה מנסה להסביר לאנשים דברים כאלה, אתה נתקל באחת מהשתיים:
1. גברים - אצלנו הזכרים, כל מה שקשור לנהיגה פורט ישירות על מיתרי האגו.
כל זכר ישראלי הוא תמיד הנהג הכי טוב, וכל נסיון שלך להסביר לו דברים כאלה יתייג אותך כשחצן ומתנשא.
2. נשים - הן ההפך המוחלט. האגו לא משחק אצלן שום תפקיד בעניין הזה.
מצד שני רובן המוחלט לא מתעניין במכוניות ובנהיגה ולא אכפת להן בכלל. תנסה לדבר איתן על זה ותבין שזה עובר להן מאוזן אחת לאוזן השנייה והחוצה.
זה עצוב, אבל באופן יחסי, רק מעטים מאלה שאינם חובבי הגה/נהיגה הולכים לקורסים כאלה מיזמתם.
אני מנסה לארגן כזו הדרכה אצל מכר. הפעם לקבוצת חברים קרובה שלי כי רק איתם אני יכול לתאם ברמת הלתפוס באוזן. ניסיתי להרים את זה באתר פעם והיה מתעניין אחד... אולי סביון יוכל להרים פה משהו היום כשיש יותר מודעות לאתר ?
במקרה שלי הנוכחי זה פרייבטים ומצבי חירום + כביש חלק. 4 גברים 4 נשים.
במקרה שהיה בעבר שניסיתי לארגן היה לרכבי שטח, בדגש על הלא מודרניים, משטח החלקה ומצבי חירום, כשיש דגש על רכבים עם נעילה אוטומטית ושאר שיפורים שפוגעים בבטיחות.
אם יתארגן משהו לרכבי שטח, תהיה גם כתבה נרחבת והמדריך/קורס יזכה לחשיפה. אני אבוא לסקר ולכתוב.
צריך רק מדריך שמכיר את הכלים האלה ברמה של בעליהם (אנחנו) לפחות.