תגובה: סיפור כואב ועובד עצות ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
רענן,
מדובר בגולש ותיק בפורום.
23 הודעות (שחלק לא מבוטל בשרשור זה), שנה וחצי בפורום, וותיק ? אם כך, יש פה חברה נאנדרטלים ....:D
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
לא אחד שבא לדפוק ולברוח.
ייתכן שאתה צודק, אבל אין לי מושג מהיכן אתה שואב נחרצות זאת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
ובגלל שגם אתה ספקני - ויש ספקות רבים בכל הסיפור המוזר הזה, אני בעד לתת לגולש להנות מהספק לפני שמתנפלים עליו.
מי התנפל, היכן התנפל ?
בכול מקרה,
מן הראוי שמי שפותח שרשור שבין היתר נוצר בעקבותיו רושם שבעל מקצוע לא פעל כשורה/מקצועית, לא ימלא פיו מים כשנשאלים שאלות
או עולים ספקות.
אני מקווה שבעל המקצוע ייודע ויגיב כאן להסרת העננה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אז ראוי להזהיר אחרים מפני הרכב שלפי מה שמתואר פה הוא נבלה, אבל יש דרך לעשות זאת.
אסף.
מסכים ! רק שאין לי מושג על איזה דרך שלא בסדר אתה רומז.
רענן
טוב חברים יש לי תגובה רשמית מסלמן המוסכניק המצוין בשרשור.
נתחיל מגילוי נאות:
סלמן ואני חברים. הוא המוסכניק שלי כבר שלוש שנים ויותר ופיתחנו יחסי ידידות מעבר ליחסי מוסכניק הרגילים.
עכשיו לתגובתו:
רן הגיע אליו אחרי שהוא קנה את הרכב, עם האוזינג/קייס חיצוני של הסרן שבור.
סלמן החליף לו להאוזינג אחר מפירוק, תקין. בבדיקה הוא הסתכל על המכלול והוא נמצא תקין.
לאחר התיקון וההחלפה: הם יצאו לבדוק את הרכב, והרכב עבד לשביעות רצונו של רן, כולל במצב 4X4.
אחרי שבוע(!) רן מתקשר לסלמן ואומר לו ששוב נשבר ההאוזינג.
סלמן אומר לו שיעזור לו לחפש חלק תחליפי/חדש כחלק מהשירות והאחריות.
זהו עד לכאן. אם יש עוד שאלות אפשר לשאול ואני אשאל את סלמן ואעלה לכאן את התשובות שלו.
* סתם נקודה להבהרה, אני וסלמן עשינו פרויקט על המנוע ברכב שלי, אוברול מאפס למנוע, כולל פירוק לגורמים וכו'. בסוף האוברול לאחר ההרכבה גילינו איזשהי בעיה במנוע.
סלמן ביוזמתו ועל חשבונו הביא מנוע אחר ושיפץ ותיקן והחליף וסידר.
ככה שאחריות הוא יודע לתת אם צריך.
נו....
אותן עובדות, פחות או יותר אבל נשמע לגמרי אחרת...
אני לא טוען ו/או חושד ו/או רומז שפותח השירשור מתחזה ו/או אינטרסנט או משהו אבל בניסוח וברירת העיקר והטפל במה שהוא בוחר לספר/לשתף הוא לא מי יודע מה...
ובכל זאת, אותי מעניין מה הבעייה,שהביאה לשבירת הסרן.. שנלמד משהו..
שגיא???
סיפור כואב ועובד עצות ...
אני לא מכיר אף אחד בשירשור אבל לי זה נשמע עדיין כפי שפותח השירשור סיפר.
די סביר בעיני שהרוכש ניסה לנסוע משולב רק כמה ימים ואולי שבוע לאחר התיקון.
מה, כולכם ישר יוצאים מהמוסך לטיול שטח אינטנסיבי?
אני בפירוש רואה בשבר החוזר תיקון רשלני של המוסך ואני משתדל להתנסח בעדינות כלפי המוסך.
מי מאיתנו היה מקבל דבר כזה בשלווה?
מדובר על תקלה נדירה שאם היא חזרה על עצמה בסמיכות לתיקון אז או סביר בעיניי שהתיקון לא בוצע היטב או שהמוסך לא פעל במיקצועיות לאיתור הגורם לשבר שהוא אולי בכלל חיצוני לסרן.
אני מניח שבמקום רן הייתי תובע מהמוסך לקחת אחריות גם אם היה צורך להגיע לבית המשפט.
אני הייתי רץ לעו״ד ( בעדיפות שלי לשמיל פלג) שגם מבין במשפטים וגם במכונאות.
ואם סלמן חבר שלך שגיא, אז תגיד לו בשמי שהוא לא יצא פה בעיניי הוגן או אמין בכלל!
דרך אגב, בהודעת הפתיחה המיואשת של פותח השרשור מצויין שהגורם לכאורה ובדיעבד לתקלה היא גשר גיר ותושבות מנוע עקומים מאוד ושעלות תיקונם כמו מחיר האוטו...
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אני לא מכיר אף אחד בשירשור אבל לי זה נשמע עדיין כפי שפותח השירשור סיפר.
די סביר בעיני שהרוכש ניסה לנסוע משולב רק כמה ימים ואולי שבוע לאחר התיקון.
מה, כולכם ישר יוצאים מהמוסך לטיול שטח אינטנסיבי?
אני בפירוש רואה בשבר החוזר תיקון רשלני של המוסך ואני משתדל להתנסח בעדינות כלפי המוסך.
מי מאיתנו היה מקבל דבר כזה בשלווה?
מדובר על תקלה נדירה שאם היא חזרה על עצמה בסמיכות לתיקון אז או סביר בעיניי שהתיקון לא בוצע היטב או שהמוסך לא פעל במיקצועיות לאיתור הגורם לשבר שהוא אולי בכלל חיצוני לסרן.
ואם סלמן חבר שלך שגיא, אז תגיד לו בשמי שהוא לא יצא פה בעיניי הוגן או אמין בכלל!
EEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
א. התקלה לא נדירה כמו שאתה חושב
ב. לא היה פה שום תיקון - הלקוח ביקש להחליף האוזינג - והחליפו לו האוזינג.
אם התקלה נובעת ממשהו אחר - זה לא קשור לתיקון כבר. זה שהמוסך לא תיקן/החליף לו את התושבות מנוע/גיר
אולי הלקוח לא רצה כי זה עולה כמו האוטו לפי מה שהוא אומר?
כבר כמה פעמים נתקלתי באנשים שלא מחליפים דברים בעייתיים או דוחים לאחר כך כי יקר...אז לא יפתיע אם זה המקרה גם פה.
קיבלתי גם בהודעה פרטים מגולש אחר את ההערה לגבי זה שהסרן הזה נשבר בקלות.
יכול להיות שהצדק עמכם.
אני לא בקיא בפרטים אבל משני הצדדים עולה תמונה שהשבר השני היה ממש בסמיכות לתיקון וזה מעורר תהיות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
מעורר תהיות למה לא הומלץ לעבור לקייס ברזל, שהרי כל בר דעת יודע שזה הפתרון לשבר בקייס אלומיניום הרגיש.
אבל יכול להיות שהשבר השני אכן נגרם מהתקנה רשלנית ולא מעומס מוגזם... השאלה אם גם זה נבדק .
מה גורם הנזק בפעם השנייה, דווקא דברים כאלו ניתן לבדוק.
סרן ברזל עולה 9000 שקל בארץ דרך זוקיפרו
לפי המשתמע הבנאדם דחה תיקון של תושבות מנוע וכו...אתה חושב שהוא רוצה להוציא ז9000 שקל על סרן?
ידועי שסרן ברזל זו הדרך הנכונה, ובטווח רחוק גם הזולה לפתרון. אבל זה שוב מביא אותנו לזה שאנשים שמתחזקים את הרכב בתחזוקת שבר
בטווח הרחוק יוציאו יותר.
לך תסביר להם שסרן ברזל בניכוי מה שהם היו מוכרים את הסרן התקין שלהם ייצא יותר זול משני סרני אלומיניום בתוספת הפסד ימי עבודה ותעסוקה מסביב, וכמובן ההרגשה שלאוטו יש נקודת חולשה פגיעה שיכולה לפגום בהנאה בשטח כתלות באופי הטיולים.
לא מדויק בכלל. כמות האנשים ששברו את הסרן הקדמי אל מול כמות הרכבים המטיילים היא זניחה אם כי קיימת. נהג טוב שמודע למגבלות הרכב ולא מתחרע לא ישבור. במקרה הזה או שהמעטפת שהותקנה הייתה כבר לקראת שבירה, או שההתקנה לא הייתה טובה (כפי שתואר ״תושבות עקומות וכו׳) או שהנהג חשב שהוא נוהג בסופה. האחרון דווקא הכי פחות סביר כי לנהג כבר היה ג׳ימני .
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asypeer
לא מדויק בכלל. כמות האנשים ששברו את הסרן הקדמי אל מול כמות הרכבים המטיילים היא זניחה אם כי קיימת. נהג טוב שמודע למגבלות הרכב ולא מתחרע לא ישבור. במקרה הזה או שהמעטפת שהותקנה הייתה כבר לקראת שבירה, או שההתקנה לא הייתה טובה (כפי שתואר ״תושבות עקומות וכו׳) או שהנהג חשב שהוא נוהג בסופה. האחרון דווקא הכי פחות סביר כי לנהג כבר היה ג׳ימני .
אני במקרה מכיר את הרכב שממנו פורק הסרן שנשבר בפעם השניה
סרן שלא ראה שטח במצב חדש לגמרי
אני גם יכול להעיד על סלמן שיש לו המון נסיון בעבודה הספציפית הזו וקשה להאמין שהוא התרשל
- - - Updated - - -
ולגבי סרן ברזל, בתור אחד שיש לו כזה למכירה, כמות ה"יקר לי" "מההוא יש ב6000" ו"מההוא יש ב7000" "לא יקרה כלום אם תרויח קצת פחות" שאני שמעתי בשבועיים האחרונים...
אז ימשיכו לשבור כי יש מצבים שבהם עם כמה שאתה חושב שאתה מכיר את האוטו, יבוא תוואי השטח שילמד אותך שטעית.
כאשר אתם מציינים שהסרן אלומיניום בוויטארה נוטה להישבר - האם זה כתוצאה ממכות חיצוניות או עומס?
אם מדובר על מכות חיצוניות אז אני מניח שניתן לרדת לשורש העניין ולהצביע על אשם בוודאות גבוהה.
האם בכל השנים היה לויטרה סרן אלומניום?
אני שואל כיוון שבמשך 6 שנים שהיו לי ויטרות הנושא הזה אף פעם לא עלה...
(סיידקיק 89 קצרה וסיידקיק 92 ארוכה)
טיילתי עם הרכב, אף פעם לא השתוללתי, אבל הרכבים שלי היו בחורשן/צין משל"ט 21 ועוד כל מיני מקומות.
או שכל נהגי הויטרות בפורום הזה עברו לעבירות קשה ביותר או שהבעיה קצת מנופחת מעבר למידותיה האמיתיות, זו תחושתי....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
כאשר אתם מציינים שהסרן אלומיניום בוויטארה נוטה להישבר - האם זה כתוצאה ממכות חיצוניות או עומס?
אם מדובר על מכות חיצוניות אז אני מניח שניתן לרדת לשורש העניין ולהצביע על אשם בוודאות גבוהה.
מדובר על מצב שבו גלגל אחד מאבד אחיזה, צובר מהירות, ואז במכה חוזר לקרקע, המומנט עובר בצורה אלימה לנקודה החלשה שהיא החיבור של האיבר השלישי לגשר. ומשם מתחיל השבר. בד"כ גם הקורונה פיניון ינזקו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Saar
טיילתי עם הרכב, אף פעם לא השתוללתי, אבל הרכבים שלי היו בחורשן/צין משל"ט 21 ועוד כל מיני מקומות.
או שכל נהגי הויטרות בפורום הזה עברו לעבירות קשה ביותר או שהבעיה קצת מנופחת מעבר למידותיה האמיתיות, זו תחושתי....
לדעתי ההבדל הוא שהקהילה גדלה, כמות הנהגים הבלתי מנוסים גדלה, הויטרות והגרנד ויטרות הפכו להיות ג'יפים מאוד אטרקטיביים במחירון שלהם.
אנשים רואים כלים משופרים נוסעים בקלות יחסית ופחות מפחדים לנסות לעבור במקומות שאולי פעם היו חושבים פעמיים.
גם אני טיילתי עם ויטרה ארוכה ולא קרה לי כלום.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Saar
גם וגם. אם הבעיה הייתה כרונית כנראה ששוק האפטרמרקט היה כבר מציע פתרון ראוי מלבד מה שיש לקלמיני וכל מיני קומבינות עם סרן של סמוראי.
לקחת קייס, לייצר תבנית ולצקת מברזל (אני מנסה לברר כמה זה יעלה בסין, סתם בשביל הספורט). רוקסוליד כבר עשו את זה לרכב אחר למיטב זכרוני.
הסיבה שהסרנים האלו יקרים היא כי רק שנתונים מסוימים בדגמים מסוימים צוידו בסרן ברזל (דגמי דיזל וv6). ומה לעשות שרוב הכלים שנמכרו ומטיילים פה הם לא זה ולא זה..
כבר מצאתי, די בקלות אפילו (מזל של מתחילים? יש שרשור בנושא..) סרן כזה בארה״ב ב500 דולר. הבעיה שהשילוח והמיסוי על חלקי רכב הביאו את המחיר ל5000₪ עד הבית, אולי מעט יותר, כולל יחסי העברה שאין לאף רכב בארץ.
הרכבים האלה אגב נמכרים שם ב2000-1500 דולר (ורק מקסיקנים קונים אותם) - כמה כבר הפירוקיות שם יכולות לבקש על חלק כזה...
כמו ששחר ציין, הבעיה מתחילה בכך שהיום אלו רכבים זולים לתפרנים, רכבים שבני 10-20 שנה במקרה הטוב.
רואים בפייסבוק רכבים משופרים עולים מדרגות ומעלות קשים ומנסים גם.
אני מתאר לעצמי שאם אנשים פה היו רואים את כמות השטויות שאנשים בפייסבוק כותבים על סמך אפס ניסיון וידע - היו חוטפים התקף לב היה
נשבר לכם הקייס רק מלקרוא מה הולך שם.
ומי כמונו יודע שכשאתה מתחיל בעסק ורואה את חברים שלך עולים איפשהו ״ימות העולם״ ואתה תעלה שם גם. לפחות רוב נהנגים ככה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שגיא S
כמו ששחר ציין, הבעיה מתחילה בכך שהיום אלו רכבים זולים לתפרנים, רכבים שבני 10-20 שנה במקרה הטוב.
רואים בפייסבוק רכבים משופרים עולים מדרגות ומעלות קשים ומנסים גם.
אני מתאר לעצמי שאם אנשים פה היו רואים את כמות השטויות שאנשים בפייסבוק כותבים על סמך אפס ניסיון וידע - היו חוטפים התקף לב היה
נשבר לכם הקייס רק מלקרוא מה הולך שם.
ומי כמונו יודע שכשאתה מתחיל בעסק ורואה את חברים שלך עולים איפשהו ״ימות העולם״ ואתה תעלה שם גם. לפחות רוב נהנגים ככה.
וזו בדיוק הסיבה שאנשים שוברים בישראל יותר מאשר בחו״ל. תרבות ה״למי יש גדול יותר״. כמובן שרובם חובבי שטח שמעולם לא ישנו לילה בשטח..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
benza
זהו? ככה נשבר סרן שלם?
חשבתי שככה נשברת ציריה, שאפשר גם להחליף בשטח אבל סרן שלם?
טיק קטן וזהו, הלך הסרן??
גם לא כ"כ הבנתי מה הקשר לתושבות הגיר והמנוע - הרבה לפני שבר בהמשך מערכת ההנעה, יש רעידות ומכות ורעשים... שקשה להתעלם מהם "ברגיל". וזה עוד לפני שמתעלמים מהכל ומשלבים ל-4X4 ומאבדים אחיזה בגלגל ו... כל מה שיש בסירטון...
אותי כל הפרטים, הרלוונטיים והלא רלוונטיים, לא כ"כ משכנעים.
גם מכון בדיקה בינוני מינוס, היה עולה מיד על תושבות גיר ומנוע (שכולן, ללא יוצא מהכלל) גמורות, עד כדי נזק לרכיב האחרון בשרשרת..
לא נראה לי הגיוני שמכון, גם "מושחת", היה מעז "להתעלם" מנזקים כ"כ ברורים, כמו שהבחור מתאר שמצאו בבדיקה לאחר השבר הראשון..
ויותר מהכל, נראה לי מוזר שאחרי כל הנזקים המתוארים,אם באמת הם כפי המתואר, הבחור פשוט מוותר על "מיצויי ההליכים" ומנסה "לגלגל" את הנזק לקונה הבא - מתוך ידיעה ברורה, לפי הסיפורים שלו עצמו, שאחרי נסיעה קלילה אחת, ישבר משהו ואז הוא יהיה זה שחשוף "להליכים"...
בקיצור.
הכל פה מוזר...
ולמה בכלל לקנות אוטו כזה, שהמכלולים העיקריים שלו, ל-4X4, כאלה פריכים ומועדים לפורענות...
ולמה, עד עכשיו, לא שמענו על זה - עד עכשיו, בכל ההמלצות, שקראתי פה, לקנות ויטארה, אף אחד לא הזכיר את זה..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
זהו? ככה נשבר סרן שלם?
חשבתי שככה נשברת ציריה, שאפשר גם להחליף בשטח אבל סרן שלם?
טיק קטן וזהו, הלך הסרן??
גם לא כ"כ הבנתי מה הקשר לתושבות הגיר והמנוע - הרבה לפני שבר בהמשך מערכת ההנעה, יש רעידות ומכות ורעשים... שקשה להתעלם מהם "ברגיל". וזה עוד לפני שמתעלמים מהכל ומשלבים ל-4X4 ומאבדים אחיזה בגלגל ו... כל מה שיש בסירטון...
אותי כל הפרטים, הרלוונטיים והלא רלוונטיים, לא כ"כ משכנעים.
גם מכון בדיקה בינוני מינוס, היה עולה מיד על תושבות גיר ומנוע (שכולן, ללא יוצא מהכלל) גמורות, עד כדי נזק לרכיב האחרון בשרשרת..
לא נראה לי הגיוני שמכון, גם "מושחת", היה מעז "להתעלם" מנזקים כ"כ ברורים, כמו שהבחור מתאר שמצאו בבדיקה לאחר השבר הראשון..
ויותר מהכל, נראה לי מוזר שאחרי כל הנזקים המתוארים,אם באמת הם כפי המתואר, הבחור פשוט מוותר על "מיצויי ההליכים" ומנסה "לגלגל" את הנזק לקונה הבא - מתוך ידיעה ברורה, לפי הסיפורים שלו עצמו, שאחרי נסיעה קלילה אחת, ישבר משהו ואז הוא יהיה זה שחשוף "להליכים"...
בקיצור.
הכל פה מוזר...
ולמה בכלל לקנות אוטו כזה, שהמכלולים העיקריים שלו, ל-4X4, כאלה פריכים ומועדים לפורענות...
ולמה, עד עכשיו, לא שמענו על זה - עד עכשיו, בכל ההמלצות, שקראתי פה, לקנות ויטארה, אף אחד לא הזכיר את זה..
1. זה לא באמת סרן ״חי״ אלא מתלים נפרדים, משולשים וציריות (IFS)
2. הסרטון הזה מדגים יפה איך לא לנהוג עם הרכב..רכב נעול היה יוצא משם ״על הטורים״ בלי להתחרע. גם רכב לא נעול כנראה.
3. לא צריך לנסוע עד הטריילר פארק בכדי לקבל מושג:
http://m.youtube.com/watch?v=ArmU9NBNDkQ