תגובה: המלצה לרכב פרטי קטן
טרי מהיום:
"סקר נרחב: מכוניות חדשות פחות אמינות
תמונה מדאיגה עולה מסקר אמינות של מכון ה-J.D. Power: המכוניות החדשות סובלות מיותר תקלות מנוע ותיבת הילוכים מכפי שהורגלנו בשנים קודמות. ומי (שוב) הכי אמינה?"
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4489219,00.html
מכאן אפשר להבין שזו לא רק בעיה של פולקסווגן או פורד או מרצדס או לנדרובר או יונדאי אלא בעיה כוללת.
יותר מדי תיחכום. מערכות הנעה מסובכות ומורכבות מדי. זה לא אמין, זה קשה לתחזוקה, זה בלתי ניתן לתיקון. זה יקר. יקר מדי.
היי, להתעורר! זה בסך הכל אוטו.
לא מעבורת חלל.
לא מטוס קרב.
לא נושאת מטוסים.
רק אוטו.
אבל תעשיית הרכב בשלה. משחקת בגאדג'טים מטופשים ולוקחת אותנו למקומות לא טובים.
גם טרי מהיום - פולקסווגן מאריכה את האחריות לשלוש שנים.
http://www.carsforum.co.il/cars/%D7%...99%D7%95%D7%AA
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואב
סוף סוף נפל למישהו האסימון שם
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asypeer
סוף סוף נפל למישהו האסימון שם
Sent from my iPhone using Tapatalk
הכל עניין של תמחור
במקום להוזיל את המוצר, הרחיבו את האחריות.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zerez
טוב. אז התפתח כאן דיון מאוד מעניין אבל לא קיבלתי שום תשובה לשאלה המקורית.
איזה רכב הייתם ממליצים?
כרגע אנחנו שוקלים מזדה 2 או יונדאי i20.
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
שתיהן משעממות באותה מידה, אם תלחץ אותי לפינה באיומים אז יונדאי i20
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
גם על ה-TSI נהגנו כשהגיע לישראל והלסת נשמטה לנו. כתבנו שזה מנוע מדהים.
וכמובן על ה-DSG. גיר אוטומטי שעושה הכל טוב יותר אפילו מגיר ידני. גיר מדהים.
כשזה חדש זה מדהים. הביצועים מעולים, פוטנציאל החיסכון מרשים. חבל על הזמן.
העורך שלי בידיעות אמר לי "אתה רואה, בכל זאת יש יתרונות לקידמה". ואני עניתי לו - מה אתה אומר. חכה חכה. כולם עוד יבכו על הקידמה הזו.
לא הרבה אחר כך התחילו להגיע שמועות על קרנקים שבורים, ומיסבי טלטל שכשלו, וגירים שהשתגעו, ומכטרוניקים, ומחשבים, ועדכוני תוכנה... ובעיקר לקוחות ממורמרים שרכשו במיטב כספם מכוניות יקרות עם תדמית "פרימיום", ומצאו את עצמם מבלים במוסכים ונוהגים ברכב חלופי וכותבים מכתבי תלונה לעיתון.
ואז היבואן נתן 5 שנים אחריות. זה לא גרם לגיר להתקלקל פחות, רק נתן ללקוחות עוד קצת שקט מכיוון העו"ש ומספיק זמן להיפטר מהאוטו.
ואז גם פורד קפצו על עגלת הגיר הדו מצמדי. מה יש? למה שרק לקוחות פולקסווגן יסבלו?..........
עכשיו יש להם את סדרת ה"אקובוסט" שזה TSI בפורדית. מנועים מדהימים. עיתונות הרכב מהללת. תזכרו רק שעם הסופרלטיבים שלי אתם לא תלכו למכולת או למנהל הבנק לקבל הלוואה כשיילך לכם מנוע.
זה נורא פשוט - אם כולם מהללים את האקובוסט 1.0 החדש של פורד זה רק גורם לי לחשוד בו יותר. מנוע מדהים בלהבלהבלה, אני רוצה לראות אותו עם 250,000 ק"מ כאן בתנאים של ישראל, עם הפקקים והחום והאבק, אחרי שידביקו לו גיר אוטומטי/רובוטי כלשהו שיפריע לו לחיות. אם הוא יעשה את זה בשלום ובלי להחליף 13 פעם את הטורבו תוך כדי, ובלי שטלטלים יעופו דרך הבלוק ובלי שבלאנסר ישתגע, אז אני אשתכנע. עד אז - לא תודה. שאיזו חברת ליסינג תתנדב לניסוי. לא אני.
מתי קידמה זה טוב?.... כשמדברים על בטיחות - מכוניות מודרניות הן בטוחות לאין ערוך בהשוואה למכוניות של פעם וזו כבר סיבה טובה להעדיף אותן. במיוחד אם אפשר לקבל אותן בדגם בסיסי עם מכניקה פשוטה (מנוע אטמוספרי וגיר ידני) ועם כל יתרונות הבטיחות וההתנהגות של רכב מודרני.
שוב אזכיר שאני מעריך מאוד את דעתך, אבל לדעתי אתה מגזים, ובגדול.
התעשייה מצאה פתרון קסם, win win - יותר כח בפחות דלק, וכולם קופצים על זה, אפשר לומר שועטים (התעשייה).
אז נכון, יש חבלי לידה, אבל זה פשוט בלתי נמנע.
יצרן בא באמת ובכנות לייצר רכב שגם מזהם פחות, גם צורך פחות, גם בעל ביצועים טובים וגם במחיר סבבה. היה אמור להיות גם אמין אבל ממש בלי כוונה יצא שהמנועים מתקלקלים יותר והגירים משתגעים יותר. חבלי לידה.
באו רואי החשבון למנהל - אמנם יש לנו בעיות אמינות אבל תראה כמה הרווחנו השנה על חלקים ותיקונים בגלל זה, גם אם מנקים את הנזקים שספגנו במסדרת האחריות יצאנו מורווחים.
ועוד מעט תיגמר האחריות ויש מדינות עם אהבלים שממשיכים לתקן ולנסוע, לתקן ולנסוע...
מתקשר למהנדס הראשי של המנוע והגיר - מה קורה עם השיפורים באמינות? מתקדמים? לא צריך למהר...
היום עשינו סיבוב רכבים,
מאזדה 2 ירדה מהפרק בגלל נוחות וכך גם דיהטסו סיריון.
ראיתי אופל קורסה שמצאה חן וגם המחיר היה בסדר.
מה הדיעות עליה?
מה עלויות התחזוקה שלה?
לא הבנתי את כל הטיעונים בעד ונגד כיוון שאני לא שולט בטכנולוגיות המדוברות, אבל הבנתי את הרעיון..
מצטרף לבקשה על ההמלצה לרכב מיני. אני מחפש לקנות:
1. חדש.
2. אוטומט.
3. חסכוני בדלק.
האם יש שינוי בנוגע לאמינות תיבת ההילוכים בפולו החדשה שמושקת בימים אלה?
מישהו יודע/מכיר/ שמע משהו לגבי הפולקסואגן up?
אודה לכם מאד על המלצות שמתייחסות רק לרכב חדש.
הפולקסווגן זהה לאחיותיה הממותגות סקודה וסיאט, אבל עולה אלפי שקלים יותר. לא בטוח שבצדק.
אסף.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
בואו נשנה כיוון ונסתכל לארה'ב כדוגמה לשוק רכב
עובדות חשובות: כמעט כול יצרן נותן אחריות כוללת של 75 אלף מייל או 7 שנים(חלקם ל100 אלף מייל ו10 שנים)
רכבים עם בעיות כרוניות מחוץ לאחריות גורמות ליצרנים כאבי ראש שנובות מאובדן ערך מוקדם(שמשפיע על המכירות) ותביעות משפטיות.
אז פלא פלאים....אין גיר רובוטי (לפחות לא ברכב בסיסי) מדוע? כי ההוצאות האחריות היו אוכלים אותם חי(את היצרן)
האמריקאי הממוצע לא מאמין בתחזוקת רכב, יותר נכון הוא לא מוכן לשלם על זה, בכלל
יש לאישתי טויוטה חדשה, אני מקבל גלויות ואימיילים כול כמה חודשים להביא את העגלה לטיפול, חינם אין כסף, רק תבוא!.
אצלכם המצב שונה, הישראלי הממוצע רגיל לטיפולים והוצאות על הרכב לכן זה שוק שמתאים לטכלולוגיה יקרה ומפוקפקת.
אישית לא הייתי קונה כלום עם DSG גם אם היו משלמים לי.
ג׳ו,
מהדברים שלך מישהו עוד ישתכנע לא לטפל בכלל.
יש הבדל גדול מאד בין טיפול שוטף לבין תיקון, לא צריך להגיד לך אבל מי שלא מכיר אותך עוד יחשוב שטיפולים זה דבר מיותר.
Slowly..
כול מה שכתבתי נכון, ואחד יכול להבין מזה שטיפולים זה מיותר.......ובשלב הזה יהיה לי מאד קשה להתוכך אחרת.
כנראה זה בעיה סיציו-אקונומית.
לא מחליפים שמן/פילטרים/ברקסים?
Slowly..
קרא מה שכתבתי,הכול בחינם, אבל בעיקרון....הבנתה נכון. עם מפונק. ואגב, ישראלים פה הרכה יותר גרועים מהמקומיים.
טיפולים קורים אך ורק כשהעגלה מגיעה עם גרר.
האם מישהו בדק / יכול לחוות דעה על מיצובישי ספייס סטאר?
התרשמתי שזהו רכב חסכוני והמספרים בשטח דומים לנתוני היצרן בנושא צריכת הדלק. אני מבין שיש דגם ידני עם מנוע 1.0 ליטר ואוטומט עם 1.2 שגם מרגיש חזק יותר. במקום אחד קראתי ש"חסכו" בחלונות חשמל ואולי דברים נוספים שכיום קה לוותר עליהם ברכב חדש ובעיני זה תמוה במקצת.
האם מישהו התנסה כאן עם הרכב הזה (בדגש על הידני) ?
http://www.carsforum.co.il/cars/מגזי...מבחן-ארוך-טווח
חוות הדעת של המשתמשים ברכב לא היו כאלה מפרגנות. נטען למיטב זכרוני שמדובר ברכב מאוד בסיסי שמתאים לתחילת שנות ה 90.
היתרון הגדול שלו הוא היותו מאוד חסכוני.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaziko
לא הבנתי את כל הטיעונים בעד ונגד כיוון שאני לא שולט בטכנולוגיות המדוברות, אבל הבנתי את הרעיון..
מצטרף לבקשה על ההמלצה לרכב מיני. אני מחפש לקנות:
1. חדש.
2. אוטומט.
3. חסכוני בדלק.
האם יש שינוי בנוגע לאמינות תיבת ההילוכים בפולו החדשה שמושקת בימים אלה?
מישהו יודע/מכיר/ שמע משהו לגבי הפולקסואגן up?
אודה לכם מאד על המלצות שמתייחסות רק לרכב חדש.
אם מסתכלים על שיקולים כלכליים נטו, אז העדר לא טועה - קאיה פיקנטו נותנת תמורה הכי טובה למחיר ובזכות שבע שנים אחריות גם שומרת על הערך שלה בצורה הכי טובה. היא לא סופר חסכונית בדלק - 14 קילומטר לליטר מהנסיון המשפחתי שלי, שזה לא יותר טוב מקאיה פורטה משפחתית בגודל מלא (מכונית הליסינג הנוכחית שלי) - אבל בפועל צריכת דלק לא קריטית במכונית שלא נוסעת הרבה, ולא שווה לשלם יותר בקנייה ובאובדן ערך במכירה על מכונית בשביל עוד כמה קילומטרים לליטר. צריכת דלק טובה באמת, של 18 וצפונה יש רק במכוניות דיזל, או במכוניות הקטנות הידניות. או, בעיקר, באגדות.
מצד שני, רכב לא קונים רק בשביל השיקול הכלכלי, ואז לדעתי הכל פתוח, עניין של טעם אישי. כל המכוניות שנמכרות היום יתנו לך שלוש שנים לפחות של שקט ואמינות, אז ההחלטה אם לשלם יותר בשביל מותג, עיצוב, אבזור... החלטה שלך.
לדעתי המכונית העירונית הקטנה, האוטומטית, המגניבה והמשתלמת ביותר בדיוק חזרה לשוק - תחשוב על זה טוב:
http://www.jeepolog.com/forums/conte...ת-הג-ימני-חוזר!
נמרוד, תודה רבה!
בנוגע לג'ימני - שכחתי לציין שאני מחפש 5 דלתות.. (חוץ מזה לא נעים לי להגיד ש.... לא רכב שטח..)
מבלי להסתכל על הצד הטכני\טכנולוגי - אני קצת חולק על "ללכת עם העדר" במקרה של רכב חדש.
מי שמעלה היום חלק נכבד מכלי הרכב האלה לכביש הן חברות הליסינג - והן רוכשות את הרכב במחיר נמוך בהרבה מהצרכן הפרטי, מה שמביא להצפת השוק במכוניות זולות בזמן המכירה של הרכב.
בקיצור - אם תרכוש קיה\כל קוראנית אחרת חדשה במחיר מלא ואחרי כשלוש שנים תחליט למכור אותה (מה שקורה לרוב) תמצא את עצמך מתחרה באלפי מכוניות במחירים מצחיקים שעומדות במגרשי הליסינג ומורידות גם את מחיר לוי יצחק וגם את המחיר הסופי.
וכשאני כן מסתכל על הצד הטכנולוגי:
אנחנו מחזיקים בשתי איביזה סטיישן חדשות שהחליפו שתי פאביה סטיישן חדשות לאחר כשלוש שנים - אני מכיר את הפחדים והחששות ממערכת ההנעה (מנוע TSI עם גיר DSG 7 הילוכים) אבל המכוניות האלה מתנהגות בצורה מדהימה: חזקות וחסכוניות בכמה רמות מאחיותיהן לקטגוריה ללא שום בעיות אמינות (אצלנו, נוסעות כ40K בשנה כל אחת) ומחליפות קלאץ' באחריות לרוב אחרי כ60K (זמן סביר לגיר רובוטי כזה) -
והכי חשוב - לא מתחרות כמעט בשוק הליסינג מה שמביא אותן לשמירת ערך מעולה. (רכב שנרכש כחדש בכ90 אלף ש"ח ב"מבצע" (מחירון יבואן 105) נמכר אחרי כ3 שנים בכ60 אלף ש"ח - בדוק בלוי יצחק) לעומת קוראנית שנרכשת במחיר מלא ונמכרת במגרשי הליסינג סביב ה 40K אחרי שלוש שנים.
אז נכון, תכף יקפצו עלי ויגידו שאין ניסיון עם הטכנולוגיה הזאת לאורך זמן - למי אכפת? אם היה מדובר ברכב בן 3, אולי הייתי שוקל אחרת.
עידן