התנצלותי, חוסר תשומת לב הוביל לטעות הזאת.
בקשר לפיסקה השניה, תעשה טובה, תערוך את התגובה שלך- מה הקשר בכלל למוצא?! כתבת דברים יפים והרסת אותם בשניה אחת.
Printable View
מה אתה רוצה מארנון בכלל ??? לא לקוח שלו ולא קשור אליו הנושא, הוא רק אמר שהוא בדק מול היבואן על מה מדובר
נשלח מה iPhone שלי ע"י Tapatalk
מעז יצא מתוק ואם כבר ארנון הגיב פה הוא יכול לנצל את זה שהוא מעורב בפורום ולהראות לכולם שלמרות שהמוצר לא נקנה דרכו , הוא כמשווק, מועדף על שאר המשווקים של המותג כי השירות שלו הוא +++
ואז הלקוח פתאום רוצה גם פגוש קידמי ומיגון תחתון ואולי גם איזה קומפרסור קטן לניפוח אוויר אחרי שהוא התחרע בחולות ,
ככה בונים קהל לקוחות נאמן.
ממש בנית פה תכנית עסקית :)
רק חסר שארנון יסרב ואז גם הוא יהיה לא בסדר...
ארנון לא חייב כלום לאף אחד בעניין הזה , נתתי את דעתי ואין לי כוונה להיכנס למישהו לתחתונים (אני בקטע של נשים :)
מעניין , משיחת הטלפטון שקיימתי עם נציג החברה לא התרשמתי ,כל ההסברים היו סביב אחריותי לליקוי,אני בתמימותי סברתי כי יבואן שמייצג חברה בסדר גודל כזה יינהג באופן אחר ,אבל כפי שציינתי טעיתי.
ארנון ראשית תודה על הנסיון שלך לברר :)
בוא כדי שתהיה לך תמונה מאוזנת אז קודם פניתי לסדנה לשם פירוק הבולמים ,אגב בשיחה עם בעל הסדנה ( איש נחמד )טען ששוה בדיקה לפני שליחה ליבואן ,שכן יתכן ויוכל לסדר בממקום,לאחר שהרכב עלה על הליפט ראה הנזילה ואמר שיש לשלוח למעבדה של היבואן.
בשולי הדברים ביחס ל"התנהלות הפוגענית"מי שמכיר אותי ירים גבה ביחס למשפט הזה כשהקישור אלי ,אבל עזוב לא נעלבתי ,ובכל זאת אם פתחנו את הנושא אז ככה כרקע ,דברתי עם בעל הסדנה וקבענו שיקבל אותי ביום ו' על הבוקר 8:30 שותים קפה ביחד תוך כדי יפרקו ותוך שעה לכל היותר אני בחוץ.
אני יוצא מתוך נקודה שכך אכן יהיה ,הגעתי ב8:00 הבחור הגיע כפי שהבטיח ב8:30 שתינו קפה ,אבל ברכב רק אחרי הרבה פרצופים שעשיתי התחילו לטפל רק ב10:30 רבע לאחת עשרה,משם יצאתי בצוהריים אחרי שנשרף לי חצי יום ובטלתי תוכניות,בוא נגיד שלא יצאתי מחויך, אבל מצד שני לא היה שום דבר שהיה בבחינת התנהלות פוגענית ואני עומד מאחורי מה שאני אומר.
ביחס ליבואן ,התקשרתי אליו באותו היום מהסדנה ,הסברתי לו את המקרה וכבר בשיחה זו נרמז לי כי אני אחראי כמובן ,אני חוזר ,רוב הנסיעה ברכב היא בכבישים עירוניים ובן עירוניים וכ10% שבילים ,ממש לא אקסטרים,הגחון של הרכב מדבר בעד עצמו .
שיחות ההמשך עם נציג אאוטבק היו זהות האחריות היא שלי הלקוח ,הבולם סופק תקין ואין מצב לפגם וכנראה תוצאה של שימוש לקוי .
ואני אומר נכון נגמרה האחריות ,אבל וואלה אני חושב ש"הלקוח אשם " זו לא הגישה שאני מצפה לקבל ,התקופה השתנתה ,אגב לא אשתף בשלב זה בכל ההתנהלות ,נראה לי שזה מספיק לא רוצה לפגוע באיש נראה לי שהמידע עד כה מבהיר את רוח הדברים,כך שהרמיזות ביחס להתנהלות אינן במקומן ואני מצפה לתגובות עניניות ולא להכפשות ,זה לא לעניין ,בואו נשמור על דיון ענייני.
אז חברים אני מבין מרוח הדברים של המגיבים באיזה צד המגיב (בעל עסק ,או לקוח) ,לא צריך לחשוש מלקוחות רובנו אינם נצלנים רק רוצים לקבל את הגב ושל היבואן ,או נותן השירות גם בחלוף מס' חודשים מתום האחריות כל עוד אין המדובר בניצול לרעה (מקרים אלו בד"כ די ברורים),אני לא חושב שזה מופרז לבקש ,אנחנו בארץ משלמים מספיק כדי שהצפייה הזו תהיה ריאלית (אני כבר מכין את עצמי לתגובות בעלי העסקים שלא יחבבו את שאמרתי ,אבל זו רק דעתי)
אגב אני חושב שגם לארנון נאמר שאני לקוח אמיתי ולא כפי שנרמז (מתחרה) .
- - - Updated - - -
לא יפה ,רובנו לא כאלו:(
קינג- נשמע כי הנציג הסביר לך את תנאי האחריות איפה כאן הבעיה?!!
מנסים לעזור לך אז רד מהעץ ותשנה גישה זו המלצתי.
הסדנא שבה הלכת לפרק את הבולם היא אותה סדנא שהרכיבה אותו?
תקרא את מה שכתבתי ,כתוב ברור.
- - - Updated - - -
את האחריות לא בקשתי מהמוסך,אלא מהיבואן ,חבל שאתה ממהר להגיב ,תקרא.
לא ממהר להגיב קראתי את כל השרשור , אין תשובה לשאלתי או שפספסתי אותה.
מנסה להבין את המקרה ואולי לעזור אבל אתה חכמולוג מתחכם אז שיהיה לך בהצלחה!!
חבר ,לא כולם נגדך
לא כל הלקוחות נצלנים ורמאים ,זו גישה קצת רדופה,את הנצלנים והרמאים נראה לי שתזהה בקלות .
תצא החוצה ותראה שהעולם סביבך השתנה ,הלקוח לא אוייב.
אני לגמרי לא מסכים עם הגישה הזו של "בישראל..." וכו'.
הימים האלה כבר עברו ובית עסק שמתרץ חוסר רצון/יכולת/עניין להתנהל בצורה עניינית, ב"גישה" של הלקוח, מגיע לו יחסי ציבור גרועים..
אני מצפה, כמי שמשלם כמיטב כספי, שלא יבואו לחנך אותי...
לא תמיד ניתן לשמור על קור רוח ונימוס "ארופאי" (ומספיק להעלב, קצת "צבע" בניסוחים. כולם יודעים מה מרוקאים עושים במצבים כאלה..:)) וכאלפי שקלים נזרקים לפח ואתה מקבל "כתף קרה", אתה לא בדיוק בורר מילים ותפסיקו להיות כאלה "דרדל'ה".. כאילו שאף אחד לא מתעצבן לפעמים...
אני, כשלעצמי, לא כותב על נסיון רע (וחבל..). פשוט אותו בעל עסק לא יראה אותי יותר וגם לא את חברי ולא יקבל המלצה ובכלל לא ידע כמה הוא מפסיד... אבל זה אני.
אני לא רואה שום בעייה עם התנהלות כמו של קינג, בדיוק בשל העובדה שיש פה פורומים כאלה, שבדיוק לשם כך הם נוצרו וקיימים וכדאי שבעלי העסקים ישנו "פאזה" - הימים של "בואיינה, דבר יפה או שאני משאיר אותך במדבר" עברה - לכל אחד יש תחליף (קוני, בילשטיין..) ובסופו של דבר ההפסד שלך, בעלהעסק "המחנך"...
ד"א.
אפרופו בולמים - בלי להמליץ ולי עצמי אין ואף פעם לא היו - הייתי עד למספר רב של מקרים בהם הוחלף בולם של קוני שנשבר ו/או פרץ לגמרי (אני לא בטוח אם זו המלצה טובה על שירות, של בולם גרוע או מה...:rolleyes:).
יש גם את הסיפור שלי על המצברים ושואב האבק ויש פה מספיק המלצות אחרות, כדי להבהיר "שאפשר אחרת" ולא רק "באמריקה"...
כך חשבתי וכן התנהלתי גם בארץ.
מגיע! ברור שמגיע!!
מה לא בסדר בזה?
לי מגיע גב משום ששילמתי הרבה וסמכתי עליך - אתה מסרב (בכל מיני תירוצים) ברור שאני אתרגז וברור שההמלצה שלי תהיה בהתאם.
ואתה כבעל עסק, תחליט אם אתה רוצה לחנך אותי או לנהל עסק רווחי ופופולארי.
אף אחד לא אומר שנלהל עסק בארץ זה קל - להתנהל מול לקוחות זה חלק ממנו ובשנים האחרונות, בעידן הזה, זה נעשה אולי קשה יותר (יש יותר אופציות ללקוח.. גם איך "להחזיר" לעסק..) אבל גם רווחי יותר, אם מנוהל נכון...
ראה את "איש שטח" (אין לי שום קשר אליו ולצערי אפילו לא יצא לי לקנות שם משהו אבל מקריאה פה, המלצתי עליו רבות..). כל הכבוד. התנהלות מכובדת של עסק שלא ראיתי (אם אני לא טועה) אותו מעורב בכל מיני "הכפשות" של לקוחות "לא מנומסים ובעלי "גישה"...".
אני בטוח שגם אליו מגיעים ל סוגי האנשים ולא רק "המנומסים" ועולים מאמריקה...
כנ"ל לגבי ארנון (ביקרתי פעמיים בסדנא שלו, עם חבר - התרשמתי מאוד) - עצם ההתנהלות שלו פה, והרצון לבדוק ואולי לסייע ולהסביר את המניעים של בעל עסק, מראה שהוא מודע לסוגי השונים של הלקוחות ודרך הפתרון שלו לא "נראה לו מה זה".. גישה!
בועז.
אני אשמח אם תהיה לקוח שלי - לקוח שיודע מה מגיע לו ולהעריך מה שהוא מקבל, זה תמיד טוב.
הבעייה היא, לקוח של מה? כפנסיונר של המדינה, לצערי, החושים העיסקיים שלי רדומים לגמרי...:(.
נראה לי שאני מסוג האנשים שתמיד יהיו "לקוחות" :(
אביב.
עם כל הכבוד, אני ממש לא מבין על מה ולמה אתה מתרתח.. אני לא רואה שום התחכמות - ושלא ייחסו לי "מניעים", אני לא מכיר את קינג ואין לי שום דבר נגד פוקס.
הבחור שילם למעלה מארבעת אלפים ש"ח, זוכה להתעלמות בשל פקיעת אחריות של מוצר שעולה פי כמה מאחרים ועוד מוכפש כלא מנומס ובעל "גישה"...
לא ראיתי/שמעתי/קראתי "מכירת בולמים,למנומסים בלבד"...
ומקריאת השירשור והתגובות (מצד שלישי..) של החברה, לא הבנתי בדיוק מהיא אותה גישה. מה, קינג קילל את אמא של הבעלים? ירק עליו? היכה? דרש, חלילה, התייחסות? מה בדיוק היה פשעו הנורא?
ארנון.
רשימת המכולת של "מה צריך לעשות לבולם"אכן מפחידה.
תן ללקוח הסבר במה מדובר, אופציות להחליף רק את מחזיר השמן ולהחזיר את יתר החלקים והשמן החזרה ואת המשמעות, ללא תמורה או לפרט עלויות ולתת לו להחליט.. יש מצב? אשר לעשות את זה בלי לשלוח אותו לגולאג, לחינוך מחדש, לפי קריטריונים של אותו מנהל?
עזוב. יש פתרונות. צריך רק רצון ומודעות ולהיפתר מההרגשה/גישה שכל לקוח רק רוצה לדפוק אותך..
יש לי חבר, בעל עסק מוכר ומוערך פה, בחור גדול וחזק מאוד שנתקל בכל סוגי הלקוחות שמוזכרים פה - גם הוא לא שורבב ל"הכפשות" והוא עדיין לא שלח אף אחד "לחינוך מחדש" ולא טרק את הדלת בפני אף לקוח ועשה עשרות תיקונים על חשבונו, כברור לכולם שהוא לא חייב - לקוחות חוזרים אליו רק לשאות מה נישמה, לנצל את הקפה שלו, להפריע לו בעבודה וללכת.. לקוחות מרוצים.
יש מקרים שהוא מקטר לי על הלקוח (הקרציה) ועל המקרה, בדיוק כמו שכותבים פה אבל מול הלקוח... הוא מתנהל, בד"כ, כמו בחור טוב.. שווה לו.
ולא, זה לא ה"גורו".. ממש לא.
ואחרי שיפוץ כזה ששארנון יעשה לו בזול וזה חזר לנזול אחרי חודש הלקוח בטח יפתח עליו שרשור בג'יפולוג ויספר שהוא חרא של נותן שרות וחרא של בעל מקצוע....
ואז ברנרד יבוא אחריו ויספר לנו שארנון חייב לעשות לו שיפוץ נוסף בחינם כי ככה זה גם בארה"ב.
זה הרציונל שלך, לא?
ברנרד.... אתה ב 30 אלף רגל.
תנחת כבר.
פה זה ישראל לא אמריקה.
כולנו יותר חכמים
אתה מזכיר לי את הסיפור של ההוא שנתקע עם פאנצ'ר במדבר וצריך ג'ק...
בועז.
אתה צודק - יש סיכוי שכזה. חארות יש בכל מקום..
אבל אז, ארנון יענה פה ויספר מה היה והכל ישמע אחרת ואז ארנון יהיה "צדיק" ורק יחזק את השם שלו...
כמו שקרה פה כבר כמה וכמה פעמים...
ואני לא ב-30 וגם אם כן, כנראה שאני לא לבד.. ותאמין לי (עדיין) לא השתנתי פה (וכנראה שגם לא אשאר פה מספיק, להשתנות) ומה שאני אומר עכשיו, אמרתי גם לפני שנה וחצי..
ידידי זה אפילו לא מצחיק .
נראה לי שפספסת את הנקודה ,אתה חיי בעולם של הישראלי המניאק ,אותו תזהה בקלות והטיפול בו בהתאם.
ובגלל המניאק אתה מעניש את כל הלקוחות וכולם על תקן הרמאים עד שיוכח אחרת,אני אומר לך שזה מתכון לעסקה בודדת ,אני לא אחזור לעסק כזה ,להבנתי בעל עסק צריך לחשוב למרחקים ארוכים יותר.
כשאתה רואה שמתום האחריות חלפה תקופה קצרה של מס' חודשים(אגב התגלה חצי שנה אחרי סוף האחריות ייתכן והבעיה החלה מוקדם יותר).
אני חושב שצריכים לעודד עסקים שהגישה שלהם היא פרו צרכנים ולא מיתקטננים אתך,זו דעתי .
ברנרד, תתפלא אבל כאן ניתן לקבל שירות "כמו באמריקה" אבל מה ב - Remote...
בולם בילשטיין 6100 סורר שפרץ מחזיר שמן, נשלח לאחר כבוד בדואר לחנות בארה"ב ממנה נקנה כדת וכדין כולל מע"מ מכס וכולי לפני כ - שנתיים לפני התקלה, הוחזר מתוקן לאחר כבוד ללא שאלות ובילבולי ביצים, רק בעלות המשלוח שלי לארה"ב וחזרה.
זאת אחת הסיבות שהמשכתי להיות צרכן של בילשטיין עם 7100 לאחר שה - 6100 פורקו מהרכב.
לא מכיר את המקרה הספציפי הזה, אבל כדוגמה לגורם תקלה:
This shock cannot be used as a compression limiter. - קישור להתקנה
שים לב שהאחריות למוצרי קצה כאלו היא 90 יום !!!
המוצרים היקרים האלו שונים בתכלית המהות מבולמים "פשוטים" ולכן האחריות שונה.
צודקים הטוענים לאחריות קצרה עבור המוצרים הללו, אבל ייעודם הוא לרכבים בשימוש בתחרויות בעלי תקציב גבוה.
האמת נמצאת איפשהו באמצע במקרה הזה...