תגובה: מה אומרים על TESLA ? האם הפעם זה באמת זה ?
אני עם אסף.
נכנס פה קונספט שרכב חשמלי צריך להיות בעל יכולות של רכב רגיל כי זה מה ששווק כאן.
צאו מזה. רכב חשמלי הוא אחלה דבר כרכב שני/שלישי ויש מקומות בעולם שגם עושים הסבות של מכוניות משומשות לחשמל שזה בכלל מגניב, פשוט קונים קיט, מעיפים את המנוע והמערכות הנלוות לפח ונוסעים בעלות אפסית (למעשה העלות היא עלות הקיט והסוללות שיש להחליף כל כמה שנים).
כאשר הסוללות יוכלו להחליף את מיכל הדלק זה יהיה שלב אחר באבולוציה ואנחנו עדיין לא שם.
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
השאלה רענן, היא אם יש לך כבר מכונית שיכולה לנסע לאילת בלי תכנון, למה לא להחזיק מכונית שניה שכלל לא תידש לכך?
אני לא מצליח להבין את ההתנגדות הזו.
זה כמו שתאמר שבחיים לא תקנה קטנוע כי אי אפשר ליסוע איתו לאילת...
אסף.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
מצטער, לא בדיוק הבנתי את השאלה .
יש לי :
טרופר - טיולים בלבד ונסיעות אוורור (מעולם לא מופקר בחניון או רחוב ...)
לאנטיס - (מיומה הראשון היה אצל האישה ועכשיו אצלי) משמש בעיקר לנסיעות בישוב אך עפ"י צרכיי גם לנסיעות ארוכות
B4 - אצל האישה ביום יום (למעט תחזוקה וטסט, לא נוגע לה ברכב), משמש גם לנסיעות המשפחתיות.
אז B4 אצלה (עבודה, לימודים), טרופר לטיולים בלבד,
כך שהרכב היום יומי שלי שברוב הזמן לנסיעות קצרות, חייב להיות בעל יכולת לנסיעות ארוכות ובהתראת זמן 0 !
לכן חשמלי מבחינתי יכול להיות רק היברידי.
רענן
מה אומרים על TESLA ? האם הפעם זה באמת זה ?
כל זמן שאין פיתוח משמעותי בתחום הטעינה או עוצמת הסוללות, רכב חשמלי יכול להיות מצויין כרכב עירוני/ פרברי לשני נוסעים גג ותו לא.
כרכב כזה הוא צריך להיות זול, קטן ובעל יכולת טעינה ברחוב. מאחר ובישראל הוא גם נדרש למזגן זה הופך את הסוללה לפחות אטרקטיבית.
לדעתי עשוי להיות נחמד בערים ארופאיות צפופות וקרות.
מי שביקר באמסטרדם בטח נתקל בבימבות האלו-
http://www.amsterdamlogue.com/the-wo...llest-car.html
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
אסף - איך הגעת למסקנה שיותר זול מכונית חשמלית מתחבורה ציבורית? למה נראה לך שלהחזיק רכב רק בשביל לסוע 15 ק"מ ביום ו ז ה ו יותר הגיוני מלרצות שהרכב השני שלך לא יהיה נכה?
וגם אם מסתכלים על כל העסק הזה במשקפיים הכי וורודות ומשתדלים לחשוב שכל העולם ואחותו ישנו את אורחות חייהם לטובת נסיעה על אוטו עם בטריה - אני לא רואה איך דבר כזה מחליף את הבערה פנימית. ובכל הדיון הזה - למעט רמיזה מעורפלת על משהו בפתוח שלא הבנתי אם זה חלק מאוטו על בטריה או משהו אחר לא קראתי שום דבר שמראה אחרת.
שבת שלום.
2 קבצים מצורפים
קצת מהביקור באחרון שלי בכנס רכבים חשמליים בסנטה קרוז קליפורניה. החיפושית הוסבה כמובן לחשמל, והבימר רכב חשמלי נסיוני. אנחנו הגענו עם Fisker Karma מדהימה.
היה ממש מעורר השראה. קובץ מצורף 85605קובץ מצורף 85606
חוכמה גדולה - אתה מדבר על ארץ/מדינה שאתה יכול לשתול בחיפושית מנוע קורבט ולעבור טסט שנתי בלי מאכער..
לשתול קיט חשמלי בארץ? הצחקת...
אם להאמין למבחני הדרכים שקראתי, הטסלה s הוא פשוט אוטו טוב מאוד (אפילו מצויין).
גם פה (בדומא לבטרפלייס) הבעלים הוא איש הייטק (מייסד paypal, אלון מאסק).
מעניין לדעת שאלון הוא גם היזם והבעלים של חברה בשם space X שמשנה לחלוטין את כללי המשחק בכל הקשור לשיגורים לחלל, וטיסות מאוישות לחלל. כאחד שמאורע בתעשיית החלל, מדהים לראות כיצד החברה הזו (פרטית לחלוטין שאינה מונפקת בבורסה, לצערי) עובדת.
לדעתי אנחנו צפויים לעוד הרבה ״הפתעות״ טובות מצד טסלה...
זה גם הבחור ש"המציא" את רכבת "הקליע" עם ואקום/ריק לאורך מאות ואלפי קמ'...
הבחור משקיע בכל דבר עתידני וכמו אותו תרנגול עיוור... אחרי פייפאל, יש לו כסף לזרוק על כל שטות ומדי פעם הוא גם פוגע..
ולטסלה..
עם ההשקעה המתאימה (יענו המון) אפשר ליצור הרבה דברים "חדשניים". הטסלה הוא רכב של, בערך, אלתתפוס אותי במילה, 60-70K דולרים (גג) ונמכר ב-50 יותר.
עכשיו, לך תשקיע בכל רכב אחר 50K על מנת לעשות אותו חשמלי... גם ייצא טוב, תוך שימוש הטכנולוגיות הקיימות היום...
אין בה שום פריצת דרך - יש רכב יקר מאוד, שעושה שימוש בטכנולוגיה (קיימת) יקרה מאוד, לשוק/נישה מאוד עשירה..
משם לא תבוא הישועה...
אם נשליך...
מישהו זוכר שאפל לא באמת המציאו את טלפון ה-BAR? הכל היה כבר קודם אבלהם קיבצו כמה רעיונות (קיימים) לתוך מוצר אחד ועטפו אותו יפה (מאוד) ו... היסטוריה.
לאחר שהשחקנים הגדולים/האחרים נכנסו לתמונה (באיחור אופנתי ופה, בעולם הרכב, באיחור מגמתי ואינטרסנטי בעליל) התמונה השתנתה...
וטסלה לא השכילו להיות אפל..
לעניות דעתי..
ואפרופו מבחני הדרכים.
חבר שלי לקח את האוטו לנסיעה... חזר נדהם. לא פחות. ממש היה צריך לשכנע אותו לא לקנות (אין ליס).
כל אחד שיעלה מרכב קונבנציונלי לרכב מונע חשמל יקבל הלם מהמומנט המיידי והשקט (איכות?!?!) בנסיעה והרכב הזה הוא גם מפואר מאוד..
אבל הוא לא פרארי ולא מזארטי ואפילו לא פורשה... הייתי קורא לו מצועצע בגימור ממוצע פלוס ויפה.
תוסיף לזה שיווק סלקטיבי (בו נגיד שלא פונים לבעל משפחה ממוצע/ת), אולם תצוגה מבריק ושקט ומוכרים בחליפות יוקרתיות (שנשארות בלוקר, בסוף היום..) בלב מנהטן (השכירות... אימאל'ה) ועוד לפני שנכנסת לאוטו, אתה מרגיש מזה מיוחד...
כמעט כמו אלה שקונים את השואב אבק ההוא.. קירבי...:)
מה אתה משווה טסלה S לפרארי או מזארטי ? הרכב עולה פחות מ 80K$. למרות זאת, הרודסטר מאיץ 0-100 כמו אחלה פרארי F12 עם 730 כ"ס.
אני משוכנע שבפרארי הרגישו לא בנוח עם הנתון הזה.
הסקפטיות הרגה את החתול.
וכל הכבוד לטסלה !
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
ואפרופו מבחני הדרכים.
חבר שלי לקח את האוטו לנסיעה... חזר נדהם. לא פחות. ממש היה צריך לשכנע אותו לא לקנות (אין ליס).
כל אחד שיעלה מרכב קונבנציונלי לרכב מונע חשמל יקבל הלם מהמומנט המיידי והשקט (איכות?!?!) בנסיעה והרכב הזה הוא גם מפואר מאוד..
אבל הוא לא פרארי ולא מזארטי ואפילו לא פורשה... הייתי קורא לו מצועצע בגימור ממוצע פלוס ויפה.
תוסיף לזה שיווק סלקטיבי (בו נגיד שלא פונים לבעל משפחה ממוצע/ת), אולם תצוגה מבריק ושקט ומוכרים בחליפות יוקרתיות (שנשארות בלוקר, בסוף היום..) בלב מנהטן (השכירות... אימאל'ה) ועוד לפני שנכנסת לאוטו, אתה מרגיש מזה מיוחד...
כמעט כמו אלה שקונים את השואב אבק ההוא.. קירבי...:)
לדעתי קהל היעד של הטסלה הוא חובבי טכנולוגיה ולא חובבי רכבי ספורט.
JEEP GC V8 98 IR 3.5
Honda 300ex
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ofiredri
מה אתה משווה טסלה S לפרארי או מזארטי ? הרכב עולה פחות מ 80K$. למרות זאת, הרודסטר מאיץ 0-100 כמו אחלה פרארי F12 עם 730 כ"ס.
אני משוכנע שבפרארי הרגישו לא בנוח עם הנתון הזה.
הסקפטיות הרגה את החתול.
וכל הכבוד לטסלה !
וואללה, לרגע חשבתי שאיבדתי את "זה" (בלי תגובות בבקשה...).
זכרתי אחרת, לפני כמה חודשים, כשחבר שלי יצא לנסיעה מבחן ואמרו לנו את המחיר...
אז נכנסתי לאתר...
אופיר.
אתה דומה לי, וזו לא מחמאה!!!
כולם צוחקים עלי שאני רואה רק את הספרות הראשונות במחיר. כשמדובר במסטיק שעולה פחות מ-$10, זה לא נורא...
בדקת מה המחיר עם כל מיני התוספות?
המחיר שאתה מדבר עליו זה כמו לקנות רדיו בלי הכפתורים, והכבל לחשמל ובלי אנטנה והרמקול הוא אופציה בתשלום...
תיכנס ותעשה חשבון כמה עולה הרכב הזה.
אח"כ כנס לאתר של פורשה ותבדוק כמה עולה, לדוגמא, פנאמרה S...
וטעות (אחת?) שלי - עכשיו הם כן נותנים בליס... כנראה שהם בצרות... לפני 7 חודשים לא היה ליס...:)
אה. גם לא נראה לי שזה ממש מדגדג לפרארי, התאוצה. בכמה אלפי דולרים בודדים, אתה קונה פה מנוע (+גיר) שמוציא בקלות 800-900 כ"ס ויותר. שים אותו בכל אוטו. אתה יכול להגיע לתאוצה של 3 שניות, בלי יותר מידי מאמץ או כסף...
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
לדעתי קהל היעד של הטסלה הוא חובבי טכנולוגיה ולא חובבי רכבי ספורט.
JEEP GC V8 98 IR 3.5
Honda 300ex
ועשירים. שכחת להוסיף "עשירים"...
טוב, זה ברור מן הסתם
JEEP GC V8 98 IR 3.5
Honda 300ex
רכב ספורט זה לא 0 ל 100 או כל נתון של תאוצה !
ועדיין לאמריקה אין שום דבר להציע מול פרארי (כולל ווייפר וקורבט ואפילו שחזור הפורד GT )
אז בקו ישר יש להם מה להציע אבל בכביש אמיתי אין עוד הרבה מתחרים לפרארי
נ.ב - והצליל שמופק ממנוע חשמלי זה חרא כמו מתיבה רציפה. ממש לא כמו מנוע V10 של פרארי
רענן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
וואללה, לרגע חשבתי שאיבדתי את "זה" (בלי תגובות בבקשה...).
זכרתי אחרת, לפני כמה חודשים, כשחבר שלי יצא לנסיעה מבחן ואמרו לנו את המחיר...
אז נכנסתי לאתר...
אופיר.
אתה דומה לי, וזו לא מחמאה!!!
כולם צוחקים עלי שאני רואה רק את הספרות הראשונות במחיר. כשמדובר במסטיק שעולה פחות מ-$10, זה לא נורא...
בדקת מה המחיר עם כל מיני התוספות?
המחיר שאתה מדבר עליו זה כמו לקנות רדיו בלי הכפתורים, והכבל לחשמל ובלי אנטנה והרמקול הוא אופציה בתשלום...
תיכנס ותעשה חשבון כמה עולה הרכב הזה.
אח"כ כנס לאתר של פורשה ותבדוק כמה עולה, לדוגמא, פנאמרה S...
וטעות (אחת?) שלי - עכשיו הם כן נותנים בליס... כנראה שהם בצרות... לפני 7 חודשים לא היה ליס...:)
אה. גם לא נראה לי שזה ממש מדגדג לפרארי, התאוצה. בכמה אלפי דולרים בודדים, אתה קונה פה מנוע (+גיר) שמוציא בקלות 800-900 כ"ס ויותר. שים אותו בכל אוטו. אתה יכול להגיע לתאוצה של 3 שניות, בלי יותר מידי מאמץ או כסף...
- - - Updated - - -
ועשירים. שכחת להוסיף "עשירים"...
תרגע, אני לא דומה לך. אני לא סקפטי כמוך, לא נחרץ כמוך וגם לא closed minded כמוך. ואת זה אני מסיק מהדיון הזה בלבד. כך שאם הגזמתי, סלח לי על כך.
פשוט נמאס ממחירי הבנזין הגבוהים ו"צמא" לשינוי טכנולוגי.
כל דבר חדש טכנולוגי שיוצא, תמיד עולה יותר. הרבה יותר. אם תבחן את העובדות בשטח, הטסלה תפסה יפה בארה"ב.
לקוחות קונים אותן, ומרוצים מאוד. טווח הנסיעה מכובד ביותר, העיצוב חדשני, עם המון טכנולוגיה. תגיד טכנולוגיה קיימת - זה לא רלוונטי למי שלא הצליח למנף או לשווק אותה כראוי.
וכן, זה עולה כסף. אני מאמין שמחיר לא יישאר כל כך גבוה לנצח ואני מאמין שבמדינות מסויימות כגון קליפורניה הירוקה, לקוחות מוכנים לשלם עבור הטכנולוגיה.
כל הכבוד לטסלה שבפרק זמן כה קצר, הצליחו לפתח רכב חשמלי כה מצליח.
עוד בעניין המחיר - רוב הדיונים סביב רכבים חשמליים אינם נעים סביב המחיר. האתגר העיקרי הוא טווח הנסיעה, קיבולת הסוללה, גודל תא המטען ולבסוף המחיר.
לא היה ליס כי הביקוש היה גבוה מכדי להציע אותה בליס. אני מאמין שזה גם שיקול של מיצוב. היום יש, אז רד מזה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
רכב ספורט זה לא 0 ל 100 או כל נתון של תאוצה !
ועדיין לאמריקה אין שום דבר להציע מול פרארי (כולל ווייפר וקורבט ואפילו שחזור הפורד GT )
אז בקו ישר יש להם מה להציע אבל בכביש אמיתי אין עוד הרבה מתחרים לפרארי
נ.ב - והצליל שמופק ממנוע חשמלי זה חרא כמו מתיבה רציפה. ממש לא כמו מנוע V10 של פרארי
רענן
ה Tesla שאני מדבר עליה מבוססת Lotus Elise עם מנוע חשמלי ועוד כמה שינויים מבורכים. מדובר ברכב ספורט טהור עם שילדה קלת משקל מדהימה.
מעניין שבעשרת המקומות הראשונים בתחרות הקפת מסלול ה Nürburgring בגרמניה מופיעות 3 אמריקאיות לעומת 0 פרארי. פרארי Enzo במקום 17.
הרודסטר לא רלבנטי כי הוא שונה מדי ממודל s הקיים .
לגבי ה s - נמכרו סה״כ כ 25,000 ממנו עד כה , כך שלא ניתן לדבר עליו עדיין כעל "תפס חזק״ , מחיר ממוצע ברבעון האחרון היה 106,000 $ , התאוצות נעות בין 4.2 ל6 ( בין הדגם הבכיר לבסיסי) כך או כך הוא לא מאיים עדיין על מכוניות על וגם לא ניתן להשוות אותו אליהן משום בחינה לדעתי. זו נישה בפני עצמה שמיועדת כרגע לאנשים שהם גם עשירים וגם בעלי תודעה סביבתית או רצון להיחשב ככאלה. השאלה היא כמה כאלו יש בסה״כ והאם מגבלת הייצור היא הסיבה היחידה שבגללה לא נמכרות מאות אלפי טסלה בשנה. רכב זול זה לא הולך להיות בשום תסריט כרגע בגלל מה שציין דרור.
אם כבר סטינו מהדיון על הטסלה , צירפתי גם קישור בתחילת הפוסט לפרוייקט של חברה בשם kandi , תעיפו מבט.
זו חברה שמייצרת רכב חשמלי קומפקטי וזול לשימוש עירוני, הם גם בונים מתקני השכרה ע״ב שעה בסגנון תל-אופן ככה שאפשר לקחת בתחנה ולהחזיר באחרת - מה שפותר גם את עניין החנייה והטעינה . כל זה קורה בסין שבה בעיית זיהום אוויר קשה במרכזי הערים והממשלה מסבסדת את הפרוייקט בסכומים נאים .
האם מודל כזה יכול להצליח בישראל ? נניח על בסיס מקומות חנייה שיוקצו בחניונים קיימים ? העירייה יכולה להקצות מקומות בחניונים העירוניים שנמצאים בנק׳ רלבנטיות , אפשר גם להשתמש במתקני הרמה שיחסכו מקום ( הרי לא צריך להוציא דווקא רכב ספציפי) , אפשר גם להקים חניונים גדולים מחוץ לעיר , בהם אנשים יעברו מהרכב הפרטי לחשמלי ותהיה להם גם אופציה להחזיר אותו בתוך העיר וללכת לעבודה...*
מילא לא לנסוע לאילת... אבל גם לנסוע לחיפה אי אפשר.
ואם עלית לירושלים אתה כבר לא חוזר...
וגם חדרה נמצאת כבר בגבול היכולת שלך לחזור...
לפני שבטר פלייס קרסה, לפחות היה סוג של "פתרון" לבעיית הטווח. היית מתכנן את מסלול הנסיעה בצמוד לתחנות ההחלפה והיית מחליף סוללות.
אבל אז המכונית היתה יקרה אש לקניה, והתשלום החודשי המופרז לבטר פלייס הפך את אחזקתה ללא זולה בהרבה, אם בכלל, משל משפחתומטית 1.6 רגילה.
היום אין בטר פלייס ואין החלפת סוללות. המכונית מוגבלת לרדיוס של כ-50 ק"מ מנקודת הטעינה שלה, אבל גם שווה כלום. ועדיין תשלמו עליה אגרת רישוי וביטוחים כמ ועל כל אוטו רגיל.
שכל אחד יעשה את החשבון שלו.
אני חושב שזה חרא של אוטו מכל בחינה שימושית ודינאמית.
טובים וגדולים ממני בחשבון הגיעו למסקנה שהאוטו הזה לא מציאה גדולה גם מהבחינה הכלכלית.
כי אם זה היה הפוך - הוא היה נמכר כמו לחמניות חמות. אבל הוא לא. עובדה. אז מה, כולם מטומטמים?...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
polar bear
אסף - איך הגעת למסקנה שיותר זול מכונית חשמלית מתחבורה ציבורית? למה נראה לך שלהחזיק רכב רק בשביל לסוע 15 ק"מ ביום ו ז ה ו יותר הגיוני מלרצות שהרכב השני שלך לא יהיה נכה?
וגם אם מסתכלים על כל העסק הזה במשקפיים הכי וורודות ומשתדלים לחשוב שכל העולם ואחותו ישנו את אורחות חייהם לטובת נסיעה על אוטו עם בטריה - אני לא רואה איך דבר כזה מחליף את הבערה פנימית. ובכל הדיון הזה - למעט רמיזה מעורפלת על משהו בפתוח שלא הבנתי אם זה חלק מאוטו על בטריה או משהו אחר לא קראתי שום דבר שמראה אחרת.
שבת שלום.
חישבתי.
רכבת תא - ראשלצ עולה 15 שקל כל כיוון. אוטובוס עירוני עוד כמה שקלים. נגיד סהכ 20 שקל כל כיוון. למישהו שגר בתא ועובד בראשון או לומד במכללה למנהל יעלה 40 שקל ביום להגיע הלוך חזור. ועוד לא דיברתי על יעדים מאתגרים יותר מהם או אליהם אין תחבורה ציבורית יעילה ואז המחיר גבוה יותר.
נסיעה בחשמלית תעלה במקרה הרע פחות מ5 שקלים לכיוון נטו. אם לוקחים בחשבון 10000 שח בשנה ירידת ערך אנחנו עדיין במחיר של תחבורה ציבורית בין שני יעדים קרובים יחסית ועם תחבורה ישירה.
האלטרנטיבה למי שאין לו תחבורה ציבורית ישירה היא מכונית זולה שגם היא תאבד מערכה סדר גודל דומה, אבל תעלה במקרה הטוב 60 אג לקילומטר.
כאמור... לא לכל אחד זה מתאים. אבל מה שמפריע לי בכל הדיון הזה הוא ההקשה מהפרט לכלל בלי לקחת בחשבון שלא כולם בעלי אותם צרכים.
אסף.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
יש הרבה מן הדמיון בין שי אגסי-אילון מאסק...
טסלה נהנית מסובסידיות עצומות (חלק ניכר ממהכנסות של החברה) ובמקביל מיחסי ציבור מדהימים כאשר חלק גדול מהם ממומן ומתוזמן בחוכמה רבה!
רק לדוגמא: מאסק קנה את הרכב של ג'יימס בונד שהופך לצוללת בסכום של מיליון וחצי דולר פחות או יותר, כל העולם שמע על זה...
הוזכרה מקודם ה "פיסקר" שפשטה רגל, אני לא בטוח בכלל שטסלה היתה טובה ממנה בכהוא זה!