תגובה: מבקש עזרה להקמת לול תרנגולות במפעל החדש.
הרעיון הוא לא שלי. כך מתנהלות שיירות גמלים במדבר כבר אלפי שנים.לשיירת הגמלים מצרפים עדר עיזים שנעים יחד איתם בין מקום ישוב למקום היישוב הבא.בכל חניה של השיירה שוחטים עז אחת כאספקה לכל אנשי השיירה,כך יוצא שעד ההגעה ליישוב הבא כל העדר חוסל,ואז קונים עדר חדש להמשך הדרך.כשאבי עלה לארץ ברגל מתימן - הוא קיבל את העבודה של הולכת העדר במשך 7 חודשים במדבריות ערב עד שהגיעו לעמאן.
לגבי ההתעללות בתרנגולת שבג'יפ - ניראה לי שהשחיטה שלה קצת יותר בעייתית מבחינת ההתעללות - מה עוד שהיא מבלה יום יומיים בטיול שטח לפני השחיטה.
לא ניראה לי שאנונימוס יתעניינו בתרנגולות שלי כשבל לילה משונעות בכלובים עשרות אלפי תרנגולות בתנאי זוועה אמיתית ובלי מיזוג אוויר כשם שיש לתרנגולות שלי.
לגבי הריח ברכב - בתשובה לאסף - הבעיה בטיולי שטח זה לפגוש ג'יפאים שלא התקלחו שלושה ימים ולא תרנגולת קטנה ואכילה.
דרך אגב - עוד לא פתרתי את בעיית הנוצות שמקולפות מהתרנגולות בשטח ומה לעשות איתן.יש שלוש אפשרויות - לזרוק אותן בשטח - שזה מה שעושה שועל עם כל חוגלה שהוא תופס וזה טבעי לגמרי,לעשות מהן כריות סעודיות לאוהל לתיגבור הנוחיות בעת חניה,או להכניס אותן לפח המיחזור שאצלי בשכונה.
אשמח להעדפות הקוראים.
מבקש עזרה להקמת לול תרנגולות במפעל החדש.
בדקתי בשבילך את הסוגיה עם המומחים ומצאתי שיש אפשרות רביעית
http://img.tapatalk.com/d/14/05/02/u2y2y6yr.jpg
אבל אם אתה לוקח לדרום, אל תשכח למרוח לו קרם שיזוף.
זה לא טעים עוף שרוף מדי
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
רכס הבעיה שלך זה לא עם הנוצות של הסוף. הבעיה היא הנוצות בזמן שהיא בכלוב ועפות עלייך
תוך כדי נסיעה (וגם הקרקורים שיכולים להוציא את הבנאדם הכי רגוע משלוותו).
מה שכן, יש לך עם מי לדבר שאתה נוסע לטיול לבד.
השחיטה תתקיים בכל מקרה. היית מעדיף שיהרגו אותך, או שיתעללו בך יומיים ואז יהרגו אותך?
קח עוף טרי או קפוא בצידנית או מקרר. לסחוב תרנגולות בכלוב זו גחמה טיפשית ומיותרת, והתעללות שלא לצורך בבעלי החיים.
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
הוא מגשים להם משאלה אחרונה - טיול בנגב
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
כדי להימנע מסחיבת התרנגולות בכלוב שלפי דעתו של אופ-רוד זה עינוי ,אני מתכנן לשלב את כל ההצעות ולהכניס אותן ישר למקרר כבר בתחילת הטיול.
זה גם יהיה טוב בשבילן בעת השחיטה כי הן יתרכזו בקור במקום במוות. חייבים לגלות אנושיות במקרים כאלה.
עכשיו אני בטוח שגם אופ-רוד יאשר את הגישה ההומנית הזו.
שמע רכס, אתה בדרן... מאחל לך (ובעיקר לתרנגולות) שתתפכח.
נראה לי שמי שצריך להתפקח זה חלק מהגולשים שענו בשירשור...
צוחקים אתכם ואתם מסרבים להבין ?!
דרך אגב - עוד לא פתרתי את בעיית הנוצות שמקולפות מהתרנגולות בשטח ומה לעשות איתן.יש שלוש אפשרויות - לזרוק אותן בשטח - שזה מה שעושה שועל עם כל חוגלה שהוא תופס וזה טבעי לגמרי,לעשות מהן כריות סעודיות לאוהל לתיגבור הנוחיות בעת חניה,או להכניס אותן לפח המיחזור שאצלי בשכונה.
חיימקה,,,מאחר שאני בין היחידים שיודע ,,שבשעות הפנאי אתה גם סורג להנאתך,,,אולי תתחיל ליצר שמיכות פוך !!!!!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
OFF-RoaD
שמע רכס, אתה בדרן... מאחל לך (ובעיקר לתרנגולות) שתתפכח.
קצת פרופורציות :-)
הומור יעשה רק טוב
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
מזכיר לי את הסיפורים מתקופת שנות הארבעים/חמישים של המאה הקודמת ,שסופרו ע״י ראשוני קודחי בארות המיים של א״י.(שכבר מזמן לא איתנו)
היו יורדים מהמרכז לאתר הקידוח כל יום ראשון,ישנים בפחונים מאולתרים באתר העבודה כל יום, וחוזרים בשישי הביתה.
מעמיסים בנוסף לצינורות והכלים ,חביות מיים לשתיה,ירקות,כיכרות לחם ולול תרנגולות מאולתר שמכיל 6 תרנגולות חיות .
היו עובדים כל יום מצאת החמה עד צאת הנשמה,אך בשעה 11:00 פוענקט על השעון היו נופלים להם הכלים מהידיים והיו יושבים לאכול מרק תרנגולת עם ירקות שישב על הגז מהבוקר בתוך סיר אלומיניום גדול.
כל יום תרנגולת אחת הספיקה לצוות של ארבעה. זה מה שהם אכלו כל השבוע- מרק תרנגולת...פעם אחת ביום.
בערב למשך כל הלילה היו קושרים את הלול המאולתר לכבל הקדיחה של מכונת הקידוח ומרימים אותו מעלה חמש מטר לאוויר בכדי שהשועלים ושאר הטורפים לא יטרידו את ״האוכל״.
תמונות משעשעות ,זמנים אחרים,נראה כזמנים קשים אך כנראה שאנו חיות הרגלים שמתאימות את עצמן לתקופה...
להזכירכם - שעוד לא עסקנו בשחיטה עצמה. או יותר נכון בגלגול הראש ובהפרדתו מהגוף.
לדעתי ,הכי נכון זה לכסח את כל הראש באיבחה אחת. כדי לעשות את זה נכון צריך לבנות סוג של גיליוטינה לתרנגולות. השקעתי בזה קצת מחשבה והתחלתי במכשיר בנאלי של חיתוך גליונות נייר שנמצא אצל רבים מאיתנו, סוג של ידית ארוכה שעם הורדתה למטה חותכת ישר ניירות שמונחים על שולחנון קטן. אם נצליח לשים את הראש של התרנגול במקום הנכון - הראש יגזר בקלי קלוטו. במחשבה שניה הראש לא מקובע לשולחנון כך שאם הוא יזוז כי התרנגול מתנגד לרעיון נמצא את עצמנו מחזיקים את התרנגול ביד אחת,את הידית ביד שניה ואת הראש במקומו אין מה שיחזיק. בקיצור בעייה - במיוחד שלראש יש שאיפות משלו.
בהתחלה חשבתי שאם נדביק את הראש בסופר-גלו לשולחן - נפתרה הבעיה ,אך הדבק בעצם יהיה על הנוצות ולא על הראש עצמו - מה שיאפשר לתרנגול לוותר על כמה נוצות ולהזיז את הראש מהמאכלת. כאן ניתקעתי.
מישהו יכול להשלים את הרעיון ??? פשוט - אני יוצא לירדן בעוד זמן קצר ואני זקוק להשלמת הביצוע.
גם אתה צריך לדעת מתי לעצור...
מה שמתאים בפורמט חברי סביב המדורה עלול להיות חסר טעם בפורמט רחב כמו הפורום.
אותי אתה משעשע אבל כמו שראיתי - יש פה נשמות רכות שמזדעזעות בקלות
JEEP GC V8 98 IR 3.5
Honda 300ex
אם הכל בהומור, ובהתחלה היה קשה לקבוע כי אני לא מכיר את האושיה, אז משעשע.
חיים, תנסה לחשוב בכיוון של קונוס קטום ראש שמונח הפוך, ולידו במקביל מנוע קטן של מאוורר שעליו סכין אחת.
הקונוס מקבע את התרנגול ורק הראש שלו מבצבץ.
נשלח מה iPhone שלי ע"י Tapatalk
מבקש עזרה להקמת לול תרנגולות במפעל החדש.
מסמר בכרבולת והוא כבר לא ירים את הראש בחיים
עוד אפשרות-
קח 50 גרם ממצבור הבדיל שנשאר לך מהמצבר ותלחים לה את הראש למתקן
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
אגב, לא חייב מסמר. מניסיון, אם יש לך אומץ, ונראה לי שיש, צבוט את הכרבולת למשך כמה שניות ותראה איך היא/הוא מתעלפים.
זה בדיוק הזמן להנחית את הגליוטינה.
Redoren הנה ההוכחה שכל יום לומדים משהו חדש, גם בשרשור ביזארי שכזה.
תרנגולת מתעלפת מצביטת כרבולת?
בודק את זה עוד השבת מול לולנית ותיקה!
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
עכשו לנושא הרציני. קבלתי אתמול תרנגול גזעי מדגם רוד-איילנד - ענק. החלפתי אותו בזכר ונקבה קטנים בני 4 חודשים כדי שיזרז את כל הלהקה בהבאת ביצים ראשונות.זה רעיון שלי שזכר בוגר ובטוח גם אגרסיבי יעשה סדר בן הבתולות שמתרוצצות לי להנאתן ולא מיצרות כלום.נראה אם זה יעזור.
והכי חשוב - רכשתי מדגרה ל- 60 ביצים ופרסמתי כי אני מוכן לקבל ביצים מופרות מכל אחד ולהתחלק באפרוחים חצי חצי. מתברר שזה הנוהג בתחום הזה.
היות ואני חדש בתחום וכבר עשר שנים שלא מגדל תרנגולות ,הופתעתי לחלוטין מהדרישה העצומה בתחום הירוק הזה ומההתענינות של אלפים בגידול תרנגולות.המחירים מאז שאני זוכר אותם שולשו,והגזעים האהובים עולים מעל 300 שקל לתרנגולת - וגם יותר. מי שלא בעינין לא יודע איזה שוק חם יש בנושא.אולי יותר חם יותר משוק הכלבים.
שים לב טוב טוב שהזכר הבטוח בעצמו לא מפרק לך את הזכרים הקטנים.
לפעמים על מנת לבסס את מעמדם כשליט הלהקה הם יכולים אפילו להרוג את שאר הזכרים.