תגובה: חסימה נוספת של שבילים בצפון המובילים למקומות עם מים!!!
אמיר, אני שותף לרוב דעותיך ובעבר הייתי מגדל בקר. עם זאת אני חייב לתקן דבר אחד שאמרת, והוא עניין הגדרות. רשות מרעה נותנת אישורים ותקציבים לגידור ע"פ בקשה מסודרת אחת לשנה והגידור אכן מתבצע ע"י קבלן. אולם בנוסף לכך, חקלאים מבצעים גידור עצמאי, חידוש גדרות ושינויי תואי בהתאם לצורך גם בלי מימון במידה והם יכולים.
עריכה:
מחקתי כאן משפט נוסף שלא ראיתי שאסף כבר ציין.
אייל, זה שמבצעים עצמאית לא אומר שמותר.
גם כל מי שאני מכיר שעוסק בתחום מתקן, משנה ומוסיף עצמאית.
שבת שלום.
מותר.
הבקשה לגדרות מרשות מרעה היא בקשה למימון בלבד והיא כללית ביותר. כלומר "...אני רוצה לעשות 5 ק"מ גדר תקנית/ממוגנת..." לעתים מוסיפים את שם החלקה (בד"כ לא).
כך לפחות זה עבד בתקופה בה אני גידלתי.
וזה גם הגיוני כי ההתר מרעה הוא שנתי ולכן עלות הגידור נופלת על הרשות/ מנהל מקרקעי ישראל.
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
מזל שיש לנו את הנושאים "הרגילים" להתווכח עליהם.
חברים/שכנים שאלו אותי אם אני קורא/כותב על "המצב", בדפי המחשב (האלה) שאני כ"כ טורח עליהם... היו בהלם כשסיפרתי להם על מה מתווכחים - לך תסביר להם מה זה ישראל/ים...:).
אמיר (ועוד כמה).
לא מבין מה אתה קופץ ומצביע על בועז כ"קלידן"(?!?). לא כולנו כותבם פה? מה הבעייה? שהוא חושב אחרת ממך? לא על זה טענת כנגדו?
יש הרבה דברים שאני לא מסכים עם בועז (ועם אחרים, לצורך העניין) אבל לרגע לא חשבתי "לרדת" עליו, בנוגע למידייה שבה הוא משתמש.. במיוחד כשאני משתמש באותה מידייה ואותה.. שיטה...
אתה (כל אחד) מביע דיעה ובאופן אוטומטי וטבעי, אתה הופך להיות זה שאליו באים בטענות/תגובות בקשר לאותה דיעה - לכן עופר (אם אני זוכר נכון) הוא "בעל הפרות" לצורך העניין - לצורך העניין...
חאליק. תרגיעו.
ולגולה.
עכשיו (בזמן שתם סובלים מהנב@#$ - אני יודע, תיזמון גרוע אבל נקבע הרבה מראש..) חזרתי מטיול של 4 שבועות (6500 מייל) פה בארה"ב.
היינו בחורים שאתם לא מאמינים (כן - יש הרבה אמריקאים שחיים כמו הבדואים בישובים הבלתי מוכרזים/מוכרים) אבל דבר אחד היה משותף לכל המקומות - נקיון.
יש המון שטחים פרטיים שבכלל לא ניתן להיכנס אליהם אבל יש גם כאלה שמוכרזים "לאומיים" ו"פארקים" או סתם לא מגודרים (פנינות ממש. יופי שלא יאמן.. על הכביש).
בכל המקומות לא אוסרים גישה לקו המים (נושא הרגיש האחר שלנו..) ואין פחים "באתר" (יש שלטים "מה שנכנס - יוצא") ואף אחד לא מחלק שקיות אשפה.
בפארקים "המסודרים" כן נותנים בכניסה שקית ויש אפילו תשלום סמלי (5-10 דולר ליום. 25 לשבוע) ויש כאלה שיש בכניסה מין תיבה כזו, עם מעטפה ושובר שאתה תולש ואתה שם שם $10 לבד... בלי שאף אחד נמצא באיזור..
ואין ליכלוך - אין ליכלוך!!
היינו באיזה אגם בנבראסקה (נבראסקה... גם כן חור - מקום ריק על המפה..) בסופ"ש של 4 ביולי - המוני אנשים על קו המים עם טריילרים ו-RV ואוהלים ומיליון סירות וג'טים ומה שאתם לא רוצים - שקית ניילון לא היתה על החול, שלא במקום.
החברה שם גוררים גזעי ענק (ענק - חותכים עם מסורי שרשרת וגרזיני 10 קג') ובלילה מדליקים מדורות כאלה שאתה לא יכול להתקרב למרחק של 20 מטר מהן..
והחוף לא זרוע בפחמים - הכל נאסף ו/או נקבר והכל נקי.
אה. גם אין מוזיקה רעשנית.
ואחרי הסופ"ש - הכל מתרוקן ו... נקי..
ושלא תחשבו שזה היה איזה אתר של עשירים/מפונקים/אשכנזים לבנים... כולם מה שנקרא צאוורון כחול (או יותר נכון, צוואר אדום).
אז כולם צודקים וזה מתחיל מ.. הבית. חינוך.
וכמו שאמרתי פעם, בשירשור אחר בנושא - שלא יבלבלו את המוח על כמה הפרות עוזרות ותורמות ל"איזון".
פעם לרשות הטבע והגנים קראו "רשות שמורות הטבע" והמטרה היתה לשמור על הטבע ולשקם..
אז שיתרכזו בזה ויחזירו את "הינקים הגדולים", כמו שאסף קרא לזה, ויטפלו במי שצד אותם והם "ידאגו" לעישוב ול"איזון" והקקי שלהם יותר "ידידותי" לסביבה מאשר הפיילות הדביקות, שמתחתן ל גדל כלום חוץ מרימות, שמשאירות הפרות.
שהפרות "ירעו" ברפת - ממלא הן הרבה פחות טעימות מכל מוצר "סינטטי" שמוכרים פה בסופר...
אה.
ובמונטנה (גם כן מקום ריק - נוף מדהים בלי בני אדם... רק פרות.. בכל מקום) ובוואיומינג, על הכבישים המהירים יש מעברי בקר (מנע בקר?).
כן ממש - על הכביש המהיר ובצמתים בין הכבישים/שבילים/דרכים מהחוות והעיירות לכבישים המהירים יש מעברי בקר.
יש שלטים שמכריזים על איזור "FREE RANGE", יענו מרעה חופשי, עם תמרור צהוב עם פרה, שתשים לב אבל עדיין יש את מעברי הבקר האלה ואין פרות על הכביש.... המון בצד אבל..
ויש גם פתרון לסוסים המתוחכמים....
רצועה על הצוואר, עם מתקן רטט/חשמלי, כמושל אימון כלבים, שמעביר זרםחלש/רטט כשהסוס הערמומי מתקרב מידי לגבול הגיזרה האסור.
ולצורך העניין ולטובת הגילויי הנאות - סוס (גם לא כ"כ מתוחכם) יכול בקלי-קלות לקפוץ מעל גדר, אם הוא רוצה...
אז מה הקישקוש הזה של רעיית סוסים שמחייבת שער (נעול).
ובכלל, מי נותן לסוס לרעות במקום שהוא לא פרטי ולא נשמר? לא גונבים אותם?
בסופ"ש השער הירוק היה סגור.... שוב!
עניין השערים הנעולים שאינם ע"י הרשויות עובר כל גבול....
מה? כל אחד יכול לשים שער על שטח שאינו פרטי?
שלום לכולם, חדשים כאן :)
גם אנחנו פגשנו את השער הזה לפני כחודש ואחרי סיור מדוקדק בכל האזור גילינו ש:
אין מעבר מכל נקודה בצד של גשר אריק.
יש גישה לאותו שביל מלמעלה. יורדים מכרכים לגשר הדודות ופונים דרומה על השביל
בהמשך יש פיצול שממשיך על צלע ההר או יורד לכיוון גשר אריק וגם שם יש שער ירוק אבל אפשר לעקוף מימין.
אחרי שהגענו למטה, מישהו כבר הוריד את המנעול...
אתמול באנו שוב, את הכניסה מכיוון כרכום חסמו עם בלודרים ענקיים. הזזנו אותם עם הכנת ונתקלנו באיזה ילד שבא לצעוק עלינו. התעלמנו וירדנו לנחל...
בערב זכינו לביקור שיכל להיגמר בדם... שני חברה, ליעוז חמו ממושב אמנון שהציג עצמו כבעל השטח, טען שהשער של הרשות. את החסימה שפתחנו הוא דאג לסגור כבר בבוקר עם שופל שהוריד מכרכום...
מצד אחד, בחיים לא ראיתי את האזור נקי כמו שהוא עכשיו. כנראה הודות לכך שהגישה היתה אפשרית גם לפריבטים.
הוא טרח ושם גם כמה ספסלים ופחים מתחת לאקליפטוס הגדול (כנראה בשביל הטיולי טרקטורונים)
מצד שני, זה לא לעניין! הבחור מחזיק באמנון חוות טיולים. לטרקטורונים שלו יש כניסה, לחברה מאבו קייטרינג יש כניסה ומסתבר שגם ליחידי סגולה או קשרים...
לא יודע מה נכון כבר אבל בטוח ששערים פיר אטיים זה לא הפיתרון.
נראה לי שאם הפרטים נכונים - הגיע הזמן להתלונן בצורה מסודרת - גם לרשות וגם למשטרה..
בחודש שעבר עוד הייתי תמים והתקשרתי למשטרה. אמרו לי לבוא לטבריה להגיש תלונה..
היה יותר פשוט לבוא מלמעלה.
אני לא חושב שהרשויות הולכות לעשות עם זה משהו. נראה לי שכולם פה עשו יד אחת. לפקח יש מפתח ואני לא מאמין שהוא יטרח להוריד את החסימה. למטה יש איזה ילד של אבו קיאק ששומר בשעות היום וכמו שכבר מישהו כתב כאן, הדרך היחידה להיכנס זה לעשות את מה שצריך...
אגב, למי מתלוננים אם רוצים בכל זאת לעשות עם זה משהו ?
בטיפול חברים בטיפול אוכפי החוק כאן נוקטים במדיניות של אבטלה זוחלת אבל לא תהיה להם ברירה. דרך אגב השער לא חוקי נקודה. יוזמה פרטית של בחור בשם ליעוז. אין קשר בין השער לשום גוף שקיים כאן
חסימה נוספת של שבילים בצפון המובילים למקומות עם מים!!!
אני מנחש שמי שחושב שמשטרה ומכתבים יעזרו גם חושב שאפשר לעשות שלום בעזה.
אני חושב שרק בהרבה כח נגדי אפשר לטפל בבריונים שמנצלים את החולשה בשכונה.
אגב, מי זה הליעוז הזה ומהיכן הוא?
בתור התחלה אם הייתי תושב האזור הייתי שם שרשרת עבה ומנעול נוסף.
שיתקע עם הקבוצת טרקטורונים שלו כמה פעמים ויבין שזו חרב פיפיות
בועז
אתה יצירתי בזמן האחרון, אני חושב שצריך לרתך להם את השער, מנעול ושרשרת קל לחתוך.
נמרוד
זו רק ההתחלה של היצירתיות
ההמשך הוא שהסיפור יפורסם בכל הפורומים הנוגעים בדבר יחד עם הטלפון האישי שלו וקריאה להציף אותו בשיחות...
אם זה לא יעזור אפשר לפנות לחברות שמספקות לו קבוצות טיולים עם קריאה להחרים אותו בגין גזל של שטחים ציבוריים
הטלפון של ליעוז הוא
053-826-7366
בשיחה איתו הוא טען שהשער הוצב בגלל לכלוך ושריפות שפוגעות במקנה של בוכריס.
לטענתו השער הוצב על ידי ״בעל השטח״ מר בוכריס.
( בוכריס הוא לכל היותר בעל רשיון מרעה שנתי בשטח ואינו רשאי לחסות אותו מפני הציבור ב.א.)
לא הצלחנו להגיע להבנות שהחסימה תוסר וסיפרתי ללינוז שאעשה כל דבר חוקי על מנת להפעיל עליו לחצים ובכלל זה לחץ ציבורי וקריאה להחרמה שלהם.
אני מבקש מכל מי שיכול להציף את הנושא הזה בכל פורום רלוונטי ושכל מי שאכפת לו מהנושא שיתקשר לליעוז וידבר איתו בנימוס וידרוש שהשטח יוחזר לציבור.
אני במקביל פועל בעוד כמה ערוצים חוקיים לרבות הרט״ג, מנהל מקרקעי ישראל ורשות המרעה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
libieshet528
בערב זכינו לביקור שיכל להיגמר בדם... שני חברה, ליעוז חמו ממושב אמנון שהציג עצמו כבעל השטח, טען שהשער של הרשות. את החסימה שפתחנו הוא דאג לסגור כבר בבוקר עם שופל שהוריד מכרכום...
חיפוש השם ליעוז חמו ממושב אמנון בגוגל נותן את השרשור הזה במקום ה-8 בדף הראשון.
מעניין.
האם אתה יכול לפרט למה הביקור של ליעוז חמו ממושב אמנון יכל להגמר בדם?
ועוד שאלה, איך ליעוז חמו ממושב אמנון קשור לכרכום? האם טיולי הטרקטורונים של ליעוז חמו ממושב אמנון יוצאים מכרכום?
מנהלים, אולי שווה לשקול לשנות את כותרת השרשור...
אני לא יודע....
אבל לי זה ניראה שאולי זה כמו ההוא שנוסע בנחל דישון עליון עם תום קארים כשלג'יפים הנחל סגור...
ופה יש מישהו ממושב אמנון/כרכום שיש לו קמפינג ומפסיד לקוחות שבאים לטייל ליד הנחל ולא אצלו...
וגם אותו אחד או חבר שלו שיש לו תום קארים שרוצה בלעדיות על הפינות הנהדרות שם....
כמו בחיפוש בגוגל שיש תמונות משם....
http://saloona.co.il/blog/%D7%A4%D7%...9%D7%95%D7%9F/
חברים,
לצורך דיווח מדוייק לרשויות הממונות אני זקוק לנ.צ או צילום של המקום המדוייק על גבי מפה.
אם זה בכניסה לשמורת טבע זה עניין גם של הרט״ג ואם לא אז זה מנהל מקרקעי ישראל ואולי גם ועדת בניה מקומית
בועז בוקר טוב שלחתי לך בפרטי