תגובה: בילדונג-בשר איכותי מיובש בנוסח דרום-אפריקה לטיולי שטח מדבריים.
צודק אף צודק - התאריך הינו 11.09.14 יום חמישי בערב. הנה הרווחנו יום נוסף.
שימו לב 11.09.14 בשעה 2000.
התאריך הזה בעייתי לי.
כרגע לא יכול להגיע.
לפי כמות הנרשמים נישארתי כמעט לבד.
יתכן והמחיר גבוה לערב כזה. אז אפשר לעשות רק ערב טעימות בילדונג ללא כל המסביב ברבע מחיר,כדי שתוכלו להחליט אם בא לכם על המוצר.
,ובאותה הזדמנות להתקשקש על ג'יפים.
מחכה לתגובות.
לא בטוח שצריך קיטרינג.
שכל אחד ידאג לעצמו ומי שלא מכין בילטונג שיקנה.
לשמור לדעתי על עממיות
הייתי מעדיף ערב טעימות בילטונג ברבע מחיר...
איזה התבעסות - חצי לילה כתבתי תגובות מושקעות וכולן עפו מרחב האינטרטי במקום לאתר - ובטח עלולות לשבש את מערכות הביון של סין הקטנה או
ארצות הברית הגדולה. חבל.
אז ככה . כתוצאה ישירה מהעתיד העגום של ייצור בילטונג על-ידי אחרים - קניתי אתמול 6 ק''ג בשר איכותי - כתף מיושן - ובחצי ממנו אני עושה בשר מיובש בתהליך משופר שיהיה עם חרדל בילט-אין בנוסף לכל המרכיבים האחרים.
כיום נותרו ממסעותי האחרונים 4 יחידות של כמאה גרם שיגמרו במסע הקרוב - כך שהייצור החדש מגיע בזמן.
הפעם אני מתכונן השאיר את הבשר שלושה ימים בתנור במקום יומיים ולייבש אותו מעט יותר מהפעם האחרונה.
לפי החישוב שלי - עלויות הייצור הישירות מגיעות בערך ל - 12 שקלים ליחידה של 100 גרם בשר מוכן ומיובש לאכילה . לא זול בכלל.
חיים (וכולם),
במיטלנד (אחוזה פינת בר אילן) ברעננה יש בילטונג לקנייה - עלויות לא בדקתי אבל מבטיח לעדכן ברגע שאקפוץ.
לא. לא זול.
אבל אני עדיין בעד מפגש. שכל אחד יביא מה בא לו. (וזה לא יצא לנו הרבה יותר זול, אם בכלל).
בעקבות הדיון הזה עשיתי כמובן ניסיון בעצמי.
יצא ממש טעים וההוצאה הגדולה הייתה דווקא על הבירות.
בגדול, נתח מס 6 (פילה מדומה) 35 ש"ח (היה במבצע), שקל 1350 גרם ברוטו (1,100 גרם לאחר ניקוי וחיתוך).
רוטב טאריאקי כ 5 ש"ח (החלק ששומש)
רוטב סויה כ 5 ש"ח
שאר התיבלון זניח.
ייבוש בתנור כ 6 שעות, אין לי הערכה, אבל לא מדובר במצב זולל אנרגיה, מה שפעל זה בעיקר המאוורר ומעט הגוף חימום (50 מעלות).
יוצא חישוב של 4.1 ש"ח ל 100 גרם שלצורך העניין וההתחשבות בעלויות האנרגיה מעגל את זה ל 5 ש"ח (כמו קפה בקופיקס).
אתמול 6 חברה (ג'פאים) ירדו עליו ולא נשאר לו זכר. אני מניח שחומר גלם כמו פילה מיושן היה מייקר את זה, אבל לא לשכוח שמדובר כאן על בשר מיובש ולא סטייק מדיום רייר.
לי בכל אופן היה טעים מאוד ומבחינתי למרות שמדובר בבשר פיגולים - פילה מדומה קפוא עם תוספות מוזרקות של מיים או ג'ל ושעבר שחיטה כשרה (מה שלא הוסיף לאיכותו), התוצאה מצויינת וכנראה עוד תחזור על עצמה בוואריאציות שונות כמו ייבוש בעישון קר.
ליאור