יחיעם,
זאת תמונה מאיסלנד, שם הפחיות בקרח כדי לחמם קצת ביחס לסביבה..
Printable View
יחיעם,
זאת תמונה מאיסלנד, שם הפחיות בקרח כדי לחמם קצת ביחס לסביבה..
תסתכלו למה אני מתכוון - היה אפשר להכניס כאן 50% אחוז יותר בירה בפחיות!!!
https://forums.oneplus.net/attachmen...ler-jpg.46804/
זה תצלום שמדגים היטב שסידור בקבוקים עם צוואר למעלה ולמטה לסירוגין, ישפר את שטח המגע שלהם עם הקרח ואת הנצילות הנפחית. באופן משמעותי.
אסף.
במה אתם מתעסקים, במה...
כל עוד אתם מזמינים, אני בא לשתות. פחית, בקבוק, כוסאומו, מי מבדיל. העיקר שתהיה בירה גרמנית/בלגית/צ'כית/הולנדית/אירית טובה ולא באדווייזר שזה שתן רקוב של גמלים חולים, ושיהיה קרררר.
רק אצל האנגלים כרגיל, הכל הפוך - בירה חמימה, נשים קרירות, הגה בצד הלא נכון ולגרוטאת אלומיניום שרוב הזמן נמצאת על הגרר או מפורקת על הליפט קוראים "ה-4X4 הטוב בעולם"....
תעשה הבדלה בין באדוואייזר הצכית לאמריקאית...
אני מבדיל.
אוהו איך אני מבדיל.
ואיזה הבדל.
אישית, מעדיף בירה בבקבוקים. למרות החסרונות הפרקטיים שלהם ולמרות שאני בספק אם אדע להבחין מה יצא מבקבוק ומה מפחית.
בקבוק סתם נראה לי אסטטי יותר. ולכבוד זה יש בסופה בכל רגע נתון 4 פותחנים:
1. אחורי - מחובר בניטים לבודי.
2. פנימי - מחובר לדשבורד.
3. המפתחות של הסופה - עם ציור של ג'יפ.
4. יד שמאל שלי - טבעת-פותחן על הקמיצה.
אין מצב שאצטרך לחפש פותחן או לנפץ את שפת הבקבוק על הבגוש של הסופה. תמיד יש בהישג יד.
כרגיל אתם מראים חוסר ידע מוחלט ושופטים לפי מה שהיבואנים דוחפים לכם.
חוק מספר אחד בכלכלה: לא מיצרים ומוכרים דבר שאין לו קונים
האמריקאי הממוצא אוהב בירה קלה, בד לייט וקורס לייט(מים עם קצת טעם של בירה) הם בערך חצי מהמכירת בארה'ב(או קרוב לזה), הוא גם נאמן למותג שלו מאד.
ועם זאת יש מליון מיקרו מבשלות שמיצרות מוצרי ניץ' כולל כול (סוגים של) בירה ארופאית שרק אפשר לחלום.
בכול סופר ממוצע תמצא מקרר בירות באורך 20 מטר מינימום ובדרך כלל הרבה יותר, מספר המותגים והסוגים הוא מעל ל400-500 מקומיות, מיובאות ומיקרו.
בחניות ספציפיות לאלכוהול תמצא מבחר הרבה יותר רחב, מעל ל300 סוגים שונים של מיקרו לבד, וזה לא כולל את המותגים הרגילים או סחורת יבוא.
לא נדיר למצוא מקומות שמתגאים ב1000 סוגים שונים של בירה במלאי...וזה לא שגיאת כתיב.
אני אישית מאד אוהב בירה ארופאית, בעיקר גרמניות ובלגיות וחייב להגיד שיש מוצרים MADE IN USA שגורמים לסחורה מארופה להראות כמו סחורה סוג ב
דוגמאות: SHINER BOCK, SHOCK TOP BELGIAN WHITE ועוד ועוד.
מוסר ההשכל של הסיפור: בא תטעם ורק אז תביע דעה על המצב.
באתי טעמתי וגם חקרתי קצת.
מצא לך איזה שעה וחצי פנוייה וצפה בסרט הזה:
http://www.imdb.com/title/tt1326194/
http://worldofbeer.wordpress.com/2014/07/29/no-there-arent-too-many-breweries-in-the-united-states/
עם כול הכבוד (ומכיר את ה"סרט")
זה סתם כלי פירסום שממש לא משקף את המציאות בשוק או את טווח הבחירות לצרכן.
אם באתה טעמת וזאת דעתך- כנראה שלא באתה למקום הנכון. נסה שנית ולא בצפון מזרח, זה לא דוגמה, זה מדינה עולם שלישי.
טעמתי ועמדתי מול מקררים ב10-12 מקומות ברחבי המדינה... זה לא אירופה, גם לא קרוב. שליש מהמקום תפוס על ידי אריזות שונות של אותו מותג.
מותגים שמנסים לשווק את עצמם כמבשלות קטנות כשהם בעצם בבעלות אנהייזר.
זה מתחיל, זה מתהווה אבל זה רק בראשית. אין מסורת אמיתית של הכנה ושתית בירה איכותית או לפחות לא כזו שמתקרבת לקרסוליים של גרמניה, בלגיה, צכיה וכו
אני לא מזלזל, אני רק משווה, גם בארץ המצב רק עכשיו בשנים האחרונות משתפר ומשתנה רק שלהבדיל מארהב פה החברות הגדולות לא שמו לעצמם למטרה לדרוס את הקטנות.
מצתער להודיע לך...שהנסיון שלך פשוט אה..חסר נסיון
וזה בסדר,
זה מדינה גדולה ומאד תלוי איפה אתה נמצא בדיוק תקבל סחורה שונה בהתאם לטעם המקומי, "ביליתי" עצמי בצפון מזרח ויכול להגיד לך בודאות ש(סתם לדוגמה) בפנסילוניה לא תימצא בירה אכותית בכלל, למה? פשוט, חוקים מקומיים בני מעל ל100 שנה שמפקחים על כמות האלקוהול בבירה
והם לא לבד, באוקלהומה זה אותו הדבר. ולכן רק היצרנים הגדולים יכולים לייצר ולמכור בבירה ספציפית למדינה הספציפית.
לעומת זאת במערב אין שטויות כאלה, הכול הולך.
TILT
נסה שנית.
עד שלא טעמתה SHINER BOCK ממש אין לנו על מה להתווכך.
k...
אתה טועה ובגדול.
כמי שגר בארה"ב, ובעיקר בפיטסבורג (פנסיליבניה), אני יכול לספר לך קצת על הרגלי השתיה של האמריקאים -
הבירה האמריקאית מיוצרת ומיועדת לשתיה המונית וכדרך להעברת הזמן (עיין ערך Tailgate party). האמריקאים זקוקים ל"תעודות" המעידות על כושר שתיה, כלומר - המוני פחיות זרוקות בצד הדרך. זו דרך להעביר את אחר הצהריים עם המשפחה או בהמתנה למשחק שיתחיל בעוד 5 שעות כביכול. כדי להימנע מהשתכרות מהירה, הם יעדיפו בירה קלה.
במקביל, בירות איכותיות של מבשלות מעולות מיוצרות בערים עם אופי אירופאי כגון בוסטון. סמואל אדאמס אומר לך משהו? עוד דוגמא - מבשלת Brooklyn המייצרת IPA משובח, אולי מעניין כמו ה IPA של FULLERS בלונדון.
עכשיו בקשר לפנסילבניה, מקום שאני מכיר יותר טוב מת"א....פיטסבורג הוקמה ע"י עולים ממזרח אירופה...אתה מריח את הכיוון? זו עיר עם בעיית התמכרות לפוטבול ומסורת שתיה רצינית (תרגום מאנגלית). חלק מהמבשלות הטובות ביותר בארה"ב ממוקמות ברחבי המדינה הזאת במרחק של חצי שעה או שעה מפיטסבורג.
להיכנס למבשלה או פאב מקומי בפנסילבניה זו חוויה שאני ממליץ בחום לכל שתין או חובב בירה איכותית.
אדון ברוך
לא אני לא טועה,
כאחד שגדל וגר במערב(קליפורניה טקסס ונבאדה)
ובילה עבד ולמד בפנסילוניה, וגם ביקר בגהנום שקוראים לו פיטסבורג....
אני יכול לספר לך בודאות ובלי שום צל של חשש שזה מדינה עולם שלישי וגם זה כוך שחור (NO PUN INTENDED) בכול הנוגע ליצור בירה אכותית.
אם אתה חושב שהחומר המקומי טעים לך, תבושם. אבל זה ממש לא רלוונטי.
סם אדאמס לא רע בכלל, אבל אין פה שום קשר לבוסטון, יש מבשלות מקומיות מחוף לחוף שמיצרות את זה, השאר זה פירסום ושיווק.
רוצה לטעום משהו שונה? כנס לעגלה, HEAD WEST YOUNG MAN
בנימה אחרת: למה שמישהו ירצה לגור בכוונה בפיצבורג?
אפילו המקומיים בורחים כמו עכברים מספינה טובעת.
ג'ו, מה הנסיון שלך במדינות ארופאיות מבחינת בירה? ואיך אתה משווה אותו למה שאתה מוצא בבית?
אני שואל ברצינות וללא זלזול.
כשעושים השוואה בין אומה לאומה אתה לא יכול להגיד עזבו את המדינה הזו והזו ותתיחסו רק לחוף הזה או הזה כי כל השאר בורים לא מפותחים... זה לא לעניין, כמו שישראל זה לא רק תל אביב.
קודם כול, צריך לציין שיש כמעט הכול
חלקם לא ממש זול בהשוואה והמלאי תמיד משתנה
יש גם חנויות ניץ' כגון TRADER JOES(בלי קשר) שמיבאות מותגים ארופאים קטנים(לפעמים מוצלחים לפעמים לא) במחירים הגיוניים
כמובן שבארופה עצמה תמצא מבחר הרבה יותר רחב של מבשלות מקומיות. אבל זה לפי האזור המקומי, לעולם לא ראיתי מבחר כמו שתמצא בארה'ב
היכן מוצרים מרחבי העולם נמצאים על המדף(במקרר)
אפילו בירה מכבי וגולגסטר-יש, לא שממש יש לי סיבה לקנות אותם.
בקיצור, עולם שונה
בישראל אני יכול להמליץ על שומשום בנצרת, מבחר טוב,מחירים טובים ושרות מעולה (כול עוד אתה לא ישראלי)
אחרת עושים לך עין הרע, מעניין שהילד הג'ינג'י מדבר אנגלית הרבה יותר טוב מעיברית,ממש מוזר. אני ממש לא מגזים
שבוע(לפני שנים) אני נכנס לשם ומרגיש את העוינות, בשלב מסויים הסברתי מי אני ומאז זה אהלן וסהלן, ויש לנבלות זיכרון מעולה.
זוכרים אותי שנה שנתיים אחרי.