תגובה: אנדרואיד - האם אפשר להתחרט על עדכון גירסה ולחזור לגרסא קודמת?
מה בסך הכל שאל הבחור האם יש דרך לחזור גרסה אחת אוחרה או לבטל את השידרוג שבוצע
וואללה איזה ויכוח נוצר פה זה מזכיר "למה לא עושים ילדים במרפסת"
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
4x1om-Israel
מה בסך הכל שאל הבחור האם יש דרך לחזור גרסה אחת אוחרה או לבטל את השידרוג שבוצע
וואללה איזה ויכוח נוצר פה זה מזכיר "למה לא עושים ילדים במרפסת"
חייב להרוס את הכייף????
התשובה היא - כן. אפשר. גם וגם.
נכון שזה פחות מעניין?
וגם ילדים במרפסת אפשר... אם כבר...
אסף.
ברור.
אין הרבה חברות (איכותיות) לייצור חלקים. כולם קונים חומרה מאותן חברות. בגלל זה גם קשה "לעבוד" על כולם - האיכות והמחיר ידועים לכולם. יש חברות, שמיד עם השקת/יציאת מכשיר חדש לשוק, מפרקים אותו לגורמים (פירוק משני בעליל!!) ומפרסמים ממה בדיוק הוא בנוי/מורכב וכמה כל רכיב עולה ומה הוא "שווה". המידע פומבי לגמרי.
למי שלא יודע, גם מסכי טלוויזיה ומחשב, מיוצרים (ברובם...) על ידי 3-4 חברות בלבד, כשסמסונג אחת הגדולות בהן (אם לא הגדולה ביותר)..
זה נכון לגבי רכיבים אבל גם לחברות הרכיבים יש דרגות איכות למוצרים ועוד לא דיברנו על הנדסת המוצר ואיכות חומרי היצור
אתמול בערב איזה ילדון גאון בן 16 התעסק קצת במכשיר כדי לגלות מה אוכל את הסוללה.
שלא במפתיע - שום דבר מיוחד. למעט העובדה שאני אוהב את המסך שלי בבהירות מקסימלית ושאם אעמעם אותו אחסוך בסוללה... אבל ככה הוא היה גם קודם. נקודת המפנה בצריכת המיץ מהסוללה היתה המעבר ללוליפופ.
באחת הכתבות שמנתחות את המערכת החדשה המליצו לעשות למכשיר ריסטרט. כלומר לכבות ולהדליק. עשיתי. עכשיו אני נזכר שעשיתי כבר אחרי ההתקנה ואז זה לא שינה כלום.
אחרי הריסטרט השני המצב השתפר במשהו, הסוללה מחזיקה קצת יותר, ועדיין היא נסחטת מהר יותר מאשר בימי הקיטקט.
ולגבי אפל מול כל השאר.... בועז, ברנרד שמבין "קצת" יותר ממני בזה, ענה לך לעניין?.... אפל זה עיצוב, זה אופנה, זה יח"צ, זה תקשורת שבונה הילה סביב מותג.
700 דולר למכשיר עם 16 מ"ב?.... אם זה לא היה עצוב הייתי צוחק. הנקסוס 5 עלה פחות משליש... אז עם כל הכבוד ויש כבוד... אייפון? תודה אבל לא.
אנדרואיד - האם אפשר להתחרט על עדכון גירסה ולחזור לגרסא קודמת?
דרור, אתה ממשיך להפגין חוסר ידע מוחלט.
נקסוס נמכר במחיר מסובסד בגירסאות 4/5.
גירסה 6 נמכרת ב 649 דולר למיטב זכרוני.
כולנו צורכים מותגים ואל תתחסד.
מה שאתה עושה זה צורך מותג אחר ועושה למתחרה דמוניזציה עם תכונות שליליות שנמצאות דווקא במותג שאותו רכשת.
בקיצור עיניים להם ולא יראו אוזניים
דרור.
הצעה ידידותית... אם אפשר וזה בכלל רלוונטי.
תפסיק לבדוק מה אורך החיים של הסוללות - אני כבר מזמן הפסקתי. בכל הזדמנות (ברכב או בבית/משרד או כל מקום אחר), הטלפון מחובר למטען.. שיהיה.
גם אצלי (נוט 3) המסך בבהירות מלאה (אחרת בשביל מה צריך מסך כזה טוב..) ואני לא מפעיל שום "מצב חיסכון" - אני רוצה את הטלפון עם מסך מצויין וביצועי שיא... כל הזמן.
אני יודע שבטווח הרחוק זה מקצר, באי-אילו אחוזונים את אורך חיי הסוללה אבל... שיהיה. נדאג לזה בעוד שנה או שנתיים (וכן, גם אצלך ניתן להחליף סוללה.. בעוד שנה-שנתיים) - בנתיים שיהיה טלפון בהיר וברור ומהיר ו..זהו.
חבר שלי קנה מטען נייד (יענו סוללה חיצונית POWERBANK כזה) של 12K מילי בפחות מעשרים דולר - מספיק לטעון כמה טלפונים כמו שלך... כמה פעמים.
אם ממש צריך לשעת חירום.
כמו שאמרתי, אני מטעין בכל הזדמנות...
ובקשר לאפל...
תאמינו לי. עברו לי הרבה מתחת לידיים - לפני שבועיים שלחתי 5S לבן של אחותי ובשבוע הבא שולח 6 (64GB בשמונה מאות דולר!!!! הזוי!!!) לבת של חבר (קצינה, מצטיינת הרמטכ"ל... גיבורה!! תקבל כל מה שהיא רוצה, גם אם זה אייפון!)..
מכשירים טובים (לא מצויינים!), אני מודה, אבל המחיר... אדיוס!!!!
ברנרד, אלו מחירי המכשירים של כל הקו הראשון של הסמארטפונים.
למה אתה מדליק סתם את אלו שלא מבינים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
דרור, אתה ממשיך להפגין חוסר ידע מוחלט.
נקסוס נמכר במחיר מסובסד בגירסאות 4/5.
גירסה 6 נמכרת ב 649 דולר למיטב זכרוני.
כולנו צורכים מותגים ואל תתחסד.
מה שאתה עושה זה צורך מותג אחר ועושה למתחרה דמוניזציה עם תכונות שליליות שנמצאות דווקא במותג שאותו רכשת.
בקיצור עיניים להם ולא יראו אוזניים
לא הוא לא, בועז.
כתבתי על זה בפוסט אחר, בשירשור אחר.
הנקסוס לא מסובסד - הוא עולה בדיוק כמה שהוא שווה, לייצר (+ קצת). וזאת משום שהוא היה "פלטפורמה".
נכון - הדבר השתנה בנקסוס 6. זה כבר מכשיר שמכוון לפלח שוק גבוה יותר וכבר לא כדאי מבחינת מחיר-תמורה, כמו הקודמים (שבהם קיבלת הרבה יותר עבור המחיר).
עכשיו הוא צריך להתמודד מול קבוצת המחיר החדשה ושם, כך אני מהמר, הוא לא יהיה להיט כמו קודמיו (אלא אם יחליטו שקפצו מעל הפופיק ויתמחרו נמוך יותר) - אבל עדיין הוא מציע יותר ממה שיש לאייפון, ובמחיר נמוך יותר!!!
וזה מה שחשוב לנו, הצרכנים הנבונים (:rolleyes:) - מה אנחנו מקבלים עבור מה שמשלמים ואיפה הדיל הטוב ביותר.
כשנכנס הלוגו למשוואה, אין לי ספק שאפל מנצחים בתמורה למחיר ובצדק - הם אשפים ב... לעשות רוח וצילצולים ולהסתיר את העובדה שאתה משלם בעיקר עבור ה"שם" במקום עבור הטכנולוגיה והחומרה והביצועים והנוחות ו...כל היתר.
1 קבצים מצורפים
כן, ברור שאצל רובנו המכשיר נמצא ביוטיליזישן של מעל 20-30 אחוז....
בחיאת, שפר את הטיעונים שלך.
לגבי הסבסוד, הרבה אתרים שסקרו את המכשיר ציינו שהו מסובסד
קובץ מצורף 93526
http://www.phonearena.com/news/Googl...4-cost_id36305
בועז.
עזוב אותך מכמה אנחנו מנצלים את יכולות המכשיר... ברור שרובינו (כולל אני) לא מגרדים את היכולות שלו. אבל אני רוצה את המכסימום עבור השקל שלי. אני החלפתי מחשב נייד (קניתי משומש, לפני כמה שנים) רק בגלל שלא שמתי לב שקניתי דגם בלי בלוטוט'...
נתתי אותו לחבר (שיש לו קצת יותר שכל ממני והיה ברור לו שלא צריך את הפיצ'ר) וקניתי לי את אותו דגם רק... עם בלוטוט'... ברור שמעולם לא השתמשתי בבלוטוט'.. אבל יש לי את האופציה...:).
שלא תחשוב שאני איזה עשיר/פזרן - מדובר על לנובו X61 משומש (וקניתי לפני יותר מארבע שנים) ושני המחשבים עלו אותו מחיר (אני מתבייש לספר כמה אבל היה עודף מ-$170, כולל הדוקינג).
העניין הוא שבאותו מחיר, רציתי גם את הפיצ'ר הנוסף (והמיותר לי ולרובינו)..
לעניין הסיבסוד.
אל תיגרר אחרי הפופוליזם.
תראה כמה עולה לייצר את המכשירים - יש אתרים שמפרקים ומפרסמים הכל (לדוגמא, את הגלקסי 5 עולה לייצר קצת פחות משלוש מאות דולר.. את האייפון המקביל.. פחות).
גוגל פשוט לא מוכרים את הטלפון הזה כדי להרוויח ולכן יכולים לתמחר אותו בהתאם אבל תאמין לי... הם לא מפסידים עליו.
נכון שטלפון בעל נתונים שכאלה עולה לצרכן, בד"כ, הרבה יותר אבל אין פה עניין של סיבסוד, במובן הרגיל של המושג.
ה"סיבסוד" במאמר נועד רק כדי להבהיר שהוא כדאי לקנייה.
ברור שאתה יכול להתחכם ולכלול עלויות הפצה ופרסום ופיתוח ו... כל היתר - אבל זה נכלל אצלם בהוצאות פרסום ופיתוח וכו' ולכן הם לא ממש מסבסדים - הם מוכרים במחיר זול ולא מפסידים עליו (שוב, עד הנקסוס 6... נראה לי שאיתו הם כבר יתקעו...יקר מידי ו"התחרות" מציעה יותר פיצ'רים, במיוחד הנוט 4)
- - - Updated - - -
ודרך אגב... אחרי קריאה של המאמר שצרפת בלינק, למטה.
זה לא שאני גאון - זה בדיוק מה שנאמר שם... כמעט מילה במילה, כמו שכתבתי..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
ברנרד, אלו מחירי המכשירים של כל הקו הראשון של הסמארטפונים.
למה אתה מדליק סתם את אלו שלא מבינים
וואללה!!! רק עכשיו ראיתי. לא מבין איך פיספסתי את זה...
אתה צודק לחלוטין - אלה המחירים של כל הקו הראשון של הטלפונים - העניין שהאייפון הוא לא הקו הראשון והוא עולה יותר!.
ואני לא "מדליק סתם".
ראבק!! על מה אתה מדבר?!?!?!
אייפון 6 עם 64GB זיכרון עולה בדיוק כמו נוט 4 - עכשיו לך תשווה בין השניים...
רק המסך (לא הגודל... עזוב את הגודל) - לנוט 4 יש מסך QHD... באותו מחיר!! קולט? מסך!
רוצה להשוות את המעבד?
את יכולת העיבוד הגראפי (נסה לעבוד עם שני מסכים באייפון...).
על מה אתה מדבר בכלל?
מתחרה, במחיר, מול הקוו הראשון של הסמארטפונים אבל הטכנולוגויה והחומרה... אפילו לא בקו השני - זה כל העניין. על מה בדיוק אתה משלם $800(שמונה מ-א-ו-ת!!!!!)????
הנקסוס שש זה סופסוף מכשיר ביצור עצמי של גוגל ( מוטורולה לשעבר)
כשחברה צד ג מייצרת לך וזה לא בדוחות שלך מותר לך גם לא לרצות להרוויח על זה.
מכשירי קו ראשון אלו המכשירים הכי נחשקים ולאו דווקא המכשירים עם החומרה המתקדמת ביותר.
לחלקנו המועט חשוב נפל המנוע יותר והאבזור הפנימי.
אתה להוט אחרי נפח מנוע ורובנו אחרי האקססוריז.
זוכר את הימים שבהם שילמנו הרבה על מכשיר שיהיה הקטן ביותר?
הם היו נחותים טכנית אבל היו הכי נחשקים.
ככה עובד העולם הטכנולוגי והתמחור.
לא לפי העלות אלא לפי צורת השיווק ומידת הנחשקות
בועז אני לא מבין אותך, עד שכבר אולי יש לך טיעון אתה רק מצדיק את מה שברנרד כותב.
מיכה,
אני מוסיף על הטיעןנים הטכניים שנתתי שהתמחור במוצר נחשק/ נדרש אינו נגזרת של עלות המרכיבים אלא של מיצוי הרווח האפשרי, עלויות המו״פ, עלויות שיווק ועוד כל מיני עלויות.
כולנו שמענו על מחירי תרופות עם פטנט ( קופקסון למשל)
אפילו מחירי הטיסות לא מתומחרים לפי עלות הטיסה לחברה.
עכשיו קח את כל אלו והנה לך ההסבר למה הטיעונים של ברנרד לא אוחזים מים.
רוב המשתמשים בטלפון בכלל מתלוננים על ממשק, סוללה, מצלמה, זיכרון , מסך, כמעט אף פעם לא על ביצועים גרפיים או על כמות הליבות במעבד. הם לא זוכים לנצל את זה בכלל.
אגב, מבחינתי האייפון החדש( שש) איבד את תכונתו החשובה ביותר שהיא גודל מסך שנכנס היטב בכיס ומאפשר הפעלה נוחה ביד אחת.
יו-או-או!!!
איזה רצף קישקושים סותרים... זה את זה..
מסך נחות, מנוע נחות, נוחות נחותה, מצלמה נחותה.... מה עוד אתה רוצה.. להשוות?
לא מחזיק מים?
הטיעונים שלך דווקא מחזיקים מים... אלה בדיוק הטיעונים שלי אבל הם שקופים למשתמש הרגיל - זה שאתה מנסה לבלבל עם הסיפורים שלך, שלא צריך מנוע/מעבד וכו'...
כל אחד שמשתמש בטלפון להפעיל ווייז ופתאום מקבל SMS ואז רוצה להוציא שיחה (דרך הדיבורית, כמובן) ובדיוק שלחו לו הודעה בוואטס- אפ ורוצה, מהר מהר לצלם את הנבלה שבדיוק חתך אותו בכביש...
כל אלה צריכים מעבד חזק.
ואני רק מתחיל לגרד את הצורך בחומרה חזקה, בימים אלה...
או מולטי פרוססניג - אתה בוואטס-אפ עם חבר/ה ורוצה להריץ חיפוש לאיזה לינק ששלחו לך...
או שאתה בדיוק צופה ביוטיוב (בסירטון האחרון של הטיול הלפני אחרון) ו"מדבר" עליו (תוך כדי) בוואטס-אפ.
או שאתה גולש באינטרנט (לחפש משהו שעכשיו צריך) ונכנסת לך שיחה...
או שאתה רוצה לדסקס עם מישהו בסקייפ/הנגאאוט על איזה מסמך וורד/PDF שאתה שולף מהזיכרון של המכשיר...
או שאתה (או הגמד שלך) רוצה לשחק במשחק 3D..
או ש...
קולט, בועז, למה צריך מעבד כפול/משולש/מרובע/מתומן ליבות?
ולמה צריך 3GB זיכרון (עבודה) במקום אחד מסכן שיש לאייפון?
ולמה מתחילים להגדיל את הטלפונים?
ולמה לא רלוונטי הקישקוש הזה של "להפעיל ביד אחת" משום שכבר מזמן לא מפעילים ביד אחת... יד אחת מחזיקים ויד שנייה מקלידים והגמדים, בכלל עושים הכל במקביל, עם שתי ידיים...
ובכל היתר אתה צודק:) - נחשקות.
ובזה אין לאפל מתחרים... אפילו שגם מתחילים להבין שזה לא מספיק (כמו שהזכרת.. הגודל והמולטי פרוססניג ו..התוכנות צד 3 ו... כל היתר שהזכרתי...) ומנסים "ליישר קו"...
ותודה למיכה על התמיכה ה(בלתי??)מסוייגת:rolleyes:
ןמחקר ופיתוח... אעלק..
כמה לקח להם לחקור את פיתוח המלבן, שניסו לרשום עליו פטנט.
ולמה המחקר והפיתוח של LG, למלבן "קצת אחרת", עולה פחות?
ולמה כל זה צריך לעניין אותי, כשאותו מוצר (כולל מחקר ופיתוח ומה שאתה רוצה) רק קצת יותר טוב, עולה פחות?
ובכלל, אמרתי לך, תתעלם מהגודל של הנוט 4 - יש לו פאקינג QHD של מסך - למה האייפון עולה יותר? לפתח את המסך הפחות טוב שלו, עלה יותר?
ומטוורולה, עד כמה שאני יודע, כבר מזמן לא של גוגל... כך ש(גם)הטיעון הזה, שלך, נופל...
- - - Updated - - -
ובנוט 3/4 וביתר ה"גדולים" יש אופציה של הפעלה ביד אחת... אם לא ידעת...:rolleyes:
הרי כול אחד שנכנס לסופר ורואה שתי ערמות של תפוחים אחת עם נגיסה שעולה יותר ואחת בלי שעולה פחות , כמובן יקנה את אלו עם ה ....
אני מעדיף אחד בלי נגיסה במחיר נמוך .
עידו