תגובה: צניחה חפשית במחירי הנפט
לא נראה לי, אסף.
כרגע הערבים רבים בינם לבינם. עוד מעד זה יפסק (תראה את קטאר ומצרים) ושוב יעשו את החיים קשים לכולם, בנוגע לנפט.
אמנם ארה"ב מפיקה המון אבל זה רק לצריכה עצמית וגם זה די זמני (יש פה המון בעיות עם הנזקים לסביבה - המדינות הרלוונטיות (האזרחים) משלמים מחיר כבד לטובת כל היתר... וזה לא מוצא חן בעיניהם..).
הערבים האלה (אופ"ק) נותנים לכולם לשחק קצת "בנדמה לי"... אוטוטו הם יפסיקו את החגיגה...
שימו לב להשקעות של הערבים בנדלן וחברות בחול. כולל תדמית בקבוצות כדורגל וכו.
העולם משתנה וגם הם מתחילים להפנים.
הערבים השקיעו תמיד בנדל"ן וקבוצות כדורגל זה טרנד כזה ואני לא חושב שזה קשור לתדמית.. מין תחביב כזה, למי שיש הרבה כסף לבזבז (כמו הרוסי/יהודי ההוא ממנצ'סטר, נדמה לי) - אם כבר זו תדמית של "יש לי כסף ואני קונה מה שאני רוצה..".
קיבלתי קצת אינפורמציה מעניינת, לא דברים שאני יכול לכתוב כאן לצערי, כמו בכל נושא שאנחנו לא מכירים לעומק, אנחנו סתם מלהגים דברי הבל, כל הניתוחים שלנו, של התקשורת וגם של גיא בכור הם מרתקים אבל אין מאחוריהם הרבה עובדות אמיתיות.
עוד נושא שברגע שאני מתחיל לבדוק, אני רק מבין כמה אני לא מבין...
בשורה התחתונה - כל עוד המחיר יורד צריך להנות מזה, לצערנו מהסיבה שציין דרור זה לא יכול לרדת אצלנו עוד הרבה בגלל המס הקבוע. אין טעם בלנסות לנתח כמה זמן זה ימשך, בטח לא לחשוב שמשהו באמת השתנה בשוק הזה בזמן האחרון.
מה שאתה אומר ניר זה להתחיל למלא ג'ריקנים?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
מה שאתה אומר ניר זה להתחיל למלא ג'ריקנים?
נמרוד, אתה כתבת כאן לפני שנים שדלק מאובנים הוא משאב מתכלה ואי לכך מחירו תמיד יעלה גם אם לא לינארית. אני לא מצטט, אבל זו רוח הדברים שלך.
אני מתעלם מעובדות שאני יודע או לא יודע, כי לדעתי יש כל כך הרבה גורמים וכל כך הרבה השפעות מנוגדות,עד כדי שלא ניתן להעריך את תנודות המחיר בטווח הקצר.
אני כן מכיר מקרוב התנהגות של שווקים אחרים שעולים לאורך זמן והם כולם מתנהגים באופן די דומה. אם יש ירידה קיצונית במחיר תוך פרק זמן קצר, סופה להיבלם ואחריה יבוא תיקון למעלה ומשם המגמה תמשיך . בהחלט הגיוני שמחיר של 140$ לחבית היא מופרז ביחס לזמנים הנוכחיים ומה שאנחנו חווים כרגע הוא תיקון הפוך. מהו המחיר שמתאים להיצע ולביקוש האמיתיים כרגע ? - אולי 80$ ואולי 100$ קשה לי להאמין שהרמות האלו שררו משך כל כך הרבה זמן בלי ביקוש אמיתי , לדעתי האישית הרמה הנוכחית של כ 50$ היא נמוכה מדי.
אין לי כוחות מאגיים בכדי לנבא איפה התחתית ומתי בדיוק יגיע התיקון למעלה, מי שבאמת חושב ״לאגור ג׳ריקנים״ בצורה כזו או אחרת צריך לקבוע מראש אם כאן מספיק טוב לו או שהוא רוצה לחכות ל 40$ -35 , או שהוא רוצה ללכת על בטוח ולהפסיד קפיצה של 20% לפחות מהתחתית אבל להיות משוכנע שהמגמה התהפכה.
טכנולוגית, התלות בדלקים מאובנים תרד. המכוניות יהיו חשמליות לגמרי עוד בחיינו כדבר מובן מאליו (ברלי וכל מי שרוצה נסיעה אחרונה בוואן דיזל מטרטר של חברה קדישה - כדאי למהר). אנרגיה סולארית מפתיעה בקצב ההתפתחות שלה. יש תחומים שבהם לא נראה באופק תחליף לדלק מאובן - תעופה, תחבורה ימים, מלחמה, ושאר נישות כמו רכב אספנות :rolleyes: אז תמיד יהיה ביקוש לנפט אבל הוא יהיה שיורי ביחס להיום.
חוץ מזה שבמדינות המפותחות צריכת האנרגיה הכוללת יורדת (בארה"ב למרות גידול האוכלוסיה וצמיחה צריכת האנרגיה הכוללת ירדה ב5% בעשר השנים האחרונות) וזה יקרה מן הסתם גם במדינות המתפתחות מתישהו.
ומה יקרה אם ישרור מחיר נפט נמוך לאורך זמן של יותר מחודשים ספורים ?
כל הפיתוח הזה ייבלם ... נראה לי שאנחנו חייבים מחיר גבוה היום כדי להשתחרר מהתלות בנפט בעתיד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
טכנולוגית, התלות בדלקים מאובנים תרד. המכוניות יהיו חשמליות לגמרי עוד בחיינו כדבר מובן מאליו (ברלי וכל מי שרוצה נסיעה אחרונה בוואן דיזל מטרטר של חברה קדישה - כדאי למהר). אנרגיה סולארית מפתיעה בקצב ההתפתחות שלה. יש תחומים שבהם לא נראה באופק תחליף לדלק מאובן - תעופה, תחבורה ימים, מלחמה, ושאר נישות כמו רכב אספנות :rolleyes: אז תמיד יהיה ביקוש לנפט אבל הוא יהיה שיורי ביחס להיום.
חוץ מזה שבמדינות המפותחות צריכת האנרגיה הכוללת יורדת (בארה"ב למרות גידול האוכלוסיה וצמיחה צריכת האנרגיה הכוללת ירדה ב5% בעשר השנים האחרונות) וזה יקרה מן הסתם גם במדינות המתפתחות מתישהו.
רק מלהשוות צריכת דלק של מכונית חדישה לעומת מכונית בת 10 , אפשר להבין את הירידה בצריכת האנרגיה הכוללת וזה לא קרה ביום אחד, ומה עם שאר התוצרים של נפט שמשמשים בתעשייה ? להם כבר נמצא תחליף ? ומה עם האנרגיה הגרעינית שהפכה להיות בעייתית מאד ? אנרגיה סולארית זה טוב כשיש אפשרות , אבל הבעיה שתוקעת את כל הטכנולוגיות האלו היא חוסר האפשרות לאגור אותן בצורה יעילה. והמתכות שדרושות לתעשיית המצברים...
בקיצור מוקדם מדי להספיד את שוק הנפט , אם היתה לי יכולת לאחסן מלאי ל 10 שנים , הייתי עושה את זה כבר היום. גם דולרים קניתי בממוצע 3.55 , לא ב 3.4 ואני לא מצטער על זה היום.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
ומה יקרה אם ישרור מחיר נפט נמוך לאורך זמן של יותר מחודשים ספורים ?
כל הפיתוח הזה ייבלם ... נראה לי שאנחנו חייבים מחיר גבוה היום כדי להשתחרר מהתלות בנפט בעתיד.
את זה כלכלה גדולה כמו ארה"ב יכולה להשיג באמצעות הטלת מס בלו, כמו אצלנו.
זה בטח לא יעבור בשקט, אבל בכסף הזה יוכלו לממן את המשך הפיתוח וגם להשאיר את הנושא במודעות ולגרום לאנשים להעדיף רכבים חסכוניים יותר.
וואלה , אז זה מה שהממשלה שלנו עושה עם הכסף מהבלו ?;)
דרור, זה פחות מעשי מלקחת להם את הנשק
היום חסכתי שני מיכלי דלק של הביוקר !
עברתי לתכנית של זוג ב 40 בהוט מובייל , צחוק צחוק קורים דברים טובים בזמן האחרון... איפה השר שיקח על זה קרדיט ?
גם למחסור בקרקע לבנייה מצאו פתרון - בונים לידנו שכונה חדשה של 24 גורדי שחקים על שטח של מגרש טניס ... איזה כיף יהיה לנסוע לת״א בבוקר... מזל שאין לי עבודה .
הממשל האמריקאי מכריח את יצרני הרכב לייצר מכוניות מזהמות פחות ויעילות יותר על ידי מה שנקרא CAFE - Corporate average fuel economy. הממשל דורש בכל שנה, בתוכנית ארוכת טווח שראשיתה ב1978, שצריכת הדלק הממוצעת של כלל המכוניות שנמכרות על ידי יצרן רכב תהיה טובה יותר מערך מינימום שמתעדכן כל שנה. צריכת הדלק הנדרשת עלתה מ18 מייל לגלון ב1978 ליותר מ-30 מייל לגלון היום.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
עברתי לתכנית של זוג ב 40 בהוט מובייל , צחוק צחוק קורים דברים טובים בזמן האחרון... איפה השר שיקח על זה קרדיט ?
גם למחסור בקרקע לבנייה מצאו פתרון - בונים לידנו שכונה חדשה של 24 גורדי שחקים על שטח של מגרש טניס ... איזה כיף יהיה לנסוע לת״א בבוקר... מזל שאין לי עבודה .
וגם החשמל והמים מוזלים היום בעשרה אחוזים
מממ...זהו, שהחשמל לא.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4609969,00.html
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
בקיצור מוקדם מדי להספיד את שוק הנפט , אם היתה לי יכולת לאחסן מלאי ל 10 שנים , הייתי עושה את זה כבר היום. גם דולרים קניתי בממוצע 3.55 , לא ב 3.4 ואני לא מצטער על זה היום.
אתה יכול לקנות חוזה עתידי על הנפט. לא חייב לקנות ממש חביות.
ולגבי 'הוט מובייל' - אין כח בעולם שהיה גורם לי להתחבר למשהו שקשור בחברה המקוללת הזו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
קיבלתי קצת אינפורמציה מעניינת, לא דברים שאני יכול לכתוב כאן לצערי, כמו בכל נושא שאנחנו לא מכירים לעומק, אנחנו סתם מלהגים דברי הבל, כל הניתוחים שלנו, של התקשורת וגם של גיא בכור הם מרתקים אבל אין מאחוריהם הרבה עובדות אמיתיות.
עוד נושא שברגע שאני מתחיל לבדוק, אני רק מבין כמה אני לא מבין...
בשורה התחתונה - כל עוד המחיר יורד צריך להנות מזה, לצערנו מהסיבה שציין דרור זה לא יכול לרדת אצלנו עוד הרבה בגלל המס הקבוע. אין טעם בלנסות לנתח כמה זמן זה ימשך, בטח לא לחשוב שמשהו באמת השתנה בשוק הזה בזמן האחרון.
ודווקא כשהתחילה למצוא חן בעיני הלוגיקה הפשוטה (לה(/א)דיוט כלכלי כמוני) של גיא בכור... אתה חייב לנפץ.
רגע.
אתה אומר שיש משהו במה שאני אומר, שתכף זה נגמר, החגיגה הזו שהערבים מאפשרים לנו?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
את זה כלכלה גדולה כמו ארה"ב יכולה להשיג באמצעות הטלת מס בלו, כמו אצלנו.
זה בטח לא יעבור בשקט, אבל בכסף הזה יוכלו לממן את המשך הפיתוח וגם להשאיר את הנושא במודעות ולגרום לאנשים להעדיף רכבים חסכוניים יותר.
מיסים על הדלק?
השתגעת?
מחיר הדלק כאן והזכות לקנות דלק בזול היא שנייה רק לזכות לקנות/לשאת נשק - קאזוז בלי, לרוב האוכלוסיה...ה
סיבה היחידה שזה לא נכנס למגילת העצמאות שלהם היא.. שהוא לא היה קיים אז.. הנפט.
מפתיע אותי שהם לא הכניסו איזה "תיקון"/תוספת בהמשך..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
הממשל האמריקאי מכריח את יצרני הרכב לייצר מכוניות מזהמות פחות ויעילות יותר על ידי מה שנקרא CAFE - Corporate average fuel economy. הממשל דורש בכל שנה, בתוכנית ארוכת טווח שראשיתה ב1978, שצריכת הדלק הממוצעת של כלל המכוניות שנמכרות על ידי יצרן רכב תהיה טובה יותר מערך מינימום שמתעדכן כל שנה. צריכת הדלק הנדרשת עלתה מ18 מייל לגלון ב1978 ליותר מ-30 מייל לגלון היום.
בגלל זה טויוטה מייצרת את הפריוס ושאר העגלות ההיברידיות המבחילות שלה - כדי שתוכל להמשיך למכור לאמריקאים את הדבר האמיתי - 4ראנרים וסקוויות וטונדרות עם מנועי V8.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
פרייר... גולן לא נשארה אדישה:
חבילה עם 3 גיגה גלישה במחיר 37 לחודש, אבל קו שני ומעלה ב-2 שקלים... (כלומר 39 שח לחודש לזוג, אבל מעבירים גם את הילדים הסכומים מגוחכים עוד יותר). רק לזכור לשים תזכורת לקראת סוף שנת החבילה ולמצוא ספק אחר כיון שהמחיר קופץ ואין להם דילים טובים למעבר בין חבילות...