תגובה: זרועות מתלה. ממה לבנות?
אלון נראה לי שכשל מוחלט בכיוון שתארת הוא לא משהו שאני יכול לקחת בחשבון. הרכב משמש לנסיעות ולא מתחשק לי לאבד מתלה במהירות כביש מלאה. להבנתי ממה שאתה אומר עדיף לרדת מזה לחלוטין.
הכיוון שלי היה לבנות משולש בצורה מאוד דומה לסט של קלמיני, שלא מורכב מדי או בנוי מחומר מיוחד. רק עם אורך שונה בשני סנטימטר. המומנט הזה הוא זה שיגרום לכזו קריסה.? יש את אותו סיכון במשולש של קלמיני שבנוי מצינורות?
תגיד 8 (וסליחה אבל לא יודע מה השם שלך), אמנם אנחנו דוגלים פה בבניה ויצירות מופת, אבל אתה בסה"כ רוצה לייצר משהו קיים שאנשים מצאו לו כבר פתרון, אז למה לא ללכת על בטוח ?
יודע מה, יקר לך לייבא ? תפוס פה איזה חבר פורום עם ויטרה מוגבהת 3" שיש לה את הקיט הזה, שלם לו בעוגיות וקפה או מקסימום ויסקי קטן (תערבב, זה מצוין) ותוריד דוגמא של המתלה המשודרג בזמן שההוא יושב ועושה פווו על הקפה שלו.
כל זה יהיה זול ועדיין יותר בטוח.
גם אם היית מעתיק את המבנה המקורי היה מקום לבעיות. כשאתה מתמודד עם מאות אלפי - ויותר - מחזורי עבודה, במערכת מורכבת שקשה להגדיר לה אופיין פעולה מדוייק, החיים הופכים להיות מורכבים. בגלל זה חברות רכב מוציאות ניסויי דרך של אלפי קילומטרים.
אתה יכול לבנות לבד. אני גם בעד בניה עצמית, כמעט תמיד. יחד עם זאת, כדאי לצמצם סיכונים לרמה סבירה: תכנון מלא, רצוי מועתק ממשהו שעובד. אנליזה טובה, לא בהכרח ממוחשבת, שתתן לך כיוון איפה להתמקד בחיפוש כשלים. ייצור ברמה גבוהה, שזה אומר בין היתר עבודה עם רתך ולא עם מסגר. מעל הכל, בדיקה מדוקדקת של כל נקודות הכשל הצפויות על בסיס תדיר וקבוע, חלקם עם צבע חודר (פחית אחת תספיק לך להרבה זמן, אז זה לא יקר).
לא יודע... אולי אני נאיבי מידי.. אחרי כמה וכמה שנים של נסיון מעשי.
מי מדבר פה על לתכנן ולבנות מתלה מאפס?
יש מבנה מוכן וצריך לשנות את הזוית, שתהיה מקבילה יותר לקרקע, על מנת "ליישר" את תושבת הקפיץ (ואני לא מבין איך תוספת של 2 סמ', תעשה את זה) ואתם קופצים פה, כאילו שבונים פצצת זמן..
אני בטוח שיש לכם גם מה להגיד כמה שהספייסרים שהבחור בלינק התקין וכמה זה יכול לגרום לתאונת שרשרת אויומה, בגלל השינויי בזויות והעומס המוגבר על המקפרסון והמיסב הכדורי הראשי...
כל שינוי... משנה -אין על זה ויכוח.
קצת פרופורציות.
וגיל.
קודם כל תודה על המחמאה.
שנית- איך באמת לא חשבת על זה ולמה זה כ"כ נורא ואם זה כ"כ נורא?
ומה עם לבנות ולהתקין ספייסר לרוחב הסר, שינמיך את נקודות החיבור של הזרוע?
ואיך כל הפתרונות האלה יגרמו, בהכרח, לכשל קטסטרופלי בעבודת המתלה?
סנדק יקר. נתחיל בזה שאני אביא נעים מאוד.
לייבא לא פותר את הבעיה שלי. הבנייה דווקא כן מבוססת על הסט של קלמיני. כרגע אני מנסה להבין מה עלולות להיות נקודות הכשל בבניה ובשימוש.
לשאלה איך שני סנטימטרים משנים את הזווית. כמו בלינק עם מיקום התשובות רק שכל המשולש יוצא החוצה קומפלט
לא הבנתי...
אם כל המשולש "יוצא החוצה", הבנתי שלכיון ההפוך ממרכז הרכב, הרי שהקפיץ יקבל זוית עוד יותר גרועה..
אלא אם אתה מתכוון דווקא לקרב את נקודות החיבור, למרכז המשולש ואת הקצה "החד" להאריך = להזיז את מיקום תושבת הקפיץ, על המשולש, קרוב יותר לחיבור לשילדה...
הבנתי נכון?
אם כן, הרי ממילא תעשה משולש חדש ואם כבר הייתי, שוב, מציע מה שציירתי בגסות למעלה - כך תפתור לא רק את זוית הקפיץ אלא גם את זויות העבודה הקיצוניות של המיסב הכדורי - אצלי למשל, בפורד, זו נקודת הכשל העיקרית/הידועה בהגבהות...
- - - Updated - - -
דרך אגב.
אם אתה רוצה לחסוך את כל הגישעפט הזה, של "העמידה על המצפון שלך" והטענות שכל שינויי, מעבר למה שביצעת כבר, מצריך התערבות מחשב על לבדיקת היתכנויות והסתברויות וחוזק חומרים וריתוכים... הייתי מציע לך פשוט לקנות STRUTS, שזה שילוב של קפיץ/בולם ופתרת את כל הדילמות...
הכל טוב ויפה אבל יהיה יותר קל להבין אם יהיו פה קצת שרטוטים/ציורים.
אבי(א?) האם תוכל לשרטט משהו לאתר ?
ברנרד, השגת עכבר ?
כן עכבר או לא עכבר, מה לא ברור ב"ציור" שהעלתי?
ולגבי הספייסר התחתון, התכוונתי למשהו בסיגנון הזה
http://www.code4x4.com/images/suspen...ch-install.jpg
אליאב. התיקון האוטומטי הורג אותי.
אני לא נגיש למחשב אולי מחר בערב אני אצליח. בכל מקרה מודה על היחס לשאלות