תגובה: זהו המקום ! בהצדעה לשוקי- הגדול (תרתי משמע) מכולם.
אני לא יודע איך אחרים,אבל אותי לימדו שאם מקבלים (אתרים/מסלולים-כאן בפורום), אז צריך גם לתת.
לכן. כהוקרה על מה שלקחתי מהפורום(לא נולדתי עם ידע בהכרת הארץ),לכן אני מביא משלי.
להיות רק "לקחן"זה קל מאוד.
לפעמים אני מפרסם אתרים/מסלולים כאן וכ200 צופים לא מכירים-אז הנה תרמתי חלקי לפורום.
עם כל הכבוד, דורון... אתה מברבר את עצמך לדעת...
עירבבת כ"כ הרבה נושאים, שיושבים לך על הלב, והתפזרת ... על פני כל השטח..
תוכנות הניווט תפורות על אנשים כמוני - עברתי ניווט בצבא ואפילו הייתי טוב ושנאתי כל רגע ושכחתי הכל, מיד כשהתברר לי שמאיר הר ציון כבר לא אהיה.
נכון - תוכנות הניווט הפכו את הירידה לשטח קלה יותר ולא צריך לדעת את מפת הכוכבים על מנת להגיע לעץ השיטה ליד חלוקים.
אני מבין את ה"העלבות" שכבר לא צריך להיות מומחה במפה טופוגרפית ולקרוא מצפן מתוחכם ופתאום כולם "יכולים" ונעשה "צפוף" ויש כאלה "שלא מבינים כלום בשטח" ועדיין מגיעים.
אותם/ן תרוצים/סיבות העלו פה גם לעניין בקרות המשיכה והנעילות וכל הדברים ש"נהגים אמיתיים" לא צריכים ופתאום כולם עוברים...
כל הדברים נכונים עובדתית ולא קשורים בכלל לעניין ה"חינוך לשטח" ו"תקופת חניכה"... קישקוש מקושקש.
אותי לא היו צריכים לחנך לא להשאיר ליכלוך אחרי. גם חבר שלי, שהצטרף בסך הכל לשני טיולי שטח, לא היה "ירוק" שצריך היה להסביר לו שלא זורקים על הקרקע את הליכלוך והוא לא העלה על דעתו לקשור שקית זבל על עץ באמצא המדבר.
וחבר אחר, עד היום לא מבין מה לא בסדר לזרוק סיגריה קטנה וכבוייה לגמרי, בצד הדרך.
עניין של חינוך אלמנטרי, שלא קשור להיותך (או לא) "חיית שטח.
חוליגנים וחסרי חינוך וחסרי התחשבות יש בכל שכבות האוכלוסיה ובכל שכבות "אנשי השטח".
כשיש יותר נגישות (גם כלי רכב נגישים יותר וגם אמצעי התמצאות וגם... כסף זמין) יש יותר אנשים ב"שטח" - יותר אנשים "טובים" ויותר אנשים "לא טובים".
כמו בכל דבר.
הרצון להשאיר איזשהי הילה של סודיות, של "רק אני יודע", של "לא כולם יכולים להגיע", של "שלא יגיעו כולם ו... יהרסו... לי", הוא מובן בהחלט.
אבל... כמו שאמרתי, בגלל זה אני באתר הזה ולא באתר אחר, שמושך יותר "לא טובים"..
ומה שאתם אומרים ומטיפים לו, די מעקר את האתר ויותר מזה - לא ברור מה בכל זאת אתם עושים פה, אם כל כך מסוכן...
והנה, אתם בכל זאת פה ובכל זאת חולקים מהיידע שלכם ובכל זאת מתייחסים לחברים פה כאל "טובים" (גם כאלה שאתם לא מכירים - שהרי, מניין לך לדעת שאני לא מה"לא טובים", שתגלה לי "סודות" בפרטי ושלא אפרסם אותם)...
מזכיר לי סיפור על חברה שלנו פה (חזרה כבר לארץ).
אכלה עוגה מ-צ-ו-י-נ-ת-!-! אצל איזו חברה וביקשה את המתכון.
ניסתה כמה וכמה פעמים להכין את אותה עוגה ו... לא יצא כמו שצריך - תיסכול איום.
אחרי זמן מה התברר לה (דרך צד שלישי) שאותה חברה אמנם נתנה לה את המתכון אבל השמיטה כמה מרכיבים וכמויות... "שלא יסתובב המתכון"...
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דידין
אני לא יודע איך אחרים,אבל אותי לימדו שאם מקבלים (אתרים/מסלולים-כאן בפורום), אז צריך גם לתת.
לכן. כהוקרה על מה שלקחתי מהפורום(לא נולדתי עם ידע בהכרת הארץ),לכן אני מביא משלי.
להיות רק "לקחן"זה קל מאוד.
לפעמים אני מפרסם אתרים/מסלולים כאן וכ200 צופים לא מכירים-אז הנה תרמתי חלקי לפורום.
איפה האייקון ההוא, של הבוהן למעלה, כמו בוואטס-אפ?
תחשוב שהעלתי אותו כאן.
נראה שאתם מפספסים את העיקר,החינוך מתחיל(לפחות אצלי)מהבית,תנועת הנוער ,בית הספר וכל המסגרות
השונות שעובר האדם בחיים ולא "בחונך" שנסעת אחריו בטיול.
טיולי הג'יפים שלי החלו בגיל מבוגר יחסית לצערי,אך גם לפני זה,בטיולים משפחתיים ופיקניקים במקומות שונים
מעולם לא השארתי אחרי זכר לביקור במקום וכך גם ילדי ראו ולמדו.
אז אם זו הבעייה תמצאו דרך להעביר לאותם מטיילים את החינוך שלא זכו לו בילדותם או לבלוע את הצפרדע
ולאסוף אשפה שאחרים השאירו,אבל לא לשתף כאן בפורום?לשם מה הוא קיים?
אתם יודעים מה,עזבו,ניכנס לעמוד ענן,הכל ממילא נמצא שם וכל יום מתווסף מקום חדש.
ועוד דבר,לולא ספרי הטיולים טרום עידן האינטרנט,היה לי אולי ג'יפ אבל לא הייתי יודע לאן לנסוע.
שבוע טוב
ברברה,
אופס.. ברנרד (ברח לי על משקל התברברות.,)
אני טוען שהדברים קשורים זה לזה, וזה החוט שמקשר בין העלאת נקודות שטח רגישות ובין ההרס שלהן.
חלק קטן מהצופים השקטים הם חוליגנים שהורסים את השטח בשביל האחרים שהיו יכולים להנות בלי להרוס.
מי שבאמת רוצה לטייל, וגם אם הוא לא יודע לנווט, הוא בעל תודעת שטח, יגיע למקומות האלו לאט-לאט באופן טבעי.
אני מדבר על אלו שלא מעניין אותם ללמוד, ובשבילם המדיום האינטרנטי הוא קיצור הדרך.
תמשיכו להתיפיף אבל בהזדמנות תלמדו אותי את הקסם הזה של איך אתם מחנכים אנשים שבזים לסביבה להפסיק להרעיש עם מוסיקה וקריוקי, לזבל את הסביבה וכו׳....
זה בערך כמו החלום לעשות שלום עם הערבים
ברנרד, הנה האייקון
[emoji106]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
ברברה,
אופס.. ברנרד (ברח לי על משקל התברברות.,)
אני טוען שהדברים קשורים זה לזה, וזה החוט שמקשר בין העלאת נקודות שטח רגישות ובין ההרס שלהן.
חלק קטן מהצופים השקטים הם חוליגנים שהורסים את השטח בשביל האחרים שהיו יכולים להנות בלי להרוס.
מי שבאמת רוצה לטייל, וגם אם הוא לא יודע לנווט, הוא בעל תודעת שטח, יגיע למקומות האלו לאט-לאט באופן טבעי.
אני מדבר על אלו שלא מעניין אותם ללמוד, ובשבילם המדיום האינטרנטי הוא קיצור הדרך.
יאללה....
מה זה "באמת רוצה לטייל"? כמה רוצה זה "באמת רוצה"? יש גיבושון לבדיקת ה"כמה רוצה"?
ברור שזה קיצור דרך. גם בשבילי זה קיצור דרך - במקום להתברבר ולהרוס שדות תוך כדי ולבזבז זמן בלעלות על שבילים שלא מובילים לשום מקום (שלמישהו שרצה "לגלות" משהו חדש??).
אמרתי - רוב הטיולים שלי הם מסלולים ש-SHMBO מאתרת בספרים. מה לא בסדר בזה?
ואנחנו לא משאירים כלום בשטח, אפילו שאנחנו לא "חיות שטח" ולא נולדנו עם מצפן בתחת ולא יצאנו למשימות בעומק האוייב ולאבא שלי לא היה משק, שהייתי צריך לעקוב אחרי עיקבות הזאבים שגנבו טלה/עגל..
מתחיל להזכיר לי את הסנובים האלה, כשעוד הייתי קרבי ובמיעוט עירוני (ועוד מרמלה) ביחידה, לעומת כל האשכנזים מהקיבוצים והמושבים... הם תמיד חשבו שהם יותר טובים בגלל שהם הם "ארץ ישראל" ולא הבינו איך אני ושכמותי התברגנו ליחידה "שלהם"...
יובל48 חזר בדיוק על מה שאני אומר - החינוך לא אמור להיות בשטח ולא בגלל השח - הוא מתחיל מהבית.
אני לא חושב שמי שהוא בוגר מספיק לקבל רשיון, צריך לעבור תקופת "חניכה לנימוסי שטח" - אין נימוס מיוחד ולא דרך ארץ מיוחדת לשטח. אם אתה בריון וחסר נימוס בבית כף גם תהיה בשטח ולהיפך.
הסבירו מספיק - הגיע הזמן לתת להם בראש... וחזק.
אבל לזה אין שום קשר (או קשר דק מאוד) למה שאתם מעלים, על נושא "פירסום-כן או לא".
פורום וחברות בפורום זה שיתוף... לטוב וגם (שהרי אנחנו ראליים, לא?) לרע..
אחרת... אין פורום.
ויופי, בועז - תודה.
איך מוצאים את האייקון ואיפה, לשימוש פה?
זהו המקום ! בהצדעה לשוקי- הגדול (תרתי משמע) מכולם.
קונים אייפון...
טוב, אני חושב שגם בטלפון המצ׳וקמק שלך אפשר.
תצקין tapatalk ותגלוש ממנה באתר.
יש מקלדת עם סמלונים - זה משם
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
תמשיכו להתיפיף אבל בהזדמנות תלמדו אותי את הקסם הזה של איך אתם מחנכים אנשים שבזים לסביבה להפסיק להרעיש עם מוסיקה וקריוקי, לזבל את הסביבה וכו׳....
זה בערך כמו החלום לעשות שלום עם הערבים
אני לא חושב ולא מתיימר לעשות את זה.
בגלל זה אני לא מעלה מקומות יחודיים ורגישים לרשת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
קונים אייפון...
טוב, אני חושב שגם בטלפון המצ׳וקמק שלך אפשר.
תצקין tapatalk ותגלוש ממנה באתר.
יש מקלדת עם סמלונים - זה משם
אה.
זה גם אנימכיר - לא אוהב את הטאפטוק הזה... אני במחשב..