ולעומת זאת יצאו לאזרחות ממג״ב
Printable View
ולעומת זאת יצאו לאזרחות ממג״ב
מתי יצאו סופות "חומות" למכרז והועלו לכביש עם מספר צהוב?.....
עד כמה שאני זוכר, רכב חום לא עולה לכביש. יש גם סיפור עם ציוד שנרכש בכספי סיוע אמריקאי שלא מורשה להימכר לאזרחים.
המכרזים הם לפירוק או ייצוא. אני יודע על ג'פ"סים שנמכרו לייצוא.
״רכב חום״ מתייחס לסיווג הרכש והגדרות השימוש ברכב, ולא לצבע.
זה שרכב בצבע חום לא אומר שהוא ״רכב חום״, וזה שהוא בצבע אחר, לא אומר שהוא לא ״רכב חום״.
שני הסנט שלי, (תפתח קופה)
הסופה שלי אצלי מאז ספטמבר 1999.
מודל 1993, יוצאת מג"ב, שעברה קיצור.
מנוע בנזין עם תיה"ל אוטומט 3 הילוכים (מצנן שמן תיהל חיצוני), סרן אחורי דנה 44 . אין נעילות! צמיגים 31".
עד סוף השנה הנוכחית יהיו לרכב 400K ק"מ.
אחזקה? רק בבית.
זוהי מכונת הטיולים האמינה ביותר, ובעלת התמורה הגבוהה ביותר לכל שקל של שימוש.
עד היום 7 נסיונות גניבה.
קיד.
דוקא סיקסים מימח לא אמורים לעלות על הכביש.
וברגע שהרכבים קיבלו מספר צהוב אתה לא יודע מה העבר הספציפי שלהן.
יש סיכוי טוב מאד שראית ולא היית מודע בכלל, בגלל תהליך האזרוח שהן עוברות לפני המכרז.
לא אמורים, אבל נמכרו לפירוק וכו' וחלקם עלו יופי על הכביש בדרכים אפעס.... נעזוב את זה.
סופת מפקדים צבאית לשעבר הייתי מזהה מהר מאוד גם אם צבעו אותה.
אבל הבלאי והפחת בצבא הם גדולים, וכמ וששמיל ציין, יש גם קניבליזציה של רכבים שכבר לא כדאי לתקן אותם, והם נידונים לפירוק לטובת חלפים לכלים התקינים יותר.
זה קורה עכשיו גם עם הסופות 2.
הדבר הברור בשרשור הזה הוא שלא חסרים משוגעים.
הכי טוב להיות משוגע.
עשיתם לי חשק (שוב) לסופה.
אבל זה לא יקרה בקרוב.
לפותח השרשור.
כן. סופה היא רכב מתאים לך.
אם הקילומטרז שלך נמוך, ויש לך חניה מסודרת שאפשר להגן עליה, זה שיקולים פרקטיים חשובים.
אבל כלי כזה, הפקטור הכי חשוב הוא... בא לך כזה? אם כן, זו חוויה, זה כיף, זה דבר לא פרקטי בעליל, זה כיף ילדותי, טפשי, ולא נורמלי. אבל כיף, נקודה.
במישור הפרקטי, היתה לי סופה קצרה, סגורה, יוצאת משטרה, עם תיבת העברה מחוזקת, עם סרן קדמי מחוזק, עם נעילה אחורית אוטומטית ו31". זה היה הרכב היומיומי שלי במשך תקופות מסויימות, וג'יפ טיולים בלבד בתקופות אחרות, סה"כ היתה לי הסופה כ3 שנים מהנות מאוד.
נסעתי איתה לטיולים ארוכים - שבוע בשטח, 10 ימים בשטח.. לפעמים סולו לפעמים עם עוד ג'יפ. מהדברים שעושים כשאין ילדים. חוץ ממקרה אחד באשמת האימובילייזר שפורק בשטח, אף פעם לא נתקעתי איתה, אף פעם לא חששתי להניע ופשוט לצאת, והיא אף פעם לא איכזבה. וזו לא היתה סופה מלוקקת ומתוחזקת בצורה אופטימלית. חופשים במתלים, חלודה מכוערת בסגירה ובריצפה, מנוע לא בכי חזק, רטיבות קלה בתיבת העברה... תחזוקה ביתית כמעט לגמרי חוץ מאוברול גיר שנתתי למישהו לעשות ובולג'וינטים בסרן הקדמי - דברים שבזמנו היו גדולים עלי מבחינת זמן וכלים - כל השאר בהחלט אפשרי ואפילו קל בתחזוקה עצמית לחובב.
ההשוואה לאינדיאנים לא במקומה - פשוט כי זה משהו אחר. SUV זה לא ג'יפ פתוח (וסופה, גם סגורה, היא ג'יפ פתוח). מבחינתי SUV, כל SUV ולא משנה אם כתוב עליו Jeep, הוא פשרה כואבת. יכול להיות רכב נהדר עם ביצועים מדהימים, יכול להיות מכונת טיולים פנטסטית - אבל הוא לא ג'יפ אמיתי.
ולכן זה משהו רגשי. אם אתה מתחבר לסופה, לך על זה. לא באנו לכאן כדי לעשות רק דברים רציונליים ולהתנהג יפה. באנו לכאן כדי להנות ולעשות מה שעושה לנו טוב, ולהחזיק ג'יפ אמיתי זה דבר מטופש, אבל אם זה עושה לך טוב, לך על זה.
אסף.
http://www.jeepolog.com/UserFiles/Im...p/DSCN0583.JPGזאת "סופה" יפה!! מכתבה כאן..לקנות גיפ ב 20 אלף משנת 2003
איזה דגם זה? (מניח 95-97 )
זה מודל 94 והוא כבר לא על הכביש יותר.
החליף ידיים, ירד מהכביש, חתכו אותו (כולל שילדה), הגביהו אותו עם מתלי סליל מטורפים, שיגעו אותו עם סטרוקר פרוע מיובא מארה"ב, אח"כ עם V8, הפכו אותו למפלצת לתחרויות עבירות עם סרנים עצומים וגלגלים עצומים עוד יותר, ואין לי מושג איפה הוא היום.
ב-20,000 תמצא רק נבלה מ-92' במצב של שלושה גלגלים בקבר או גרוטאה לפרויקט שיפוץ.
הסופות הטובות באמת בד"כ אינן מוצעות למכירה.
המחירים גבוהים, והם עוד יעלו, פשוט כי אין לסופה שום תחליף אמיתי ומצד שני הביקוש קיים מול העובדה שכבר אין הרבה סופות.
לפעמים מישהו מפרסם ברגע של חולשה ( או סתם כי אשתו לוחצת למכור את הג'יפ שנוא נפשה) דורש מחיר גבוה יחסית שמשקף חלק מההשקעה בג'יפ, אבל לא קל למכור.
סופה כזו יכולה לבלות חודשים בלוחות המודעות, עד שהמוכר מתחרט ומחליט שהוא לא מוכר, או עד שמגיע הקונה הנכון.
שלא תבין לא נכון - יש גם נבלות ב-20,000. אבל אני יכול להבטיח לך שתשקיע בהן עוד 20,000 - 30 בממוצע והרבה מאוד שעות עבודה רק כדי להגיע למצב נסיעה תקין ואמין, קצת תיקוני פחחות ואולי גם כמה שיפורים.
באותה מידה - יש סופות במצב טוב ומוכנות עם השיפורים כבר עליהן - צמיגי שטח, קפיצים טובים יותר, נעילות, אולי גם כננת, באותם 40-50K שקלים.
אם אתה מתעקש על המודלים של 2001 ומעלה - תכין כ- 60K לג'יפ במצב תקין לפני השיפורים.
הסכומים הגדולים נמצאים בפרטים הקטנים - צמיגים יבשים שדורשים החלפה, ברזנט ישן שצריך להחליף או לתקן או שבכלל איננו וצריך לרכוש חדש קומפלט, כולל קונסטרוקציה (לא נדיר בכלל, רוב הג'יפים ה"משופצים" מכל מיני סוחרים ומוסכים שמתמחים בשיפוץ, הם כאלה. ג'יפים ממוגנים לשעבר, שמסירים מהם את המיגון. ה"שיפוץ" כולל בד"כ יישור קו מכני, פחחות וצבע ברמות איכות משתנות, ג'נטים מבריקים שימשכו את עיני הקונה המתלהב, אולי גם מושבים שרופדו מחדש), בודי רקוב שמצריך פחחות, בעיות חשמל שהוזנחו, הכל "דברים קטנים" שמצטברים לכסף גדול.
שכחת בודי-ליפט שהרכב יראה מוגבה למרות שהוא על מתלי טון וחצי מקוריים..
זה כבר לא.
אפילו סוחרי הסוסים האלה כבר הבינו שזה נזק.
מהיכרות קרובה עם משפץ כזה - הוא באמת היה מסדר את האוטו לא רע. קשה לקרוא לזה "שיפוץ" אבל יישור הקו היה מקיף יחסית. אשכרה החליף את כל השמנים והנוזלים, כל מכלול שהיה חשוד כלא תקין הוא אשכרה פירק ופתח כדי לראות מה קורה שם ובהתאם לנזק הוא תיקן או החליף. היו לו פה ושם נפילות עם ג'יפים שהגיעו ממכרז שהוא נאלץ לשפץ להם גירים, טרנספרים ומנועים.
אבל בסוף השיפוץ הג'יפ נשאר סטנדרטי. רוצה שיפורים? בנפרד.
כל זה היה עד לא מזמן - היום כבר לא נשארו סופות במכרזים, למעט בודדות פה ושם לפירוק בלבד.
כמה ימים לא שמתי לב לשירשור הזה, מישהו פה לחץ על הנקודה הנכונה: -)
תסתכל בווטסאפ, היה על השרשור הזה דיון ארוך [emoji41]