מה אתה יכול לספר על התקנת הקיט בטרנספר? אל תחסוך לא במילים ולא בתמונות .
Printable View
מה אתה יכול לספר על התקנת הקיט בטרנספר? אל תחסוך לא במילים ולא בתמונות .
לא אני התקנתי 😅
פירקתי את הטרנספר מהאוטו ולקחתי לבעל מקצוע שלקח מחיר סמלי... הסיבוך היחידי שנוצר היה בפתיחת המזלגות של השיפטרים... מדובר בבורג אלן בן זונה שהאכיל אותו מרורים ושבר כלים.. לבסוף היה צריך לחתוך את אחד השיפטרים ולהחליף אותו ואת המזלג שלו.
נמרוד, לגבי כתבה להתקנת קיט 1 ל 4 של טרהפלקס..
כתבתי על זה כבר כתבה מפורטת לפני 5 שנים !
עוברים את גיל 40 מתחילים להתדרדר ..
הג'יפ יפיוף. אני מתלבט לעבור למידה הזו כבר זמן רב ונראה לי ששכנעת אותי. הגלגלים נכנסו בלי התאמות? ספייסרים? יש מגע עם הכנפיים בסגירת מתלה? ג'אנט 8?
איפה קנית אותם? צריך להזמין מראש?
אצלי היחסים כבר 4.10 בסרנים אבל אלך על דאבלר כנראה.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
זו המידה הנכונה לג'יפ.
אבל היא נדירה.
אין הרבה היצע - לא ביצרנים, לא במבחר דגמי הצמיגים ולא במספר הפנצ'ריות שמחזיקות מידה כזו במלאי - ולכן הצמיגים יקרים.
יוני, איך ההתרשמות שלך מהג'נרל X3 עד כה?
את הצמיגים של הצ׳רוקי, BF במידה הזו, קניתי אצל ג.מ. פורטל ב- 700 ש"ח לצמיג כולל הכל. חיכיתי חודשיים להזמנה וכמובן שקיבלתי צמיגים טריים :)
גם עם ג.מ פורטל בדקתי.. לא הצלחתי למצוא בפחות מ950 לbf והמלאי גם כן בעייתי.
גוליית, כן, יש מגע ואפילו משמעותי. קיצצתי את הכנפיים מקדימה די הרבה ועדיין בהצלבה קיצונית הם נוגעים. מאחורה אין בעיה. יכול להיות שאנמיך את הבאמפסטופ בסמ או שניים מקדימה. אני עם ג'אנט 8 בלי ספייסרים ואת הצמיגים קניתי אצל מוריס בבית עובד.. היה במלאי אז הם הגיעו יום למחרת ההזמנה.
דרור, כאמור הצמיג גדול וכבד, גם כשהורדתי ל8 psi לזחילת סלעים קיצונית הבטן לא הייתה כלכך גדולה. הקוביות ממש גדולות, למרות שזה לא נראה כך בתמונות. האחיזה בסלעים דומה לכל צמיג mt שהכרתי עד כה אבל עדיין לא ממש איתגרתי אותם. זמן יגיד איך הם ישרדו.
בהשוואה לשני דגמי צמיגים שאהובים עלי - טויו אופן-קאנטרי MT ו-BFGoodrich Mud-Terrain T/A KM3
כולם במידה 33X10.5R15
קוטר כללי באינצ'ים: ג'נרל - 33, טויו - 32.8, בי.אף - 32.5
משקל בליברות: ג'נרל - 62 (28), טויו - 64 (29 ק"ג), בי.אף 56.5 (25.6 ק"ג)
עומק סוליה באינצ'ים(1/32): ג'נרל - 21, טויו - 19, בי.אף - 18
רוחב כולל באינצ'ים: ג'נרל: 10.5, טויו - 10.9, בי.אף: 10.6
אז הג'נרל הכי גדול בקוטר וזה מה שאנחנו באמת רוצים.
הכי צר ברוחב (אם כי בפער זניח מה-BF), קצת יותר קל מהטויו.
ה-BF קל משמעותית משניהם וזה חשוב, אבל הכי קטן בקוטר.
"הכי קטן" זה רק חצי אינץ' פחות. אם מודדים רדיוס, זה מתורגם בפועל למרווח גחון קטן ב-6 מ"מ מתחת לביצה. לכאורה זניח, אבל במסלולים הקשים 6 המ"מ הללו יכולים להיות קריטיים בין מעבר חלק לתקיעה... המילימטרים הבודדים הללו מתחת לביצה זה כל מה שהיה צריך ברקסטון שנתקע במעלה רמון לפני כמה חודשים....
לא מכיר את הג'נרל בכלל.
את ה-BF והטויו אני מכיר היטב במידה 31 על סופה ארוכה פתוחה, כפולת נעילות.
עושה שטח כל שבוע, בעיקר סלעים. הטיולים במתאר בינוני עד קשה מאוד.
שניהם אוחזים מעולה בשטח.
אסור להמעיט בחשיבות הביצועים על כביש - בסופו של דבר גם לועסי סלעים ולוגמי בוץ מובהקים, נוסעים יותר מ-90% מהקילומטראז' שלהם על אספלט.
טויו הרבה יותר שקט בכביש אבל גם קשה יותר ואוחז פחות. בעיקר על רטוב. עם BF הג'יפ מרגיש טוב יותר בכביש - נוחות נסיעה טובה יותר גם בלחץ יותר גבוה, הג'יפ עצבני ו"חי" יותר, בולם טוב יותר וצורך קצת פחות דלק. כל אלה בגלל שהוא קטן יותר בקוטר וקל יותר במשקל.
שניהם עמידים מאוד, אם כי ברוב כשרוני הצלחתי לפצלח את הדופן משולשת השכבות בשניהם.
בלאי הסוליה לאחר כמעט 3 שנים ו-30K ק"מ+++ נראה די דומה (נשאר כ-60% בשר). ב-BF ניכר יותר בלאי בדופן החיצונית (התקלפות שכבה עליונה, סימני התייבשות ראשונים)
הטויו גדול יותר בקוטר (זה משמעותי וחשוב) וגם כבד משמעותית - וגם זה מורגש.
את הטויו אהבתי יותר בזכות ביצועי השטח הנונשלנטיים שלהם והיכולת שלהם לעבוד מצויין גם בלחץ חד ספרתי.
כיבושים קלילים ללא מאמץ מיוחד של שיפועים מפחידים כמו המדרון הדרומי של הר טמון והמדרון המזרחי של זהרת אל טובייק, ואלה מקומות שאין בהם אפשרות לסגת ולנסות שוב (אם נכשלת, אתה הכוכב הראשי בסרט רע במיוחד) שכנעו אותי שלא טעיתי ושזה צמיג שטח לא פחות ממעולה.
בטויו נתקלתי בעבר בבעיות זמינות ומלאי ישן (לא טריים). גם במידה 31 הנפוצה לכאורה.
כל זה מידע חשוב כדי לעזור בבחירה, לקראת מעבר עתידי ל-33X10.5 (עוד לא ברור מתי בדיוק אבל זה יגיע בקרוב, כסט נוסף. יש לי עוד סט ג'נטים וצריך לקחת בחשבון שמעבר למידה שונה = רכישת 5 צמיגים)
ה-BF כנראה ימשיך להיות עדיף בכביש, בנוחות הנסיעה (משקל לא מוקפץ קטן משמעותית. פחות 2.5 - 3.5 ק"ג לכל גלגל זה משהו מורגש) ובצריכת הדלק. אבל הוא קטן יותר בקוטר. הקוטר העדיף והמשקל הקטן יותר מטים את הכף לטובת הג'נרל, השאלה איך הוא מתמודד מול הטויו באחיזה בשטח ובעמידות.
מוזמן לתצוגת תכלית מחר בבוקר 😎
מחר בבוקר אני עובד בלנסוע במרצדס קבריולט.
צמיג מאוד מעניין. חבל שאין במידה שלי....
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
ככה התקינו בפורטל לפני 3 שנים, שכחתי לבקש שהכיתוב יהיה בפנים....
טויו ננעצים כמו גלגל שיניים בשטח...
צריכת דלק וריבוי קילומטרים אינה תכונה בולטת לטובה אבל מה איכפת לי. ממילא אני נוסע רק לטיולים
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
מה זה כל כך משנה? עד כמה שאני זוכר אין "דופן חיצונית" ו"דופן פנימית".... זה עניין אסתטי נטו.
כשזה כבר מתחיל להתקלף, זה באמת אחרי תקופה וק"מ מכובדים שבהחלט מורגשים ואולי זו תזכורת להתחיל לתכנן מה ומי יהיה סט הצמיגים הבא.
ואם זה כל כך מציק בעין, אפשר להפוך אותם... דופן פנימית יפה ורעננה (יחסית) תהפוך לחיצונית...
ונאמר כי טוב.. היינו במעלה עקרבוט ליד תל משואה. הרכב עלה כמו גיבור. חבר עם רוביקון עם BF מקבילה ל32" אכל קש... יודע שזה לא מבחן מדעי אבל לדעתי הג'נרל עוקף את הBF ועומד עם הטויו. כן צריך להוציא ממנו הרבההה אוויר בשביל לממש את הפוטנציאל שלו.. אבל לא נראה שלחץ של 8PSI הפריע לו יותר מדי.
שורה תחתונה, במידה הזו לא נראה לי שמישהו יתאכזב ממנו, גם ביחס למתחרים, בטח ביחס לזמינות, ובטח ליחס עלות-תועלת.
אכן כך.
אבל מה עוד חדש?
אם זה היה הדבר היחיד שבעטיו הייתי צריך לחשוש כשאני רואה שוטר או ניידת משרד תחבורע, הייתי חותם על זה.
- - - Updated - - -
כמו בטויו.
ככה זה בצמיגים עם דופן מאוד חזקה וכבדה. כדי שהדופן תתגמש והם יתחילו לעבוד, צריך לרדת ללחצים נמוכים באמת.
איך הם בכביש? הנסיעה קשיחה ולא נוחה?
הרגשתי שיפור בנוחות גם בשטח וגם בכביש אבל ייתכן שזה נובע מהעליה במידה.
מבחינת רעש לא שמתי לב להבדל משמעותי מול הקופר אבל זה לא חוכמה, הרעש של הצמיגים מתגמד מול הרעש של הרוח.