כולנו מדברים כל אחד על הבחירות שלו.
הוא צריך לנסוע על האקזמלפרים, ולהחליט..
Printable View
כולנו מדברים כל אחד על הבחירות שלו.
הוא צריך לנסוע על האקזמלפרים, ולהחליט..
בהצלחה
;-)
בהצלחה
טוב... כרגע אני אחרי 4 היילקסים שראיתי וכולם ראויים להצבע בכחול ולעוף לים.
מחר אני הולך לראות רכב חמישי, פה מדובר בבחור שטייל עם הרכב והרכב גם מזווד לטיולים ארוכים מה שנותן לי תקווה קצת יותר טובה.
בשיחה בטלפון עלו הנק' הבאות:
הרכב עם 450000 ק"מ ומנוע מקורי, לא טורבו. מניסיון אישי המנוע הזה מסוגל גם להגיע למיליון אבל ככה או ככה כנראה שמנוע עייף קצת, מה העלויות המשוערות של החלפה למנוע טורבו (הייאיס)?
הנעילה האחורית הוסבה לתפעול כם כבל (מכני) אבל לא בקיט של TG אלא ע"י מישהו מהבעלים הקודמים של הרכב, לדברי המוכר הנעילה עובדת ותקינה. יש דברים ספציפיים לשים לב?
מזגן לא מקרר, הפסיק לקרר לפני שבועיים/שלושה לטענת הבעלים. אין לו מושג מה הבעיה, מה ה-WORST CASE שיכול להיות למזגן ואם מישהו יודע להעריך עלויות משוערות?
ספידומטר לא עובד, לטענת בעל הרכב כבר לא עובד תקופה של שלושה חודשים. הספידומטר לפי מה שהוא מספר לא לא מכני, הוא ניסה לאתר את התקלה לבד ללא הצלחה וזנח אותה. למישהו יש מושג אם יש איזו תקלה נפוצה? ושוב, מה ה-WORST CASE שיכול להיות כאן?
אני יודע שזה נשמע לא מעט, אבל אלו נשמעות לי תקלות מינרויות לרכב שנת 93 עם 450000 ק"מ כל עוד במחיר אני אוכל להשאיר לי מספיק "אויר" ליישור קו. תודה לעוזרים.
אלו לא תקלות מינוריות אלא הזנחה. אני מקווה שנשאר לך צבע כחול אחרי ארבע הקודמות.
יכול להיות, תכלס עד שאני לא אראה מחר אני לא אדע. וצבע כחול יש בשפע ;)
ברשיון רשום הקילומטראז של הטסט הקודם.
יוכל לתת לך מושג אם יש סיבה שניתקו את הספידומטר...
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2
+1
נשמע כמו רכב מוזנח...
לא הייתי אפילו נוסע לראות.
ניסיוני בנושא:
קניתי את ההילקס הראשון שלי באוסטרליה.
את ההילקס השני (96) קניתי בארץ. מצאתי די מהר רכב שמור יחסית (קוסמטית ומכאני מעולה- מנוע לא משהו). הרכב נגנב אחרי חצי שנה.
החלטתי שאני לא נשבר וקונה עוד אחד.
עכשיו תחזיק טוב: ראיתי 23 רכבים (רק 93-97) עד שמצאתי את שלי (97). שרפתי על זה את כל הסופשים של שלושה או ארבעה חודשים. אנשים נשבעו שהרכב פיקס, אתה נוסע מהנגב לחדרה ומקבל חושך בעיניים.
התובנה שלי מהסיפור הזה היא "לא להתפתות לעסקאות ברחוב". להבין מראש שאם אתה רוצה רכב במצב טוב אתה הולך לשלם על זה כסף. אין מציאות.
אחרי ההתנסות שלי לא הייתי ממליץ לך לשרוף זמן על לראות רכב במצב שתיארת.
2 האגורות שלי
אם אתה נתקל בגראנד צ'רוקי ללא הסבה לגז אשמח לדעת. במידה ואתה לא מעוניין כמובן. יש כמה גרנדים מעניינים בשוק אבל נכון לעכשיו אני מעדיף תא מטען גדול על תצרוכת דלק. פשוט אני בקושי נוסע אבל כשאני נוסע, אני צריך תא מטען.
אני מוכן לשלם על רכב במצב טוב אבל גם מקבל ברכב בן 22 יהיו תקלות השאלה אם באמת מדובר רק בשתיהן.
תאני אסע לראות כי הרכב ממוקם יחסית לידי, מקסימום נגיד יפה שלום ונלך בדיוק כמו שהיה עם ארבעת הרכבים הקודמים.
לגבי העלויות ששאלתי, למישהו יש מושג?
טוב אז עברתי הלאה ועדיין זה הרכב הכי פחות גרוע שראיתי עד כה.
הרכב שראיתי היה אטמוספרי וההבדל ניכר בינו לבין הטורבו. האם יש יתרון למנועים האטמוספרים מבחינת אמינות? האם למנועי טורבו יש בעיית התחממות? מה בכלל טמפ׳ עבודה של היילקס? ברוב הרכבים שראיתי השעון לא זז ממצבו הקר או מקס׳ מגיע לרבע?
שוב תודה לעזרים
ההסבה צריכה להתבצע כמו שצריך.
יש לא מעט חומר על הדגשים, כדאי שתחפור קצת ותסמן לך דגשים לבדיקה.
בסוף, זה המנוע הממשיך בדגמי היילקס, ששמרו על מוניטין האמינות ואריכות הימים.
טמפרטורה:
כן, היילקס אטמוספרי נוסע בטווח שבין רבע לשליש רוב הזמן.
במאמץ רב ביום חם, תגיע לחצי.
בחמסין לפני כמה שנים, כשהיה 48 בכינרת, עלינו בעליות של פוריה עם רכב חצי עמוס+ מזגן. והמד חום לא עבר את החצי.
מנוע טורבו נוסע מעט יותר חם, ורבע-חצי זה בסדר.
צחי, אישית, אני לא קונה רכב שיש בו בעיות ידועות מראש. ממש ככה, הקפדתי על הכלל הזה בכל רכב שקניתי עד היום. אני מעדיף לשלם יותר ולקנות רכב הכי קרוב למושלם שיש, ולהוציא את הכסף על השיפורים שאני רוצה - צמיגי שטח טובים, זיווד בהתאם לצרכים שלי, וכיו"ב.
אני לא מקבל תקלות שחייבים לסדר מייד ושמוזר שהן קיימות - כמו מזגן לא תקין ברכב במדינת ישראל! זה לא משהו שאפשר לחיות איתו. איך יכול להיות שנוסעים ככה? וספידומטר לא עובד, זה תמיד תקלה מחשידה. אין סיבה אמיתית שספידומטר מכאני דביל יפסיק לעבוד, מלבד הסיבה הברורה - שלמישהו נוח שהוא מפסיק לעבוד. אני גם בוודאי לא מקבל תקלות שהמשמעות שלהן צפי להשקעה כספית גדולה כמו החלפת מנוע או גיר.
תמשיך לבדוק ותמשיך לחפש.
תשאל את עצמך את השאלה הבאה - האם אתה מגביל את עצמך להיילקס סרן חי, עד 97? אני מאד מכבד את ההחלטה אם התשובה היא כן, כי זה ללא ספק רכב קלאסי ששווה להחזיק לשנים ארוכות, ואם אתה מוצא אחד במצב טוב כאמור, שווה לשלם עוד כמה אלפי שקלים. אבל בכל זאת, 19 שנה עברו מאז שהאחרון נמכר, הטובים והשמורים לא עומדים למכירה בדרך כלל, ויש את בעיית שני הטסטים בעוד שנה.
אם אתה מוכן לקנות את הדור הבא, 98-2005, זה פותח לך עוד היצע גדול מאד של כלים, במחירים לאו דווקא יותר יקרים, שמלבד העדר הסרן החי דומים ביותר, ועם מנועים חזקים יותר. אין בעייה לשים גם להם צמיגי 31 בלי הגבהה, יש נעילה אחורית מקורית, ואפשר להתקין לוקרייט מקדימה אם רוצים, בקיצור - תחשוב טוב ואם אתה לא בטוח - לך תבדוק כמה כאלו ותראה בעצמך.
הייליקס בלי סרן חי מקדימה מוגבל ביכולות שלו וגם ביכולת השיפורים שלו.
מתלה נפרד מקדימה זו חוליה חלשה שמגבילה אותך ואת האמינות של הרכב.
עד כמה נורא? תלוי במה אתה רוצה לעשות עם הרכב.
אם המדד שלך זה SUV או אפילו סמוראי סטנדרטי, קרוב לוודאי שהוא יספק אותך
אשר לאיזה רכב כדאי לראות ואיזה רכב כדאי לצבוע בכחול ולזרוק לים..
ברכבים כאלו ישנים קשה מאוד למצוא רכב "מושלם" כמו שנמרוד אוהב.
ולכן אתה צריך להתפשר, אבל חשוב מאוד לקבוע קווים אדומים.
דווקא מנוע או גיר קלץ ואפילו סרנים. זה דבר שקל מאוד ויחסית זול להחליף. זה לא מה שצריך להפחיד אותך.
צריך להוריד במחיר בהתאם כמובן.
יום אחד או שנים במוסך והחלפת מנוע או גיר או סרן, אין בעיות.
שילדה בעיתית, או בודי דפוק, זה כבר סיפור אחר לגמרי !
שילדה שבורה אפשר לתקן (או אפילו להחליף) אבל זה סיפור שאת תחילתו אתה יודע אבל ממש לא את סופו.
זה יכול להגמר בימים וחודשים במוסך בתיקונים וקשה לדעת איך יצא בסוף.
פלסטיקה שבורה או שאיננה, חלונות דפוקים דלתות שלא נסגרות חורים ורקבונות בפח, זה סיפור בהמשכים שלא במהרה יגמר.
נמרוד,
אתה צודר אבל ברכב בן 20 אני מוכן לקבל מכלול שדורש תיקון כל עוד זה מתבטא במחיר, אם מדובר במכלול נקודתי כמו מזגן או ספידומטר אז בכלל.
אין לי בעיה לשלם מחיר גבוה על רכב מעולה אבל בינתיים גם רכבים שדורשים עליהם 50K רחוקים משם. עוד לא התייאשתי ואני עדיין חושב שהדרישה של סרן חי קדמי היא נכונה והכרח ברכב שטח שמטייל ובעליו רוצה שהוא יפגין עמידות וחוסן מכני ובגלל זה ההתעקשות על הדגם הנ"ל.
אם הייתי מוכן להתפשר על מתלה קדימה לא הייתה שום סיבה להתפשר בנוחות וללכת על טנדר וכנראה שאחד ה-SUV היפנים היה מוצא את דרכו אלי לחניה.
אגב, לגבי הרכב הספציפי שראיתי מדובר ברכב מעניין מאוד שכ הבעלים המקורי בנה אותו ממש כרכב מסעות עם מטבח נשלף מהארגז, מיכל מים 80 ל' ומיכל סולר נוסף של 90 ל'. אם מישהו מכיר היילקס 93 אפור שמצלצל מוכר עם האיבזור הנ"ל (טושי, מכיר?) מעניין אותי למי הוא היה שייך ולאן הרכב הזה הגיע בחייו (ועדיין אין לי שום כוונה לרכוש אותו, כמו שצפו פה הוא מאוד מוזנח).
אני יודע שאני מחפש רכב ספציפי, ישן ואחד שלרוב חייו היו קשים. יכול להיות שאני אמצא ויכול להיות שאני אתייאש וכמו רוב החברים פה אוותר על סרן חי קדמי. בינתיים זה לא קרה ;)
אל תאמר נואש. אתה תמצא את מה שאתה מחפש.
הנקודה צחי היא האם אתה מחפש רכב שהוא גם יומיומי, רכב ראשי למשפחה, ואז הוא צריך להיות שלם, מתפקד, אמין, נוסע מהיום הראשון. או רכב פרויקט וטיולים שאתה תהנה לפרק ולהרכיב ולתקן ולטייל עד הקצה... אם למשפחה יש גם רכב ראשי נורמלי. מזה נגזר הכל.
לא יודע אם לזה התכוונת, אבל נזכרתי שפורסם כאן פעם
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=74693
Sent from my Nexus 4
ה"מוסך" בקלנסווה הוא לא מוסך, זה שאנשים נימשכים למחיר הזול זאת בעיה שלהם, מקבלים קפה ובקלוואה וההוא חוגג להם על הכיס.
תופעה שכמעט לא קיימת יותר, ומקורה במזרקים מסידרה פגומה
למה כמעט לא קיימת? כי עדיין ישנם מזרקים כאלה שמסתובבים בפירוקיות ומוסכים שלא בקיאים בנושא מרכיבים אותם על מנועים ואחרי 3-4 חודשים המנוע גומר.
טרופר זאת באמת הקניה הכי משתלמת היום, רק קשה מאוד מאוד למצוא אחד נורמלי שטופל כמו שצריך ורצוי עם היסטוריה.
מדהים איך ממשיכים לחפש מתחת לפנס...
כאילו... אם ההחלטה ללכת על היילקס היא בגלל שאוהבים היילקס, תפאדל... אני אומר ללכת על זה, משום שאין מחיר או טיעון הגיוני לאהבה וגם לא צריך..
אבל אם מחפשים "רכב"... לטיול ולבית במחיר משתלם ושגם יהיה נוח כמו "רכב" (בסדר, נהיה ראלים - כמו רכב בן כמה עשורים) אז מה בכלל ממשיכים לחפש את "הנדירים" האלה שטופלו בכפפות משי והוחלפו החלקים הבעייתיים (ולך תדע אם אכן הוחלפו) והם במצב מצויין ו... כאלה שלא מוצאים (בדקת 23 היילקסים.... אלוהים...אתה כנראה באמת מאוהב..).
איך הטרופר הוא העיסקה הטובה ביותר, כשלא יודעים מה קונים (תפרק כל מזרק ותבדוק מספר סידורי, לפני הקנייה) והגיר שלו (אם טופל נכון... איזה מין בדיקה אתה יכול לעשות ל"האם טופל נכון"?)..
ואם לא? - ימבה כסף.
אני הייתי הולך על משהו, שמראש אני משלם בזול ואם לא הוחלף (כמו ציריות "פריכות" - שאני עדיין אומר שלא חייבים להחליף ויש לי "נסיון" איתן - קל מאוד לבדוק), אז זול מאוד להחליף ו... סע לשלום.
גג נופל - אם נופל, מיד רואים והפתרון ידוע וגם המחיר ומחזיק עשרות שנים.
מנוע מטפף - יאללה שיהיה... גם הטפטפים האלה מחזיקים 750K קמ', בלי יותר מידי רושם.
מנוע "מת" - קל לבדוק והתחליף/תיקון זמין והמחיר ידוע ו... נפתרה הבעייה.
משאבת הגה - כנ"ל. לא בעייה לבדוק ומחיר החלף... זול וזמין.
אגדות (רעות) יש המו, שלא יפחידו אותך - לפחות לקחת את זה שכבר נאמר עליו הכל וכל הפתרונות ידועים וזמינים ופשוטים וזולים.
שוב, אלא אם השיקול הוא לא "רציונלי"... שאחרת גם לראות 40 היילקסים, עד מגלים את הנפש התאומה, זה לא יותר מידי...