תגובה: הקמת עסק חקלאי...עד כמה מסובך?
לא מצליח לפתוח את הקישור...
אבל הנה הרימו לך להנחתה:
http://www.themarker.com/magazine/1.2653873
על הערכים האלו אני מצר אבל לא לשם כיוונתי.
אני אומר לקחת חזרה את האדמות החקלאיות ששם הרי ממילא אסור לבצע שימוש החורג מחקלאות ועליהם לישב חקלאים עם דם חדש וצעיר.
החקלאות לא מתה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
הנחת היסוד שלך שטוב שחקלאים לא פעילים ימשיכו לאחוז בקרקע ויחכירו אותה במקום לעבדה שגויה לדעתי מיסודה ואף מנוגדת להסכם החכירה שלהם.
אני סבור שצריך לקחת מהם את הקרקע ולאפשר לדם צעיר נמרץ וחדור מוטיבציה ליצור ולהפריח.
שהמנהל יעביר להם את הנחלות בניכוי הבתים להחכרה.
זה גם יגדיל את הישובים ויכניס חברה צעירים למעגל העבודה ויפסיק את מודל הבטלנות של המושבניקים שכבר לא עוסקים בחקלאות.
מודל העובדים הזרים שעובדים בשדה בזמן שבעלי הבית משחקים במחשב לא לרוחי.
לא לרוחי גם שבעלת הבית לא ראתה מעולם את החלקות...
ככה לא מחזיקים בקרקע האסטרטגית
איזה קשקשן אתה. לקחת לנו את האדמות בשביל מי? אתה תהיה חקלאי? זובי. ישראלים רוצים להיות מנהלים, לא עובדים בפלחה. מה שיקרה זה שיקחו לנו את האדמות ויבנו עליהם.
מיכה, גם בעלי הקרקעות לא רוצים את הישראלים, אפילו אלה שכן רוצים לעבוד.
אני זוכר שכשאני השתחררתי מהצבא וצלצלתי לכל מיני קיבוצים/מושבים, הם צחקו לי בפנים ואמרו שהם מעדיפים את הפועל הזר שאפשר לרדות בו מאשר את הישראלי שעלול לבקש במקרה תנאים אנושיים בהעסקה שלו.
לא הופתעתי.
יש לך את אותו הדבר גם בתחום הבניה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
איזה קשקשן אתה. לקחת לנו את האדמות בשביל מי? אתה תהיה חקלאי? זובי. ישראלים רוצים להיות מנהלים, לא עובדים בפלחה. מה שיקרה זה שיקחו לנו את האדמות ויבנו עליהם.
אני לא
אבל הם כן : http://www.shaarhagan.co.il/page/%D7...93%D7%95%D7%AA
כולם דור שני לחקלאים, שהקימו מאפס עסק חקלאי חדש . הם עובדים בידיים שלהם, שמיובלות כמו ידי החקלאים של פעם.
(גילוי נאות אני מכיר מילדות חלק מהחבר'ה, אבל לא שמתי את זה פה כפרסומת)
בועז הבעיה היא לא שאין משקים למכירה (מספיק לעקוב אחרי יד2 למשך תקופה).
הבעיה היא שכמעט בלתי אפשרי להתפרנס מהם.
ואדמות אליהן נכנסים נדלניסטים הן בד"כ במילא לא כאלו שיש עליהן סכנת השתלטות.
פעם הבאה שתהיה בצפון אני מזמין אותך לסיבוב המחשה מה קורה עם שטחי מרעה ולמה חשוב סיבסוד.
בתור נוטש חקלאות ממוצע אני יכול להגיד לך שהעבודה היא הכי מספקת בעולם (ובו זמנית הכי תובענית) ומבחינתי היה להמשיך בה עד הפנסיה. אבל בגיל מסוים אתה רוצה בטחון כלכלי ולא מתאים לך לא לדעת אם עוד חצי שנה תהיה לך עבודה או לא.
הקמת עסק חקלאי...עד כמה מסובך?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
מיכה, למה מגיע לך משאב מדינה שאתה בחוצפה עוד מחכיר אותו?
למה לעירוני מלוד לא מגיע משאב דומה?
אתה הדוגמא שלא כולם מנהלים כמו גם פותח השירשור ועוד רבים אחרים שישמחו להיות עובדי כפיים.
קיבלתם אותו למטרה ספציפית שאתה כבר לא מיישמים וכרגע מספסרים בו.
עכשיו צריך שהוא יחזור לבעליו - המדינה.
שתחלק אותו לפי הצרכים הלאומיים בין אם לבניה או לחקלאות או כל צורך אחר לטובת העם.
אני אגב משוכנע שיהיו הרבה מיזמים חקלאיים אם ישחררו את האדמות.
אני מזכיר לך- הבעלים שלה הם כלל האזרחים במדינה...
כי אף אחד לא יעבוד בחקלאות. כי במדינה הזו החקלאות מתה. אז יקחו לנו את השטח, וישלמו מיליונים לכל בעל נחלה ויתנו את השטח למישהו אחר שיעשה בדיוק אותו דבר וגרוע מכך.
אגב, אתה בעל דירה? אולי שהמדינה תפקיע אותה ממך ותיתן אותה למישהו שצריך יותר? למה לא בעצם?
החקלאות לא מתה, איבדנו את היתרון היחסי שהיה לנו כי נרדמנו בשמירה. לא חינכנו לחקלאות וזה המצב.
שום דבר שאינו הפיך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
כי אף אחד לא יעבוד בחקלאות. כי במדינה הזו החקלאות מתה. אז יקחו לנו את השטח, וישלמו מיליונים לכל בעל נחלה ויתנו את השטח למישהו אחר שיעשה בדיוק אותו דבר וגרוע מכך.
אגב, אתה בעל דירה? אולי שהמדינה תפקיע אותה ממך ותיתן אותה למישהו שצריך יותר? למה לא בעצם?
הפסקת לדבר לעניין. כנראה בגלל שאתה הקוזק הנגזל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
החקלאות לא מתה, איבדנו את היתרון היחסי שהיה לנו כי נרדמנו בשמירה. לא חינכנו לחקלאות וזה המצב.
שום דבר שאינו הפיך.
זה לא נכון.
לחקלאות מסורתית אין הרבה מקום בעולם של שכר עבודה גבוה ומים יקרים
מ 30 דונם בלתי אפשרי להתפרנס, בכללי המשחק הנוכחיים.
אז בועז, "הכושי עשה את שלו". בואו ניקח לו את הרכוש כי הוא לא רוצה לפשוט את הרגל...
אני לא רוצה לפתוח נושא חדש אבל לרוב החקלאים הותיקים שהקימו את המדינה, אין קרן פנסיה תקציבית מפנקת והם צריכים לחשוב טוב טוב איך לעזעזל לגמור את החודש.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nirs
מ 30 דונם בלתי אפשרי להתפרנס, בכללי המשחק הנוכחיים.
אז בועז, "הכושי עשה את שלו". בואו ניקח לו את הרכוש כי הוא לא רוצה לפשוט את הרגל...
אני לא רוצה לפתוח נושא חדש אבל לרוב החקלאים הותיקים שהקימו את המדינה, אין קרן פנסיה תקציבית מפנקת והם צריכים לחשוב טוב טוב איך לעזעזל לגמור את החודש.
האדמה אינה רכושם ומעולם לא היתה.
תתיחס לזה כתשתית שהמדינה השאילה לחקלאים לצורך פרנסה.
להרבה עצמאיים אין פנסיה ואני לא רואה שהם השתלטו על משאב מדינה כלשהו.
לא בעיה ספציפית לחקלאים אלא שלהם יש פתרון על חשבון השאר למרות שהם לא שנים מכל עירוני
איזה יתרון יחסי? ישראל אלופה בחקלאות נסיונית וזנים חדשים, השקיה וכיוצא בזה אבל כיום להתפקנס מחקלאות על שטח של, במקרה הטוב, 60 דונם זה לא אפשרי. תמצא גידול מכניס, אני אשכרה חשבתי לבדוק אפשרות לגדל מריחואנה רפואית אבל זה מסוכן ולא רוצה להכנס לעולם הזה, ואולי תתפרנס אבל כיום במצב שבעלי עסקים קטנים סוגרים יותר מהר שנפתחים, נראה לך שזו תקופה להכנס לחקלאות מסורתית-רגילה? קילו פלפל נמכר בשקל לסיטונאי ובתשע שקל לצרכן. תבדוק כמה השקעה ושטח אתה צריך לקילו פלפל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
האדמה אינה רכושם ומעולם לא היתה.
תתיחס לזה כתשתית שהמדינה השאילה לחקלאים לצורך פרנסה.
להרבה עצמאיים אין פנסיה ואני לא רואה שהם השתלטו על משאב מדינה כלשהו.
לא בעיה ספציפית לחקלאים אלא שלהם יש פתרון על חשבון השאר למרות שהם לא שנים מכל עירוני
קצת הסטוריה מקומית ...
אדמות מושב בית חנן (כדוגמא) היו בעבר אדמות פרטיות (נקנו ע"י מקימי המושב עוד בבולגריה) והועברו לרשות המינהל (יש הטוענים במירמה) ללא תמורה....
קצת שומט את הקרקע מהטיעונים שלך....
בועז, הדיון מעניין, בלי שאציין שאני בעד או נגד האמירות שלך, (יש לי דעה ברורה אבל בוחר לא לציין)
ולא להניח מה דעתי משאלתי, היא רק לצורך הבהרת דברים,
ידוע לך שהרבה קיבוצים מקבלים לחברות כמעט ללא השקעה, כלומר תיאורטית אם תסכים לחיות באותם מקומות ובאותם תנאים חברתיים וכלכליים של חברי קיבוץ מסוים , ואתה יודע מה, מעריך שחבר חדש יתקבל בתנאים עודפים,..אז לכאורה הבחור/ה מלוד יכול להיות חבר קיבוץ עם הזכויות שאתה מציין?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
קונסטון
בועז, הדיון מעניין, בלי שאציין שאני בעד או נגד האמירות שלך, (יש לי דעה ברורה אבל בוחר לא לציין)
ולא להניח מה דעתי משאלתי, היא רק לצורך הבהרת דברים,
ידוע לך שהרבה קיבוצים מקבלים לחברות כמעט ללא השקעה, כלומר תיאורטית אם תסכים לחיות באותם מקומות ובאותם תנאים חברתיים וכלכליים של חברי קיבוץ מסוים , ואתה יודע מה, מעריך שחבר חדש יתקבל בתנאים עודפים,..אז לכאורה הבחור/ה מלוד (אגב יכול להיות שהתכוונת שגם ערבי מלוד?) יכול להיות חבר קיבוץ עם הזכויות שאתה מציין?
אתה מוזמן לבדוק למשל כמה עולה להתקבל לחברות בקיבוץ בעוטף עזה - בוא נגיד בארי.
תתקשר לבדוק ותחזור לספר כאן בהגינות [emoji1]
לגבי ערבים, אני משוכנע שאותם קיבוצים בהם שיעור ההצבעה למרצ הוא מעל 70 אחוז יקבלו כל ערבי בשימחה, לא כן?
בואו נשים את האמת על השולחן סופסוף!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nirs
קצת הסטוריה מקומית ...
אדמות מושב בית חנן (כדוגמא) היו בעבר אדמות פרטיות (נקנו ע"י מקימי המושב עוד בבולגריה) והועברו לרשות המינהל (יש הטוענים במירמה) ללא תמורה....
קצת שומט את הקרקע מהטיעונים שלך....
סבא שלי הביא את הכסף ביחד עם עוד כמה אחדים שעלו מיגוסלביה בשביל לקנות את אדמות מושב בית שערים שבעמק.
הם היו אידיאולוגיים ורשמו את זה על שם קקל/קרן היסוד.
דבר מזה לא עבר אלי בירושה ולפני כעשרים שנה נאלצתי אפילו לתבוע את המושב (ולזכות) במגרש בהרחבה.
זה לא משנה דבר מהטיעונים.
האדמות הועברו כמעט כולן ( יש כמה יוצאים מן הכלל כמו גבעת ברנר, בלפוריה וכו׳) הועברו לניהול המדינה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אתה מוזמן לבדוק למשל כמה עולה להתקבל לחברות בקיבוץ בעוטף עזה - בוא נגיד בארי.
תתקשר לבדוק ותחזור לספר כאן בהגינות [emoji1]
לגבי ערבים, אני משוכנע שאותם קיבוצים בהם שיעור ההצבעה למרצ הוא מעל 70 אחוז יקבלו כל ערבי בשימחה, לא כן?
בואו נשים את האמת על השולחן סופסוף!
מחקתי עניין הערבי בעריכה, אבל הספקת לצטט לפני :)
מחזיר לך כדור ההגינות ובלי לבדוק מה קיבוץ בארי כולל ומציע. התכוונתי לקיבוצים שעיקר נכסיהם אלה מקרקעי חקלאות שאלה הנכסים והזכויות בדיון, לגבי קיבוצים שהמירו מקרקעין לפעילות אחרת ואולי לא מאושרת...זה חורג מהדיון לנקודה כאן לגבי החקלאות
יש לי שם מידיעה שתשלום כמעט סמלי ובהגינות יודע על קיבוץ מוצלח שבכלל לא מקבל (משמועה) אבל עם חברה/ות עסקית מצליחה מאד
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
דבר מזה לא עבר אלי בירושה ולפני כעשרים שנה נאלצתי אפילו לתבוע את המושב (ולזכות) במגרש בהרחבה.
למה מגיע לך בית על אדמת מושב חקלאית שהופשרה???
עפ"י טענותיך, אין הבדל בינך לבין תושב לוד.