נראה לי שהכוונה כאן היא למנוע 250 כ"ס עם מערכת גז.
Printable View
מאליבו דור קודם הגיעה עם שלושה מנועים:
2.4: מנוע ECOTEC, ארבע צילינדרים, 170 כ"ס. נחשב למנוע מאוד מוצלח שמגיע בהרבה דגמים של GM. עצלן? לא הייתי אומר. עם המשקל של המאליבו הוא לא טיל בליסטי, אבל סביר מאוד. לא יודע צריכת דלק.
3.5: 219 כ"ס, V6, תחושה של מנוע אמריקאי כמו פעם עם המון כוח זמין בכל מצב. מאיצה חזק מהמקום, קצת פחות בתאוצות ביניים בגלל גיר טיפש, צריכת דלק מפתיעה לטובה - אני השגתי 9 ק"מ לליטר בממוצע במבחן שבחלק מהזמן היה מאוד לא עדין.
3.6: דגם "ספורטיבי", 252 כ"ס. V6. מאובזרת מאוד, חזקה מאוד, מהירה מאוד. צורכת יותר דלק.
לא היה מנוע V8 במאליבו.
חשוב לזכור שזה אוטו אמריקאי: גדול, מרווח, נוח מאוד במיוחד לנהגים גבוהים. מצד שני אוטו רך יחסית, מתאים לשיוט ארוך ומהיר, לא אוהב פניות. אחיזת הכביש מאוד גבוהה ובטוחה ואפשר לתפור כביש מפותל במהירויות גבוהות בלי בעיה, אבל זו לא שילדה אירופית. זויות גילגול יותר מוחשיות, אין הרבה פידבק מהשילדה וההגה. קח בחשבון.
יש גם דור יותר קודם עם מנוע 3.5 ליטר, 200-217 כ"ס, V6, מבוססת על אופל וקטרה. אוטו ממש לא רע, פשוט ואמין, חזק ובנהיגה שפויה אפילו לא נורא זללן (יחסית לנפח המנוע, כן?...) אם אתה אוהב נוחות ולא אכפת לך לחיות עם התנהגות אמריקאית שפירטתי. אנשים שהכרתי שהיה להם כזה היו מאוד מרוצים מהאמינות והחליפו אחר כך לדגם הבא.
דובר קודם על הנאה מנהיגה.
מבחינתי, זה הדבר הזה שגורם לך לרצות להיכנס לאוטו ולנהוג, ומהצד השני הדבר הזה שגורם לך לוותר על נסיעה.
זה משהו שאין בקיה פורטה שיש לי. גם לא היה אותו ברנו מחלה שהיתה לי קודם (מכונית אמינה מאוד, למי ששאל).
מצד שני היום הג׳ינג׳ית רק רמזה משהו על זה שהיא מסיעה כמה ילדים היום ומייד קפצתי והצעתי שאני אשאיר לה את הקיה ואקח לעבודה את הגור אריות שלה.
אסף.
"הנאה מנהיגה" כפי שאנחנו תופסים את המושג הזה, זה רק בונוס, ממש לא בראש סולם העדיפויות כשמדברים על מכונית משפחתית.
רכב משפחתי להבנתי צריך להיות (לפי סדר העדיפויות):
1. בטיחותי (לא רק המון כריות אוויר והמון עזרים אלקטרוניים, אלא גם בטיחות אקטיבית - ביצועים טובים והתנהגות כביש טובה).
2. מרווח (כולל תא מטען מרווח ונוח לשימוש, עדיפות ברורה לסטיישן)
3. נוח (מונח רחב, שכולל נסיעה נוחה, מושבים נוחים, מזגן חזק, בידוד רעשים טוב).
4. חסכוני בדלק. מה לעשות, דלק זו ההוצאה העיקרית על רכב.
5. אמין (מהימנות טכנית לא רק בשנתיים-שלוש הראשונות, אלא אמינות גבוהה לאורך שנים)
6. קל וזול לתחזוקה לאורך (בלי פטנטים מיותרים שירוקנו לי את הכיס במוסך)
הנאה מנהיגה? רצוי מאוד, אבל זה לא משהו שמוכרח להיות בילט אין במכונית משפחתית. זה גם למה במבחנים השוואתיים, משפחתיות אירופיות בד"כ מנצחות את המתחרות מהמזרח - כי כשכל הסעיפים האחרים די דומים בכולן, הבונוס הזה של הנאה מנהיגה שרוב האירופיות מביאות איתן, נותן להן יתרון. אמינות לאורך זמן לעומת זאת, זה משהו שאין אפשרות לבחון במכונית חדשה. אני יכול רק לנחש שמכונית מורכבת יותר מהבחינה הטכנית, תהיה פחות אמינה ויותר יקרה לתחזוקה לאורך זמן. ברוב המוחלט של המקרים זה גם נכון - כאשר טויוטות היברידיות הן היוצאות מין הכלל. הן לא רק חסכוניות מאוד אלא שגם המערכת ההיברידית המורכבת שלהן נחשבת בינתיים לאמינה מאוד. מצד שני הן מהנות לנהיגה בערך כמו מכונת כביסה או טוסטר.
הנאה מנהיגה מבחינתי זה מכונית שדורשת ממני כנהג להיות מעורב כל הזמן. כזו שאני יכול להרגיש אותה. אני רוצה תחושות. פידבקים מהשילדה, מההיגוי, מהבלמים. אני רוצה להרגיש שהידיים שלי נמצאות על הגלגלים הקדמיים. אני רוצה מנוע שמגיב מהר וחזק. עדיפות ברורה לגיר ידני עם בורר קצר, מהיר ומדוייק ויחסי העברה קרובים. היא לא מוכרחה להיות הכי מהירה מנקודה לנקודה, אלא כזו שתיתן לי סיפוק וחיוכים מהנהיגה בה. חיפושית משופרת עם מנוע חזק, מתלים ובלמים משודרגים, תיבת הגה מהירה וגיר עם קוויק-שיפט, תיתן לי הרבה יותר חיוכים מכל גולף חדשה. כולל GTI. ברור שהיא תהיה פחות מהירה, הרבה פחות סלחנית והרבה יותר מסוכנת, אבל בידיים הנכונות גם הרבה יותר מהנה.
הזכירו כאן מליבו, הדגם החדש מזכיר את מנועי הטורבו הקטנים, מגיע עם מנוע 2 ליטר ו 260 כח סוס. נשמע אחלה?
אבל חבר עם רכב זה ב60000 קמ נדרש לשיפוץ עקב צריכת שמן מוגזמת, נשמע מוכר?
הדגם הקודם מנוע 3.5 פצצה של רכב.
Sent from my ME301T using Tapatalk
מקפיץ...
אני לפני קניה של רכב משומש, בתקציב של נניח 30-40K.
אם אני מסכם את מה שקראתי בשרשור הזה בתמצות-
סקודה אוקטביה ושות- יש כל מיני דגמים עם יתרונות וחסרונות. רכב כנראה סחיר יחסית והמחירים בהתאם.
גירים רובוטים- זה מה נפוץ וכנראה עם פוטנציאל עלויות עתידיות גבוהות.
מבדיקה לא מאוד מעמיקה גיליתי ש-
ה- I30CW יקרה יחסית לקטגוריה, למרות שיש לה גיר אוטו' רגיל. ולמרות זאת הלוחות מלאים בה וממה שהבנתי קשה מאוד למכור.
כנראה שאת הדגם הישן, 2011 ומטה, אפשר למצוא במחירים נמוכים יחסית שנכנסים לתקציב. האם כדאי?
מצאתי פוקוס 2012 סטיישן מליסינג עם ממתק- ידנית. ק"מ סביר (110K). נתונים טובים.
מה דעתכם? כדאי ללכת על זה?
נגיד שביחס עלות-תועלת זה כנראה הרכב הכי חדש והכי משתלם לקניה.
איך מבחינת צריכת דלק?
בנסיעה מבחן הרכב הרגיש נהדר, למרות שהרגיש אולי טיפה כבד על המנוע... (למרות שאין לי הרבה למה להשוות).
מה דעתכם?
רעיונות נוספים?
פקוס סטיישן ידנית צריכה להיות פתרון משפחתי מאוד חביב ולא עם יתר תחכום, אני מניח שהמחיר נוח.
היו לנו פוקוס סטיישן בליסינג דגם טורר.
היו לא אמינים.
בעיות גיר.
גומיות נופלות.
מהשנתונים המאוחרים.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
גירים, כאמור מדובר בידני ולכן להבנתי הבעיות בגירים לא רלוונטיות.
לגבי גומיות, אשמח אם תפרט במה מדובר ואם זה משהו משמעותי.
נוסע כשנתיים על פוקוס סטיישן ידנית (75,000 ק"מ) ובסה"כ מרוצה, כולל בנסיעות משפחתיות ארוכות. הפחות טוב זה מנוע עצל שלא מרגיש חסכוני במיוחד (למרות שלא מדדתי צריכת דלק) וגיר 5 הילוכים בלבד שגורם לי לחפש את ההילוך השישי בכל נסיעה בכביש מהיר.
גומיות אטימה בתחתית הדלתות אכן מתפרקות וצריך להדביק אותן חזרה.
תאורת בלם אחורית בחלון (לד) התפגרה ועלה לא מעט להחליף אותה, חוץ מזה רק טיפולים שוטפים.
תודה. בסה"כ נשמע בעיות סבירות, תקנו אותי אם אני טועה?
אשמח אם תוכל לבדוק צריכת דלק, אני חושש שהתחושה שלי שגם אתה מתאר שהרכב מעט כבד על המנוע מעידה על צריכת דלק גבוהה...
מתייחס לדגם הידני כמובן.
אני מאוד אהבתי את ה1.6 אוטומט שהייתה לי בליסינג לפני 3 שנים, דווקא המנוע לא הרגיש עצל במיוחד
הגיר האוטומט הוחלף שם אחרי די מעט זמן..
לפני עשור הייתה לי פוקוס דור 2 (מודל 2008) - עגלה אמיתית
Sent from my iPhone using Tapatalk
זה בקטנה, גם לי בפוקוס בזמנו הגומיות בתחתית הדלתות נשרו והדלדלו, כנראה הדבק המקורי לא משהו, לא סיבה לפסול רכב.
העיקר הגיר היה החלק הלא מוצלח ברכב, כל השאר מוצלח, ולכן כידני מומלץ.
שכרתי מספר פעמים פוקוס ידני בחו"ל ונהניתי.
חברים, אשמח לנתוני צריכת דלק של הפוקוס סטיישן הידנית.
האם מישהו התנסה בנהיגה בדגם עם הגיר הרובוטי לעומת הידני ויכול לחוות דעה לגבי הבדלים בתחושת הסחיבה?
דרור??
אין הבדל מהותי בסחיבה בין רובוטי תקין לידני