תגובה: רכב המסעות האולטימטיבי במזרח-התיכון.הטויוטה 75 של רכס.
ברנרד, יש משהו בדבריך.
חבורת הדיסקברי2, עם האוהלי גג, מטבחי השדה וזרקורי הלדים שמאירים את הלילה ואת העולם, עם מקררים עמוסים בטוב שבמעדניות לשבועיים של מסע למזרח ירדן וחזרה... אכן זה לא הוגן שנדיר אותם מהתחרות רק בגלל שנדרשת כאן נסיעה.
ומה נאמר על חבורת הפטרולים המדוגמים? היי, גם להם יש אוהלי גג משפחתיים ומקררים אפילו עוד יותר גדולים. ועמודי תאורה וציליות נגללות... אבל לא, גם הם יתקשו להיות במסע של יותר מלמגרש החניה הקרוב.
ומה עם סתם דיפנדר פתוח עם שלושה מקררים - אחד לבשר, אחד לשתיה, השלישי לפירות וירקות? עם פנטהאוז "אלף כיווני אוויר", מיכלי מים ודלק ונהג שלא צריך לא מצפן מפלסטיק ולא ג'יפיאס? נשלח אותו לדרכו רק בגלל שאין לו מספיק מיכלי שמן רזרביים למלא את החסר בכל עצירה שניה?
בקיצור, לא יפה. נחשוב שוב.
ובמילים אחרות... איפה אתם?
אסף.
וחיים..
רק שתהיה לי בריא...
אני מקווה שמה שאני כותב לא יפול במסגרות ה"אסור" - לא של האתר ולא של חיים.
אבל...
תסלחו לי מאוד.
הרכב של חיים נראה כמו הגראג' שלי ו.. כמו המחסן שלי בגבעתיים ו... כמו ארון "הכלים שלי" ו... כמו מגירת התחתונים/גרביים שלי.
ערב רב של דברים, שברור שצריך או נצטרך מתישהו בעתיד... או שלא.
סתם פותחים מגירה וזורקים לותכה... הכל.
כשבמקרה של חיים, המגירה היא הטויוטה המסכן.
עכשיו גם ברור לי מדוע כל רכב אחר, לא יתאים לחיים - אין ולא יהיה מקום לכל השטויות שלו.
הטויוטה הזה, תפור למידותיו = קופסת נעליים ריקה וארוכה, עם גלגלים ומנוע ומקום לכל הדברים שהוא אסף במשך השנים, בעירבוביה .
מזכיר לי את ארגז הברגים של שגיא - שעות הייתי יושב ומפשפש בו.. תמיד מצאתי בו את הבורג החסר (ובעצם... יהיו כאלה שיגידו שאת הבורג החסר שלי, עוד לא ייצרו..)
ועכשיו יבוא חיים ויגיד שהכל מסודר.. פחחחחח.
זה שאתה מוצא שם משהו (ואפילו בעיניים עצומות, בלילה חסר ירח ומצברים גמורים ובלי מנורה), זה לא אומר שמסודר.
את התירוץ הזה גם אני מכיר ומשתמש בו.
אני תכף אעלה תמונה של הגראג' שלי פה (אכנס לטאפטוק... קל מאוד להעלות תמונות.. פה מעצבן ולא ברור למה לא סידרו את זה, ביחד עם המשימה המסובכת של "לצבוע" באדום או כחול את הלינקים במלל..) - אני יודע למצוא שם כל בורג...
בקיצור.
תחרות לא רצינית..
אין מצב שמישהו יכול להתחרות ב"אספן" כפייתי, שפועל באין מפריע כבר שבעים ומשהו שנים.
אני מכיר את התופעה, רק שלי יש וותק "רק" של ארבעים וקצת וגם יש SHMBO, שכל כמה זמן זורקת לי הכל...
לי נראה שאישתו של חיים "הקצתה" לו את הטויוטה... שישתולל שם. כל יתר הרכוש המשותף, מחוץ לתחום.
זהו.. עכשיו, אחרי שהתעוררתי לגמרי, אפשר לצאת לתקן עוד כמה דברים בקורבט שקניתי לחבר של אחרי, לפני שבועיים...
הו...
סופסוף צדיק בסדום = אסף.
היה ברור שאתה תתעורר ראשון מההונאה שנרקחת כאן.
האנגלים כבר עלו על זה מזמן - הדרך הטובה ביותר להמנע מתקיעה בשטח (וכך גם ניתן לאגור מראש את כל כלי החילוץ הדרושים) היא... להישאר בבית.
למתקן את הרכב.. סליחה, את הלנדרובר, בכל אביזרי הנוחות ו... לחבר כבל מאריך לשקע בבית..
ואפרופו דיגום..
ברור שתימני "ותיק" (אני לא אומר זקן, משום שבשביל תימני, גיל שבעים+, זה ינוקא) לא יכניס את זה לרשימת התוספות ההכרחיו, אבל תרשו להצביע על כך שברכב של חיים (בתמונות וברשימה ותקנו אותי אם אני טועה) אין אסלת פורצלן עם מיכל הדחה (חסכוני... לשטח) ומיתקן אינטגרלי לנייר טואלט...
אני כבר לא מדבר על מברשת שיניים, שלא ראיתי בתמונות..
תמיש יש את יד שמאל
אופס... סליחה.. טעות... זה מאתמול בערב..
תכף נמצא את התמונה של הגראג' שלי..
Sent from my SM-N900T using Tapatalk
[QUOTE=asafk;652595]ברנרד, יש משהו בדבריך.
כן, רכס. ואיפה אופני ההלו קיטי שלך???
אסף.
ואפרופו "הלו קיטי"..
מישהו (חיים או בועז) יכול להפנות אותי לתמונה של "מיתקן המתוחכם, שפותח לאחר כמה שנות ניסויי, לתליית שקית הזבל", שכל כך הרבה שמעתי עליו.
את המיתקן שאני המצאתי (אני, בעלים גאה של אצולת אנגליה, שלא נוסעת) מכנים "לקשור את השקית ל/על ענף/רגל שולחן/כיסא/ עמוד/...".
רגע... קשר של שקית גם כן נחשב תוספת/דיגום...?
מתי לילה בארצות הברית ???
חיים, יש לפחות שני תרחישים שלפי הרשימה שלך יתקעו אותך בוודאות מוחלטת. שניהם תרחישים סבירים לגמרי בכל מסע שטח.
הראשון- שער. (נו באמת, איך מכל הרשימה הזו אין לך מספרי ברזל ראויות?)
השני- עלה שבור בקפיצים, שלא לומר עלה ראשי. (סט נדנדות/שני פלאכים ממתכת בריאה עם חורים ושני ברגים גיבורים לחביקת העלית במקרה של שבירה.)
יודע מה, אפילו רצועת מתיכה (רצ'ט) אין ברשימה שאיתן אפשר לקשור את הסרן לשלדה.
האמת שהגראג' שלך נראה כמו המסגריה שלי. רק שאצלי זה כלי עבודה. שעתיים אני שובר את הראש איך לשלוף באלנסר של מנוע עד שנזכרתי שיש לי חולץ ייעודי...
יאללה שרשור חדש - למי יש רכב/מחסן/גראג' מבולגן יותר...:-):-):-)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רכס חיים
מתי לילה בארצות הברית ???
אני חושב שהתחיל לפני 6 ומשהו שנים ואולי אוטוטו יש זריחה...
או שזה לא לילה.. סתם שחור... לא בטוח.
7 בבוקר שלך זה 12 בלילה שלו... לפיכך אצלו עכשיו צהריים ותצטרך לסבול בשקט או ללמוד לאהוב
רק תשימו לב מדוע אני צריך לקבל משכורת מג'יפולוג. משכורת טובה - לא של מנהל.
כ-2000 ציפיות ביממה ראשונה של השרשור. מה קפץ לכם הפיוז ?. הייתי בטוח שנושא רציני כזה יתנהל על מי-מנוחות.
אם תמשיכו כך עוד ישעו אותי מהאתר תוך יום יומיים - והפעם לצמיתות , כפי שנמסר לי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
7 בבוקר שלך זה 12 בלילה שלו... לפיכך אצלו עכשיו צהריים ותצטרך לסבול בשקט או ללמוד לאהוב
והכי חשוב - לא להתעצבן..:)
אני חייב... באה לי מחשבה..
ואני יודע, משום שבעוונותי, רוב משפחתי ממוצא תימני - דוד שלי, האח הקטן של אבא שלי (סה"כ שני אחים ואחות... נשאר רק הקטן), התחתן עם תמנייה ובין רגע, הפכנו למיעוט במשפחה... למעשה גדלתי אצל השכנים התימנים שלנו, אח של דודה שלי.
אתם יודעים למה לתימנים אין הומור עצמי... משום שהם יודעים שאין בהם שום דבר מצחיק.
חיים.
קח בקלות. אוהבים אותך.
יונתן, לגבי שערים אני עושה אחד משני דברים. או שאני שם סופרגלו במנעול - בהעדפה. עכשו צריך להביא מסגר לשטח,לחתוך את המנעול ולשים חדש. זה לוקח בערך יום יומיים שגם לבעל השער אין כניסה דרכו בדיוק כמו שלי אין כניסה,ועוד עולה לו אלפייה לפחות. אם אני קרוב גאוגרפית לשער הזה אני עושה את זה חמש פעמים בחודש ולבסוף השער נשאר פתוח לנצח.
באפשרות השנייה, אני מוציא רצועה מהפגוש ,רותם גבוה לאחד מעמודי השער,שם ברוורס LOW - ונוסע מטר או שניים לאחור.לאחר שחרור החגורה ,עולה עם הבהמה על השער. - עכשו צריך שער חדש קומפלט.
תבחר באחת האפשרויות ותבין שכל הציוד לכך נמצא ברכב.
יונתן - לגבי קפיץ שבור.
את הרכב קיבלתי לאחר הקניה עם 4 קפיצים שבורים כשהוא נוסע לתפארת. בשנה האחרונה לא בדקתי את הקפיצים,אך אעשה זאת מחר ויתכן שאני נוסע על קפיץ שבור הרבה זמן. בכל מערכת עלים שלי יש 7 עלים ואתה לא יכול לדעת אם מישהו שבור בלי בדיקה מיוחדת.
לגבי המאיה העינין שונה. נתחיל בכך שיש ברכב ראצ'ט כבד- תקרא טוב., 3 רצועות חביקה וחוט שזור של 3 מטר. עם החוט השזור חילצתי מאגנום של בדווי מנחל ניצנה, לאחר שהתעקש לנסוע בו לאחר השטפונות שהורידו את הגשר לפני מספר שנים,כשהוא עמוס בולדרים - פחד.
במסע הזה השתתף הנכד שלי וצפינו על הרכב מעל הגדה,כשאני מלמד אותו כיצד אסור לנהוג.
הבעיה בשבירת המאיה היא שהסרן בורח אחורה כי המאיה היתה שבורה מקדימה. לכן הרמתי את הרכב,החזרתי את הסרן למקומו,וקשרתי את הסרן עם חוט שזור כפול לטבעת שמצאתי בקורה הראשית מקדימה ולמעלה. הזהרתי את האיש לנסוע לאט ובלי קפיצות ולא לנסוע לאחור בשום פנים,מסיבות מובנות .
עקבתי אחריו עד האופק כשנעלם לי בשקיעה.
עם מה שיש ברכב - אלה בעיות קטנות.
רכב המסעות האולטימטיבי במזרח-התיכון.הטויוטה 75 של רכס.
לכו תביאו את החברים שלכם. חבל להשאיר את הנגרר אצל חיים
הכפילויות זה טעות בספירה ? או שאכן יש כפול?
פילטר שמן , פטיש שני קג ועוד.
חוץ מזה ששכחת איפשהו בתהליך שעברת לטויוטה , אין צורך במפתח 36 לפאן קלאצ... זה ארבעה אומים 10 או 12 ממ.