נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
הסגנון מעצבן גם אותי.
למזלנו, מותר לנו לבחור מי החברים שלנו.
ממש כפי שגם אם אתה אוהד כדורגל מושבע, אף אחד לא מכריח אותך לשבת ביציע המזרחי בטדי יחד עם חברי "לה-פמיליה", כך אף אחד לא מכריח אותנו להגיע לאירועים האלה. אף אחד לא מכריח אותנו לטייל עם החבר'ה האלה או לצרף אותם לחוג החברים שלנו.
אבל רוב עם ישראל הוא מה שאנחנו מקטלגים כ"ערסים" ו"בבונים". לצערנו בועז, זה מה יש.
הם אוהבים את הסגנון הזה. הם גם אוהבים כדורגל, הם אוהבים מוסיקה מסויימת בווליום מטורף, הם אוהבים לפצח גרעינים, הם אוהבים שופוני. הם הרד-נקס שלנו.
אבל הם גם משתלבים מצויין במרחב הזה שכולנו חיים בו. אלה אנחנו שבמיעוט, שמתבדלים, שבטוחים בעליונות האינטלקטואלית-עאלק שלנו, בהתנהגות המתורבתת-עאלק שלנו, אלה אנחנו שרוחצים בנקיון כפינו-עאלק, אלה אנחנו שחושבים שנוכל לאכוף כאן על כוווולם את ה"תרבות" והנימוס האירופיים/מערביים, ולכן אנחנו מדברים אליהם ועליהם בהתנשאות, בזילזול, מבטלים את מחשבתם, את דעתם, את דבריהם ואת מעשיהם. הייתי מציע להצטנע קצת. לפשפש במעשינו אנו, לפני שנשפוט אחרים.
אל תדאג - אני לא עברתי צד. לא הצטרפתי "אליהם".
אבל אם כבר, אז את ה"קריירה הג'יפאית" שלי התחלתי ב-1990 אצלם ואיתם וחלק גדול ממה שאני יודע היום למדתי מכמה מהנהגים המצויינים שיש שם (ויש שם כמה שאת מה שהם שכחו מזמן, כולנו לעולם לא נלמד. באחריות) ואני מוקיר להם תודה והערכה על זה.
האמת? גם לא היה כל כך גרוע לנסוע איתם. ממש לא. פשוט התחלתי להשתעמם מתישהו מתפירת דיונות הלוך וחזור ופריצת התחביב שלנו ברשת חיברה אותי לאנשים אחרים שמצאו חן בעיני יותר והם לא במקרה מרוכזים כאן.
זה עדיין לא פוסל את ה"הם". יש ביניהם לא מעט אנשים טובים ויקרים, מבינים אמיתיים בג'יפים, נהגים מצויינים ואנשי שטח עם הרבה נסיון. לא כולם בבונים, לא כולם מלכלכים את השטח והורסים אותו. לא כולם מתנהגים כמו חיות. למעשה, רובם אזרחים טובים לא פחות ממני וממך ומכולנו.
נמאסה עלי הצביעות, ההתנשאות. אני מכה על חטא, כי עד לא מזמן גם אני אולי הייתי מתנשא וצבוע. אבל לא עוד.
אני אזרח שומר חוק, פחות או יותר, כמו כולנו. אני בעד שמירה על החוק. אבל חלק מהחוקים בישראל, לצערנו, הם מטופשים, מזיקים, מרושעים ופסולים מיסודם ומעיקרם. הם נקבעים על ידי 120 חדלי אישים שתמצא ביניהם גנבים, אנסים, מטרידנים סדרתיים, מושחתים, מסוממים, רועי זונות - בית המחוקקים והשירות הציבורי שלנו מרכזים אליהם את המיץ של הזבל של עם ישראל ממש כפי שמנורה דולקת בליל קיץ מושכת אליה פרפרים ומעופפים אחרים.
אנחנו ורק אנחנו אשמים, כי כולנו בחרנו באפסים הללו שעושים מה שבראש שלהם ומפליצים תקנות וחוקים שהציבור לא יכול לעמוד בהם. האירועים של חיים הם סימפטום לחוק מטומטם שכזה שמדיר את הספורט המוטורי מהציבור ואת הציבור מהספורט המוטורי.
יש לספורט מוטורי ותרבות מוטורית הרבה אוהדים בישראל. חלקם גם "ערסים ובבונים" ממש כפי שלכדורגל יש גם הרבה אוהדים שאינם בהמות גזעניות, עילגות ונמוכות מצח. חובבי הספורט המוטורי והתרבות המוטורית רוצים פעילות, רוצים אירועים, רוצים מפגשים. יש במדינה רשות ממשלתית שתפקידה לדאוג שיהיו אירועים, אבל היא לא עושה את זה. היא מועלת בתפקידה. אז צצים אנשים פרטיים כמו חיים שמארגנים אירועים מחתרתיים, סו קולד "לא חוקיים". במה הוא שונה מגדי צוקר ונועם היימן שניהלו כאן ליגות נהדרות בימים שטרום חוק הספורט המוטורי?... בזה שצוקר והיימן הם נחמדים, לא ערסים וכן מ"שלנו" ורק חיים הוא "ערס ובבון"?.....
תספרו עד עשר לפני שאתם משתלחים בו. לא הכל כאן שחור ולבן.