מיכה, אם אתה טס לאמריקה לצוד צבי, אתה יכול להיכנס לכל מטווח ולירות עם מה שאתה רוצה עד שיגמר לך הכסף. בארץ לא.
אייל - חצי שנה זה הרבה זמן... משמר ז״ל אתה מחזיק נשק מתוקף הוראת מעבר, אולי עד שתחדש רשיון זה ישונה שוב לקשקוש אחר...
Printable View
מיכה, אם אתה טס לאמריקה לצוד צבי, אתה יכול להיכנס לכל מטווח ולירות עם מה שאתה רוצה עד שיגמר לך הכסף. בארץ לא.
אייל - חצי שנה זה הרבה זמן... משמר ז״ל אתה מחזיק נשק מתוקף הוראת מעבר, אולי עד שתחדש רשיון זה ישונה שוב לקשקוש אחר...
הנה עוד דבר שדפקו עם הזמן - פעם היה אפשר לבוא למטווח ולירות במה שבא לך בלי שום רשיון בתחומי המטווח.
Sent from my m1 note
זה גם נחוץ. אין שום סיבה הגיונית שבני הבית הבוגרים לא ידעו לתפעל אקדח שנמצא ברשיון בידי אחד מבני הבית האחרים. סיטואציה שבה בעל הנשק נפגע ומישהו מבני הבית יציל את המצב היא סבירה מאוד. אבל לא בעיני המחוקק. למזלי, לפני כ 20 שנה, בת זוגי התלוותה אלי למטווח וירתה עם מדריך במגוון תרחישים באקדח שלי עד שנמאס לה. זה היה אמנם תענוג יקר כי נמאס לה אחרי הרבה מאוד כדורים אבל זה היה חשוב.. היום זה לא אפשרי.
אסף.
אמיר, מתי ימצאו איזה פטנט יצירתי לייבא זיגים?
רוצה זיג חדש!
אז אם כל מה שכתוב לא לגמרי ברור לי.
יש לי רישיון לנשק משנת 90 בערך בתבחין משמר.
האם אני יכול להחליף את הנשק ובמה זה כרוך?
מה הסיכון שלא יאשרו החלפה ואני אשאר בלי כלום?
יכול להחליף.
מגיע לפקיד רישוי עם טופס בקשה, מקבל אישור ורשימת מסמכים דרושים , ממשיך לבית מסחר ממנו אתה קונה יחד עם האקדח הישן ומקבל כל מה שדרוש.
שולח ללשכה ומקבל את הרשיון החדש בדואר.
אין לך ממה לחשוש
אז כמה עולה היום גלוק 17 חדש? שוקל להחליף את שלי (בכל זאת בן 22).
אני מניח שהוא ירה מעל 20,000. המחסניות הוחלפו בשנים האחרונות.
אחת הישנות לא מרימה עצר מחלק והשנייה עדיין תקינה (נבדקו בירי
לפני חודש), הישנות הן מספר 3 ו 4 מבחינת עדיפות שימוש.
בשנים הראשונות ירה כל שבוע ולאחרונה משתדל פעמיים בשנה.
קורץ לי המבנה של החדשים כולל ה"תושבת" לציין לייזר/פנס בתחתית.
ברור לי שזו לא סיבה מאוד מוצדקת, אבל מאחר ויש לי תבחין משמר
(או שקר כלשהו) זו הזדמנות לחדש אותו ושיחזיק עד הפנסיה.
דור ראשון זה קלאסיקה. ועל קלאסיקה שומרים.
דעתי הצנועה...
אסף.
לא בטוח שזה דור ראשון וספק אם אקדח כזה יחשב לקלאסיקה אי פעם, בכל מקרה אם הוא בישראל לא יוכל לעבור ליורשים וילך לאיבוד...
לגלוקים הראשונים שהגיעו לא היו מספרי גוף כך שלמעשה ניתן היה להחליף את גוף האקדח כמו שמחליפים קפיץ ( אם בכלל ניתן להשיג כזה היום) וזה דווקא יתרון לא רע שאולי יש לו ערך אספני.
הקנים הראשונים היו דקי דופן, די מהר הוחלפו לקנים עבים יותר.
אם לא מדובר באקדח שבור / סדוק או עם קנה דק, אין באמת סיבה להחליף... זה אותו אקדח. אם קונים חדש אז דור 3 ספק עדיף על דור4 שעיקר השינוי בו הוא מבנה הקפיץ המחזיר וקצה הצינה (שביר יותר) , יש לו גם גב קת שניתן להחליף. לא רואה שימוש למסילות, פנס שימושי אולי ללוחם ימ״מ, איפה דוחפים אותו במכנסיים? ועם איזה נרתיק הולכים ? אם כבר לייזר אז יש סידור יותר מוצלח מעל המסילה ( לא שאני חושב שזה טוב למשהו ).
יש מספר גוף ויש מספר קנה. ערך אספני לא מעניין אותי. לא נראה לי
שהקנה דק (אבל גם אין לי מקור להשוואה). אני סתם משתעשע עם
הרעיון.
לפני חודש הייתי במטווח ולימדתי את המדריך ירי המנוסה איך בודקים
שהאקדח לא דרוך בלי להוציא אותו מהנרתיק - ניעור שהוא בתוך הנרתיק
ושומעים את הנוקר זז. הוא אשכרה רצה שאני אוציא אותו ואראה באיזה
מצב ההדק.
מקווה שעניתי
- - - Updated - - -
לא בטווח הקרוב:
מחיר לא שפוי.
אין יצוא ישיר של נשק למדינת ישראל
מחיר לא שפוי.
אין חלקי חילוף זמינים.
מחיר לא שפוי.
עלויות יבוא ראשוני גבוהות (דרישה לבדיקה יקרה להחריד במכון התקנים שהוא כידוע בעולם, מומחה יותר גדול מכל המומחים של נאטו וצבא ארה"ב...)
מחיר לא שפוי (כבר אמרנו?)
- - - Updated - - -
יש רק דבר אחד שבודקים באמצעות ניעור בתוך הנרתיק. וזה בהחלט לא אקדח!
אמיר ,
מה הפרוצדורה לייבוא של אקדח בודד ? גם צריך תקינה ?
מה המיוחד בזיג ?
האם ההדק בהורדת פטיש בלי הרגשה של שלב שני בלחיצה ?
(זה מה שזכור לי במעומם בירי איתו לפני 20 שנה לערך)
על הדרך שאלה למומחים,
אקדח להגנה עצמית, הסלקה במותן יום יומי כתחליף ל S&W6906 ,
הדק סחיטה רכה, רתע מינמלי , אמין ! תחזוקה מנימלסטית (לא מחליד) , משקל ומידות קומפקט .
כמובן כדור 9X19
פשוט - דריכה, ירי !
הורדת פטיש ,המשך ירי ע"י לחיצה חזקה על ההדק.
מה האופציות ?
תודה
רענן
אין שום דבר מיוחד.
כמו הגפ״ס, יש הרבה נוסטלגיה כי פעם זה היה ״ה״אקדח של יחידות מיוחדות, והרבה חוויות משלבים בחיים שנשארו נוסטלגיים למי שעוד הכירו אותו בעבר.
עד שהגיע משהו טוב יותר.
בענייני של מי הכי טוב עדיף שנחזור לדבר על ג׳יפים,
לעניין תחזוקה של אקדח ישן - חלודה חיצונית זה אולי לא אסתטי אבל לא מפריע לכלי נשק לירות, לעומת זאת קפיצים שמחלידים בפנים המנגנון או קפיצי מחסנית שמתעייפים כן יגרמו צרות. לכן חשוב להביא אקדחים אפילו בני שנים ספורות לבדיקת נשק. במרכז אני ממליץ בחום להגיע למאיר רוט שמעסיק נשק אומן בבית העסק עצמו.
מי שרוצה להתאים לעצמו אקדח ועל הדרך להכיר את השימוש בו וללמוד לירות יותר נכון ובטוח, יעשה טוב אם יצטרף לקורס ירי מעשי, מדובר בקורס של 40 שעות שרובו אכן מעשי וכולל ירי של 800-1000 כדור. זו המסגרת היחידה למעשה שניתן להתאמן דרכה באזרחות בירי שהוא לא סטטי.
אסף, אתה יכול לשלוח את אשתך, הקורס לא מיועד דווקא לבעלי רשיון, כלי הנשק מסופקים במקום השתתפות מגיל 16.