אם כך, שווה להחליף ברטה 84 למשהו יותר חדש?
Printable View
אני אהיה אופטימי אם אגיד ש 90% ממחזיקי האקדחים לא ידעו לעשות בהם שימוש יעיל בשעת הצורך, החזקת אקדח על ידם היא לצורך תחושת בטחון.
לפיכך אם האקדח תקין ונוח לנשיאה, אין טעם להחליף אותו. לגיל האקדח אין הרבה משמעות אם הוא לא היה בשימוש, בלאי נוצר אחרי עשרות אלפי כדורים.
כדאי למסור אקדח ישן לבדיקת נשק - שיפרק אותו לגורמים ויחליף קפיצים חלודים או עייפים אם יש צורך.
מי שיבחר לשפר את המיומנות שלו ע״י אימון מתאים, יבין לבד אם צריך או לא להחליף.
לגבי 380 - הייתי מחפש תחמושת טובה עם ראש חלול כדי לפצות על הנחיתות של הכדור הזה, לבדוק גם אם האקדח מזין אותה כמובן. ( יש שפע של מבחנים ביוטיוב).
הנה אחד משעשע
https://m.youtube.com/watch?v=8JG8MhQZ5WI
נראה לי שצריך לפתוח אשכל חדש בסגנון "רוצים ג'יפ ויש לכם שאלות - אנחנו צריכים הבהרות"
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
קבלו:
את/ה רוצים לשדרג את האקדח שלך? רוצים לקנות אקדח חדש?
צריכים עזרה? רעיונות?
אנחנו כאן כדי לעזור אבל...תנו לנו את האופציה לעזור לכם.
בבואכם לשאול את השאלה בבקשה תנו לנו את המידע הבא:
1. האם זה האקדח הראשון שלך או שדרוג של אקדח ישן?
2. האם אתה הולך לשאת אותו ביום יום או רק בטיולים ובתקופות מתוחות?
3. האם יש לך ניסיון בנשיאה ובשימוש באקדח בעבר?
4. האם האקדח לנשיאה והגנה עצמית בלבד, או שאתה גם חושב על ירי מעשי?
5. כמה חשבת להשקיע?
6. האם אתה שמאלי?
אז הגיע המכתב המיוחל (הופתעתי מהיעילות) והגיע הזמן לסור לבית מסחר ולבחור אקדח, אשמח להמלצות למשהו שמתאים לי, כולל מקום במרכז שמוכר ומאמן.
יש לי יד קטנה יחסית לגבר בגובה 178 לדוגמא בנגב אני חייב להזיז קצת את היד כדי להביא את הניצרה לאוט'.
אני בהחלט רוצה דריכה קלה, זה יגרום לי להתאמן יותר.
מעדיף כלי פשוט ומוכר, כדורים סטנדרטיים אביזרים וחלקים נפוצים.
חשוב לי שלא יהיה קישוט אלא כלי שאוכל לנצל במקרה הצורך.
בנוסף אשמח להמלצה על כספות.
תודה רבה
ברכות לקבלת האישור העקרוני לרשיון.
ביקשת המלצה על מקום במרכז והעסק שלי (מטווח וחנות נשק עם וותק של כמעט 30 שנה) נמצא במרכז...
מרכז רמת הגולן... :)
בכל מקרה, אם אתה מגיע לאזורנו, תוכל לנסות בירי כל כלי נשק שמעניין אותך (כי אקדח לא קונים "חתול בשק" אלא מנסים בירי) ואעם תחליט לרכוש אצלנו נשק, תיהנה גם מחבילה ייחודית שכוללת את כל הדרוש לרוכשי נשק (אימון לרשיות כולל תחמושת, נרתיק איכותי, ערכת כלי ניקוי מלאה, 5 שנים אחריות מורחבת, 5 שנים מנוי למטווח, 50 הכדורים נוספים ו 30% הנחה על כספת תקנית).
החבילה כולה כלולה במחיר האקדח.
ואגב,
רוכשי נשק אצלנו שגרים במרכז נהנים משרות נוסף: בסיום הליך בחירת האקדח והרכישה וקבלת הניירת שיש להציג לפקיד הרישוי על מנת לקבל את הרשיון, הם נשלחים לפקיד הרישוי לקבלת רשיון וכשהרשיון בידם הם מוזמנים ליצור איתנו קשר טלפוני, ואנו נקדם למרכז הארץ את הכלי שנרכש ללא כל תוספת תשלום. (ולא שאנחנו לא רוצים שתגיעו שוב. להפך!)
והכי חשוב:
חברי הפורום מקבלים מתנה נוספת בשווי 150 ש"ח - ערכת איבטוח הנשק בשטח באמצעות מנגנון נעילה מיוחד לשמורת ההדק וכבל פלדה מצופה גומי שניתן להקיפו סביב אביזרים קשיחים - גם בלינת שטח.
.
תודה לך, אבל כנראה שלא אוכל להצפין בשביל זה.
אשמח לשמוע ממך המלצות על דגמים.
אגב שיקול נוסף בבחירת האקדח, התבחין שלי הוא שירות מילואים פעיל, מה שאומר שעוד 7 שנים כנראה אשוחרר ואמכור את האקדח.
ככה שאני לא מחפש את פאר התעשיה שיחזיק לי עד סוף ימי.
דווקא אולי בגלל זה כדאי לך לקנות אקדח בעל שוק חזק.
קונים יקר ומוכרים יקר.
זה שוק מאוד מוגבל, שלהערכתי עם השנים יהיה יותר ויותר קשה למכור או להחזיק נשק בארץ.
לא רוצה להיתקע עם פיל לבן.
אני בהחלט ממליץ להצפין בשביל הרכישה. רוב המטווחים במרכז לא באמת מאפשרים לירות בכל כלי שמעניין אותך.
בכל מקרה - כמה תשובות יותר ישירות:
הקוטר המומלץ לדעתי הינו 9*19 (מה שנקרא "תשע ארוך") - הכי נפוץ, הכי זמין, מחיר סביר בהשוואה לתחמושות מקליברים אקזוטיים יותר. קיימים מגוון סוגים של תחמושת חלולה (hollow point. הרעיון העיקרי של התחמושת הזו הוא שהכדור "יבזבז" את כל האנרגיה שלו במטרה הראשונה שבה הוא פוגע, ולא יחדור אותה מצד לצד ויפגע בחף מפשע שעומד מאחרי האיום. במקרה ואתה יורה דרך עצם קשיח, הHP מתנהג כמו תחמושת רגילה)
כיוון שאתה מציין כפות ידיים יחסית קטנות ורצון ללכת איתו גם ביום-יום, הייתי מציע לך ללכת על כלים קומפקטיים או סאב-קומפקטיים.
דוגמאות ספציפיות - חילקתי לפי הקטגוריות המצוינת וכן לפי חדש/משומש וכן לפי כלים יחסית נפוצים.
קומפקטיים - חדשים: גלוק 19, בול צ'רוקי קומפקט, CZ75D, CZ P07, סמית M&P9C | משומשים: שטייר M9, וולטר P9, סמית SW99, קולט קומבט 9
סאב קומפקטיים - חדשים: גלוק 26, גלוק 43, סמית M&P Shield | משומשים: שטייר S9, סמית 6906
לגבי מחירים - באתר של "הסליק" רץ עכשיו שרשור על מחירים של אקדחים חדשים. מחירים של משומשים אתה יכול למצוא באתר של יד2 וכן באתר של מטווחי אימפריאל. סדר גודל לאקדח חדש מתחיל באיזור 2500 ש"ח לבול ועד איזור 4500 ש"ח לגלוקים. משומשים ניתן למצוא בכל מחיר ובכל מצב. במידה ואתה קונה אקדח משומש מציע לקחת אותו למטווח לבדיקת נשק יחד עם המוכר - כמו בקניית רכב
ההשערות שלך כנראה נכונות,
זה בעייתי שבתום השירות למעשה מחלטים לך את האקדח = רכוש ששילמת עליו במיטב כספך... סוג של הכרת תודה עבור שירותך למען המדינה.
אין שוק לאקדחים משומשים והביקוש תלוי במדיניות הקיימת באותו זמן.
כל אקדח יחזיק עד סוף ימיך אם לא יגנב.
פאר התעשייה משתנה ושום דבר לא מבטיח שימשיך להיות מבוקש בעתיד.
היות שאין לך כוונה לשוטט בין חנויות - נשאר לך לקפוץ לאימפריאל ברמלה ולהתעניין לגבי מלאי המשומשים, מקסימום תתפרע עד למאיר רוט בראשל״צ ( אאל״ט אתה מסביבות צומת נחשון?).
אני גם ממליץ להגיע למאיר רוט. הייתי שם לפני מספר שבועות (במטווח שגרתי) ולידי היו 2 חברה לפני קנייה, שניסו ירי בלפחות 4 סוגים שונים של אקדחים.
יש גם מטווח וחנות נשק עם מחירים סביר במלון "אשל השומרון" בכניסה לאריאל.
יש גם את מטווח העיר בנתניה ואת המטווח בכפר סבא (אם כי שם יש לו מגוון מאוד מצומצם).
אם אני זוכר נכון, בימי שיש המטווח בקצרין פתוח בשעות אחר הצהריים המאוחרת, אז לא חייבים לבטל את כל יום שישי בשביל להגיע לשם
ואני הייתי מצפין לרמת הגולן. אקדח קונים פעם, פעמיים בחיים ונראה שהחבר'ה ברמה יעשו הכל כדי לעשות אותך לקוח מאושר.
בס"ד
ערב טוב!
מישהו יכול לתת חוו"ד על CZ RAMI(פולימרי) ו/או יריחו (פולמרי)? יתרונות / חסרונות?
תודה רבה!
לי יש יד קטנה ואני יכול להעיד שאקדחי הגלוק לא נוחים. יכול להיות שהמרחק הפיזי בין ההדק לבין השקע של בסיס האגודל זהה לאקדחים אחרים, אבל הרוחב של האקדח הופך אותם לבעייתיים. (אצלי לפחות). כנ"ל לגבי תפס המחסנית.
גלוק 26 לא הייתי ממליץ אלא אם אתה ממש חייב להסליק אותו (וגם 19 אפשר להסליק לא רע בכלל).
עם שאר האקדחים שנכתבו אין לי ממש נסיון. (ה-f.n. האלמותי זצ"ל דווקא ישב לי לא רע ביד, ורק לשחרר נקירה בפריקה הכריח את האצבעות להמתח עד קצה גבול היכולת ;)).
היה ליאקדח יריחו פולימרי 9 מ"מ . נאמר אז שניתן לקנות אותם בין 1500 ל- 2500 ש"ח . חצי מחיר מהגלוק .
ה"עדר" מייצר מכפל במחירי מוצרים לא סיבה מוצדקת . חוץ מביקוש ש....נוצר בגלל ה"עדר".
נהנתי מאוד מהאקדח הזה. אקדח נוח לנשיאה , ולאחיזה . לא כבד . יציב . רתע לא חזק. מעולם לא היו מעצורים. מדוייק מאוד . פעם בשנה הייתי מתיז עליו WD40 מייבש ו....זהו.
ממליץ בחום.