וייתכן גם שזה נובע מחופש גדול במובילים.
Printable View
וייתכן גם שזה נובע מחופש גדול במובילים.
כאשר מנוע מתחיל לאכו שמן-דבר ראשון מוחזרי שמן של שסתומים-מובילים
ממה שאני יודע אתם מערבבים פה שני דברים שונים.
ישנם 2 סוגי ברגי ראש וטכנולוגיות.
יש ברגים קשיחים, בדרך כלל גם עבים יותר שבנויים לסגירה סופית על פי מומנט. שיטה זו הייתה מקובלת במנועים הישנים יותר. חסרונה הוא שמספיק שיש ליכלוך או קצת שמן בחור ההברגה והמומנט אינו סופי. זו הסיבה שבעבר היה צריך לחזור לחיזוק ראש אחרי תקופת הרצה. הליכלוך שקע, השמן התייבש או נשרף.
בטכנולוגיה השניה משתמשים בברגים נמתחים. גמישים יותר ובדרך כלל דקים יותר. כאן השיטה היא להגיע למומנט ביניים ולסיים בסיבוב לפי מעלות. בשיטה זו מגיעים למתיחה מסויימת של הבורג שמפעילה לחץ רצוי על הראש. שיטה זו מנטרלת גם את בעיית הליכלוך (ברמה מינימלית כמובן) שיכול להיות בתבריג. בשיטה זו ממליץ היצרן בדרך כלל על שימוש בברגים חדשים בלבד או לפחות מדידה שהבורג לא עבר מתיחה מעבר שאורך מקסימום.
במנוע הנוכחי חשוב לזהות מהו האופן שאותו ממליץ היצרן ולפעול לפיו. לא ניתן להחליף בין השיטות.
ההמשך עבודה:
פירוק הבוכנות העלה שכל טבעות השמן תפוסות מליכלוך.
קובץ מצורף 105385קובץ מצורף 105391קובץ מצורף 105390קובץ מצורף 105389
קובץ מצורף 105386
אחרי ניקיון
קובץ מצורף 105394קובץ מצורף 105393
קובץ מצורף 105392
לאחר שבדקתי את כל המסבים רובם הגדול נשחקו למידה אחידה של 1.6 מ"מ [נבדקו גם צדדים אין בהם סימני שחיקה] ,במקרים מסוימים 1.7 מ"מ .
אך בכל זאת יש סימנים של שחיקה קלים ביותר שינוי צבע [כמו שנראה בתמונה ] . ההגיון שלי אומר שהם בסדר וניתנים לשימוש חוזר....
לא מצאתי שום מידע על דרך הבדיקה שלהם ומה התנאים שצריכים להיות בכדי לאשר את תקינותם - מידע ספרותי יתקבל בברכה בנושא.
קובץ מצורף 105388קובץ מצורף 105387
מכיוון שלא עשיתי עבודה טובה בניסיון הראשון של יישור השטח , הפעם נתתי השקעה גדולה יותר ביישור בכדי שיהיה לפי המידות המותרות בספר .
השתמשתי בשני סוגי גרעיניי שיוף לגימור טוב ויחסית חלק.
קובץ מצורף 105397קובץ מצורף 105396קובץ מצורף 105395קובץ מצורף 105398
המיסבים נראים רע מאוד. אל תחזיר אותם לעבודה. אם הקרנק נראה מצוין, אתה יכול לנסות להביא מיסבים באותה מידה ולבדוק עם פלסטיגייג' אם הם מביאים את מרווח השימון למידה המותרת ע"פ היצרן, עד כ3 מאיות במנועים שמוכרים לי.
אם הקרנק גם שרוט, צריך לחרוט אותו, להרכיב מיסבי אנדרסייז ולבדוק עם פלסטיגייג' את מרווח השימון.
כנ"ל לגבי מיסבים ראשיים, ומיסבי גל זיזים אם רלוונטי.
מדדת בוכנות וצילינדרים? בדקת שהם בטולראנס המותר? בדקת אובליות וקוניות בצילינדרים?
התקדמות במתלים:
1.הורכבו 4 בולמים חדשים- הבולמים הישנים היו מקוריים של הרכב. וכולם לא עבדו [לא נפתחו ולא נסגרו..]
2. סט bm poly bushing
קובץ מצורף 105668קובץ מצורף 105669קובץ מצורף 105670קובץ מצורף 105671קובץ מצורף 105672קובץ מצורף 105673קובץ מצורף 105674קובץ מצורף 105675
honing tool
קובץ מצורף 105893
השרוול בצד שמאל לפני השיוף והימני אחרי השיוף
קובץ מצורף 105894
שימו לב לדפוס של השריטות ,לשריטות הללו יש משמעות חשובה מאוד לאריכות חיי הטבעות.
תוצאה הסופית:
קובץ מצורף 105895קובץ מצורף 105896
הרכבת טבעות ,שימון וניקיון סופי של הבכנות לפני הרכבתן:
קובץ מצורף 105897
הרכבת הראשים והבוכנות :
קובץ מצורף 105898
שבת שלום ומבורך
נו???????
ברוך השם חי :D
שבוע שעבר התנעתי אותו בפעם הראשונה.
לא חף מבעיות אבל נשמע נהדר.
כל הכבוד, אליפות.
לא סיפרתי לכם מה קרה לי לפני כשבוע,
גיליתי שעשיתי טעות עם הברגים של זרועות האחוריות והייתי חייב לפרק את הבולמים. הראשון יצא חלק בלי בעיות ובשני ,זה מה שקרה: קובץ מצורף 106151
ככל הנראה קפץ האום שן ולא נתן לי לפתוח בצורה נורמלית ,בקיצור דרמה..
אז, החלטתי שאני לא מוותר וחשבתי על פיתרון לתיקון והינה הוא לפניכם:
1. קניתי בורג עם אותו סגנון תבריג.
קובץ מצורף 106152
2. חתכתי ויצרתי פאזות עמוקות בכדי למלא בריתוך. ועטפתי את הבולם בסמרטוטים רטובים:
קובץ מצורף 106153
קובץ מצורף 106154קובץ מצורף 106155
3.ריתוך בשלבים ,תוך כדי קירור מתמיד שהגז לא יתחמם..
קובץ מצורף 106156
4. קצת צבע ומוכן להרכבה.
קובץ מצורף 106157
וואוו ! מטורף!
עבודה יפה מאוד.
תודה גרשון בזכותך הצלחתי ,תודה על הסבלנות והעזרה .
תודה תומר על הפרגון .
חברים ,
אני זקוק לעזרתכם הדחופה. אני זקוק לסורק תקלות שיכול למחוק תקלה ב ABS \TC
היה לי חיישן גלגל קדמי שמאלי לא תקין והחלפתי אותו ביום שישי האחרון ועדיין לא ירדה התקלה.
בדיקה חוזרת העלתה שמעגל ימני פתוח [כנראה באשמתי כי ניסיתי לבדוק מה קרה] ובחיישן השמאלי המחשב אמר שיש רווח גדול מידי בין החיישן לפחית.
אם מישהו יכול לעזור אשמח מאוד זה מעקב אותי מלעבור טסט .
תודה נועם
רווח גדול מידי, זה אומר שהחיישן לא יושב טוב או... שהוא תקול.
תקלה כזו אמורה להימחק, מיד כשמרכיבים נכון או מחליפים לחיישן תקין.
בוקר טוב ,
אחרי 7000 קמ להלן המסקנות.
1. השיפוץ פתר את רוב התקלות ברכב
2.צריכת דלק ירדה בממוצע מ 16.8 ל 15.6 ל ל 100ק"מ (מחשב)
אני חישבתי ויצא שהרכב אוכל 1-7 בנסיעות חוץ.
3. הבולמים של טרפרמה עושים יופי של עבודה , בהתחלה הם היו קשים לאחר זמן הם התעדנו הנסיעה נוחה ונעימה .
הרכב עבר טסט (ברוך השם) הסיבה היית מאוד דבילית אבל עלינו עליה .
מסתבר שהמסב שהחלפתי לצד שמאל , היה שייך לצד ימין ... זה נכנס נהדר ועובד מצויין אבל ... החור בפחית של החיישן abs היה בצד השני.... השם ישמור כמה עצבים וכסף ביזבזתי על איבחון התקלה הזו...
לבסוף פרקתי את החלק סימנתי את המיקום וקדחתי חור בכדי שהחיישן ישב במקומו והתקלה נמחקה.
(אחרי שסידרתי היה לי סיפור מההפטרה עם מכון הטסטים על הנושא ..... השם יעזור להם שם.)
ועל הדרך כבר החלפתי את ה balljoints תחתון ועליון בשני הגלגלים הקדמיים .
יש עדיין דברים קטנים שאני רוצה לסדר בכדי להגיע לדף חדש ונכון איתו . אף על פי כן , הבאתי אותו למצב שאני מרוצה ממנו מאוד .
באמת רכב נהדר רק זקוק לבעלים טובים.
שבוע טוב ותודה לכולם על העזרה
נועם