בקיצור, אנחנו בערך באותה הדיעה רק צריך לקחת בחשבון שמה שהיה הוא לא מה שיהיה והקו יזוז.
התנדבות? כאן אנחנו לא מסכימים, ממש לא, בתור אויב העם אין שום סיבה להתנדב.
Printable View
נושא ההתנדבות הוא משהו אחר. מספיק אם נזכיר את הג׳יפאי שבסיום משמרת התנדבות וסיוע לאזרחים בשלג דאשתקד, בדרכו הביתה, פגש שוטר תנועה שצ׳יפר אותו בהורדה מהכביש אות להערכה הרבה לה זוכים הג׳יפאים המתנדבים.
אסף.
אין בעיה כול עוד רוב הרכבים עם שינויים מינוריים ישארו בזרם החוקי :
א. החלפת קפיצים ובולמים להגבהת 2 עד 3 אינטץ' .
ב. התאמת מידת צמיגים ומכסימום קפיצה במידה אחת או שניים ע"מ להתקין צמיגים ממבחר גדול יותר.
ג. מיגון תחתי
ד. נעילות רוחביות נשלטות (על אוטמטיות אפשר להתווכח)
בטוח שכחתי עוד כמה דברים קטנים .
על פגוש ברזל קידמי אפשר להתווכח .
ראשית, אנחנו לא אוייבי העם ! אנחנו חלק מהעם עם תחביב אחר מאיסוף בולים ....
שנית, ממליץ לך להתנדב, אין כמו הצחוק והאושר של ילדים מאוכלסיות חלשות/מתקשים (פיזית או נפשית)
הנוסעים בטבע במסגרת התנדבות לעמותות שונות (גיבורים קטנים, מסייעת ...)
רענן
רענן - כן.
יש לי תכנה/אפפ כזה.
קוראים לזה לחשוב לאט (מוגבל, מה לעשות) ואז אתה למעשה מקליד מהר...
אבל לענייננו..
אתה רואה, כשאתה מסביר את עצמך (איך קראת לזה - ללהג), זה נשמע לגמרי אחרת (ואני מאמין שלא רק לי..).
מה שאתה מתאר (בפוסט האחרון שלך) זה לא "מלחמה".. כפי שהבנתי ממך.
מה שאתה מתאר זה משהו אחר ואני יכול בהחלט "להתחבר" לזה.
מה שאתה מתאר שונה מאוד מהאופי הלוחמני/קיצוני שהבנתי מהפוסטים הקודמים - לא רק מתוכן הרעיונות שהעלת, אלא יותר מהבעת הדעה שלך על רעיונות אחרים - זילזול מוחלט בקולות "מתונים".
אז.. כשאתה מציג את הדברים בצורה כזו - לדוגמא יצירת "לחץ" ולא "מלחמה" או "להראות את הצד הטוב של הג'יפאים" ולא "בואו נראה להם כמה רע להם בלעדינו".. אתה נשמע לגמרי אחרת.
אני מסכים איתך (רואה. כבר התקדמות... מראה שהכל אפשרי:rolleyes:).
צריך לפעול בכמה מישורים ואתה, למעשה, מסכים איתי - יצירת יחסי ציבור טובים יותר + התדברות שקולה עם הרשות (יאללה... עם משרד התחבורע והפקידונים.. שיהיה) + מחאה חוקית.
אני לגמרי "שם" איתך.
נראה לי שההבדלים בנינו הצטמצמו לכדי "בואו נפחיד אותם, שירדו מאיתנו" שלך.
לבין "בואו נראה להם שתאכלס אנחנו לא מפחידים אלא אנשים שקולים, שניתן לאפשר להם לעשות שינויי מבנה סבירים, בלי חותמות של "מהנדס""..
תראה רק איך דו-שיח (גם בין שני מזלזלים זה בדעה של זה), בלי ברוגז ובלי מכות מביא להסכמה..
עכשיו - אני לא מפחד ממך (בגלל שאני רחוק ויש לי אנטי וירוס במחשב, שאמרו לי שישמור עלי מכל מיני איומים) ואתה בטח לא מפחד ממני (בגלל שאתה רחוק ובטח גם לך יש אנטי וירוס..) ובכל זאת אנחנו מדברים ומסתבר שגם מסכימים.
אז למה אתה חושב שהפקידונים כל כך שונים משנינו, שצריך להפחיד אותם?
ולמה אתה חושב שהם יפחדו ולמה אתה חושב שמעניין מישהו, מעל הפקידונים, שהפקידון מפחד?
ונדב..
באימש'ך, אתה קורא מה שאתה מעלה?
בוא אני אצטט: "הנהגים, שדורשים ביטול מוחלט של המס על הסולר, הטלת פיקוח על מחירי הסולר ועדכון מחירי ההובלה בשירות משרדי הממשלה, הגיעו מכל רחבי הארץ לקטע הכביש שבין מחלף ההלכה למחלף השלום ומשם פתחו בנסיעה איטית."
כאילו... אתה נותן דגמא איך מחאה/התארגנות/יצירת פקקים/התעמתות עם משטרה... לא עובדת?
בוטל המס על הסולר?
יש פיקוח על המחירים (משהו חדש, שלא היה? יענו "שיפור")?
עודכן מחיר ההובלה, כפי שדרשו?
הוציאו קיטור, הראו כמה הם יכולים לעשות..פקק באיילון, אחד קיבל גז לפנים (בצדק או שלא.. לא מעניין) ו.. התנועה שוב זורמת.
חוץ מקללות של נהגים בפקקים (שבטח גם תמכו בהם לפני שנאלצו לאחר לכל הפגישות באותו יום) מה הרוויחו?
מלחמה! אחלה!
יש את המשפט ההוא של איזה גאון עתיק (לא הסיני... בלי מלחמות. יווני שלמדנו עליו בשיעורי הנדסה בביה"ס).. משהו עם "תנו לי נקודת משען ומנוף ואוכל להזיז את העולם"..
אז בוא תבסס קודם כל נקודת משען ותראה אם יש לך בכלל מנוף, לפני שאתה מכריז שאתה מזיז את העולם וכדאי שכל היתר יתפסו מחסה...
אם מדברים על "לכרות את הענף"... זה בדיוק מה שתעשה אם תתחיל להראות שאתה... בריון/בבון/שם פס, בשם התחביב.
ועוד מילה - ומאיר יתקן אותי, אם אני טועה... דבר שיכול מאוד להיות.
כל ההתנדבויות האלה, שקוראים להפסיק (שיראו כמה אי אפשר להתסדר בלעדינו... כן נכון..).
אלה שמתנדבים, לא עושים את זה בגלל שיש להם ג'יפ - הם עושים את זה בגלל שזה חשוב בעינייהם. הם עושים את זה בגלל שהם עוזרים "לקהילה" (פה קוראים לזה giving back to the community) והם עושים את זה עם ג'יפ, בגלל שזה משלב שני דברים שהם אוהבים.
אתה באמת חושב שהרוב יחליט שהוא מפסיק לעשות מהשו שהוא חושב שזה חשוב, בגלל שמשרד אחר לגמרי, החליט שזה לא חוקי להגביה את האוטו?
נראה לך שמאיר ושי ויקי, יראו רכב תקוע בכביש או מישהו לכוד ברכב הפוך ו... יגיד"לא עוזר".. שימותו הנבלות. לא מסכימים שאגביה.. לא עוזר".
וכך נראה לך שיגידו - "וואללה. צודקים אלה. הם כל כך בסדר אז... נעזור/נוותר להם"...
אולי אני טועה אבל... לא נראה לי.
- - - Updated - - -
והנה.. ההתנדבות - עוד נושא שאנחנו מסכימים, רענן.
וואללה.. בסוף התברר שאנחנו מצביעים לאותה מפלגה... תגיד, אתה מרמלה?:rolleyes:
גם לוד "הולך" - הרבה פחות אבל... לא כולם מושלמים.
לא,מודה שלא קראתי.... סתם נתתי דוגמה רעה אולי...
אבל הכוונה שלי היתה הפוך, לא לעצבן את כל המדינה, נסיעה בכביש עם דגלים ושלטים מנקודה x לנקודה y על מנת שייראו נקבל חשיפה ויתייחסו, במקום לנסות/להיתחנן לאיזה פקיד/שר/מנהל שיואיל בטובו לפנות מזמנו ולנסות להקשיבף לנו...
ברנרד,
נחמד שאנחנו מתכנסים בתובנות . אבל,
אתה כותב דברים שלא אמרתי או התכוונתי .
אני לא רוצה להפחיד או לצאת לקרב .
אני רוצה הרתעה !
שיקחו אותי בחשבון לא כרפוס וחלשלוש אלא כפחות או יותר (בפועל יודע שפחות ...) שווה.
כלומר מנקודת כוח ולא נפסדות.
אגב, אני מקציר (שכניי הם ערערה, ברטעה, ערה ,כפר קרע ועין אסהלה ....)
רענן
לפני שאתם נופלים איש על צוואר רעהו, בואו נחזור למועדון המליון...
אנחנו שונאים או אוהבים אותם?
מה הקריטריונים להשתייך למועדון?
אתם חיים בבועה!
אנשים שורפים בפייסבוק חולצות של גיפולוג ואתם מנהלים פה ויכוח של צפונבונים.תתבישו ותתחילו לרדת נמוך כבר [emoji23]
בועז, מה עכשיו זה באמת משנה מועדון המיליון או מועדון המאה?
בסדר, בגללם התחיל הבלאגן הזה ונישבר הסטטוס, אבל אתם לא מבינים שעכשיו כל ג'יפ, טנדר, או כל דבר אחר בעל הנעה כפולה אוטומטית חשוד כעבריין מול המשטרה/תחבורה גם אם הוא מקורי לחלוטין!
לא נראה שזה הולך להשתנות בתקופה הקרובה.
הסיבה היחידה שלא נצליח להתגבר על המכשול הזה ולהגיע להסדר זה רק בגלל השנאה וחוסר השיתוף ואיחוד שצריך להיות בין כולנו, כולנו שותפים לאותו תחביב.
לא יודע.. כשאני שומע "הרתעה" זה עושה לי.."מפחד".
אבל אולי זה רק אני.
ופה בדיוק הבעייה שלך, איך שאתה רואה את הדברים - תבין. אתה לא שווה. אתה עבריין שצריך לטפל בו.
פשוט וחד וחלק וברור לגמרי,, מעבר לכל התפלספות של "מהו שינויי מבנה"..
אתה מבקש לשנות את החוק/גישה, על מנת שתמשיך לעשות מה שאתה עושה אבל לא תחשב עבריין - שזה לגיטימי לרצות ודברים משתנים במשך השנים וצריך לעשות התאמות (ואני לגמרי מסכים) - אבל שווה.. אתה לא ולא תהיה ואסור שתהיה.
ואם תחשוב על זה קצת, גם תבין למה אסור שתהיה שווה לזה שאמור לאכוף את החוק (ואני לא מדבר על שוויון בפני החוק).
אם אתה רוצה למצב את עצמך כשווה לפקידון, ולהתחיל מנקודת מיקוח של שוויון - אתה מועד לכשלון, עוד לפני שבכלל עשית צעד אחד..
לדעתי.
ובועז.
איך אמרה/שאלה/שרה טינה - what's love got to do with it?
הם פה(שם) ומשפיעים עליך ומקלטלגים אותך ביחד איתם.. איתם ועם הבבונים ועם יפי הנפש - רואים אותך נוסע בג'יפ ואף אחד לא עוצר אותך ומבקש תעודה ובודק אם אתה שייך לבבונים או למליונרים - רואים אותך נוסע בג'יפ ומסננים "הנה.. עוד אחד..." ולא "בטוב".
אחלה רעיון.
אבל יש לך, אם זו הכוונה, כבר מנוף לזה - תתחיל להעלות כתבות על כל מיני מתנדבים כמו למשל אלה שמחלצים בכבישים או היחידה שאחי הקים במודיעין ומצאה נעדרים (בכל מיני מצבים) ועוזרת לכולם ו... מביאה המון גאווה לעיר (לא מאחל לאיש אבל לראות איך עיר שלמה עצרה את נשימתה ואשכרה הצדיעה... למעשה לכל יחידת הג'יפים של מודיעין, בלוויה של אחי... אתה גאה שאתה נוסע איתם ב"ג'יפ" ואנשים חושבים שאתה חלק מהחבורה הזו, של ה-4X4 ואף אחד לא חושב שאתה בבון) או מה שרענן מתאר (ילדים מוכי גורל, צוחקים בג'יפ שלך... מי יחשוב שאתה בבון!) או כל מיני דברים כאלה..
אתה יודע - יחסי ציבור... עם קונוטציה חיובית..
לא שיירות עם דגלים (במקרה הטוב) שנוסעות לאט (במקרה הרע) או ידיעות כמה הפסיקו להתנדב וכמה זה רע שהם אינם...
איך תמנף דבר כזה? תשים מודעה של איזה נפטר/הרוג או של תאונה או רכב הפוך ותגיד "אם לא הייתם מתעסקים איתי/עם ההגבהה שלי... הייתי מציל אותו אבל עכשיו... לא בא לי!"?
לא הרתעה.. הפוך.
וכל זה למה?
משום שכמו שחנן נזף לפני ימבה פוסטים (והשתתק) - אל תתמם. אתה עבריין ובחרת להיות עבריין ואין לזה שום הצדקה חוקית או חברתית..
אז לפני שאתה בא בדרישות/בקשות... תדאג שיהיה מי שיקשיב לך בצורה חיובית ולא... כמו איזה קוזק נגזל וכוחני... אתה יודע, מקום לעמוד ומנוף.
80-90 אחוז מהטרקטורונים והאופנועים שמסתובבים בחי-בר של אשדוד מסתובבים בלי רשיונות בכלל אז אני בכלל לא מתפלא על מבצע כזה פה ושם.
הג'יפים הם פינוק על הדרך, המבצעים האלו באיזור (וקורים לא מעט, לפעמים גם יש מסוק) הם בעיקר כלפי אופנועי שטח וטרקטורונים וגם זה לא בדיקות טכניות אלא בדיקות של טסט + ביטוח, מה שלרובם אין אף אחד מהשניים. אני בספק גדול אם יש קשר לנושא הג'יפים הנוכחי.
סתם מחשבה...
יש פה כאלה שמדברים על זה שג'יפאים עוזרים ומתנדבים ואסף אפילו הזכיר שאחרי איזה סיוע שמישהו הגיש למשטרה, בא שוטר אחר ודפק אותו...
כאילו... תחשבו על זה. יכול להיות שאותו שוטר בכלל לא עשה את הקישור בין מישהו שעזר, לזה שהוא עצר והוריד מהכביש אבל נעזוב את זה לרגע...
מה אתם אומרים, כל אלה שמעלים את ההתנדבות כמשהו שאמור לתת איזו חסינות..
שאלה - אם אחד או 4 או אפילו כל העשרה, המליונרים עם גלגלי ה-"40.. אתם יודעים, אלה שמשתינים על כולנו... אם התברר שהם כולם מתנדבים איפשהו וכבר הצילו איזה 15 אנשים מהשטח, בזכות אותם "40...
האם אז הם היו "בסדר"?
לא היה נחשב שהם השתינו וחירבנו עלינו?
אז היה לנו יותר קל "להגן עליהם" והיינו אומרים שרק בזכות ה-"40 שלהם, יש פה איזה אחד או שניים בחיים ומזל שהיו "40, משום שה-"33 של משמר הגבול או שלנו, לא היו מספיקים?
ז"א - אם הם "תורמים לחברה", היה מותר להם "40?
זה לא תיאורטי. אלו אנשים שהלכה למעשה הגיעו לירושלים בשלג דאשתקד ועבדו קשה עם הג׳יפים המרשימים שלהם.
אני ולדעתי גם הרוב כאן, לא רואים ״בהם״ טיפוסים שליליים או אנשים רעים. אני גם די בטוח שכיון שכולנו אחים לתחביב (גם אם יש ביניהם המזלזלים בדברים שחשובים לנו ולהיפך) יש הרבה מהמשותף ויש בסיס לשיתוף פעולה על הדברים שבאמת לשובים. לא על הקצה של הקצה של ההיפר שיפורים.
אסף.
תסתכל על ההתייחסות של הרשויות אלינו, תסתכל על הטוקבקים כל פעם שג'יפ מעורב בתאונה או שתקשיב להולכי הרגל ורוכבי האופניים בשטח ותגיד לי אם לא הפכו אותנו לאויבי העם.
אז אני לא חושב שמישהו יכול לצפות מאיתנו להתנדב ולעזור לאותן רשויות, ההיפך הוא הנכון, אף אחד כאן לא צריך להתנדב ולעזור לרשויות.
אני לא מתכוון להתנדבות למען ילדים.
אתה רואה.
אני, עד עכשיו, חשבתי הם רק עשירים שיכולים ומשתינים עלי... אף אחד לא אמר לי שהם עוזרים ולא רק משחקים במלך החארטה ומשפריצים בוץ ומתהפכים ו... משתינים.
אז נשארנו רק עם "33 מותר (אפילו שלא חוקי) ו"40 אסור (אפילו שהוא.. גם כן לא חוקי).
אתה יודע מה..
נרא לי שגם כל אלה עם "31 (במקום ה-"29) וה-"33 ה"מתונים"... גם כן השתינו מהמקפצה..
למה בועז וחנן וינון (חבר שלי עם דיסקברי... בעצם אם יש לו דיסקברי.. מגיע לו) צריכים לשקשק בטסט ולפחד בכביש, רק בגלל שברנרד ונמרוד ורענן החליטו שהם רוצים אינץ' אחד גדול יותר ממה שאלוהים נתן להם?
מה, חנן לא מטייל? ובנתיים ינון, עם גודל מקורי (קטן) עבר בכל מקום שהריינג' שלי (כשנסע) עבר עם "33.5?
מה אני טוב יותר מהמליונר עם ה-"40... רק בגלל שלי יש פחות כסף?
העניין עם ההתנדבות הוא.. שאתה לא עוזר לרשויות... אתה עוזר לעצמך.
אתה לא עושה טובה... אתה עושה לעצמך.
ואם אתה לא מרגיש ככה.. אל תתנדב.
אבל זה דיון אחר לגמרי.
לעניין ה-"40.
התכוונתי לשאול למה להצביע על אותו אחד שסיים משמרת התנדבות וקיבל הורדה - זו כפיות טובה של הרשויות (במקרה זה משטרה) אבל כשכל ה-"40 קיבלו הורדה זה "הגיע להם"?
למה, אצלינו אלה "שמבינים", הם לא זכו לחסד הזה של "נכון, לא חוקי אבל הם עוזרים ... לא יפה מה שעשו להם"?
לא חייבים לענות.
רק להפנים, שבדיוק כמו שאנחנו "לא רואים את החיובי בהם" אלא "מגיע להם", כך בדיוק רואים אותנו...
כמו שאנחנו ביטלנו במחי יד את התרומה שלהם ואמרנו, למעשה, "נסתדר גם בלי העזרה של ה-"40 האלה" כך אומרים עלינו עם ה"2...
או איך אומרים what goes around, comes around
- - - Updated - - -
והמקור הוא בעברית, דרך אגב... באיזה אסופה לא ברורה של 10 דיברות שמישהו הפיץ ברשת חברתית עתיקה...
אבל זה קצת מוגזם מבחינתי לצטט את התורה, אז הנה, באנגלית...:rolleyes:
לא רואה ולא צופה שיקרה איזה שינוי או שיזיז למישהו שם למעלה אם נעלה כתבות ונעשה מודעות וסטיקרים על דברים כאלה.
צריך ליזום מהלך כלשהו. כדי שיקשיבו לנו.
אתה צודק, נכון להיום אני כניראה עבריין, ולפי התקנות והאכיפה המוגברת בכביש ובמכוני הרישוי כניראה שכמעט כל הגולשים פה ובמקומות אחרים שבעלי 4x4 עבריינים בעיני משרד התחבורה והמשטרה.
ברנרד,
אולי זה בא לך טבעי מהמקצוע אבל אני מוחה בזעם על צריבת התודעה וגניבת הדעת שאתה מיצר .
אתה נוהג לחזור על כאילו ״ עובדות״ עד שהן נשמעות ברורות וחד משמעיות.
על סמך איזו קביעה אתה
מיחס לרענן או לג׳יפים עם קפיצים ובולמים לא מקוריים את המינוח עברינים?
תוכיח בצורה שאינה משתמעת לפרשנות שכך הדבר.
אם אתה לא יכול להוכיח תסתיג וחזור בך מכל מה שאמרת בנידון.
ואנא, הפסק לעשות כאילו אתה מצטט מידהו על גברים שלא אמר כפי שעשית לי אתמול כשהצגת אותי כמעוניין בעימות עם משרד התחברוה.
מעורך דין נגדי בבית משפט אני יכול לקבל זאת. מחבר לא!
בדיוק עכשיו פלשתינאי מחברון מדבר על הכיבוש...
בשיטה שלך הם אמרו כיבוש כל כך הרבה פעמים שאפילו היהודים שכחו שמעולם לא היתה מדינה פלשטינאית...