תגובה: Article: הנדסת רכב שטח 101: מה רע בשיפור טוב?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amit1
רענן לענייננו, היות וטרופר משונמך לא מסוגל לנוע בשטח מציע שתתחיל לחשוב על מחליף ראוי.
לנדרובר סטנדרטי, עובר בכל מקום. מה לעשות עובדה.
עמית,
http://www.jeepolog.com/forums/showt...l=1#post602080
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
ורענן..
אתה צודק... מה יש לי להגיד.
אותי שכנעת, שאין לי מושג על מה אני מדבר...
אם הייתי קצת יותר מתנשא וגאוותן ו.. חסר ביטחון, הייתי מביא לך (בפרטי.. אני ביישן, בכל הנוגע להאדרה עצמית) את "הסטטיסטיקות" שלי ואת התיקים בהם "ניצחתי" ומה "הפסדתי" (שהם, כמו אצל אסף.. עמוק בארון - תקופה אחרת) ומנסה לשכנע אותך להקשיב לי ולקחת בחשבון את מה שאני אומר ולא לבטל כל כך מהר...
אבל אני לא כזה :cool:
אתה ילד גדול ויכול להחליט לבד מה נראה לך ומה לא ומה לקבל ומה לא.
ברנרד,
מפוסט לפוסט אתה הופך לחוכא ואיטלולא ...
אגב,
גם במענה שלך לאילן לגביי "גזרה שאין הציבור יכול לעמוד בה ..." ,
כתבת שטויות ! אבל אין לי כוח וכוונה לקרוא ולהתייחס אליך יותר !
ראה ערך עמית לעיל .
רענן
תגיד אסף\נמרוד
שאלת תם
האם לא יהיה נכון לנצל את הבמה בכינוס להנדסת רכב בשבוע הבא? אפילו ברמה של הצפת התכנים שנגעת בהם בכתבה הזו, האם לא יהיה נכון לייצר דיון בנושא בקרב מהנדסי הרכב בארץ מי במשרד התחבורה ומי לא. לא בגישה של הלך קרב ומלחמה אלא פשוט ליצור שיח או אולי לייצר לובי בנושא מבפנים.
התוכן כבר נקבע כנראה מראש.
בכל מקרה דני הרמן הרצה בנושא לפני מספר שנים וזה לא יצר שום שיח רציני.
אסף.
אני יוצא מנקודת הנחה שמהנדסי רכב אולי מבינים בהנדסת רכב, אבל לא כולם בהכרח גם חובבי רכב ובטח שלא בהכרח חובבי ג'יפים.
לא את כולם זה מעניין כמו שאותנו ולא לכולם זה חלק בלתי נפרד מהתחביב או אפילו דרך חיים כמו לנו.
כשאנחנו מדברים עם אנשים על העניין זה הם מסתכלים עלינו כאילו נפלנו עליהם מכוכב לכת אחר.
הגישה ששולטת היא "מה לא בסדר עם המפרט המקורי?... היצרן לא יודע הכי טוב מה מתאים ומה טוב?..."
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אני יוצא מנקודת הנחה שמהנדסי רכב אולי מבינים בהנדסת רכב, אבל לא כולם בהכרח גם חובבי רכב ובטח שלא בהכרח חובבי ג'יפים.
לא את כולם זה מעניין כמו שאותנו ולא לכולם זה חלק בלתי נפרד מהתחביב או אפילו דרך חיים כמו לנו.
כשאנחנו מדברים עם אנשים על העניין זה הם מסתכלים עלינו כאילו נפלנו עליהם מכוכב לכת אחר.
הגישה ששולטת היא "מה לא בסדר עם המפרט המקורי?... היצרן לא יודע הכי טוב מה מתאים ומה טוב?..."
אני חושב שדברים ברוח הכתבה של אסף מתאימים בדיוק לדיון או השאלות שאתה מציג בגישה השולטת:
"הכל טוב עם המפרט המקורי", אבל.... בלה בלה בלה, שיקולי שיווק, בלה בלה בלה נותן בסיס לשיפורים בהתאם לנישה....
"היצרן יודע מה הכי טוב ומה מתאים" ובגלל זה.... בלה בלה בלה, אין שינוי במבנה המתלים... בלה בלה בלה, שיפור לרכב שלא בא על חשבון בטיחות....
כזה שיח..
בעיני הרוב המוחלט שלא באמת מקדיש לזה מחשבה ביומיום, "מקורי" זה קדוש.
לצד מכלולים וחלפים מקוריים איכותיים כמו מסננים או משאבות מים לדוגמה שאם הם מקוריים מהיצרן הם באמת באיכות גבוהה יותר מכל חלק תחליפי, יצרן הרכב שם לך גם מכלולים הכי זולים שהוא יכול - כמובן בתנאי שלא פוגעים בבטיחות (כשהם חדשים) כמו בולמי זעזועים וקפיצים - משיקולי נוחות נסיעה בשימוש מתון/שפוי וכמובן מחיר) העובדה הזו לא מעניינת אף אחד כי כאמור, זה לא מעסיק את רוב בעלי הרכב.
לדעתי, מבחינת הרשויות, כל זה רק כאב ראש אחד גדול כי מה שאתה רוצה זה שהם יצטרכו אשכרה לעבוד. השתגעת?.... ממתי אכפת להם איך אוטו נוסע ועוד בשטח... ומי אתה שתחליט אם זה נוסע טוב או לא ואם צריך לשפר את זה. הרכב בא מיצרן גדול ומוכר?... יש לו יבואן גדול ומקושר?... הוא עומד בכל דרישות התקן?... אז הכי קל להם לקבל שמה שיש זה טוב וככה זה צריך להיות, ולקבוע "מותר רק מקורי". נקודה. ואז אתה רוצה לבוא ולבלבל להם במוח עם השאלות האלה...
כנראה שכמה סדנאות עובדות ברקע עם עוד כמה גיפאים על מנת לדאוג לאשר את המוצרים שלהם בלבד.
שוב מישהו חושב שהוא יתפרנס על גבה של קבוצה שאין לה ברירה.
כרגיל נשלם גם את המס הזה כי אנחנו רגילים לשבת על הגדר ולהסתכל איך משחילים אותנו.
העם הנבחר...
אלה אתם שלא רציתם ללכת לדבר עם משרד התחבורה.
אלה אתם שלא רציתם להתאחד.
אלה אתם שהעדפתם להתקוטט ביניכם.
הייתם עסוקים בלחפש ולמצוא אשמים, להוציא קיטור ולהסתלבט על בבונים.
כל אחד ואחד מכם מסתכל רק שני ס"מ מעבר לפגוש של עצמו. כל אחד מכם משוכנע שה-2 אינץ' הגבהה שלו הם ממש בסדר ושכל היתר הם העבריינים ושילכו להזדיין...
אמרתם גם שמוטב לשתוק כי אולי זה יעבור ויחלוף.
אז זהו, שלא. בינתיים המצב בטטה ולא עושה קולות של עובר אלא רק של החמרה. עכשיו גם מיגונים על הכוונת. ומה מחר? שנורקלים?... פסי קישוט?... כיסויים להגה?....רכבים לא מתקבלים לטסטים לא רק בת"א ובחי-בר שמסביבה אלא כבר בין חדרה לגדרה (וגם קצת מעבר) וכוווולנו מקוטלגים כעבריינים וכחשודים מיידיים.
אז אל תבואו בטענות לאלה שכן הלכו למשרד התחבורה לדבר עם מי שחשבו שאולי יטה להם אוזן והם מין הסתם דואגים קודם כל לאינטרסים של עצמם. במקרה הטוב אנחנו אולי לא נידפק מזה (או שנידפק רק קצת ונשלם יותר. כאילו לא עושקים אותנו מספיק כבר היום). במקרה הרע - אני לא רוצה לחשוב מה יהיה.
דרור
כרגע אין החמרה אלא תגובה להגברת הפיקוח על המכוני רישוי.
מעשהו שם מנסה לעשות שינוי ולהוציא נוהל.
לא יודע ולא בטוח שהנוהל ייצא ומתי אבל אני יודע שגורמי מיעוט בעלי אינטרס מנוגד לרוב פועל במסדרונות וזה עלול להיות מסוכן אם הם יצליחו
נו טוב, עשיתי טסט לפני שבועיים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
כנראה שכמה סדנאות עובדות ברקע עם עוד כמה גיפאים על מנת לדאוג לאשר את המוצרים שלהם בלבד.
שוב מישהו חושב שהוא יתפרנס על גבה של קבוצה שאין לה ברירה.
כרגיל נשלם גם את המס הזה כי אנחנו רגילים לשבת על הגדר ולהסתכל איך משחילים אותנו.
העם הנבחר...
אבל כשאני אומר את הדברים האלה (ואת עניין הסדנאות "המתמחות" שיטחנו לכולנו את הצורה ושיהיו 2-3 מקומות "מאושרים" להתקנה, שכולנו נהיה מחוייבים אליהם) קופצים כל "מיני" ומאשימים בפרשנות יתר וטרחנות יתר ועודף מלל.
איך אמר דרור (ונדמה לי שיש סרט בשם זה..) "להרוג את השליח"... יותר קל ויותר פופולרי מאשר להקשיב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אלה אתם שלא רציתם ללכת לדבר עם משרד התחבורה.
אלה אתם שלא רציתם להתאחד.
אלה אתם שהעדפתם להתקוטט ביניכם.
הייתם עסוקים בלחפש ולמצוא אשמים, להוציא קיטור ולהסתלבט על בבונים.
כל אחד ואחד מכם מסתכל רק שני ס"מ מעבר לפגוש של עצמו. כל אחד מכם משוכנע שה-2 אינץ' הגבהה שלו הם ממש בסדר ושכל היתר הם העבריינים ושילכו להזדיין...
אמרתם גם שמוטב לשתוק כי אולי זה יעבור ויחלוף.
אז זהו, שלא. בינתיים המצב בטטה ולא עושה קולות של עובר אלא רק של החמרה. עכשיו גם מיגונים על הכוונת. ומה מחר? שנורקלים?... פסי קישוט?... כיסויים להגה?....רכבים לא מתקבלים לטסטים לא רק בת"א ובחי-בר שמסביבה אלא כבר בין חדרה לגדרה (וגם קצת מעבר) וכוווולנו מקוטלגים כעבריינים וכחשודים מיידיים.
אז אל תבואו בטענות לאלה שכן הלכו למשרד התחבורה לדבר עם מי שחשבו שאולי יטה להם אוזן והם מין הסתם דואגים קודם כל לאינטרסים של עצמם. במקרה הטוב אנחנו אולי לא נידפק מזה (או שנידפק רק קצת ונשלם יותר. כאילו לא עושקים אותנו מספיק כבר היום). במקרה הרע - אני לא רוצה לחשוב מה יהיה.
וגם את זה כבר אמרנו (גם דרור וגם אני) כך שזו לא חוכמה בדיעבד או פרשנות מתחכמת.
משאירים את הבמה ל..איך נגיד בצורה עדינה... משאירים את הבמה לכאלה שלא הייתי רוצה שייצגו אותי...
היחיד שהעלה טיעון הגיוני (ומנצח.. לצערי) נגד "להתאחד ולעבוד ביחד" היה מישהו ששלח לי הודעה פרטית... נגד זה, אפילו לי לא היה מה להגיד.. להיפך.
אבל ניתן היה להציב אלטרנטיבה, שבלי בעייה היו רואים שהיא הרבה יותר טובה ממה שיש.
ואני לא מסכים עם דרור בנוגע ל-"אז אל תבועו בטענות.." וכו'.
אני עדיין לא חושב שלעשות גרוע זה יותר טוב מלא לעשות בכלל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
דרור
כרגע אין החמרה אלא תגובה להגברת הפיקוח על המכוני רישוי.
מעשהו שם מנסה לעשות שינוי ולהוציא נוהל.
לא יודע ולא בטוח שהנוהל ייצא ומתי אבל אני יודע שגורמי מיעוט בעלי אינטרס מנוגד לרוב פועל במסדרונות וזה עלול להיות מסוכן אם הם יצליחו
בחייאת בועז.
מה זו מכבסת המילים הזו?
לפני שנייה אמרת שבגלל שיושבים על הגדר (מחכים שהאבק ישקע?), נשלם את "המס" הזה.
אתה קורא לפרסם רשימת מכוני טסט להחרמה.
אתה מציע להתעכב עם הטסטים ולהסתכן בנקודות וקנסות (ולהזכירך, מדובר על אזרחים שומרי חוק ו"ללא עוול בכפם").
בג'יפולוג (האתר השפוי) פתחו קובץ שירשורים מיוחדלנושא.
ועדיין אתה אומר שאין החמרה?
עדיין אומר שהכל אוטוטו נרגע?
מה זה משנה אם זה בגלל שה"און ליין לא עבד" (אז אתה אומר בעצם שזה לא ממש בגלל המליונרים והמשתינים, זה בעצם בגלל המכונים שעבדו על משרד התחבורה?) או בגלל שמישהו רוצה לעשות "משהו"...
העובדה ש"משהו קורה" ובגלל שחלקינו "מחכים שהאבק ישקע", מסתמן שקובעים לנו דברים מתחת לאף ומאחורי הגב ו... אנחנו ממשיכים לקטר (איך אמרת, "העם הנבחר") ולקטול את "הפרשנים" ואת "זורעי הפניקה", שהם האשמים האמיתיים..
ראבק.
תחליט או שקורה משהו ומתפתח משהו לא טוב (לפי הפוסט הראשון שציטטתי) או שאין משהו מדאיד (לפי החלק הראשון של הפוסט השני שלך, שציטטתי) או שכן קורה משהו לא טוב (לפי החלק האחרון שציטטתי ממך)...
אבל להמשיך להרגיע ולהגיד שהכל ירגע והאבק תכף (מתי?) ישקע ובמקביל להתריע ש"קובעים לנו" דברים לא טובים ושוב להגיד ש.. לא קורה משהו מדאיג.. זה קצת משונה.
אני מסכים איתך שזה לא מרגיע אותי שאיזה אורן גולן כזה (ולך תדע... אולי גם חיים 8) מנהל מו"מ שיכול לקבוע לי...
הסיכוי שמישהו עם "פרופיל פייסבוק" כזה ייצג מישהו בצורה מוצלחת הוא לא גדול.
אבל אחרי שהדברים יקבעו (האבק ישקע) וייחתמו, יהיה קשה הרבה יותר לשנותם - מה תגיד, "ההוא לא ייצג אותי.. וגם אמרתי את זה בפורומים סגורים. חבל שהמרגלים שלכם, בג'יפולוג, לא עידכנו אותכם. לא מקובל עלי מה שנקבע.אני רוצה עכשיו לפתוח הכל מחדש"?
תתעוררו.
נראה לי שאקנה (פה.. זול יותר) חוטיני בשתי מידות, ליתר ביטחון... שלח לי את המידה שלך.