-
סקר, טסט לרכב במדינת ישראל, בעד או נגד?
נמרוד, לקחת אותנו לטיול בלי מימיה וכובע... ג׳ו אגב יודע איך נראה טסט וזה מרגיש לי כמו המשך של דיון שהתחלנו בלס וגאס עם ברנרד על ההבדלים.
בקיצור, האם הטסט במתכונתו כיום משרת את המטרה ואמין?
קבל דוגמא: לפני הטסט הלפני אחרון החלפתי סט בלמים והתלוננתי למכונאי שלי ( דמות מוערכת) שהם לא עוצרים. ובחיי, חרא כזה של בלימה לא ראיתי מעולם. ממש סכנה על הכביש.
נשלחתי למכון ממול לבדיקה... ועברתי.
על שטויות כמו סדק בגומית תפוח הכשילו אותי אבל זה שלא היה לי ברקסים זה בסדר.
לא איכפת לי שישאר כי כל שינוי רק יציק
-
תגובה: סקר, טסט לרכב במדינת ישראל, בעד או נגד?
בועז, המכונה בטסט בודקת יכולת בלימה מינימלית. סף תחתון. זה בדיוק מה שצריך להיות. דעתך האישית, "חרא של בלימה" - לא רלוונטית. תשפר את הבלימה כמה שבא לך, אבל לפחות יש איזשהו מינימום נדרש.
-
נמרוד, ברור (לי) שרכב שעמד 15 שנה צריך בדיקה ושיפוץ. אבל אני מדבר על רכב שנוסע אבל לא הרבה. נניח 5 אלף קמ בשנה. למה דינו כדין רכב שעושה 5 אלף בחודש בנושא הטסט?
לדעתי הבדיקה כיום שווה את הכסף לו רק כדי למנוע בעיות במקרה של תאונה/אירוע ביטוחי אחר. מישהו, רשמי של מדינת ישראל גם אם בעקיפין, נתן חותמת שהרכב כשיר.
אני לא חושב שזה מוסיף הרבה לבטיחות אבל כמו שכבר דנו בנושא, אין שום מידע אם טסטים מונעים תאונות ועוזרים לבטיחות בדרכים.
יותר חשוב מזה, על מה אתה עובד? תן פרטים:-)
-
לפעמים אני חושב לעצמי שמזל שיש פה את נמרוד וחנן(איפה חנן באמת?), שמדברים בהגיון.. לפעמים..
ועכשיו יתחילו לספר כמה הבדיקות לא נעשות כמו שצריך - ונכון. בחלק מהמקרים.
אבל עדיין יותר טוב מהאלטרנטיבה.
וזו, ג'ו, התשובה הישירה שלי למה ששאלת.
שאלת אם "בעד או נגד" והוספת "חידודים" ועדיין התשובה החד משמעית שלי היא "כן". ובגדול.
ואני מסכים עם נמרוד בכל מאת האחוזים.. ועוד קצת.
אני לא נזקקתי לשום מאכער... לפני שקניתי 4X4 והתחלתי "לשחק" איתו, בגלל שאני "חייב".
נכנסתי לטסט ואם היה משהו שצריך לתקן, תיקנתי (או ניסיתי לתחמן... ) ואני עוד זוכר איך לפני כל טסט הייתי מוצבע בטוש את המספר (עוד לפני שהיה עשוי "מחזיר אור צהוב". והייתי עובר על כל הברגים ושוטף את האוטו מלמטה ומתפלל שלא ישימו לב שה-BALL JOINT לא טוב..
אני שומע פה כל מיני שטויות (ויסלחו לי הנפגעים), שבדיקת הברקסים רק מדמה מצבי קיצון ולא באמת עוזרת... עכשיו תקראו שוב את המשפט הזה (אפשר לחפש את המקור ולקרוא אותו, אם דווקא רוצים)...
ומתלוננים על "שיטה בולשביקית" ורוצים יותר אכיפה ויותר ענישה...
ומי רוצה שתהיה יותר אכיפה... כל אלה שמטיפים על מושחתות מערכת האכיפה (על רמת השוטרים וה"מוטיבציה" שלהם וכו') ומושחתות מערכת השפיטה ומדברים על אחריות אישית..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוני אורבך
השרשור הזה מוכיח לי (אם הייתי צריך הוכחה כזו) עד כמה מגיע לנו המנהיגים שיש לנו.
אפשר להוציא את האדם ממשטר בולשיווקי, אי אפשר להוציא את הבולשווק מהאדם ...
אפילו ברנרד שהוא "בכאילו" אמרקאי, ממשיך להיות איש רמלה אפילו שמסביבו השיטה פועלת ופועלת היטב.
רגולציה חיבים זה ברור, אחרת אנחנו נסתובב ונהרוג אחד את השני, השאלה היא עד כמה רגולציה והאם היא עוזרת או חונקת.
המשאית ב 73 וגם המשאיות היום כולם עברו טסט, ובכל זאת עדין יש משאיות שנסעות ללא ברקסים ועם לקויים קשים.
להפך, לדעתי בגלל שיש טסט אנשים חושבים שהכול כשורה ואין צורך לבדוק שום דבר "יש טסט".
למעשה הטסטים הם מאוד שטחיים ולא ממש בודקים משהו.
זו בדיוק הבעיה בגישה של "אתה אשם עד שתמצא זכאי".
אין לך מוטיבציה לעשות את הדבר הנכון אלא את מה "שצריך" בשביל לעבור את הטסט.
אם אנשים היו יודעים שחברת הביטוח לא משלמת אוטומטית (כמו היום) ואם יתגלה ליקוי בטיחותי עקב הזנחה הם יהיו אשמים
וזה יעלה להם והרבה, הם יבדקו טוב טוב אם הכל תקין.
לראיה, באיזו מהירות כולם דאגו שהתחת שלהם מכוסה כאשר היתה שמועה שחברת הביטוח לא משלמת אם הרכב "מוגבה"
הפניקה השתוללה (ועדין משתוללת) שבועות.
אבל אני כנראה מדבר אל הקירות, מדינה בולשוויקית עם אזרחים בולשווקים )-:
מוני, תסלח לי, אבל גיבוב כזה של דברים חסרי הגיון וסותרים מזמן לא שמעתי.
ראשית, או שיש לך בעייה בהבנת הנקרא או שאני מסביר בקיצור מידי (רק תגיד.. יש לי "בעיפרון" את הגירסה המורחבת:rolleyes:.. אני מקצר בגלל דרישת הקהל) - השיטה פה עובדת בגלל שאנשים שונים, לא בגלל שהשיטה שונה. בגלל שהחינוך שונה ולא בגלל שהם מתייחסים אחרת ל"טסט".
בגלל שיש פה אחריות ולא רק "חופש".
SHMBO, שהסתובבה הרבה בעולם, ובמיוחד במזרח אירופה, מספרת שברוסיה יש בעייה לאנשים.
הם התרגלו לשיטה הבולשיביקית ופתאום קיבלו "חופש" קפיטליסטי.
שום דבר לא עובד כמו שצריך... ואם ירצו פירוט.. נפתח שירשור יעודי.
העניין הוא, שאם אתה "מפיל"/מעתיק שיטה שעובדת מצויין במקום X, בלי לשנות את מי שהשיטה צריכה לשרת אותו, אתה גורם לאנדרלמוסיה (תראה את הדמקורטיה והשכנים שלנו... לא בדיוק עובד להם).
ג'ו אמר לי משהו במידיה אחרת "נזם זהב באף חזיר"...
ולפני שמתחילים להעלב..
אני אפנה אתכם לעוד משהו שמוני כתב "לראיה, באיזו מהירות כולם דאגו שהתחת שלהם מכוסה כאשר היתה שמועה שחברת הביטוח לא משלמת אם הרכב "מוגבה" הפניקה השתוללה (ועדין משתוללת) שבועות."
ראייה למה, מוני?
ראייה שאנחנו לא בוגרים עדיין לאחריות אישית?
הרי מה "רץ" פה - תפסו אותנו עוברים (לכאורה... כן, בטח.. ) על החוק ובמקום לקבל אחריות ולהגיד "נתקן ולפעל לשנות את החוק" הרוב פה מחפש דרכים (האבק ישקע ונשלם יותר למאכער... יופי של אחריות) להמשיך ולעבור על החוק..
אני אולי מרמלה אבל מודה ומכיר בכך ולא מנסה להתייפייף ולנסות להציג עצמי כמשהו אחר (ואם שמת לב אני מציג עצמי לא כ"אמריקאי" אלא ישראלי לגמרי... ורואה מה גם לא עובד פה..).
אתה אומר בשירשור אחד "תנו לי את האחריות לטסט" ותאכפו בכבדות ובלי פשרות ובשירשור אחר מסביר למה אסור לאכוף עליך מה ש.. לא מוצא חן בעיניך..
ועכשיו אני צירך לסמוך עליך, שתדע ותיישם מה חשוב ברכב "במקום הטסט"...
וזה לא מפריע לך לצעוק שכולם בולשביקים..
אתה לא תראה פה, בארץ האחריות האישית, מישהו חוסם כבישים.. גם אם מאוד עיצבנו אותו.
אנשים מפגינים פה, באיזור מוקצה ובשעות שנקבעו (לא נקודתית... קביעה כוללנית להבעת התנגדות) ולא חורגים.
ומי שחורג (כמו ההפגנות של הכושים וכו') משלם ביוקר.. אם לא באותו רגע... אחרי כמה חודשים - לא שוכחים לו ולא מוותרים לו.
ופה יש כאלה שמציעים - בוא נראה להם שאנחנו יכולים למרר לכולם את החיים בגלל שלא מאשרים לי להגביה את הרכב..
מצביעים פה על "בבונים" ועדיין רוצים שהם יהיו אחראים.
ומי שמתנגד לתת ל"בבון" אחריות בלעדית על ה..חיים שלי, הוא בולשביק.
ברור.
אתה מצביע על משאיות בלי ברקסים (שזה היוצא מהכלל...) שהצליחו לחמוק מהבדיקות (בגלל מאכער או זיוף או לא ניגשו לטסט) ורוצה לתת לאותם אנשים אחריות...
אתה רוצה להגביר אכיפה אבל מתלונן על ניידות בדיקה (יש שירשור יעודי שמזהיר עבריינים ממי שאמור לתפוס אותם - אפרופו מרגלים. אני, אם אני בעל/נהג משאית בלי טסט (עבריין לפי כל קנה מידה, לא?), הייתי עושה מנוי לג'יפולוג... החברים הכי טובים לעברייני טסטים)...
ואם נכניס גם את הנושאים האחרים...
ונגיד שיש אכיפה. וניידת/שוטר תופס את העבריין עם מייסבי היגויי גמורים ובלי ברקסים - איך הוא יבדוק אותם? האם מותר לו להוריד מהכביש - באיזו סמכות?
האם הוא צריך לעצור "הכל" ולזמן למקום גרר/בוחן/מהנדס ולהחליט?
או אולי לחכות לתאונה ולנפגעים ואז רק לבדוק?
או אולי, במקום, שיהיה איזה טופס שרשום עליו שמישהו בדק וזה יהיה 90% מהאכיפה ועל 10% הנותרים, אם יש ספק (כמו למשל שעל פניו רואים שהצמיגים גמורים), ישלחו לבדיקה נוספת..
אולי משהו כמו שמתנהל פה היום..
ורק להזכיר לך, לכם.
יש פה מי שטוען (והוא, אם אני זוכר נכון, בעד אכיפה ואחריות) שכל הטראראם האחרון בכלל לא מכוון אלינו אלא למכונים ש"סרחו" בשנתיים האחרונות (משהו עם "מקוון" ו"און-ליין") ולמעשה מנסים לתקן את השחיתות של המכונים - אז עוד יותר טוב, לא?
המכונים יעשות עבודה טובה ויבדקו טוב ויפסלו את מי שצריך ויהיה יותר בטוח בכבישים והכל... בשישים שקלים.
אוטופיה.
ודרך אגב.
חבר שלי, עם דיסקברי "לא מקורי" ולא מוגזם, עבר (ממש) עכשיו טסט.. בלי בעייה בכלל - אז זה טוב או לא?
-
אני מסכים עם מה שכתב "המהנדס"
בכפוף לבדיקה מקצועית ועיניינית
אני עובר במוסך לבדיקה מקדימה כדי לוודא שלא יעירו לי על שטויות. ושעין מקצועית תוודא שהכל תקין באמת.
מוכן לשלם כפול בטסט ושלא יכריחו או להחליף את האור חניה מלד שנראה כחול (לבן בהיר) לנורת ליבון שנשרפת תדיר ב 50 ש"ח לזוג.
-
טסטים עם הקמפר. פעם הכשילו על תפוח פעם על גומיית בולג׳וינט. שניהם בצדק גמור.
טסט עם ה״גור אריות״. הכשילו על אגזוז רקוב שלא איפשר בכלל לבדוק זיהום אויר, על נורה אחת משתיים באור מספר שלא עבדה, על מספר אחורי דהוי והוא באמת היה דהוי, לא שאני מתלונן הוא מקורי של האוטו משנת 98, ועל הנורות בפנסים הראשיים שהנתנייתי שקניתי ממנו את האוטו שם כי הוא אוהב צבע כחול, אבל המכונה של הכיוון אורות אפילו לא מזהה אז כנראה שזה באמת לא מאיר טוב.
דוגרי הכל מוצדק ואת הכל חוץ מהאג זוז כנראה שלא הייתי מחליף אם לא היו אומרים לי. את האגזוז הייתי מחליף כך או כך אבל זה היה עניין של תיזמון. הבלמים עברו למרות שחייבים לחרוט את התופים ויפה שעה אחת קודם, אבל זה כבר עניין שאי אפשר לבדוק על הדינמומטר וכאן מי שמתחזק את הרכב חייב לבדוק בטיפול השנתי את מצב התופים ולתקן.
מה אני מנסה לומר? כלום בעצם. השיטה עובדת למי שמשתף איתה פעולה. מי שבוחר להיות עבריין יתקל בנדבך הבא של האכיפה - ניידות משרד התחבורה או שוטרים בוחנים. או שיצליח להתחמק מספיק זמן. גם כשנכנסתי לטסט בסיוע של עמיל רישוי, תמיד זה היה בתנאי שהוא מדווח לי על כל ליקוי וליקוי ואני מתקן.
אסף.
-
ברנרד הייתי רוצה לענות לך אבל...
אין לי את הכוח והזמן לקרוא את גיבובי המילים שלך.
אני מהנדס לא עורך דין, מצטער
אם אתה רוצה שאענה לך אנא נסה לסכם את הטעונים שלך בכמה משפטים
ובלי חזרות בבקשה.
אם כתבת רק כדי להוציא אוויר, תפדל תמשיך בכיף.
-
"עמיל רישוי" שם יפה, החפצתי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
נמרוד, ברור (לי) שרכב שעמד 15 שנה צריך בדיקה ושיפוץ. אבל אני מדבר על רכב שנוסע אבל לא הרבה. נניח 5 אלף קמ בשנה. למה דינו כדין רכב שעושה 5 אלף בחודש בנושא הטסט?
מה זה משנה לעזאזל כמה ק"מ אתה נוסע? הטסט בודק כשירות מינימלית, רף תחתון, לכל מה שעולה על הכביש. אם אתה לא נוסע בכלל, תקפיא רשיונות. אם אתה נוסע על הכביש הציבורי, שהרכב יעמוד במינימום של המינימום.
שוב - חשוב להדגיש - הטסט לא בודק "שהכל תקין" - כמו שכתבו כאן. הוא בודק מינימום של תקינות, וברור שגם זה נכון ליום הטסט.
ציטוט:
לדעתי הבדיקה כיום שווה את הכסף לו רק כדי למנוע בעיות במקרה של תאונה/אירוע ביטוחי אחר. מישהו, רשמי של מדינת ישראל גם אם בעקיפין, נתן חותמת שהרכב כשיר.
כן, זה בדיוק המטרה של טסט... לתת חותמת של כשירות מינימלית... טוב שהבנת את זה.
ציטוט:
אני לא חושב שזה מוסיף הרבה לבטיחות אבל כמו שכבר דנו בנושא, אין שום מידע אם טסטים מונעים תאונות ועוזרים לבטיחות בדרכים.
אתה חיפשת מידע כזה?
ציטוט:
יותר חשוב מזה, על מה אתה עובד? תן פרטים:-)
אני? לא יודע, תספר לי אתה על מה אני עובד, אולי זה מעניין...
-
התבלבלתי, חשבתי שאתה כתבת לי את התשובה אבל זה היה ג'ו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוני אורבך
ברנרד הייתי רוצה לענות לך אבל...
אין לי את הכוח והזמן לקרוא את גיבובי המילים שלך.
אני מהנדס לא עורך דין, מצטער
אם אתה רוצה שאענה לך אנא נסה לסכם את הטעונים שלך בכמה משפטים
ובלי חזרות בבקשה.
אם כתבת רק כדי להוציא אוויר, תפדל תמשיך בכיף.
מוני.
אל תצטער - גם מהנדס זה טוב :rolleyes:.
מזכיר לי איזה מישהו שהיה "לקוח" שלי.
אנחנו יושבים "על קפה" כבר כמה וכמה ימים/שבועות (הוא שותה.. אני לא אוהב קפה כזה), המון המון שעות ביום (ולפעמים קצת יותר).
וההוא שואל אותי בהפגנתיות מתריסה "תגיד לי.. מה זה כל מה שכתוב פה.. לא מבין כלום" (על איזה שני עמודים ומשהו של כל מיני דברים שהוא עשה ונדרש לענות.. או שלא).
אמרתי לא "כל זה אומר שהתנהגת לא יפה... מה חשובים הפרטים"...
בסופו של דבר הוא נמצא "איתי", פה בארה"ב... האמריקאים חתמו איתו על משהו והם נותנים לו (ולאחיו ולכל המשפחה המורחבת) פנסייה.. לך תבין.
אז הנה בקיצור.
אתה זורק ססמאות וסותן אותן - באותו שירשור או בין השירשורים.
אתה רוצה אחריות אבל לא ממש מבין/מעוניין להבין מה נידרש על מנת לאכוף את האחריות.
אתה מצביע על "ליקויים"/ליקויים אבל אין קשר בין מה שאתה מציע לפתרון הליקויים.
אתה טועה.
זה בקיצור - שורה תחתונה, אם תרצה.
רק על מנת שתוכל לענות.
רוצה פירוט... תצטרך לקרוא את גיבובי המילים ולנסות להבין.
אבל לא ממש חייב.. כולה פוסט בפורום :).
- - - Updated - - -
סליחה... נמרוד.
שכחתי להוסיף - "לעניות דעתי הצולעת"..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
" לא קשה להבין שאף בר דעת שמבין משהו במכונית מעבר להפעלה בסיסית שלה, לא נותן שמץ של אמון בטסט מבחינה בטיחותית. למעשה, אוי למי שסומך על הטסט כמדד לבטיחות המכונית שלו"
וכמה מהווים לדעתך אלה מסך ציבור בעלי רכבים?
ממש לא הרבה. פרומיל של פרומיל. וזה בסדר. לא כולם מוכרחים להבין במכוניות. ובדיוק בשביל זה צריך את הטסט.
נמרוד צודק בתנאי שהיינו חיים במציאות אידיאלית, בלי שחיתויות במכוני הרישוי. נגיד בגרמניה. היו בודקים עפ"י חוק וזהו. תקין = עובר. לא תקין = נכשל.
אבל הוא צודק לחלוטין ומחובר למציאות בעניין עלות הבדיקה - בהחלט יש מצב שזה היה אחד הטריגרים לשחיתות והריקבון שפשו בענף מכוני הרישוי. מכון רישוי שלא מכשיל ולא מכניס את האלמנט בלוחיות ובמשולש ובווסטים צהובים ובנורות ושאר שטויות, ולא "סוחט" מהנהגים את דמי הבדיקות החוזרות - למעשה לא מרויח כלום. ואני מדגיש שזה רק "אחד הטריגרים" - כי זו עובדה שהם אוהבים להכשיל כלי רכב תקינים לחלוטין מכל קטגוריה שאינה בקונצנזוס של משפחתית רגילה. וזה משאיות, רכבי שטח, רכבי ספורט וכו'.
הטסט באמת בא להבטיח שמינימום של בטיחות - אבל בפועל נתקלים שם בהרבה מאוד חוסר מקצועיות שנובעת או מאי הכרת חלקים ספציפיים בדגמים ספציפיים או סתם כדי להכשיל ולהרוויח עבור המכון עוד כמה עשרות שקלים דמי בדיקה חוזרת - אבל בעל הרכב נדחף בעל כורחו להוצאה מיותרת של מאות ולעתים אף אלפי שקלים - וכאן מתחיל התהליך הצפוי מראש של מאכערים, שוחד שמקופל ברשיון הרכב ולא מעט כלי רכב לא תקינים בעליל ש"עברו טסט" ונעים על הכביש.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
מה אני מנסה לומר? כלום בעצם. השיטה עובדת למי שמשתף איתה פעולה. מי שבוחר להיות עבריין יתקל בנדבך הבא של האכיפה - ניידות משרד התחבורה או שוטרים בוחנים. או שיצליח להתחמק מספיק זמן.
אסף.
אז זהו, שלא בדיוק. זו עובדה שה"נדבך הבא של האכיפה" אוכף על כולם ללא אבחנה ולכן נולדים שרשורים כמו זה שמזהיר מפני שודדי הדרכים האלה. אל תהיה תמים - הם עוצרים ומורידים מהכביש באמתלה כלשהי גם כלי רכב תקינים לחלוטין שאינם באותו קונצנזוס של משפחתית רגילה ממודל גבוה וזה אומר רכבי שטח, משאיות ופרייבטים - בעיקר ישנים. גם ברכב תקין פיקס תמיד יימצא משהו קטן שיצדיק מבחינתם הורדה מהכביש - אבל to הם יהיו הגונים ולא יורידו מהכביש, איך תימדד עבודתם?....
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
נגיד בגרמניה. היו בודקים עפ"י חוק וזהו. תקין = עובר. לא תקין = נכשל.
חבר משותף שלנו סיפר לי שבטסט הראשון שעשה העירו לו על תקינות של החגורת בטיחות.
כששאל אם צריך לחזור לטסט חוזר, לא הבינו אותו.
למה להגיע פעם נוספת, רשמנו לך להחליף....
ממש ארץ ישראה היפה
-
בגרמניה לדעתך אין שחיתויות?
סימנס משחדים רק מחוץ לגרמניה?
מה שאין שם זה אפשרות להתווכח. מה שקבעו הוא שיהיה
-
בטוח שיש שחיתויות, אבל בגדול.... ע"ע פולקסווגן....
הטסט פעם בשנתיים, הוא קפדני וענייני ושם כמו שציינת - לא מתווכחים.
-
רק שאין שם רכבי 4*4 כי אסור לנסוע בשטח...
-
שלום לכולם
כמי שניהל מכון לרישוי ובדיקות רכב כמה שנים אני רוצה להגיד לכם שיש עשרות רכבים שללא הטסט השנתי היו גורמים לעשרות תאונות בגלל מצבם העגום ורק מכון הרישוי עצר את הנושא ויש מכוני רישוי טובים ומיקצועים וכמובן שיש גם ההפך חוץ מגיפים יש בכבישים המון כלי רכב שונים ומשונים וטוב שיש מי שבודק את טיבם ותקינותם פעם למבוגרים ביננו שזוכרים היו עושים טסט במישרד הרשוי ושם היה פי עשר יותר גרוע לעבור טסט בצורה חוקית כמובן ללא מעכרים כיום יש בעיה אם כח האדם במכוני רישוי נעלמה המיקצועיות הכל מונע בכסף זה עסק פרטי האיש המיקצועי היחידי במכון היום זה בדרך כלל המנהל המיקצועי כל השאר פחות מיקצועים פעם בוחן היה מכונאי ממש היום הדרישה שונתה וכח האדם בהתאם יותר זול ולא מיקצועי יש הרבה מכונים יש הרבה הצאות תיפעול והכל נהיה ממוסחר ולמכון כדי למכור ללקוח לוחית זהוי ומנורות כי שם הרווח גדול
מישרד התחבורה יושב על הווריד של המכונים ומדי פעם נופל על הבוחנים גם על שטויות בקיצור רבותי כדי שתיראו את הנושא יותר אוביקטיבי המכון לא מחפש את הגיפים הוא פשוט לא רוצה בעיות אם מישרד התחבורה שמוציא הנחיות דרקוניות והמכון נימצא בין הפטיש לסדן ואני לא אומר שאין מכונים גרועים ולא מיקצועים ולוקחים שוחד יש אבל אי אפשר להכליל את כולם עדיין נישארו מעט ישרים ומיקצועיים אבל לצערי לא הרבה וכל בעלי המיקצוע הטובים והישרים נעלמים מהענף הזה כמו במוסכים
יוסי
-
מתחיל להזכיר לי את השיחות/דיונים/ויכוחים על המשטרה והצבא וכמה אנחנו, כחברה, מוכנים "לשלם" על מנת שיהיה כוח אדם איכותי(=שירות טוב ויעיל ומקצועי) וזה מסתכם ב... אני לא מוכן לשלם כלום אבל רוצה הכי הרבה שאפשר... ועוד קצת.
וזה, תמיד,מחזיר אותנו לחינוך... וזה לא יפתר גם בעוד שני דורות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
רק שאין שם רכבי 4*4 כי אסור לנסוע בשטח...
יש שם רכבי שטח שהלוואי עלינו
-
רק שהם לא נוסעים שם אלא במדינות אחרות.
לכל מקום יש את החרא והטוב שלו. יש לנו חופש אדיר, אפילו בארה"ב אין כזה חופש, לטייל איפה שאנחנו רוצים (עם כמה מגבלות מינוריות) בארה"ב אתה לא יכול לטייל ככה. תכנס למישהו לשטח והוא ירה בך ועוד יתבע אותך על עלות הכדור. או שתיפול על איזה מעבדת מאת' ואז בכלל יהיה שמח.
להבנתי בגרמניה ומדינות אחרות (אירלנד?) אסור לך בכלל לרדת מהכביש לשטח.