תגובה: פראדו 2001 - בולג'וינט תחתון התפרק! יש פיצוי מטויוטה? (החלק מקורי)
בעלי הפראדו טיפשים?... לא אמרתי דבר כזה. סה"כ התכונות שלו מלמד שזה SUV מצוין.
גם לנדרוברים "נחשבים" בכל מקום בעולם למרות שהם לא מפסיקים להתקלקל.
לדיפנדרים יש תדמית מיתולוגית ממש ןהמחירים שלהם משתוללים באופן שמזכיר טויוטות. אז מה? כולם טיפשים?....
אבל התקלה הזו כן מסוכנת. כי כשל במתלה קדמי במהירות גבוהה משמעותו המיידית יכולה להיות תאונה ספקטקולרית כולל כל מה שמשתמע מזה. הייתי אומר, (בהרבה אנדרסטייטמנט) שזה חמור לא פחות מקצר במכלול דוושת המצערת של הפריוס..... אז מה זה עוזר לבעל פראדו שאינו בעל הבנה טכנית מעבר לממוצע שמדובר ברכב חזק ואמין, אם יש סיכוי שפתאום הרכב יהרוג אותו ואת משפחתו?......:confused:
ועוד משהו, וזה כבר בפן הפסיכולוגי ולא הטכני-הנדסי - תקלה קשה כזו ברכב של כל יצרן אחר, שלא לומר צרפתי (...) היתה זוכה כאן להתייחסות אחרת לחלוטין, חמורה ומחמירה. אבל כשמדובר בטויוטה, מרכבתו של אלוהים בכבודו ובעצמו, אז כרגיל, מעריצי המותג עושים שמיניות באוויר על מנת להקטין את חומרת הבעיה. ואני אומר - בולג'ויינט שנשבר ומתלה שקורס זו בעיה בטיחותית קשה! בואו ונצא מהסרט הטכני שכולנו חיים בו - אז נכון שמי שמודע לזה, עוקב בקפדנות ומשקיע בתחזוקה מונעת - לא יקרה לו כלום. אבל רוב בעלי הרכב לא יודעים מה זה תפוח (אדום? ירוק? דלישס? פינק ליידי?...) ומה זה בולג'ויינט (ג'ויינטים?... גראס?... חשיש?... ירקות לעישון? איפה?...) וכשתנסו להסביר להם למה יש כשל במתלה הם יחשבו שאתם מדברים איתם סינית. מבחינתם זה לא צריך לקרות לעולם - והם כמובן צודקים.
לזכות טויוטה כיצרן ייאמר שלפחות את הסיפור הזה הם לא ניסו לטייח כמו את פרשת המצערות הנתפסות.... תזכיר לי להכין להם מדליה. בהזדמנות.
נק' התורפה מוכרת למי? אתה רואה פה בנאדם שטיפל ברכב לדבריו ויצא לו להחליף כבר תפוחים, עדיין קרה לו המקרה.
למרות שהרכב וותיק בשוק עדיין יש מוסכים שלא מכירים את הפגם ומרכיבים תפוחים חליפיים שקורסים אחרי תקופה קצרה מאוד.
יש לי חבר שקנה עכשיו אחד קצר, ביישור קו החליף תפוחים, אממה המוסך הרכיב חליפי, אחרי שיחה וכמה תמונות הוא רץ להחליף למקורי.
לא יודע אם טויוטה שינו את המתלה בגלל זה, אבל הוא לא הישתנה בהרבה.
עוד לא ראיתי שמישהו זרק גיפ לפח בגלל תקלה, גם ברכבים שעולים רבע מטויוטה עדיין מתקנים.
בעלי הפראדו לא טיפשים בכלל, הם מתקנים אותו, היותר חכמים מחליפים אותו אחרי שזה קורה או כשמתוודעים לתקלה אצל מישהו אחר, יש כאלה(מכיר אישית) שרצים להחליף תפוחים בתדירות הרבה יותר גבוהה, להזכירך העלות לא נמוכה בכלל...
דרור,
אתה צודק שכשל מתלה זה מתכון לקטסטרופה, אבל לא יכול להוריד את רכיב האחריות של הלקוח שמזלזל בהוראות מפורשות לתחזוקה.
נכון,
שכל אחד יעשה לעצמי חשבון האם מתאים לו לנסוע ברכב כזה, ולהקפיד על תחזוקה מחייבת.
חוק המספרים הגדולים לא היה מתקיים כאן לאורך כ״כ הרבה זמן אם זו הייתה בעיה כזו קשה.
ועובדה שאיכשהו, עם הבאג הזה, המספרים מדברים.
מה שמחזיר בחזרה לכך שאו שיש מלא טיפשים, או שהבעיה היא לא כזו דומיננטית לרוב רובם של הצרכנים.
אם אני משקלל את השניים יחד, יש מצב שכנראה רוב מאות אלפי הרכבים האלו כן מתוחזקים למינימום הנדרש, גם בעולם שלישי, בו האמינות היא חיים ומוות באמת.
ולמרות התפוח הלא מוצלח הזה, במבחן האמינות הכולל זה לא דן את הרכב הזה ככישלון.
ונדב,
אני בטוח שברור לך שממוצע נבחן מסך המקרים, ובהתאם, המקרים הפרטיים שאתה מכיר מהווים עדיין אחוזים קטנים מסך המשתמשים.
זה לא מפחית מהבאסה של זה שקיבל לימון, אבל כשאתה בוחן רכבים, אתה מסתכל על הממוצע הכלי של הדגם, והממוצע העולמי הוא אפעס אחר ממה שאתה אומר.
אתה מתייחס לבעל הפראדו הממוצע כ"מזלזל". כמי שיודע שיש בעיה ובכל זאת מדלג על טיפולים ומתקמצן על בדיקה ותיקון או על חלק מקורי...
אולי חלקם באמת כאלה. ואני טוען שבעל רכב ישראלי ממוצע לא מבין הרבה במכוניות, לא פתח ולא יפתח בחייו את ספר הרכב והוא מכניס את האוטו לטיפול במוסך מורשה וסומך עליו (על המוסך) לגמרי - והמוסך צריך לטפל ברכב לפי הוראות היצרן ולא לעגל שום פינה. כולל בדיקת והחלפת בולג'וינט מצידי כל חודש בחודשו.
אז או שהמוסכים מזלזלים, או שהם סתם מפשלים או שהם מנסים לחסוך ללקוח כסף באמצעות התעלמות מהוראת היצרן או בשימוש בחלקים תחליפיים זולים - תהרוג אותי מה קורה שם אבל עובדה. זה לא צריך לקרות גם עם חלק תחליפי סיני הכי מעפן שיש. מצידי שיתבלה תוך שעתיים ויתחיל לדפוק - אבל אסור שהמתלה יקרוס. פשוט אסור. ואם זה קורה - אז מדובר כאן בקטסטרופה הנדסית ומי שתכנן את כל העסק צריך לעשות לעצמו חרקירי.
רבאק דורון - זה טויוטה, לא לאדה, לא סוסיתא. ט-ו-י-ו-ט-ה. לא רק היצרן הכי גדול בעולם, אלא גם הכי נחשב. נחשב לא בזכות נהיגה, לא בזכות נוחות, לא בזכות בטיחות. מוניטין האמינות-ללא-פשרות זה הדבר האחד והיחיד שמוכר את המכוניות שלהם ושהפך אותם ליצרן מס' 1. ללא המוניטין הזה, אין למכוניות שלהם ולו יתרון אחד בודד על כל מתחרה שהוא, יו-ניים-איט. ואם הם לא מסוגלים לתכנן פאקינג מתלה קדמי שלא יתפרק - אז מה אתה רוצה שנחשוב?..... שבעל האוטו אשם? אולי. שהמוסך אשם? יכול להיות. מבחינתי זה היצרן שפישל. ובגדול.
כיוון שהדיון הפך חד מימדי, אז בשביל שיהיה מעניין, מה משמעות תכן לחסינות, כאשר מדובר בהנדסה מכנית, מי כתב את התאוריה ומה ההבדל בינו לבין תכן לאמינות?
(אני לא טוען שההבנה הזו תביא לפתרון הדיון. רק רומז )
אסף.
פראדו 2001 - בולג'וינט תחתון התפרק! יש פיצוי מטויוטה? (החלק מקורי)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אתה מתייחס לבעל הפראדו הממוצע כ"מזלזל". כמי שיודע שיש בעיה ובכל זאת מדלג על טיפולים ומתקמצן על בדיקה ותיקון או על חלק מקורי...
אולי חלקם באמת כאלה. ואני טוען שבעל רכב ישראלי ממוצע לא מבין הרבה במכוניות, לא פתח ולא יפתח בחייו את ספר הרכב והוא מכניס את האוטו לטיפול במוסך מורשה וסומך עליו (על המוסך) לגמרי - והמוסך צריך לטפל ברכב לפי הוראות היצרן ולא לעגל שום פינה. כולל בדיקת והחלפת בולג'וינט מצידי כל חודש בחודשו.
אז או שהמוסכים מזלזלים, או שהם סתם מפשלים או שהם מנסים לחסוך ללקוח כסף באמצעות התעלמות מהוראת היצרן או בשימוש בחלקים תחליפיים זולים -
.
מקובל, ההכללה גסה מידי, ולמשתמש שכן נכנס למוסך אין לרוב מושג אם חיפפו בנהלי התחזוקה.
וברור שיש כאן מכלול שדורש התייחסות מיוחדת (גם היצרן הבין את זה), מה שמקשה, אבל לא בלתי אפשרי לביצוע.
באחד הטיפולים במוסך טויוטה ראיתי פראדו שמגיע על גרר עם כשל כזה, שאלתי את מנהל העבודה שם מה קרה פה,
אז הוא ענה לי, לפני שבועיים הרכב היה בטיפול והם ייעצו לו בחום להחליף את התפוח,
....אבל הוא החליט "לחסוך" כי הרכב היה לפני מכירה...
אני חושב שהשאלה צריכה להישאל היא מה הסכוי שתקלה מסכנת חיים תקרה לבעל רכב סביר (מכניס את הרכב למסוך כול 10 אלף ק"מ + הכנה לטסט ומתקן כול מה שצריך) שנכנס למוסך סביר (מוסך מאושר משרד התחבורה) שנוהג ברכב סביר (רכב סטנדרטי).
אם אתה משפטן, אז זו השאלה הנכונה. כנ"ל אם אתה ממתעבי המותג, ורוצה להדגיש את הכשלים שניתן להיתקל בהם כבעלים של מותג כזה.
אם אתה בעל רכב כנ"ל, או מתעתד להיות אחד כזה, או ששואלים אותך על קניית רכב כזה, שמור את המידע בראש. זכור לבצע בדיקה לפי הספר, או להכריח את המוסך המטפל לבצע בדיקה לפי הספר (אני עושה את זה בכל פעם שאני מכניס רכב למוסך. מגדיר בכרטיס העבודה על מה אני לא מוכן להתפשר, אם זה בפרוצדורת עבודה, או במכלולים מוחלפים), ולהחליף כשנדרש לחלף מקורי. כשעשית את זה, ע"פ הניתוחים שהועלו כאן, אתה פטור מהחשש ואתה יכול להנות משאר התכונות של הרכב, אם זה הטעם שלך.
כשחבר שאל אותי לגבי טרופר דיזל, לא פסלתי את האפשרות, אלא ביקשתי ממנו שיתקשר לסוזי, שיעדכן אותו על ההליכים התקופתיים הנדרשים כדי למנוע נזק למנוע, ועל מוטות הגה מחוזקים.
כנ"ל לגבי הג'ימני והגיר האוט', או הויטרה והדיפ' הקדמי, או ההיילקס וזרוע המגל, פאג'רו\גאלופר וראשי המנוע שלהם, וכו' לגבי כל הרכבים בעולם, שאף אחד מהם אינו חף מבעיות.
טוב שהנושא עלה כאן, ומגיע למודעות, שמאפשרת מניעה מושכלת של בעייה . רק צריך להתעלם מהשטויות וההתלהמויות, והשרשור הזה הוא רווח נקי, במיוחד לבעלי הדגם הנדון.
גם ברכב מוגבה ע״ב קפיץ ובולם בתושבות המקוריות, התפוח לא חורג מזווית העבודה שלו.
נקודת האפס של גובה המתלה שונה, אבל הטווח עבודה זהה.
מי שעובד בזוית קבועה שונה מהמקור זו הצירייה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
elro
באחד הטיפולים במוסך טויוטה ראיתי פראדו שמגיע על גרר עם כשל כזה, שאלתי את מנהל העבודה שם מה קרה פה,
אז הוא ענה לי, לפני שבועיים הרכב היה בטיפול והם ייעצו לו בחום להחליף את התפוח,
....אבל הוא החליט "לחסוך" כי הרכב היה לפני מכירה...
++ לחנן,
למה המוסך לא מגדיר רמת בלאי בה הוא לא משחרר רכב החוצה לכביש?
כי הוא נמצא בדילמה שבין איבוד לקוח לדאגה לשלום הציבור.
חנן אני לא משפטן לא ממתעבי המותג (יש לי היילקס) אבל אני גם לא בעל ידע נסיון והבנה כמוך, והשאלה היא האם אדם מהישוב (לא חנן ) ולא משהוא שחנן חבר שלו יכול להכניס את הרכב למוסך מורשה משרד התחבורה לטפל ברכב ולנסוע בצורה בטוחה ? אם התשובה היא כן אז לדעתי אין בעיה אם התשובה היא לא אז יש בעיה
ההנחיה שלי למוסך (כללי, לא יבואן) שטיפל בפראדו היתה "תבדוק את המתלה הקדמי, אם יש ספק אז אתה מחליף, ושם רק חלק מקורי".
לא התעסקתי עם זה מעבר להנחיה הזו. פעם בחצי שנה האוטו הועלה על הליפט, גורז, נבדק, נמצא תקין, ושוחרר ללא עלות.
מי שמחפף בזה או בכל רכיב אחר שהמוסך אומר לו שהוא לא תקין, ומסרב להחליף, יכול לדפוק לעצמו מחבת על הראש. הוא האשם היחידי. לא היצרן, לא המוסך, לא משרד התחבורע, ולא המחברים של ויקיפדיה.
2 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוני אורבך
היה לי פעם טויוטה פראדו 2001 ועל כן למדתי את הנושא עד תום..
בדגם רכב זה ה"תפוח" פועל כך שמופעל עליו לחץ לכיוון חוץ.
מבית התפוח החוצה (ועל כן הוא מתפרק אם הוא נשבר)
יש לאופן העבודה הזו יתרונות.
אחד מהם הוא שאף פעם לא מרגישים חופש בהגה.
התפוח תמיד חופר לו מקום בבית התפוח ואין הרגשה של חופש.
זו גם מקור הבעיה. אם התפוח חופר יותר מדי הוא עלול להשתחרר (תוך כדי שבירת בית התפוח)
ברכבים אחרים הכוח על התפוח עובד הפוך ועל כן מרגישים חופש אחרי שנה שנתים, אבל התפוח לא יכול להשבר.
בגלל שלא מרגשים חופש לא בודקים, כי הנהג חושב שהכול בסדר, עד שהתפוח נשבר )-:
ההסבר של מוני לא שלם ללא תמונות:
זה התפוח בפראדו, התפוח מועמס במתיחה:
קובץ מצורף 106161
וזה המתלה המעודכן יותר, של לנדקרוזר 120/היילקס ויגו וכו', בו התפוח מועמס בלחיצה:
קובץ מצורף 106162
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
thebips
חנן אני לא משפטן לא ממתעבי המותג (יש לי היילקס) אבל אני גם לא בעל ידע נסיון והבנה כמוך, והשאלה היא האם אדם מהישוב (לא חנן ) ולא משהוא שחנן חבר שלו יכול להכניס את הרכב למוסך מורשה משרד התחבורה לטפל ברכב ולנסוע בצורה בטוחה ? אם התשובה היא כן אז לדעתי אין בעיה אם התשובה היא לא אז יש בעיה
אני חושב שהוא יכול לנסוע בצורה בטוחה, אם הוא מודע לנושא.
אם הוא לא, אז יש לו סיכוי להידפק, כמו שלכל אחד אחר יש סיכוי להידפק כשהוא נוסע ברכב שהוא לא מודע לנקודות הרגישות בו.
וזה לא קשור ל"מורשה" מטעם מי. מוסכים מעגלים פינות, אין להם ברירה, מי יותר ומי פחות, וכבר כתבתי על זה כאן, וגם כתבתי מה צריך לעשות אם רוצים לדעת שהרכב מטופל אופטימאלית. מי שמחליט לטפל במוסך, שיגדיר לו במדויק מה לעשות, ולא יבנה על זה שהמוסך יודע מה צריך.
ברכב של אשתי, אני מטפל במוסך יבואן, ולא בעצמי, כדי לשמר אחריות. בפתיחת כרטיס עבודה אני מבקש שברגי הגלגלים ייסגרו בידית מומנט ל96 נ"מ. מגדיר שבדיקת בלמי התוף האחוריים תיעשה ע"י הצצה בחלון הביקורת ולא ע"י הורדת התוף. אני מגדיר גם בכתב שאם מורידים תוף, שאום הטבור יוחלף בחדש מקורי, בהתאם להנחיית היצרן. אני מדבר עם הבעלים של המוסך ומבקש ממנו שמה שכתוב יבוצע כלשונו.
כדי להשלים את הדיון באמת למשהו מועיל, מי שיש לו תמונה או תיאור מדויק יותר של הכשל, אנא שתפו. מה שמעניין זה לא תמונות של רכב פוזל מוטל על הכביש אלא של השבר עצמו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
ברכב של אשתי, אני מטפל במוסך יבואן, ולא בעצמי, כדי לשמר אחריות. בפתיחת כרטיס עבודה אני מבקש שברגי הגלגלים ייסגרו בידית מומנט ל96 נ"מ. מגדיר שבדיקת בלמי התוף האחוריים תיעשה ע"י הצצה בחלון הביקורת ולא ע"י הורדת התוף. אני מגדיר גם בכתב שאם מורידים תוף, שאום הטבור יוחלף בחדש מקורי, בהתאם להנחיית היצרן. אני מדבר עם הבעלים של המוסך ומבקש ממנו שמה שכתוב יבוצע כלשונו.
חנן בלי להיות ציני, אם הדרישות בשביל לטפל ברכב במוסך זה להיות מסוגל להגדיר למוסך את מה שאתה מגדיר למוסך, אז אני לא יכול להיות בעל רכב ואני מאמין שיחד איתי עוד 99.9% מבעלי הרכבים בעולם.
בוודאי שאתה וכל השאר יכולים להיות בעלי רכבים. בסה"כ צריך להשלים עם העובדה שאין בטחון של מאה אחוז.
גם אני רחוק מהמאה אחוז, וגם ממש לא בטוח שמה שאני עושה מקרב אותי לשם. באחד מהטיפולים ראיתי את העובד נותן לגוז'ונים בראש עם פטיש האוויר, ולאחר שהבעלים של המוסך גער בו, הוא בא וווידא הריגה עם ידית מומנט, מה שבוודאי לא עזר לגוז'ונים המעונים, וגם לא יעזור לאשתי, כשהיא תצטרך לפתוח בדרך את האומים במקרה של תקר.
אני כבר נתקעתי עם זה ברכב של העבודה שלי, כשניסיתי להוריד גלגל כדי להחליף אותו ושלושה גוז'ונים מתוך חמישה נשארו לי ביד, שבורים. את השניים שנשארו כבר לא העזתי לפתוח. ניפחתי עם קומפרסור ורצתי למוסך, זה שטיפל בו שבועיים קודם.
1 קבצים מצורפים
קרה לחבר בחניה אז פוטנציאל הנזק לא היה גדול, כולם יודעים מה קורה שזה קורס במהירות קצת יותר גבוהה(יש לי תמונות של חבר אחר שקרה לו בכביש בצפון בדרך הביתה ואחרי שהרכב היה במוסך ויצא משיפוץ גיר) יש לומר שהרכב בתמונה היה לפני יישור קו במוסך.
קובץ מצורף 106163