תגובה: האמינות האגדית של טויוטה - מיתוסים ועובדות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
לביא
לפני כמה שנים, נסעתי לטיול ספארי בטנזניה. את הטיולים עורכים ברכבי 4x4. הרוב המכריע של הרכבים - טויוטה לנדקרוזר 75 וטויוטה על בסיס שילדה של 75 או מעט ארוכה יותר עם בודי מתוצרת מקומית. על כל כ 100 רכבי טויוטה, היה לנדרובר אחד. הם לא ישראלים. הם אנשי עסקים ומפעילים כלי רכב שיהיו להם הכי כלכליים. שלא יתקלקלו ויעשו את מירב הקילומטרים לפני שיאלצו להחליפם. דרך אגב, הטויוטות עם מערכת חשמל 12v.
רוב מדריכי הטיולים בישראל עובדים עם דיפנדר 110.
גם עבורם מדובר בכלי עבודה שצריך להביא פרנסה ולא בתחביב או מושא לרגש כמו אצלנו.
אז למה הם בוחרים בכרכרה המטפטפת? כי היא אמינה כל כך?...
אני אגיד לך למה - כי ב-110 אפשר להסיע נהג + 8 נוסעים. יותר נוסעים באוטו = יותר כסף בכיס. המסכנים גם נכנסים ל-110 יותר בקלות כי יש לו יותר דלתות.
גם בטויוטה 75 אפשר להעמיס 7-8 נידונים. (גם בסופה ארוכה, אללה יוסתור). אבל זה פחות נוח בגלל שחסרות דלתות וגם כי את הקרוזרים ייבאו רק ב-98' ומאז הם התיישנו וגם כי החלפים שלהם נדירים כאן ויקרים-טילים.
אגב, דיפנדרים רבים שעובדים בטיולים הם אפילו עוד יותר ישנים - 97' ומטה. כן, הם שוברים ציריות וזקוקים לתחזוקה שוטפת ועדיין הם טוחנים וטוחנים. ללא הפסקה.
אגב אמינות, כמה אנקדוטות - מנוע HZ1 האגדי של סדרה 70 (4.2 ליטר, 6 בוכנות בטור) הוא במקור מפיתוח של VM-MOTORI האיטלקית...
גם השת"פ של טויוטה עם PSA הוא לא מקרי - ליפנים יש נחיתות מסורתית במנועי דיזל ויש להם רק מה להרוויח מעבודה עם פיז'ו, שדיזל הוא מומחיות שלה.
הרכב הנפוץ ביותר במרכז אוסטרליה הוא לנדקרוזר מכל מיני מודלים כולל ישנים, ושם שטח זה שטח ומרחקים זה יותר ממה שאנחנו יכולים לחלום.
המחיר של לנדקרוזר שם הוא גבוה יותר מכל רכב מקביל, לי היה אחד מודל 96 ולא הייתה שום בעיה למכור אותו.
שאלתי שם על בעיית הבולג'וינטים ואף אחד לא שמע על זה, הם מחליפים בזמן לחלפים מקוריים בלי קומבינות.
גם האוסטרלים טיפשים?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואב
עמית נוח לך להתעלם, ולהמשיך לזרוק סיסמאות באוויר. אתה מעולה בזה. אתה חלש בקריאה. או בהבנה. תקרא שוב מה רשמתי ותענה לגופו של עניין ולא באוויר.
אתה ממשיך לזרוק סיסמאות באוויר בדיוק כמו שעשית בצהוב. הכל הפרחת סיסמאות באוויר.
כמה בולג'וינטים נשברו מתוך כמה מכוניות שנמכרו / נוסעות?
כמה דיפרנציאלים 'נטחנו' כהגדרתך?
כמה פעמונים וציריות נטחנו? מספרים. חלאס קשקשת. כל לנדרובר שאני מכיר שבר לפחות ציריה אחת. יש כאלה ששברו כמה ציריות לאורך השנים. כמה לנדקרוזרים שברו? מספרים. בלי זיוני שכל כרגיל אצלך. 5 מכוניות? 7 מכוניות? 15 מכוניות? 50 מכוניות? מתוך כמה לנדקרוזרים שנמכרו בארץ מ 1999? קשקשן.
אגב, 'גמד' שלח לי ה"פ עם תקלה שחווית לאחרונה ביצירת האמנות שלך. זה כבר הסתדר? יותר מ 5000 שקלים או פחות? (לא הטיפול השוטף. הדבר השני. )
קצר.. במיוחד בשבילך:).
אתה מקשקש על ז*&#@י שכל וזריקת ססמאות באויר ו... עושה בדיוק מה שאתה מתלונן עליו.
לא שמעתי ממך שום עובדה (שונה) מלבד "אני מכיר..." וכו'.
אני מכיר דיסקברי שלא שבר אפילו ציריה אחת (והוא נעול מאחור) במשך המון שנים שהיה ברשות אחותי.
אני מכיר פראדו אחד (קצר) שהלכו לו טרנספר ודפרנציאל אחורי ותיבת הגה ומזרקים.
אני גם מכיר דיקברי ששבר 3 ציריות בתוך 20 דקות.
אני מכיר ואני מכיר ואני מכיר...
מה הקשר למה שאתה מכיר?
כמה ממה שאתה מכיר הוא "סטטיסטי"?
או אם נצטט מישהו פה: "מכוניות? 7 מכוניות? 15 מכוניות? 50 מכוניות? מתוך כמה לנדקרוזרים שנמכרו בארץ מ 1999? קשקשן."...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zerez
הרכב הנפוץ ביותר במרכז אוסטרליה הוא לנדקרוזר מכל מיני מודלים כולל ישנים, ושם שטח זה שטח ומרחקים זה יותר ממה שאנחנו יכולים לחלום.
המחיר של לנדקרוזר שם הוא גבוה יותר מכל רכב מקביל, לי היה אחד מודל 96 ולא הייתה שום בעיה למכור אותו.
שאלתי שם על בעיית הבולג'וינטים ואף אחד לא שמע על זה, הם מחליפים בזמן לחלפים מקוריים בלי קומבינות.
גם האוסטרלים טיפשים?
למה טיפשים?
עושים שיקול ו.. זהו.
ברור לגמרי של"שם" יש משקל מאוד משמעותי ברכישה אבל השאלה פה היא אם ל"שם" הזה יש "בסיס" עובדתי כיום והאם הוא "שווה" את המחיר.
אני לא הייתי/גרתי באוסטרליה אבל מחברות בכל מיני פורומים, אני למד שבאוסטרליה יש את האחוזים הגבוהים ביותר של לנדרוברים חדשים, שמשמשים ל"שטח קשה ביותר" - המשוגעים האלה נוהגים ברכב של עשרות אלפי דולרים (גם שם), כאילו היו סופות משופרות אצלינו..
אז?
וה"יש יותר טויוטה באפריקה, בסוואנות, מאשר לנדרובר"...
נו באמת...
יש יותר טויוטה בכל העולם...
טויוטה מייצרת לארצות העולם השלישי, כלי רכב פרימיטיים/ספרטניים שלא עומדים בשום תקן מודרני.
יש הרבה חברות שבכלל לא מייצרות כאלה כלי רכב - מכל מיני שיקולים.
אולי מעדיפים למכור ביוקר, פחות כלי רכב מאשר הרבה כלי רכב זולים יותר..
מה הקשר?
יש כאלה שמסתפקים ב-100 כ"ס (ביום טוב) של היילקס ישן, שמתקנים עם פטיש ושבדי, מאשר איזה האנטר עם בקרת מחשב ועוד 40 כ"ס..
אז יקח להם דקה להגיע ל-100 קמ"ש... מה בוער?
אלה דרישות של "פעם" - בדרישות/תחרות של היום, לטויוטה יש רק "היסטוריה" להצביעה עליה (כמו לעוד כמה, שאין להם שום יתרון אחר) אבל בהווה... רכב בינוני שמתומחר גבוהה, בגלל ההיסטוריה.
לא יותר ולא פחות.
ברנרד, אני לא מתכוון ל hard core של הג'יפאים, אלו גם נוסעים בפטרולים ישנים משופרים בצורה מאוד יפה.
אני מתכוון לאנשים שחיים שם ומשתמשים ברכב כדי להגיע ממקום למקום, אלו שחיים בכפרים שכוחי אל במרחק של הרבה יותר ממאה ק"מ נסיעת שביל לא פשוטה לעיר הקרובה.
הם נוסעים בלנדקרוזרים, בדר"כ לא ממש חדשים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אגב, דיפנדרים רבים שעובדים בטיולים הם אפילו עוד יותר ישנים - 97' ומטה. כן, הם שוברים ציריות וזקוקים לתחזוקה שוטפת ועדיין הם טוחנים וטוחנים. ללא הפסקה.
.
נתת את התשובה בעצמך, אין אלטרנטיבה אחרת למי שרוצה להסיע מטיילים.
פשוט אין פלטפורמה אחרת בארץ.
והרבה מהמעט 75 המשומשים שעלו על הכביש בארץ, מצאו דרכם לחברות טיולים.
מכר בעל חברת טיולים ותיקה, אומר שהוא אוהב את הדיפנדרים שלו (ברבים), ואומר גם שבכל רגע נתון יש משהו מקולקל.
אין רגע בו הכל עובד יחד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
אני לא הייתי/גרתי באוסטרליה אבל מחברות בכל מיני פורומים, אני למד שבאוסטרליה יש את האחוזים הגבוהים ביותר של לנדרוברים חדשים, שמשמשים ל"שטח קשה ביותר" - המשוגעים האלה נוהגים ברכב של עשרות אלפי דולרים (גם שם), כאילו היו סופות משופרות אצלינו..
.
מנתוני מסירת רכבים חדשים, לנדרובר הרחק מאחור במספרים ביחס לטויוטה באוסטרליה.
הירחון שבועז העלה קישור אליו מקודם, מפרסם כל הזמן נתוני מכירות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
מנתוני מסירת רכבים חדשים, לנדרובר הרחק מאחור במספרים ביחס לטויוטה באוסטרליה.
הירחון שבועז העלה קישור אליו מקודם, מפרסם כל הזמן נתוני מכירות.
נו... מה איתך?
ונראה לך שהם מתחרים על אותו פלח שוק/מחיר?
גם אין ויכוח שטויוטה יותר אמין מלנדרובר (ממש בעייה, כן?).
אני רק אומר שמי שכביכול צריך רכב שלא יתקע אותו "בשטח", הוא לא דוגמא לכלום... יש כאלה שיעדיפו פשטות ויש נוחות ותיחכום.
אין ויכוח שנעילה "פיזית" יותר אמינה מ-TC לסוגיו... אבל ה-TC יותר נוח/קל/גמיש וכו'...
וזה שכביכול ה"עמחה" במישורים/מדבריות קונים יותר טויוטה... נו. זה מה שאני (ואחרים) אומר. יש לטויוטה "שם".
מלבד ה"שם" = אמינות בהווה - אני לא בטוח שיש לזה על מה לסמוך, כמשווים לכלי רכב דומים מבחינת ביצועים/איבזור/נוחות/עבירות/פאר.
סתם דוגמא.
בארה"ב כמעט ולא תמצא טויוטה 120 "רגיל"... ממש אין דבר כזה.
הוא פשוט לא עומד בתחרות של "מה אתה משלם לעומת מה אתה מקבל".
לכן, לדעתי, הפכו אותו ל LX450 וכו' = ללקסוס. ואז הוסיפו לו כל מיני סממני "פאר" שלא ממש עובדים. לקחו את היוקרה של לקסוס ומנסים למכור איתה את הטויוטה ההוא.
זה עבד בהתחלה, עד שאנשים הבינו שהם משלמים על לקסוס אבל מקבלים טויוטה...
וזה אחרי שטויוטה לא הצליחו למכור את ה-120, כטויוטה, במחיר גבוה, יחסית לכל יתר המתחרים במחיר הזה - אתה פשוט מקבל פחות.
כשאתה משלם 20 משכורות, אפשר ללחוץ/להשפיע עליך, שאתה משלם עבור "שמירת ערך". כשאתה משלם רק כמה אלפי דולרים, אתה כבר בודק כמה אתה מקבל ואז אתה קונה... משהו אחר.. ומחליף אחרי שנתיים שלוש.
אתה רוצה לקבל יותר עבור הכסף ופחות אפשר לעבוד עליך עם פרסומות "לא רואה מוסך ממטר"..
ותפסיקו להשוות ללנדרובר... הם עשו לעצמם "שם" של לא אמינים ובצדק מוחלט. כמו שייקח עוד כמה שנים להבין שטויוטה זה כבר "לא מה שהיה פעם", כך גם יקח עוד כמה שנים (אם בכלל) להבין שלנדרובר יותר אמינים מפעם...
ובכל מקרה - הם לא מתחרים על אותו פלח שוק ולא מציעים אותו דבר, לא מבחינת היוקרה ולא מבחינת "מה שאתה מקבל"..
אתם מפספסים משהו ובגדול. לאגדה יש שורשים חזקים. אבל בגלל החרם לא זכיתם לחוות אותם. אז בואו נחצה את האוקיינוס ונחזור לשנת 1957
קצת היסטוריה.
טויוטה פתחו סוכנות ראשונה בארה'ב LONGO TOYOTA, ממש ליד הנמל של לוס אנג'לס, השם הגיע משם העיר, LONG BEACH
הסוכנות קיימת עד היום ובעבר גם הכילה את TOYOTA USA HEADQUATERS וגם את מחלקת ההנדסה שהיתה אחראית לתכנון רכבים-מנועים ספציפית לעולם המערבי. סתם לדוגמה, ה22R היה פיתוח אמריקאי טהור ב1970(פגשתי את המוהנדס שהיה אחראי לפרוייקט) וזה אחד מהמנועים שאחראיים למוניטין.
בקיצר, שנות ה60 היו אכזבה למותג וגם העגלות לא היו משהו, רובם-כולם מכוערות רצח בטעם יפני טהור עד ש.....נתנו יד חופשית למהנדסים-מעצבים האמריקאיים, ובהתחלת שנות ה70 השוק התחיל להתפוצץ, כמובן שהחרם הערבי על הנפט היה הקטליסט אבל, החרם גרם לאמריקא זי הממוצע להבין שהמוצרים המקומיים הם זבל ויש אופציה זולה ומאד אמינה, וזה נכון לא רק לטויוטה אלא גם לשאר המותגים היפנים, משום מה טויוטה הם היחידים שהצליחו לשמור את המוניטין ושום חברה אחרת לא הצליחה, מעניין למה.
אסכם עם נסיוני האישי, בעבר הרחוק היה לי כמויות של טויוטות מסוף שנות ה70 ועד התחחלת שנות ה90, מודלים כמו הילקס, סליקה, קרסידה, קאמרי ואבאלון, כולם ובלי יוצא מהכלל היו אמינות(בתור משומשות עם קלומטרג' מאד גבוה) באופן יוצא מהכלל. אין לי כול תלונות ואני לא מצתער שקניתי אף אחת מהם.
אבל....האם כול זה רלוונטי לרכבי טויוטה ב20 שנה האחרונות? לא נראה לי. למעשה אני, אם הייתי צריך מחר לקנות רכב משפחתי הייתי לוקח הונדה אקורד על טויוטה קאמרי בלי לחשוב פעמיים, אחרי הכול טויוטה עדיין מייצרים רכבים משעממים ולא מהנים לנהיגה כמו שהם רגילים לייצר....מאז ומתמיד.
במקרה שמשהו לא מבין מה זה "קילומטרג' גבוה" במקרה שלי זה בין K250-600 מייל, תכפילו ב1.6 לקבל ק'מ
האמינות האגדית של טויוטה - מיתוסים ועובדות
מה פספסנו בדיוק?
אמרת בעצם שיש להם שם חזק בגלל ההיסטוריה ובלי הצדקה ממשית נכון להיום...
ברנרד-
אהבתי את תגובה #68
מה שפספתם....זה ההיסטוריה והיא אמיתית לחלוטין.
האמינות האגדית של טויוטה - מיתוסים ועובדות
ההיסטוריה מסתכמת בבנית שם. אנחנו מייחסים את זה בתחום ה 4x4 למכוניות קשוחות באפריקה ואוסטרליה ואתה לשוק האמריקאי בתחילת דרכם.
כנראה זה מה שבנה מותג חזק מאוד.
משם אנחנו מסכימים שיש הרבה פחות תוכן למותג?
השם עדיין חזק והמחירון גם אבל המכוניות עצמן לרוב כבר לא אגדה כמו פעם
ברנרד,
קראתי רק את המגילה הקצרה - אין לי נתונים 'מובהקים סטטיסטית' - אבל יש לי יותר היכרות מאשר אוטו כאן ואוטו שם. יותר ממה שיש לך בעולם של טויוטה ויותר ממה שיש ליתר האנשים שמתעקשים שטויוטה זה חרא ואנשים פראיירים שמשלמים עליהן הרבה כסף.
תוסיף את האנשים שכותבים כאן עם הנסיון האישי שלהם, ומתחילה להיווצר מובהקות סטטיסטית (32 דגימות).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
ההיסטוריה מסתכמת בבנית שם. אנחנו מייחסים את זה בתחום ה 4x4 למכוניות קשוחות באפריקה ואוסטרליה ואתה לשוק האמריקאי בתחילת דרכם.
לא מדוייק,
הבניית שם באה ממשהו, וגם אותם רכבים קשוחים באפריקה ואוסטרליה הגיעו מאיפהשהוא.
וכול זה הגיע מלהבין את השוק המערבי(שבניגוד לכם או לשוק הארפאי) אינו מאמין בטיפולי רכב וגם מסרב לשלם על אותם טיפולים.
זה עולם אחר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואב
ברנרד,
קראתי רק את המגילה הקצרה - אין לי נתונים 'מובהקים סטטיסטית' - אבל יש לי יותר היכרות מאשר אוטו כאן ואוטו שם. יותר ממה שיש לך בעולם של טויוטה ויותר ממה שיש ליתר האנשים שמתעקשים שטויוטה זה חרא ואנשים פראיירים שמשלמים עליהן הרבה כסף.
תוסיף את האנשים שכותבים כאן עם הנסיון האישי שלהם, ומתחילה להיווצר מובהקות סטטיסטית (32 דגימות).
בוקר טוב, קראתי וקראתי וקראתי... והאמת זה רק הולך ונהיה יותר מצחיק... עצם העובדה שמחשיבים רכב מודרני עם כל התיחכום שלו שהוא בסוף גם אמין...
אז אני לא יודע מה כל אחד עושה עם הרכב שברשותו, אצל אחד הוא עומד כל היום בסככה, אצל האחר הוא 90% מהזמן על הכביש, להגיד שהרכב לא רואה תקלות רק מטיפול לטיפול ופעם בשנה לא יודע אם זאת בדיחה או שהאוטו עושה 5 ק"מ ביום בכביש לעבודה וחזרה.
תוסיף את זה לסטטיסטיקה:
פראדו 1 עם 250k החליף ראש מנוע
פראדו 2 הלכה משאבת הגה בתחילת טיול
פראדו 3 שבר דיפ' קידמי בנחל תבור!
פראדו 4 החליף מזרקים
פראדו 5 הלך גיר וקרס הפרונט, ואותו פראדו גם מרעיש עכשיו מהדיפ' האחורי...
לנדקרוזר באמצע טיול נישבר מוט רדיוס וכמעט כל הסרן עף החוצה
אלה תקלות עיקריות ורק מקרוב(חוץ מהשאר) לא "שמעתי" "אמרו לי", וחוץ מההיתנסות האישית שלי לפני כמעט עשור, רוב החברים כבר ניפטרו מהרכבים מזמן, אם תישאל אותם האם כדאי לקנות אתה יודע מה הם יענו לך? אתה משלם על שם ושום דבר אחר לא.
פראיירים לא מתים הם מתחלפים , מי שהיה לו את הרכב הזה ונפל איתו לא יחזור אליו, פשוט הנפילה חזקה מידי ויקרה מרכב שציפית שיהיה כמו השם שלו "טויוטה" ואז גילית שהכל בולשיט ויכולת לקבל אותו דבר ואפילו יותר מרכב אחר ואפילו את אותם הצרות גם(טוב נו כמעט... חוץ מהבולג'וינט).
חבר שבר דיפרנציאל קדמי בטויוטה מודל 2001 בנזין (או 2003, אני כבר לא זוכר). ללא פרובוקציה מיוחדת...
הדיון הזה מזכיר לי את הסיפור על אותו אחד שקנה רולס רויס כי הבטיחו לו שזוהי מכונית שלעולם לא מתקלקלת.אלא שבדרך מהסוכנות, הרכב נתקע. התקשר הרוכש הטרי לסוכנות ומייד נשלחו אליו מכונאים שתיקנו את המכונית. למחרת התקשר שוב לסוכנות וביקש לשלם על עבודת המכונאים.
"אין לנו מושג על מה אתה מדבר", אמר נציג הסוכנות, "אין לנו רישום ששלחנו מכונאי, אתה הרי יודע, רולס רויס לעולם לא מתקלקלת"
רוצים לדעת את האמת?
בואו נמצא 10 בעלי טויוטה שמחזיקים את הרכב 10 שנים, נסעו מאות אלפי ק"מ ותיעדו כל פיפס.
נמצא בעלי רכבים אחרים, שמאחוריהם נסועה דומה עם תיעוד זהה.
זה לא צריך להיות סיפור, עצמאים אמורים לתעד את ההוצאות שלהם.
אני בטוח שאם נראה את המספרים על אקסל, ראשית ניבהל מהמספרים, ושנית נגלה שאחזקת טויוטה לא זולה כמו שהבעלים אולי חושבים.
לי אין טויוטה. מהתבוננות מהצד נראה לי שאני לא מספיק עשיר בשביל להחזיק רכב כזה.
אני מחזיק קוריאני מזדקן שהשבוע חגג 11 שנים ויותר מ 340 אלף ק"מ. (כן, מנוע מקורי שלא נפתח מעולם, גיר מקורי, מזרקים מקוריים, משאבת הזרקה מקורית..... תודה לשואלים ולמברכים, טפו טפו חמסה חמסה). זה לא שלא היו תקלות והוצאות, היו. חלקן היו כואבות ויקרות. אבל להערכתי כל חלק שהוחלף כבר היה שווה את הכסף שלו (לדוגמה, מיסבי גלגל ב-300000 ק"מ).
אגב, מתוך האקסל שלי, אני יכול לספר לכם שרק ההפרש בין צריכת דלק של 1:10 לצריכת דלק של 1:8 שווה 45000 שקל על פני 300000 ק"מ.
ירידת ערך של לנדקרוזר מקביל היתה, כמה? 300000 שקל? מה היה חשבון התיקונים אחרי השנה החמישית?
תודה, אני נשאר עם הקוריאני הבינוני.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואב
כל לנדרובר שאני מכיר שבר לפחות ציריה אחת. יש כאלה ששברו כמה ציריות לאורך השנים.
יואב תרשום 8 שנים עם דיסקו 1 ו 2 ואפס ציריות גזורות (מטייל, בטח מטייל).
וגם נפלה בידי הזכות להיות בעלים מאושר של דיסקו 2 אמין, יותר מזל משכל כניראה (אה וטיפולים לפי הספר).
בגזרת הפרטיות היתה לי פעם קורולה בטעות 3 שנים (אוקטביה לא היתה זמינה או משהו): אוטו מגעיל לנהיגה, זול בתחושה ועני באיבזור - לא אחזור על הטעות הזו גם אם חיי יהיו תלויים מנגד.