לבד או עם עוד אנשים?
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Printable View
לבד או עם עוד אנשים?
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
בדר״כ שניים
החלטה לגיטימית לגמרי.
גם אצלי הסידור היה בהתאם כדי להשאיר שטח מעל לכלב.
בהצלחה ותהנה. אין כמו צירוקי.
[emoji41]
תתחדש נראה מעולה:cool:
מסכים, הבדל של 3X4 ק"ג לא רלוונטי לשום דבר. אפילו לא בסמוראי קצר.
1. השתמשתי במושג "כוח אחיזה" רק כדי להבהיר נקודה. הכוונה היא כמובן הכוח הפועל בין הצמיג לבין הקרקע. משקל שעובר דרך קפיץ מגיע לנקודת המגע (של הצמיג בקרקע) עם מידת כוח נמוכה יותר ממשקל ישיר. מקווה שהסברתי את כוונתי.
2. הנקודה השניה נכונה, היכולת של המתלה לעקוב תהיה טובה יותר. כאן אין ויכוח.
3. גם לגבי נוחות הנסיעה אין ספק שיהיה שיפור ענק, אבל נוחות נסיעה? נו מה נהיינו מפונקים? :cool: זה בכל זאת XJ אם שני סרנים חיים.
זה לא חשוב אם המשקל הסטטי על הצמיג הוא מוקפץ או לא, הוא קבוע. מערכת המתלים לא תשנה אותו.
בתנועה זה סיפור אחר, אך כאן כבר הסכמנו שעדיף מוקפץ על מנת לשמור על מגע של הצמיג והקרקע.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
נדב,
ראשית, ברוך השב.
שנית, מאברוק על הג'יפ - סוף סוף הצטרפת למשפחה הנכונה.
ושלישית, מאחר ואיך שהצטרפת אני נאלץ לפרוש מחוסר ברירה (כן, הרוביקון המופלא והמדהים עבר לחבר אחר כאן בפורום שזכה בו), אתה חייב להרחיב את "מבחן הכלכלב" ולסדר גם לי מקום בבגאז' (ואני שוקל פי 2 וחצי מכפי..).
נמצא לך מקום אחר בסלון (ואם לא אז יש מזוודה קשיחה על הגג, אבל זה בעייתי מבחינת מרכז הכובד ...), אבל דז או שנדי בהחלט מוזמנות לסוויטה של כפי
אבל אתא ממילא לא בא אף פעם ...
תתחדש :)
מערכת המגירות שהגיעה עם הרכב (תמונה אי שם בעמוד הראשון) שמורה בחלקים - אם למישהו יש בה שימוש כלשהו - צרו קשר :)
עד שיגיע מיכל הגז, אני בבירורים על מקררים, ויכול להיות שייפול לידי מקרר משופץ של דאף, שייתן באותו מפתח (עם יותר עומק) נפח קירור של 40 ליטר במקום 30 ליטר בתכנון המקורי. אמור לקרות בתוך כמה ימים ...
ובינתיים, עד שיגיעו המקרר ומיכל הגז, המשך התכנונים:
את הרצפה הכפולה אני מתכנן להכין מעץ, כנראה בירץ', והיא תהייה מונחת ישירות על המקרר/מיכל-גז/מיכל-מים בתוספת של רגליים מעץ ביניהם, ללא עיגון לרצפה, מאחר והמיכלים והמקרר ייעוגנו לרצפה עצמאית.
בין מיכלי הגז, המים והמקרר אני מתכנן להפריד בנקודות הקרובות באמצעות ספוג קשיח כלשהו, ומכיוון שבמערכת גז עסקינן הייתי רוצה לצפות את הדיפונים ותחתית הרצפה הכפולה בשטיח אנטיסטטי שהוא גם מונע התלקחות. הייתי שמח להמלצות הן לספוג הקשיח והן לדיפון האנטיסטטי, ובמיוחד איפה אפשר לקנות מהם בכמויות קטנות :)
המשך יבוא ...
אז ככה: הגיע המקרר הגדול יותר, אבל הוא יקרררר ואני מתלבט אם תוספת הנפח מצדיקה את המחיר. בכוכבית אציין שעם המקרר הגדול יותר נשאר חלל פשוט (וקטן) יותר למיכל המים, מה שיעשה אותו קצת יותר זול. כמה ? לא יודע ...
כך ייראה החלק התחתון של הבגאז' עם מקרר 40 ליטר במקום 30 ליטר שהיה בתכנון המקורי:
קובץ מצורף 107086
האופציות שיש לי עבור המקרר:
1. Vitrifrigo BRK-35 עולה חדש בארץ כ- 3200 ש"ח (30 ליטר)
2. Waeco cd-30 קיבלתי הצעת מחיר של כ- 4200 ש"ח (30 ליטר, מגירה על מסילה)
3. מקרר DAF OEM מתוצרת Indelb בנפח 40 ליטר - מתצוגה יעלה לי 4900 ש"ח, חדש יעלה לי 5900 ש"ח. המחיר כולל גם הארכת צנרת (שלא דרושה במקררים האחרים כי מראש הם מגיעים עם צנרת מספיק ארוכה כדי להפריד את המדחס למיקום מאוורר יותר.
כל המקררים משתמשים באותו מדחס דנפוס, כולם עם אחריות לשנה.
את ה- Waeco פסלתי בגלל המסילות - זה אולי יותר נוח בשימוש בטיולים, אבל פחות נוח בהעמסה וניקוי, ובעיקר נראה לי פחות עמיד לטלטולים של הג'יפ (אם ייתלשו המסילות - לא כיף ...)
מצד אחד, פער המחיר ל- 40 ליטר ממש מעצבן.
מצד שני, מכיוון שעם מקרר 40 ליטר מיכל המים יהיה מלבני פשוט, הוא כנראה גם יהיה זול יותר בכמה מאות שקלים...
מצד שלישי, התכנון הוא לטווח ארוך, וכבר ממילא שילמתי מחיר מופקע על הרכב, ואני מוסיף עוד אלפים רבים על מערכת הגז + מקרר + מים, כך שבחשבון הכולל זה אולי פחות משמעותי.
מבחינה כלכלית מצבי לא להיט, אבל אני יכול לעמוד במחיר.
הייתי שמח לשמוע את דעותיכם - הייתם משקיעים את המחיר הנוסף עבור מקרר 40 ליטר במקום 30 ליטר ?
תודה :)
מה מבחינת בקבוקי ליטר וחצי? נכנסים במקררים האלה?
אישית, הייתי משקיע עוד קצת על מקרר גדול יותר.
וגם העניין של להפוך את המיכל מים לפשוט יותר, תמיד טוב.
הייתי משקיע במקרר 40 ליטר לפחות.
אתה לא קונה אותו לשנה או שנתיים וכשתתחיל להשתמש במקרר תגלה שתמיד רוצים עוד קצת מקום.
קח בחשבון שהאיטלקי אומנם משתמש במדחס דנפוס, אבל מניסיון עם הדגם הגדול יותר שלהם ( C41, היה אצלי בצירוקי ) הבידוד פחות מוצלח מהמקררים היקרים יותר.
את האחרים אני לא מכיר.
שלושת המקררים מתוצרת איטליה ...
בקבוקי ליטר וחצי נכנסים בכולם גם לאורך וגם לרוחב.
אה, ותיקון טעות בחישוב שלי: מקרר דאף חדש 40 ליטר יעלה 6600 ש"ח ולא 5900 ש"ח כמו שכתבתי למעלה. את המקרר מהתצוגה ראיתי במו עיניי, אכן דנדש לחלוטין ואקבל אותו עם שנה אחריות.
במחירים האלו שווה לשקול יבוא אישי או לדבר עם שני ולראות כמה יעלה לונה 40 ליטר (ומתי יהיה)
למה דווקא מקרר "מגירה"? למה לא מקרר רגיל על מסילות?