רק הערה טכנית: הטבלה שצירפו למעלה היתה של ממוצע מחירי העסקאות בפועל יחסית למחיר המחירון, כלומר עד כמה המחירון מייצג את השוק. זה אינו נתון ירידת הערך של הרכב אם לא מציינים את ירידת המחירון לאותו הרכב בכל שנה ...
Printable View
רק הערה טכנית: הטבלה שצירפו למעלה היתה של ממוצע מחירי העסקאות בפועל יחסית למחיר המחירון, כלומר עד כמה המחירון מייצג את השוק. זה אינו נתון ירידת הערך של הרכב אם לא מציינים את ירידת המחירון לאותו הרכב בכל שנה ...
שלמה, בבקשה אל תכניס לי מילים לפה. מה שכתבת פה לא יכול בשום צורה שהיא (אפילו אם שמעיה יסייע) להיחשב פרשנות או הסבר לדברים שכתבתי, שאותם הבאת כציטוט. כמו שכתבתי בהערתי המקורית: הטבלה שצורפה פה יכולה להעיד אך ורק על מידת הדיוק של המחירון, ולא על שום דבר אחר.
אם אתה רוצה לטעון את הדברים שכתבת, אנא הצג נתונים מבוססים ורלוונטיים, או שתציג אותם כדעתך הפרטית, אבל באמת כבר נמאס לנו לשמוע שירד גשם במדבר ולכן סובארו הוא הרכב הכי טוב שיוצר אי פעם, או כל מיני פרשנויות הזויות אחרות. מספיק.
האמת נראה לי שהרבה מאוד זמן לא נתקלתי בשרשור כלכך מיותר.
בחור אחד בשם שלמה שממש מעריץ את הפורסטר (שיבושם) ועשרות שמנסים להגיד לו שהוא מפריז.
הדיונים כאן על אמינות cj .
או על נפלאות גיפ הסופה, אינם מופרזים כלל וכלל.
מדינה קטנה עם היצע קטן של רכבים בינונים והיצע שיפורים עלוב גם הוא.
פורסטר זה לא גיפ .
Sent from my AKAI Diamond using Tapatalk
בס"ד
אכן שירשור מיותר.
בא לו בן אדם. קונה פורסטר. מרוצה עד השמיים. הרכב עושה לו כיף והנאת נהיגה.
יותר מזה.. שומו שמיים הוא אפילו יורד עם הרכב לשטח ... ויוצא בריא ושלם...
הוא פוגע בכל המוסכמות שרכב שטח מצהיר עליהם. פתאום יש רכב שטוב גם לכביש ולגם לשטח... מפחיד... ברררר .... :rolleyes:
ולא רק זה.. גם בהמשך השרשור מתברר שגם נשים נוהגות ברכב.. זה כבר פוגע באגו הגברי... השטח שייך רק לגברים שקמים בבוקר מלוכלכים מאבק וזיפים של שבוע...
ומעבר לכל זה. מעיז לו הגברבר הקטן ששובר מוסכמות של רכב שטח להצהיר שהוא מחפש צמיגים לשטח...
איזה חוצפן !!!
מה טוב עושים כל הגברים החזקים פה באתר. שמשמיצים את הרכב שהוא קנה. והעצה הטובה ביותר שהם נותנים זה תיפטר מהרכב ותקנה רכב שטח "אמיתי"...
אז הבנו.. שלכם גדול יותר... כל הכבוד.... :mad:
תהנו...תרסקו סלעים... תרגישו גברים אמיתיים שאתם רוכבים על רכב שטח שסוחט לכם את הכיס..
העיקר שטוב לכם איפה שאתם נמצאים..
לנו טוב עם רכב לא מסוקס כל כך שעושה לנו די טוב בשטח ובכביש. ואנו נשפר אותו עם צמיגים שייתנו לנו עוד יותר שטח... הכול כדי שתמשיכו לאכול את הלב.. בתיאבון !
העיקר הבריאות... :p
שלמה אתה כנראה לא מבין .
אני ממש שמח בשבילך שיש לך רכב שאתה כלכך אוהב . באמת!
לא כל רכב נכנס לך לתוך הלב ואתה זכית . (לא ציני)
Sent from my AKAI Diamond using Tapatalk
בזמנו פרסמתי באתר, פורסטר 2008 שמור מאוד עם קילומטרז נמוך, שלא ירד מעולם לשטח במחיר מחירון (רכב של אבא שלי).
לא קיבלתי אפילו פניה אחת מגולשי האתר. נקודה למחשבה.
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
בס"ד
יש ויש.
הכול עניין של סייעתא דשמייא.
אני את שלי מצאתי פה ב"לוח מודעות רכב שטח וג'יפים למכירה".
וזה לאחר חיפושים רבים ב"יד2" ובמקומות נוספים.
דווקא פה מצאתי פורסטר ידני מחבר פה באתר (בצע חיפוש עם המילה פורסטר בלוח. פורסטר 15 ידנית).
אחלה בן אדם, אחלה רכב, ב"ה באמת קניה מוצלחת.
ועוד למפרע המוכר סיפר שבחר לפרסם דווקא פה ולא ביד2 כי פה האנשים רציניים יותר ולא סתם יבזבזו את זמנו.
נקודה למחשבה. :)
שלמה.
בחמישי-שישי האחרונים יצא לי להיות חלק ממארגני טיול קיבוצי, עם כעשרה רכבים. 35 גברים.
במקור, הגדרנו שהטיול הוא לרכבי שטח בלבד, אבל לאחר שחששנו שנקלע למצוקה של כמות נוסעים מול מספר רכבים, הסכמנו לבעל פורסטר אוט' להגיע, ליום השני של הטיול.
ביום הראשון המסלול ירד במעלה יאיר. טוב שלא היינו עם הפורסטר. גם ככה הגענו מאוחר מדי לחניון הלילה ולא סיימנו את המסלול המתוכנן.
ביום השני, נחל אביה ונחל צין.
התובנה שלי כמארגן טיול: אין בעייה לצרף רכב כזה למסלול, בתנאי שלוקחים בחשבון שביצוע מסלול ברמת קושי בינונית יקח פי שתיים מהרגיל. מספר העצירות לכיוונים/דחיפות/בניות היה בערך פי שלוש, מאשר אם היה בלי הפורסטר. סיימנו את המסלול ב1700 במקום בשעת התכנון המקורית: 1400. היו מספר תלונות על הקצב האיטי מצד משתתפי הטיול האחרים.
מבחינת הנהג: כאן אני מדבר כצד ג', מפרשן: הנאה גדולה מהחוויה, לחץ, דאגה, ומיקוד המבט בחמישה מטר שמלפניו במקום בנוף.
אין כאן חיובי ושלילי. רק התובנות שלי, אוביקטיביות ככל שאני יכול. בסוף כל אחד מחליט לעצמו, כמארגן או כנהג.
מבחינת יכולת המשיכה בעלייה ובהצלבות, בזכות בקרת המשיכה, לא ראיתי פער גדול מדי מול רכבי שטח כגון פת'פיינדר או טראנו, ישנים יותר, ללא בקרת משיכה. הפער המשמעותי היה בגובה ובזוויות ובסכנה לפלסטיקים. בנוסף, אם היה נקרע צמיג זה היה גורם לנו לדאגה רצינית ואם היו נקרעים שני צמיגים היינו מסתבכים.
מבחינתי מדובר בתובנות חשובות, אם וכשאארגן עוד טיול בסגנון דומה.
הסובארוהיה ממוגן ו/או מוגבה ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
אני מהמר שלא.
האמת היא שלא בדקתי או שאלתי... רמת העניין שלי בשיפורי המגזר הנ"ל מקבילה לרמת העניין שלי בשיפורי I10 (;
מין הסתם ...
אבל השאלה שלי היא טכנית.
אני פשוט משווה עם הדאסטר לפני ואחרי ההגבהה .. ועם xv שהצטרף אלי לטיול פעם שהיה מקורי לחלוטין.
ואכן נעצר כל מטר בערך לכוון ...
על דברים שאני בכלל לא ראיתי.
Sent from my iPhone using Tapatalk
אין לי ספק שעבור מי שמארגן טיולים לסוג הרכבים הזה, הנתונים האלה משמעותיים.
בארגון טיול כנ"ל, עבור קבוצה אורגנית, בעלי רכבים שונים, אתה צריך לשים קו ברור על מנת להימנע ממשא ומתן, עלבונות וכו'. הקו שלנו היה רכבים בלי low. אתה לא יכול להיכנס לדקויות של עם/בלי הגבהה, מיגונים, נעילות וכו'. זה לא יגמר. תמיד ניתן להתאים את המסלול, שיתאים אפילו לטוסון 2x4, אבל מסלול כזה ישעמם וידכא את המשתתפים האחרים.
בס"ד
נשגב מבינתי... "הגדרנו שהטיול הוא לרכבי שטח בלבד" מול "הסכמנו לבעל פורסטר אוט' להגיע" ...
אם הגדרת אז מדוע הסכמת? ואם הסכמת. אז מדוע הטענות?
הגדרה של טיול "לרכבי שטח בלבד" הינה הגדרה בעייתית. יש מגוון רכבי שטח. החל מרך ועד קשוח וקשוח מאוד.
ההגדרה של הקטגוריה צריכה לכלול בין השאר - "הילוך כוח - יש/אין", "נעילות - יש/אין", "הגבהה - יש/אין", "צמיגי שטח אין/יש", "מיגון -יש ואך רק יש!".
פורסטר הוא רכב שטח בהגדרתו. רכב שטח רך. לא רכב שטח קשוח. יש בקרת משיכה מעולה. לדגמים המצויידם יש X-MODE. כיום יש גם אפשרות לצמיגי שטח 50:50 ברישיון הרכב וגם הגבהה ברישיון הרכב. כך שהרכב נותן את המענה הטוב ביותר שבשילוב כביש ושטח. כאשר כל כלי רכב אחר יוטה לכיוון הכביש או השטח.
ברגע שאתה מגדיר את ההגדרות כמו שצריך ונצמד לתוכניות המקוריות. לא יהיו לך שום הפתעות. ואם שינית והופתעת. אתה בבעיה..
לענ"ד לצאת לטיול עם קבוצת רכבים הטרוגנית (מעורבת) לכתחילה זה מתכון לבעיות ורק יביא לחיכוכים מיותרים. אלא אם מדובר על קבוצת חברים טובה ומאוחדת שבא לטייל באמת ולא "לכבוש יעדים בשטח".
כ"כ לצאת לטיול כמארגן בלי לדרוש את המינימום ההכרחי שזה צמיג רזרבה בגודל מלא ומיגון לרכב. זה לא רק עוול כלפי אותו אחד שמגיע בלי (וככל הנראה כתוצאה מאי הבנה בנושא) אלא זה יכול להיות עוול כלפי כל הקבוצה כולה שתאכל הרבה מרורים במידה וח"ו תהיה תקלה שתהרוס את היום לכולם.
חשוב לדעת שזה מאוד כיף לארגן טיולים ולצאת בקבוצה (וחשוב מאוד שלא לצאת לבד) אך חשוב לא פחות לתת מעט זמן וכובד ראש לתכנון תכנון של החברים ושל הרכבים ושל המסלול. וזאת מנקודת מבט של אדם שכבר ארגן טיולים וממשיך לארגן וכל פעם נעזר בעצות טובות מחברים ושואל ולומד כל פעם מחדש.
לגבי המסלול שציינת. קבוצת "סובארו וחברים בשטח" עשתה את "מעלה יאיר" ובהצלחה רבה. אני חושב שיש גם ביוטיוב סרטון בנושא.
בהצלחה בטיולים הבאים :-)
שלמה.
איזו בעסה, אין לי מיגון גחון, שלמה לא יסכים שאצטרף לטיולים שלו ...
אכן כך זה נראה
לא מסכים. יש רכבים ללא צמיגי שטח או ללא נעילות שיעברו בלי דרמה במקום שבו רכבים אחרים ידרשו נעילות וצמיגי שטח... וכמובן שחשוב לא פחות - מיהו הנהג ומה נסיונו בנסיעת שטח
כלומר כל הטיולים צריכים להיות רק כאשר כל הרכבים מאתו יצרן, דגם ושנת ייצור?
או שכולם רק עם נעילות גם אם אפשר לעבור את המסלול ללא נעילות?
זו הכללה שאינה נכונה.
אני משוכנע שחנן, שעושה כעת את צעדיו הראשונים בעולם השטח וגם שאר מנהלי האתר וותיקיו זקוקים להסברים כאלו שמהם הם למדים בשקיקה כיצד נכון לארגן ולהוביל טיול שטח.