אני כתבתי שדווקא לא צריך להחליף כלום חוץ מהצמיגים, אז לא אלי השאלה מופנית... אני מניח.
אסף.
Printable View
אני כתבתי שדווקא לא צריך להחליף כלום חוץ מהצמיגים, אז לא אלי השאלה מופנית... אני מניח.
אסף.
לאו דווקא אליך אבל.. גם.
וזה לא רק מה שאתה אמרת - זה סה"כ "מה שאומרים", בכל מיני שירשורים וגם בזה ובעיקר הפוסט של נמרוד.
אולי זה רק אני אבל עד עכשיו, הרושם שאני קיבלתי, ואני לא אומר את זה בציניות, שהטנדר טויוטה (לדורותיו - מי פחות ומי יותר) הוא מעיין קנ"מ של עבירות והנדסה "לשטח"...
הרושם שאני מקבל עכשיו, ואולי זה רק אני, שיש הרבה "פשרות" שעד עכשיו "לא זכו" לפרסום... ראוי.
אני נוסע על ויגו 2011 אוטומטי מערכת בולמים + קפיצים + עלים של פוקס , הרכב בעל עבירות טובה נחל צין , מעלה יאיר וכו'
קודמו בתפקיד היה היילקס 96 קצת משופר ואין ספק זו חיה אחרת לגמרי אבל גם הויגו עובר יפה כמעט בכל מקום .
לדעתי אתה רואה בצורה שלילית את התמונה.
בלי קשר לטויוטה, לטנדרים יש יתרונות וחסרונות, והבחירה בהם היא מכורח אם חייבים או מהיתרונות אם רוצים.
הדבר היחידי שבאמת לא נוח לפעמים הוא ארגז פתוח, שלא מאפשר השארת ציוד בארגז בחניות עירוניות או לעזוב את הרכב בשטח לזמן ארוך (אבל מי מאיתנו עושה את זה?)
תבדיל, טנדר טויוטה המיתולוגי, זה עם שתי סרנים חיים היה רכב שלא נישבר בקלות, עבירות מעולה בזכות מכלולים פשוטים ואובר קיל רציני, זאת הסיבה שהרבה אימצו אותו בתור רכב טיולים, שאר המותגים נישארו "מאחור" בגלל מתלים ניפרדים, מנועים יותר חזקים(יותר תקלות) וכו'.
כשטויוטה עברו לאותה תצורה הם בעצם לא שונים משאר השוק ואולי באיחור אחרי כולם, פחות עיצוב, פחות ביצועים, פחות טכנולוגיה.
טנדר ישאר טנדר(לא זה עם שתי סרנים מלפני שתי עשורים), הוא לא יהפוך לג׳יפ או נוח כמו ג׳יפ(ולא כולם נוחים).
טנדר זה למי שצריך אותו, ועל הדרך גם מטייל, כשהבנתי שאני לא צריך אותו החלפתי ובנוסף קניתי ניגרר, או כמו בשרשור המקביל, זה שתמיד רצה שיהיה לו טנדר וגם בגלל מבחינת הנושא הכלכלי.
שכחת מרווח גחון (בטן) גדול משמעותית מהמתחרים, וזווית גישה טובות יותר.
יחד עם נעילה, זה עושה לך את החיים קלים יותר בשטח.
וכן,
אין בעיה להפוך טנדר לנוח כמו SUV, במיוחד כשהם התחילו לחלוק רכיבי מתלה עם ה-SUV.
זה אומר להוציא כסף על שדרוג קפיצים ובולמים, וויתור על חלק מיכולת ההעמסה מאחור.
ובסוף,
אם תתחילו להתייחס לצמיגים שלכם בתור רכיב מתלה ושיכוך תראו שאפשר להגיע לרמת נוחות שלא מביישת אף SUV.
ד״א,
בארץ ההיילקס הישן שווק רק עם המנוע האנמי.
בחול הוא נמכר עם v6 בנזין, ודיזלים חזקים בהרבה.
לא חושב שיש כאן נושא לויכוח.
אם מדובר על רכישה של לנד קרוזר חדש, וללקוח אין בעיה להוציא 350 אלף ש"ח ומשם להמשיך לסדנא ולחזק אותו בעוד 50 אלף ש"ח,
אז באמת שאין מה לשכנע אותו לרכוש ויגו. גם את מי שטנדר לא מתאים לו לאישיות אין מה לשכנע.
מרבית הרוכשים שלו הרי לא ירדו לשטח, אבל מצד שני הם גם לא גולשים כאן באתר.
אם מדובר בלקוח שמחפש "לעשות" שטח אז לנד קרוזר סטנדרטי "מוכן" לשטח ? שלא לדבר על כאב הלב של לשרוט אותו משיח....
אם מדובר על רכישה של משומש בסכום נניח של 100 אלף ש"ח, יעמדו על הפרק לנד קרוזר סביב שנת 03-04 עם עבר מפואר וללא נעילה,
שבהם ניתן לרכוש ויגו 09-10 אפילו שמגיע עם נעילה מקורית מהיצרן.
גיר ידני שלא יכניס את הרוכש להרפתקאות מיותרות, צריכת דלק עדיפה משמעותית, חוסן מכלולים, מקום אינסופי להעמיס.
אז כל מי שכתב כאן שלא "השתכנע" לרכוש טנדר כנראה לא מתאים לטנדר כמו שטנדר לא מתאים לו.
דניאל
מרווח גחון אפשר לתקן ולהגיע כמעט לאותו נתון עם כולם, זווית גישה דומה/זהה גם אצל המתחרים, סביבות 30 .
נעילה מגיעה כסטנדרט רק בדגם הידני, באוטומט זה אופציה ואין כאלה הרבה, תקן אותי אם אני טועה.
בדימקס ובהאנטר יש גם בקרות אלקטרוניות כמו ב suv, בויגו אוטומט גם זה אין לדעתי.
לעשות טנדר נוח זה עדיין כאב ראש לא קטן, כמה כאלה אתה מכיר שעשו שינויים בקפיץ עלה וכו'?
מצד שני גם suv יצטרך החלפה של סט מתלים, אבל זה כל אחד לפי הטעם שלו לדעתי.
אם אין לו בעיה להשקיע אז אתה צודק, אבל על מה ולמה לשפוך עוד 50k בסדנה? כל suv אמיתי סטנדרטי יעשה את רוב המסלולים בארץ בלי בעיה.
מה שאתה אומר זה מי שמחפש רכב לטייל ב 100k ₪ עדיף לו לקנות טנדר טויוטה ידני.
שוב, נעילה יש בדגם הידני לדעתי, באוטומט אופציה.
חוסן מכלולים? הוא חולק כמעט אותם מכלולים עם הקרוזר.
נדב, ראיתי שיירות שלמות של לנד קרוזרים דנדשים שמאובזרים בכל טוב.
בעיה להגיע ל-50 ?
פגוש מתכת, כננת, קפיצים בולמים ומיגון תחתון והופס....הגעת.
החל מהויגו החדש גם האטומטי מצוייד בנעילה אחורית מקורית.
חוסן מכלולים ? אם המכלולים זהים איך זה שבפראדו מחליפים ביצים על ימין ועל שמאל ולא שמעתי על החלפה אחת בהיילקס ?
גם הטרנספר לדעתי חזק יותר, ובכלל שילדה של טנדר נועדה לשאת עומסים קיצוניים בהרבה מהג'יפ.....
דניאל
שום קופסא ושום סטיגמות, טנדר יישאר טנדר, היילקס לא שונה מאחרים, היעוד שלהם לעבודה, אצלנו על הדרך משמש גם לטיולים בגלל הפלטפורמה למי שאוהב, אבל הוא לא יהפוך ל suv נוח ומרווח, לחזור מטיול בדרום 3-4 ימים ולעלות על "חמור" לנהוג הביתה זה לא להיט.
לא הגזמת בכלל...
למה צריך את כל אלה? שישאר סטנדרטי ככל האפשר ורק לשפר את מה שצריך (אמרתם מתלים/בולמים קדמיים..).
לא מחפשים איזה רכב אקסטרים - למה צריך פגושים וכל המיגון התחתון (והמיותר... מרכיבים רק מה שצריך - לטעמי מגיני סף ו... די זהו).
זו הבעייה עם טנדרים - אתה מתפשר כל כל, אז כבר עובר את הגבול ומשקיע למשהו קיצוני (ריכוך מתלים, סידור הארגז ליום הדין וכו').. שזה טוב כתחביב אבל למי שלא "מתיימר" - למה צריך "ללמוד לחיות עם טנדר"?
אצלי, אולי בגלל שאני חושב יותר על המשפחה/נוסעים... המושב האחורי של הטיוטה (מודה. כטנדר בארץ, רק הוא בא אצלי בחשבון... כשלא שמעתי על ההסתגלות שצריך לעבור, כמו שציינתי פה) הוא DEAL BREAKER.
מה זה הדבר הזה?
אולי מתאים ל-15 פלסטינאים "שגונבים את הגדר" או 7 תאילנדים, שממילא תכף ישברו את הגב בקטיף תותים.. אבל ש"האוצרות" שלי יישבו כאילו הם בטיולית משנות השבעים?
ואני דווקא מאוד הייתי רוצה טנדר.
אם היה F150, עם ארגז/שילדה קצרים באיזה מטר... יואו. פגז.
פעם גם חשבתי על דיפנדר-טנדר (לא ה-130) אבל הוא... לנדרובר..
אבל אם המתחרים הם טנדר או פראדו/ל"ק, כשהבדל המחיר ידוע ולא מהווה שיקול מכריע... מה בכלל הויכוח?
שוב טעות.
בהרבה מקומות בעולם זו פלטפורמה לטיולים.
באוסטרליה ובאפריקה למשל.
עם דיגום ברמה גבוהה של הארגז.
ובפורומים מחול, מסתבר שגם באירופה, אם כי הרבה פחות.
על ארה״ב בכלל אין מה להרחיב, שם זו תפיסת חיים.
ושוב,
הוא לא צריך להפוך ל-SUV כי אז תאבד את היתרון היחסי,
ויש לך הרבה אופציות לסדר אותו כמי שתרצה:
פתוח וריק עם מתלים רכים יותר בשביל מי שלא מעמיס.
מדוגם ועם מצליח מותאמים לעומס ואז הוא נוח בלי לאבד את יכולת העומס.
קפיצים ״רכים״+ כריות אויר לעומס.. לא חסר.
דורון.
אתה צודק.
לגבי מסעות... או "לקחת את כל הבית" ל... שטח.
או, כמו שרכס אמר, לחצות את הסהרה (או מסע שורשים ברכב, לארץ מולדתו..)
זה לא ממש המצב ... אצלינו.
ואתה גם שוכח דבר פשוט - שם, בגולות, הם לא צריכים לחיות עם האוטו הזה ביומיום... יש אוטו לשטח ויש אוטו למסע ויש אותו לעבודה..
הם לא צריכים לקחת משכנתא, על מנת "לסדר את הטנדר שיהיה נוח כמו SUV".
וגם לא צריכים לעמוד איתו בפקקים בכניסה לת"א..
שוב טעות.
לא משאיות קטנות אלא טנדרים כמו אותם הדגמים שמשווקים אצלנו (אנחנו, אפריקה ואוסטרליה).
בארה״ב, אחד הדגמים הכי נפוצים כרכב לדיגום לטרנד ההולך וגדל הוא הטאקומה, טנדר בגודל היילקס.
וזה לא רק לא נדיר אלא מאד נפוץ, ובאוסטרליה ואפריקה אכן נדיר לראות טנדרים אמריקאים גדולים.
Null
אני לא מדבר על הממותות האמריקאיות אלא רכבים כמו שלנו.
ורבים מהם מוגדרים DD, ולא רכב טיולים בלבד.
ומה כבר שונה טנדר אוטומטי בפקק מרכב אוטומטי אחר?
אצלנו המצב יותר פשוט כי טיולים כאן זה מקסימום שבוע, אם החגים איכשהו נופלים על אמצע השבוע.
אז לא חייבים את כל הבית והרכב פחות מתוסבך.
אני מסכים איתך..
אבל שוב, זה אופי אחר של "תרבות רכב".
הטוקומה פה, זה בסיס נרחב לשינויים. לפעמים משאירים ממנו רק שילדה וחצי קבינה ו... משתוללים עם כל היתר.
פחות "מדגמים אותו למסעות".
ובאוסטרליה ואפריקה... זה רכבי המסעות האלה - מין טרנד כזה של "להילחם באלמנטים" ולכבוש את השממה/סוואנה, עם "כל הבית על הארגז".
שם, בארצות העולם השלישי (כולל אוסטרליה) גם מדובר על כלי רכב בלי תקינה "מודרנית" ותרבות "פיקניק" שונה לגמרי.
לא תראה שם אנשים "עירוניים", נוסעים לעבודה עם ההיילקס המדוגם למדבר.
כן תראה אותו מאוחסן בסדנת שיפורים, בין המסעות/"פיקניקים" וכשהוא חוזר "לאחסנה", מוסיפים עוד איזה שיפור/פטנט.
משום שזה לא מצריך לקחת משכנתא.
בכלל, תרבות הפנאי בגולה, היא שונה לגמרי וסדרי העדיפויות שונים וההוצאות שונות..
תראה את יואב למשל - ממה שאני מבין (מודה שלא פישפשתי בהוצאות/קמ' שלו), יש לו טויוטה לטיולים ומשהו אחר ליומיום... ה-6000 קמ', שהוא עושה בשנה, עם הטיוטה, זה טיולון אחד או שניים באוסטרליה/אפריקה.
כמו שהוא לא "חי" עם הטויוטה ביומיום, כך גם הם - לכן הבחירה שלהם בטנדר, לא אומרת כלום... אצלם זה נישה.
בשני הטיולים האחרונים נסעתי בטנדר. באחד התחלפנו בין לנדקרוזר להיילקס, ובשני נסעתי עם נמרוד שהויגו שלו סטנדרטי פרט לצמיגים שעושים הבדל אדיר.
ואני לא מבין על איזה הסתגלות דרמטית מדברים כאן. כמו שכתבתי קודם, הטנדרים המודרניים לא נופלים בכלום ממיטב ה suv של הדור הקודם, אלו עם הסרן החי מאחור וסלילים מלפנים. השקעה מינימלית בצמיגים, ואולי בולמים טובים כשהמקוריים מתפגרים, ובאמת לא צריך יותר כלום. רק סט מפות וחיידק טיולים.
אסף.