תגובה: פרוייקט XJ ? בינתיים שלב השאלות...
דרור,
למה הם לא ממליצים עבור הרכב שלי? בדיוק מהסיבות שאמרת ומהסיבה שאין שום תכנון לשדרג את הרכב.
במקרים אחרים כמו צמיגים גדולים יותר, יחסי העברה נמוכים יותר ורכב נעול אני מסכים ב100% שמי שמתכוון להעלות למידה מעבר ל31' ולנעול אז צריך לשדרג סרן וכל פתרון ביניים אחר סתם יעלה כסף מיותר.
אריאל, בוא ואגיד לך משהו.
פגשתי אותך בשטח. ראיתי מה אתה מנסה לעשות עם הרכב הזה.
כדאי שתעצור לרגע ותחליט למה האוטו מיועד. אם רק לטיולים עדינים אז סבבה. אבל אם אתה רוצה קצת יותר עבירות טכנית שהאוטו הזה עושה בקלילות עם הפרופורציות הטובות והמתלים הגמישים שלו, אני מבטיח לך כבר עכשיו שתשבור את הדנה 35 שוב.
זה סרן אחורי גבולי עבור ג'יפים בכלל. תוסיף את המומנטים שזורמים אליו מהמנוע החזק, ותבין שצמיגי 31 גדולים עליו ועל כוח הסבל שלו.
הוא מיועד לצמיגי 27-28 אינץ' המקוריים ולא יותר מזה. ולדעתי חבל על כל שקל שאתה משקיע בו.
גם ערכת סופר 35 זה בזבוז זמן וכסף כי גם אחרי הציריות המחוזקות והנעילה אתה עדיין נשאר עם קורונה ופיניון קטנים וחלשים. ולמי שמשפר כדאי לדעת שככל שיורדים ליחס העברה נמוך יותר, כך הקורונה והפיניון יהיו יותר קטנים ויותר חלשים. אז למה להתעקש מלכתחילה על סרן קטן? כי הביצה שלו משאירה מרווח גחון קצת יותר טוב?.....
ג'יפ שעושה שטח על צמיגי 31 צריך סרן יותר חזק.
דנה 44 של סופה זה באמת אידאלי, אבל הוא הפך לנדיר ועל כן יקר מאוד. והוא נדיר בגלל שכל הסרנים בשוק נחטפו על מנת לשדרג צ'רוקים וגרנד-צ'רוקים שהיצרן מזלזל באינטיליגנציה של אלה שקונים אותם, ומצייד את הג'יפ בסרן צעצוע.
דנה 60 הוא כבד ועם אשך גדול - אבל חזק בטירוף, זמין וזול יותר. ובעתיד הוא יקבל בברכה שיפורים, צמיגים גדולים וכל שיגעון אחר בלי להתרגש בכלל. זו הבחירה הנכונה.
יש עוד סרן נחמד שלא ידוע לזקני השבט שגם יכול להתאים..
סרן קרייזלר 8.25 מ WK שנת 2005 ומעלה, יחסי העברה מתאימים , נעילות נפוצות, וסוחב צמיגים גדולים ללא בעיה.
הדגם עם ה 10 ברגים גם מגיע פתוח, ולא זקוק לקייס.
תופס טרמפ: קיבלתי את ה- XJ עם דנה 44 אחורי, שאני מבין שזה נהדר. מה לגבי הסרן הקדמי ?
יש לי שם את הדנה 30 המקורי עם ציריות מחוזקות וחיזוק חיצוני שלא יחייך. צמיגי 33", הפחתה בסרנים ובטראנספר, נעילות נשלטות בשני הסרנים.
זה מיישר קו עם הסרן האחורי או שאני צריך להזהר עליו באופן מיוחד ?
(אני אוהב להזדחל בסלעים מדי פעם, אבל לא נוהג באופן פרוע)
תיזהר עליו, ואני אסביר.
יש שטוענים שדנה 30 גבולי לצמיגי-33, יש שטוענים שמחזיק מעמד בלי בעיה.
לטעמי האישי צמיגי 33 על דנה 30 קדמי משאירים שולי בטחון מאוד קטנים.
למה אתה קורא "ציריות מחוזקות"?
כי יש את ה"מחוזקות" מהסופות, שזו ציריה רגילה עם צלב 30 במקום 27. אז הצלב באמת יותר עבה וחזק, אבל האזניים שתופסות אותו פחות עבות ולכן חלשות יותר.... ראינו וחווינו כאלה שנשברות באותה קלות כמו הציריות הרגילות, לעיתים אפילו יותר....
ציריה מחוזקת אמיתית זו ציריית כרומולי וזה כבר סט לא זול. ועדיין נשארים עם דיפרנציאל קטן....
אז נכון שעל סרן קדמי יש פחות עומס מאשר על אחורי - אבל עדיין הייתי ממליץ לך לנהוג במתינות ולא להתחרע.
מצד שני מי שמשתולל ישבור דברים גם עם 31.... אז ההמלצה הזו תופסת תמיד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
למה אתה קורא "ציריות מחוזקות"?
לפי הבעלים הקודם, כרומולי. איך אני בודק ?
(אם כי לפי כל מה שראיתי עד עכשיו: א. כל מה שהבעלים הקודם אמר היה נכון ומדוייק, ו- ב. הרכב הזה הושקע ברמות ולא נחסך ממנו דבר. זרועות ארוכות לא הורכבו כדי להשאיר אותו bolt-on)
לא יודע. ראיתי ציריות כרומולי רק בקטלוגים ובפרסומות. לא זול אבל כן עושה חשק, כי צמיגי 33' הם באמת רק עניין של זמן... אני כמובן לא שוכח שצמיגים גדולים מצריכים יחסי העברה מתאימים. הקורונה והפיניון ביחס 4.10 קטנים וחלשים מהמקוריים ביחס 3.54 ואם גם הציריות יהיו גיבורות, כל העומס יתנקז לדיפרנציאל הקטן.... בדיוק מה שאני טוען לגבי סרן דנה 35 עם קיט השדרוג. לכן אני נחרץ בדעתי שבשיפורים אין מקום לקומבינות ולקיצורי דרך. ג'יפ בונים מהגלגלים כלפי מעלה, כלומר מחליטים מה יהיה גודל הצמיגים הרצוי, ומכאן והלאה בוחרים במכלולים מתאימים. נכון שזה יקר, אבל זו הדרך הנכונה שתבטיח הנאה שלמה במינימום שבירות ותקיעות. ומה לעשות - צמיג גדול לנצח-נצחים ידרוש סרן חזק.
עדיין לא ראיתי את הצ'רוקי שלך בלייב. אבל לפחות לפי המיפרט ולפי התמונות עושה רושם שזכית, לא פחות, בג'יפ שמישהו לפניך אהב מאוד ולא התקמצן עליו. מצד שני לך תאמין היום למישהו... מכיר את "תאמיני לי בובה, אל תאמיני לאף אחד!!!"?...... צלם את הציריות באיזור הצלב ונשווה לאיזו תמונה מהרשת.
חשוב לציין שאני באופן אישי ב-27 שנים על ג'יפים משלי - 2 סיקסים ו-2 סופות, מעולם לא שברתי ציריה ולא צלב בציריה. לא בציריה רגילה ולא ב"מחוזקת".
אף פעם לא התפתיתי להגזים עם גדלי הצמיגים. תמיד על 31'. בסופה שלי סרנים מקוריים (דנה 60 אחורי, דנה 30 קדמי) נעילה אוטומטית מאחורה, נשלטת-אויר מקדימה, יחסי העברה סטנדרטיים. אמנם לעתים משתעשע בשטח קשה ביותר במסגרת פרויקט פתיחת הוואדיות שלנו, אבל באופן כללי אני נוהג בג'יפ בהתחשבות יתרה אפילו שם - במקומות שצריך לתת בגז אני נותן ובגדול, אבל כמו שאומרים גם זה תמיד "ברגש" - לא תמצא אצלי למשל קפיצות באוויר והשתוללות על הגז שלא לצורך.
אני מאמין שבנהיגה מתחשבת שכזו לא תהיה בעיה לסרן דנה 30 עם צמיגי 33 - רק שולי הביטחון יהיו יותר קטנים.
דרור
אני לוקח את המשפט האחרון שלך לעצמי רגע-
כיוון שגם כשהייתי עם סמוראי גיבור עם יחסי העברה 6.5 (אגב מה מקביל לזה בצירוקי!?) ציריות כרומלי וסרנים מקוריים מחוזקים על צמיגים 31. שזה בהחלט הקצה בעיני לסרנים האלו ונהגתי על סלעים מעולם לא השתוללתי ולא נתתי בגז ולא התעופפתי... ולכן גם לא שברתי.
די ברור לי שגם פה אנהג ככה.
אבל כיוון שגם גודל המנוע לא מוכר לי וגם לא מוכרות לי מידות הצמיגים והיחסים שהם בתוך מרווחי הבטחון של האוטו הזה,
אני בהחלט מתלבט
סמוראי "גיבור" מוכרח יחסים נמוכים כאלה כי אין לו מומנט בסל"ד נמוך.
בג'יפ המנוע הגדול משפריץ מומנט. הוא יודע לגרגר ולמשוך חלק גם בסל"ד תלת-ספרתי.
לא זוכר את יחס ההעברה בהילוך ראשון בגיר האוטומטי, אבל יחסי ההעברה המקוריים באוטו שלך הם 1:1 ב-HIGH ו- 2.72 ב-LOW ו-3.54 בסרן. כל זה מסובב גלגלים מקוריים בקוטר 28. מספיק לו בשביל להיות מאוד זריז בכביש ועם יכולות שטח סבירות לטיולים עד רמת בינוני בכיף.
שמת עליו 31, הוא נהיה קצת יותר עצל וזוחל קצת פחות טוב.
אבל עדיין הוא אוטומטי, מה שאומר שיש לך הכפלת מומנטים בממיר המומנט.
אבל זו לא "זחילה" כפי שהתרגלת מהסופר-סמוראי שהיה ממוקד בזחילת סלעים ולא התאים בעצם לשום דבר אחר...
רוצה לזחול? יש קיטים 4:1 למיניהם לטרנספר. יש גם טרנספרים חזקים יותר כמו 242 ו-241 וגם להם יש קיטים 4:1, כולל קיטים לשתי ידיות נפרדות ל-LOW ול-4X4 שיכולים לאפשר לך מצב 2LOW שיכול להיות מאוד שימושי לפעמים.
יחסי העברה בסרנים? כמה שתרצה. החל מ-3.07 אררררוך וחלש עבור צמיגים קטנטנים, ועד 5.38 שאם אתה לא מתגלגל על צמיגים גדולים באמת, הוא הופך את האוטו לטרקטור.
נועם, מרוב תיאוריות התה מתקרר (ויש הפחתה גם בסרנים וגם בטראנספר) ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
סמוראי "גיבור" מוכרח יחסים נמוכים כאלה כי אין לו מומנט בסל"ד נמוך.
בג'יפ המנוע הגדול משפריץ מומנט. הוא יודע לגרגר ולמשוך חלק גם בסל"ד תלת-ספרתי.
כמו שדרור אמר, ברכבי הסוזוקי, יש יחסי העברה במספרים יחסית גבוהים בגלל שאחרת אי אפשר להוציא מהמנוע מומנט בסלד נמוך המאפשר "זחילה".
אני אישית טיילתי עם הרכב של נדב, לפני ההפחתה בטרנספר ועם צמיגי 31...כבר אז לא היה חסר לו כלום.
מצד שני - אתה באמת מחפש לעשות איתו את כמריר שזו בעיה, כי הרכבים האלו דורשים שינויים מקיפים בשביל להגיע לרמות האלו.
אם תסתפק בשתי רמות מטה - משלט/זיק/ורדית וכו', תוכל להסתפק בהגבהה קטנה ובצמיגי 31 ולהנות מרכב מאוזן בכביש ובעל יכולת שטח לא רעה.
אמנם לא תגיע איתו לכמריר, מצד שני תהנה איתו יותר בכל מקום אחר, וגם ככה - מתי פעם אחרונה החבר'ה עבירות אקסטרים שלך יצאו לטיול אקסטרים?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
מה הסיפור של הכמריר הזה?
מה קרה לך?!?
אתה לא מכיר?!?!
מישהו יכול לענות לו (בבקשה.. אני התביישתי לשאול)?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אה.
זה..
קראתי אז - חשבתי שזה בכלל ל-RC.. עם הרבה פוטושופ:rolleyes:
איזזה יופי.
הסופות האלה... אולי פעם נחזור אליהן, כולל מראות הצד של בלייזר, כמו שהיו אצלי.
אבל הכי משך את תשומת ליבי - שיקת הזבל על ה-JK.
בלי ציניות - כל הכבוד!!!!
נראה שהסוזוקי עשו בית ספר לאמריקאים כמעט בכל האספקטים... ואפשר לנתח את בשרשור נפרד.
מאמין שצירוקי מוגבה רגוע נעול כפול עם 31 ונהג שקול עושה זאת. ממש כשם שסופה נעולה כפול "סטנדרטית" עושה זו, לדוגמה הסופה של דרור. באותה התניה של נהג שקול כדרור.
אני מבין שהסרנים החלשים הם החסרון העיקרי כרגע.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
נראה שהסוזוקי עשו בית ספר לאמריקאים כמעט בכל האספקטים... ואפשר לנתח את בשרשור נפרד.
מאמין שצירוקי מוגבה רגוע נעול כפול עם 31 ונהג שקול עושה זאת. ממש כשם שסופה נעולה כפול "סטנדרטית" עושה זו, לדוגמה הסופה של דרור. באותה התניה של נהג שקול כדרור.
אני מבין שהסרנים החלשים הם החסרון העיקרי כרגע.
אני בספק עם צרוקי עם 31 יכול לעבור את זה... אל תשכח את המרחק סרנים הזערורי בסוזוקי לעומת המרחק בצרוקי... על ההבדל הזה מפצים בגודל צמיגים והגבהה...
Sent from my SM-G920F using Tapatalk