בשמחה...
לרבות התנאים
תפסיק כבר עם הדמעות תנין ותהיה רציני
http://www.globes.co.il/news/m/artic...did=1001070256
הגיע הזמן שהאזרח יקבל תמורה על כל הכסף שנשפך שם בלי הכרה ושיחתכו גם את הפנסיות התקציביות המעוותות
Printable View
בשמחה...
לרבות התנאים
תפסיק כבר עם הדמעות תנין ותהיה רציני
http://www.globes.co.il/news/m/artic...did=1001070256
הגיע הזמן שהאזרח יקבל תמורה על כל הכסף שנשפך שם בלי הכרה ושיחתכו גם את הפנסיות התקציביות המעוותות
יו... איזה קשקשן.. כבר יותר מעשר שנים אין פנסייה תקציבית... יא צר עין שכמוך.
לך למשרד ממשלתי ותבקש להתקבל ותראה מה תקבל...
תכין מראש עוד חוטיני..
קודם כל, צריך עדיין לשלם המון פנסיה תקציבית... איזה 800 מליארד רובצים לנו על הגב.
שנית, קרא את הלינק ששמתי. עדיין התנאים במגזר הציבורי מעולים והביקוש להתקבל גבוהה.
לגבי זה לא רלוונטי אבל למה עורך דין מוכשר כמוך לא הלך לפרקטיקה הפרטית אם כל כך רע בציבורי?
ולמה רוב הציבור חושב שהשירות בציבורי לרבות הצבא והמשטרה כבר רקובים שנים. גם בתקופה שהיו פנסיות?
כולם טיפשים וכל האמת אצלך...
חמישה חודשים אחרי ארמגדון ואפילו הטרנטה שלך עם טסט בלי קומבינות ואתה מעניק לי חוטיני... איזה עורך דין אתה [emoji12]
אז... כל שרשור אתם תחטפו? :-)
קובץ מצורף 107528
ולגבי הסיפור עצמו, בחלק שבו אתם מבקרים במאהל.
קובץ מצורף 107529
השרשור נגמר.
ברנרד מסדר את הכתוביות של הקרדיטים
אלירן אי אפשר לחטוף שרשור שהוא מראש... איך הגדיר את זה שחר... "קופסת טונה"... :rolleyes:
ברנרד
נכון שלא מספרים הכל לכולם וברור שיש דברים שלא ידעתי עליהם. וזה אותי ממש לא מעניין מפני שיש לי למה להשוות , חייתי במציאות אחרת במשך 15 שנים . בארץ שבה אתה חי . רק במקום שיש בו הרבה יותר אקשן מהמקום שבו אתה חי, גרתי באפר איסט ותאמין לי שראיתי את המשטרה בעבודתה וואללה איך אומרים ישראל לעומת אמריקה ולא רק בזה : הפוך גוטה הפוך . ישראל נראית כמו במכירת חיסול.
תראה לדוגמא איך טיפלו במגיפת ה- carjacking בתחילת שנות ה- 90 . משהתחילה המגיפה, פחות משנה , זה הפך לפדראל עם עונש 15 to life בארץ מעניין מה היה קורה . .
בארץ זה קורה ועוד איך כבר לא מעט שנים. מסתירים את זה משום מה מכלל הציבור.
כן בועז.
גם אני שמעתי את הסטטיסטיקות והאגדות, כמה שירות הציבורי כל כך מבוקש... בגלל זה מקבלים אליו רק את השמנת והשירות שאנחנו מקבלים הוא הקרם ד'ה לאקרם..
למה להטריד אותנו עם העובדות, כשאפשר להביא איזו כתבה מגמתית... במקום עובדות.
אם היית יודע איזה מסע יסורים עוברים אלה שמבקשים להתקבל לפרקליטות (והכל בשם ה"שקיפות" ושוויון ההזדמנויות), כמו למשל לחכות חודשים שלמים לוועדת קבלה, היית מבין למה הרבה "נושרים" בדרך ומצטרפים למשרדים פרטיים (אזרחיים ופליליים - ואת הטובים חוטפים מהר) ולמה אתה מקבל רק את הפטריוטיים ביותר (שלפעמים מסכימים לחכות כמעט שנה, אחרי קבלת הרשיון ולסרב להצעות קוסמות) או את אלה שלא הצליחו למצוא משרד שיקבל אותם..
וזו רק דוגמא לקבלה לגוף הכי "חזק" במדינה דמוקרטית...
אני גם מזמין אותך לבדוק כמה מרוויח שוטר מתחיל וכמה הוא עובד... ואין לו פנסיה תקציבית.
והמורים... בכלל שודדים את הקופה.
ושוב הפנסייה התקציבית שלך... והשודדים.
היו לי כמה שיחות פה, על צבא ומשטרה ועוד גופים פדראליים (איזה בן של מכרים, התגייס לצבא - ל-Army ויש אחות של חבר קרוב שמשתחררת בקרוב, אחרי שלפני כמה וכמה שנים טובות, היתה אחת הראשונות לסיים את ווסט פויינט) - איזה תנאים... ואיש לא פוצה פה ומצייץ...
רק היהודים/ישראלים ורגישים שכל הזמן דופקים אותם... וגונבים להם את הקופה...
רק אצלינו החיילים "שלנו" הכי גיבורים בעולם והכי "כור היתוך" וצריך לתת להם את הטוב ביותר עד... שהם נכנסים לקבע. אז הם הופכים, באחת, לשודדים!!!
ובקשר אלי..
אידיוט!. אני!
בגלל עקרונות ופטריוטיות וציונות ותחושת שליחות ו... טיפשות דחיתי כמה וכמה הצעות, גם כשהייתי עובד מדינה... אידיוט.
ב"טקס" הפרידה ממני מפקד המחוז אמר שהוא חושש מ"מחר", כשאני אתקוף אותם בבטן הרכה... אמרתי לו שאין כל חשש - שזה לא עומד לקרות.
כולם הנידו בראשם ואמרו "כן - בטח... הבטחות".
והנה... עוד מעט חמש שנים "אחרי" ואני עדיין בפנסיה (פנסייה עלובה, אם אתה דווקא רוצה לדעת) - כמו שאני תמיד אומר - פראיירים/טיפשים לא מתים.. הם רק מתחלפים.
וגם הזכרתי כבר את חבר שלי בפרקליטות (היה גם המאמן שלי) - גאון... אתה לא קולט איזה הצעות הוא קיבל/מקבל... אידיוט.
ממש בושה מה שהוא מקבל.... וענייך עוד צרות בתנאים שלו..
והטיעון "מי אומר שמשכורת/תנאים טובים יותר, יתנו עבודה טובה יותר" - כמו הבדיחה ההיא שסיפרתי על האיכר והסוס.. קישקוש מטופש.
למה חוטפים - מריצים קדימה!!!:) :)
ולגבי המשטרות..
אני מסכים איתך לגמרי ויש לי הכרות קרובה עם כמה סוגי משטרות פה.
בכל הנוגע לעניין השירותי (ניידות סיור, מוקד והרתעה), אין לאמריקאים מתחרים בכל העולם - כמות האמצעים שהם משקיעים ב"נראות" (=בדברים שמעניינים את האזרח הפשוט - ביטחון אישי) היא ללא כל הקבלה בעולם המערבי.
מספיק לראות איך פעם בשבוע בערך, משטרת ניו יורק מתרגלת הגעה לאירוע בטחוני/חריג... עשרות ניידות מדוגמות, דוהרות בשדרות במערך... מ"הסרטים", כשלאיזה חצי שעה הרחובות הרלוונטיים ממש משותקים (מליוני דולרים)... הפגנת עוצמה וסדר ותיכנון... אין דברים כאלה!
ואיך לכל אירוע מגיעות 3-4 ניידות (שלחתי לכמה חברים פה דוגמא בוואטס-אפ) לכל אירוע... ללא קשר לזניחות שלו - שהאזרחים יקבלו את הרושם שמגנים עליהם והעבריינים יקבלו את הרושם של... יש מי שיתמודד איתם.
ואת הגיבויי שכל שוטר מקבל מהאיגוד המקצועי - אלא אם, בסופו של הליך יתברר שהוא סרח...
מרשים ביותר.
ויחד עם זאת, וגם את זה אני יודע באופן מעמיק, הפאן החקירתי... הפחות גלוי/מעניין את האזרח... יש להם הרבה מה ללמוד מאיתנו... המון. והם גם באים ללמוד.
ודרך אגב.
לפרקליטות פה, בכל רמה (מחוז, מדינה, פדראל) יש הרבה יותר כוח והרבה יותר סמכויות והרבה פחות מקצועיות מאשר אצלינו.. ואיש לא שם עליהם "גוף מבקר"... פה ברור שהם מבוקרים בכל יום ובכל דקה... על ידי בית המשפט (ממש כמו אצלינו).
סיפורון קטן, שכבר סיפרתי פה..
היה מפקד מחוז בת"א, בחור מוערך מאוד... היה מפקד הימ"מ ויועץ לאולימפיאדות וכו'... שרצה "לשנות דברים".
הוא כנראה קרא את הספר של ג'וליאני וחשב ליישם בת"א.
הוא רק לא הבין שהשיטה בארץ היא אחרת ובארץ בימ"ש ופרקליטות לא ממש כפופים לו.
התוצאה היתה המון מעצרים (לפי הפרקטיקה של ג'וליאני) ו... המון שיחרורים ונזיפות במשטרה..
אם דרור היה משקיע קצת יותר במחקר, לגבי תאוריות הקונספירציה שלו, כמו שהוא משקיע בכלי רכב שהוא בוחן, היה מגלה שאין "יד מכוונת" ליותר רווח ממיסים (בעיקבות גניבות הרכב וכו') או ל"אי עשייה"... יש פשוט.. "אין יד מכוונת".. אין תיאום ואין מטרה אחת, משותפת בין כל גופי האכיפה/משפט ו.. כולנו נופלים בין הכיסאות.
ככה זה כשיש לך שרים (פוליטיים) שלא מסוגלים לתאם דבר בין המשרדים שלהם וממשלה/כנסת שלא מסוגלת לחוקק חוקים רלוונטיים שגם ישימים.
ברנרד.
הכל מתחיל בגישה . דבר ראשון אתה מתאר את התרגולות של המשטרה עם ניידות מפופנות וסגירת רחובות ומציג את כ..וואו וואה יענו שופוני אנס. אבל זה ממש לא ככה . תתחיל בבסיס , דבר עם השוטר הכי זוטר שם ובמיוחד תקשיב להם בזמן אירוע הכי שולי( לפחות ביו-יורק סיטי, השוטר הכי זוטר ונמוך מדבר בשפה גבוה עם תחביר נכון הוא כותב לך דוח מיד לאחר מכן שולף את הפנקס וכותב לעצמו בשפה גבוהה תיאור מדוייק של האירוע ואת הפנקס הזה הוא ישלוף בבית המשפט ויקריא ל בית המשפט את כל מה שקרה ומי אמר למי ואיך . לעומתו השופט בארץ מדבר בשפת רחוב חוץ מאנשים יראי מדים אף אחד לא יכבד אותו , בבית השפט הוא יאלתר יוסיף ,,, וככה זה נראה ולכן לעבריין מצוי יש עורך דין שיוציא אותו ובן אדם מן הישוב יאכל אותה. ויש עוד הרבה דוגמאות ...
יש סדרת טלויזיה ,ששודרה בארץ ויש אותה ביוטיוב ונכון שיש בה קצת אינטרסים , אבל צפה בה, כדאי לך .
https://www.youtube.com/watch?v=RmJ9OuSvA3w
יש 4 פרקים
http://10tv.nana10.co.il/Article/?ArticleID=1178357
http://docu.nana10.co.il/Article/?ArticleID=1179649
http://docu.nana10.co.il/Article/?ArticleID=1180637
http://docu.nana10.co.il/Article/?ArticleID=1181428
זה ממש לא "שופוני" - זה היישום של קשה באימונים, קל בקרב... כשרוקה משהו, כולם מתורגלים וכל אחד יודע מה קורה ומה לעשות והכל זורם. יעילות ומקצועיות לעילה.
וכך גם מה שאתה מתאר, לגבי השוטר הזוטר.
וזה מקבלים עם כוח אדם איכותי, שמקבל הכשרה נאותה ושכר מתאים וגאה ומאמין בעבודתו (מה שמטריד קצת את דריש, שדורש שיעשו את המינימום, בלי להאמין ולייחס חשיבות)..
ולך תסביר את זה לבועז, שרוצה לקבל את אותו שירות, בפחות כסף ופחות השקעה ופחות כבוד למשרתי הציבור, משום שהם לא "ציבור יצרני"...
כך גם חשבו פעם בניו יורק (העיר) - השוטרים שבתו למשך כמה ימים ואז ראו כמה הציבור "הלא יצרני הזה" נחוץ וכמה "הציבור היצרני" לא ממש שווה ולא ממש "מייצר", כשלא שומרים עליו..
ותאמין לי..
אני מכיר (כמעט) הכל במשטרות בארה"ב.. לא הכל "זהב"..
- - - Updated - - -
ומה אני חושב על "הכתבות" המטופשות והמגמתיות והשיטחיות והעלובות האלה... כבר אמרתי.
פתחו על זה שירשור והפנו אותי.
קישקוש, שפונה לפחדים פרימטיביים של מי שלא יודע איך עובדת המערכת, כשעורכי דין מפורסמים (שאני מכיר אישית ולא ממש מעריך בחיוב את אופיים, אם להיות עדין) מלבים את הפחד, כשהם יודעים טוב מאוד, שהדברים שונים לגמרי. יודעים.
ודרך אגב.
התנאים והפנסייה וגיל הפרישה, של השוטרים (והחיילים=קבע וה"פדראלים למיניהם) בארה"ב, הרבה יותר טובים משל "מקבלי הפנסייה התקציבית" בארץ... המון יותר.
ואיש לא חושב שהם שודדים - קוראים להם Finest ואומרים להם תודה על השירות..
בניו יורק זה היה גיל 47 לשוטרים כבאים ונדמה לי שלאחר האיחוד של כולם תחת מסגרת אחת אז גם ems/ בכלל שם בכל אירוע של אמבולנס מגיעה ניידת ולפעמים שתי משאיות כבוי
אוי ברנרד.... כמי שבא מתוך המערכת, מי כמוך יודע שאם הם היו מחליטים להילחם בעבירות הרכוש/גניבות חקלאיות/גניבות רכב, היו מתלבשים על הנושא הזה וסוגרים את הסיפור מהר מאוד. הם לא עושים את זה. למה? כי הם לא יכולים?.... אותי לימדו בצבא ש"לא יכול" הוא אחיו של "לא רוצה". לכן אני טוען שהם בכלל לא רוצים. ממש כפי שמאוד נוח להם עם הטרור-על-אש-קטנה שמאפשר להם להמשיך לתחזק אג'נדה פוליטית מסויימת.... אבל לא נגלוש לפוליטיקה.
ומכאן ואילך, תיאוריות קונספירציה או לא - כל אחד יכול לפרשן למה זה קורה, לפי דעתו.
שיהיה חג שמח!
עד לפני כמה שנים היה לנו צבא ומשטרה מעולים והכול התדרדר בגלל הפסקת הפנסיה התקציבית.
זה מה שאתה טוען?
המון מילים עד שמרוב עצים לא רואים את היער...
כי אני אומר שאין שינוי ברמת האנשים. היה ונשאר גרוע וזה בעיקרון כתוצאה מאנשים לא ערכיים שחושבים בעיקר כיצד לנצל את המערכת...
יש לך טיעונים משונים ביותר.
כאילו שהפנסיה התקציבית, בבת עינך, היא זו שהופכת את תנאי השירות למצויינים...
אתה נטפל למה "שכואב לך" ומאדיר אותו ומנפח אותו ומשתמש בו, כשקשור לנושא או לא.
לא.
יש לנו, בגדול, משטרה (בדוגמא הזו) גרועה.
יש לנו משטרה שלא מקבל תקציבים כמו שצריך (ולא שרים כמו שצריך - עד לפני כמה קדנציות, שרי "המשטרה" התגאו על החזרה של חלק מהתקציב שהוקצב להם... תבדקו) ולא משקיעים אותם כמו שצריך.
השוטרים, בכל הרמות, לא מקבלים הכשרה מקצועית ראויה (מכל מיני סיבות) ומטילים על המשטרה תפקידים שלא מטילים על שום משטרה בעולם.
שכר השוטרים מגוחך, ביחס למהות השירות (יש מושג כזה) וביחס לכל העולם.
מעמד השוטרים (גם כתוצאה מהסיבות שהבאתי למעלה) נמוך, יחסית מקובל בעולם.
תנאי השירות (שכר, שעות, ציוד, מגבלות (הגוף היחיד, אם אני לא טועה, שאסרו עליו לשבות... בחוק. להזכירכם - דמוקרטיה) הם כל כך לא "קוסמים" וקשה לגייס אנשים איכותיים, לתפקידים השונים.
למעשה, רק בעקבות המשבר החמור בעולם ההיי-טק, החלו לבקש להתגייס למשטרה אנשים איכותיים והעלו את רמת המינימום (פעם לא נדרשה אפילו בגרות.. רק 12 שנות לימוד! - גם אם היה מישהו שחזר על כיתה י' 3 פעמים..).
פתאום, ששוק העבודה החל להצתמצם, אנשים "גילו" את המשטרה... ואז, "פתאום" העלו את דרישות המינימום והחלו עם "גיבוש" לפני גיוס ומבחנים "מתוחכמים"... וכאילו העלו את רמת השוטרים.
אבל מי הולך להיות שוטר?
וכל ה"תהליך" הזה שתארתי על קצה המזלג, התחיל הרבה אחרי שבוטלה הפנסיה התקציבית (לידיעתך, בועז..).
אני גם יכול לספר לכם כמה התנאים של הפרקליטות "נהדרים"... ולכן אנחנו מקבלים את "העילית שבעילית", בבתי המשפט (אם מישהו תהה לסיבות להסדרי טיעון מגוחכים..).
ועל להיות מורה בארץ, אני לא צריך לספר לכם.
או אחות (לא הבנתי כמה המקצוע הזה נדרש ומכובד פה, בגולה... ).
או קצין טכני בצבא.
כולם פרזיטים וכולם שודדים ובלי כולם ניתן להסתדר ובכלל... שיגידו תודה שנותנים להם לשרת אותנו, משום שלייצר משהו, הם ממילא לא יכולים.
מדהים אותי איך בועז תוקע את הפנסיה התקציבית בכל חור ומזכיר את "החוב" שחונק את אוצר הציבור ומתעלם לחלוטין מכל היתר.
דרור.
אתה צודק לגמרי (אוף!!! שוב אני אומר את זה... ממש מרגיז!).
אם יחליטו - טיקטק הבעייה תיפתר - ואני לא ציני.
אבל זה לא כ"כ פשוט - כמו הסרט בשם זהה ופרסומת מצחיקה שיש פה It's complicated.
אני יודע שזה נשמע כמו תירוץ אבל זה בדיוק כך.
ציינתי, בקיצור, את צורי שניסה ליישם בארץ את תאוריית/פרקטיקת "החלונות השבורים" של ג'וליאני - אתה לא יכול לבד.
זו לא החלטה של המשטרה בלבד ולא של הפרקליטות בלבד ולא של השופטים בלבד - זה פשוט לא עובד כך.
רק תראה כמה זמן מתדיינים/מתווכחים אם יש לחייב/לחוקק עונשי מינימום בעבירות מסויימות - למרות הפולופריות של חקיקה שכזו (אצל הציבור) יש לזה השלכות רבות - יש מדינות רבות בארה"ב שחוו עיוותי דין כל כך הזויים, שיישום חוק ה"פסילה השלישית" נדחק לשוליים שבשוליים, למרות ההרתעה המובנית בו.
כל כך מורכב ומסובך לתאם בין כל הגופים האחראיים, על מנת לקדם משהו... ש"תיאוריות הקונספירציה" שאתה מתאר הן פשוט... בלתי אפשריות.
ואני בכלל לא נכנס לעניין של "האם המדינה מרוויחה או מפסידה מפשיעה (כלכלית)".
אתם מוזמנים לחפש ב"אוף טופיק" את השירשור שבו הפנו אותי ל"כתבות" הדביליות של ה"עיתונאית" ההיא... ציינתי שם, על קצה המזלג, כמה מורכבת מערכת וכמה אנשים מעורבים בה ותבינו כמה הזויי לייחס איזושהי קונספירציה מוכוונת "מלמעלה"...
ועוד בישראל - שבה כל כך קל להגיע להסכמות... כן.. ממש.
מה כואב לי?
כאילו שאני מחליט מי מקבל מה.
זה כואב לכל האזרחים באותה המידה כי זה חונק לנו את התקציב לחמישים שנה הבאות בסכום דמיוני של 800 מליארד שקל.
אז זה עקום וזה גם לא תרם דבר לאיכות האנושית של המשרתים ואיכות השרות.
בפעם הראשונה גם אתה מסכים לזה שמה ששינה את איכות המתגיסים הוא משבר בשוק ההיטק.
זה שבפרקליטות או בצבא יוצאים לפנסיה בגיל 45 וממשיכים לקבל פנסיות מנופחות על חשבון תקציב המדינה למשך עשרות שנים זה פרונקל של המדינה הרבה יותר גדול למשל ממתווה הגז...
זה שאתה ניזון מהצינור הזה מסביר רק למה זה כואב לך אבל לא שזה צודק.
לסיום, חזור לתגובה 58 בשביל להיזכר למה אנחנו דנים על הנושא.
שמת לב ששינינו נושא אבל הכותרת עדיין מתאימה?
ממשיך לקשקש שטויות.
אם זה "חונק" אותך, זה אומר שהטיעון שלך נכון?
זה חונק אותך לא בגלל שזה לא מגיע לאנשים שעבדו - זה חונק אותך בגלל הפוליטיקאים (בהם בחרת וממשיך לבחור) שמקדמים אג'נדות אחרות ומשתמשים/השתמשו בכסף הזה למטרות אחרות (שבגללן בחרת בהם... כמו היישוב בו אתה גר, למשל).
אם היו מפקידים כמו שצריך, לא היית... "נחנק".
ושוב אתה מתעלם מהעובדה , שתנאים כאלה מקובלים בשירות ציבורי בכל העולם כמעט... אבל רק פה מאשימים את העובדים כ"גנבים לאור יום" או "שודדי הקופה הציבורית".
ומה יש "להודות" - זה ברור.
כשיש לאנשים אופציות אחרות, הם לא באים למשטרה/צבא/שירות ציבורי... גם לא כשיש פנסיה תקציבית.
כשיושבים בבית שנה ושנתיים, בלי עבודה, אומרים "נו, טוף. חרא של עבודה אבל אין ברירה... ננסה את המשטרה" - וזה משהו שאתה לא רוצה!
אתה לא רוצה שהמשטרה תהיה "אין ברירה" - אתה רוצה שיבואו למשטרה אנשים טובים, גם כשיש להם אופציות אחרות.
ושוב אני אומר..
אתה לא רוצה להתחלף בפנסייה שלי... ממש לא.
יש לך איזו פנטזיה לגבי זה ואתה רחוק מהמציאות... מאוד.
לי, במקרה, יש שתי פנסיות (ואוטו לכל החיים) וגם עם זה אתה לא ממש רוצה להתחלף איתי... למרות כל המחנק שאתה מרגיש.
יש תמימות דעים, שכוח האדם במשטרה (ושוב.. המשטרה היא רק דוגמא לשירות הציבורי) היה הרבה פחות טוב לפני עשור... מדוע לא קפצו כל כך הרבה אנשים איכותיים... כשהיתה פנסיה תקציבית - הדובדבן שבקצפת שלך?
אני אגיד לך - משום שזו חרא של עבודה, שאף אחד לא רוצה לעשות. והשכר מחורבן והמעמד החברתי מחורבן והתנאים דפוקים - עם או בלי פנסייה (שלא ממש עוזרת לך לקיים משפחה, במהלך העשרים-שלושים שנות עבודה..).
בגלל זה לוקחים את העבודה הזו רק אלה שאין להם ברירה... וזה בדיוק השירות שאתה מקבל.