נדב,
כל אחד עושה בחירות שמתאימות לו.
וכל אחד יחליט מה הוא מחשב בתור ״תקלה ומה בתור אחזקה״, ויתרגם את המספרים איך שנוח לו.
הדיון הוא על דיסקו3 vs ל״ק, לא על משהו אחר.
ומדד השאלות בפורום לא ממש מייצג לרכבים שקשה מאד לטפל בהם לבד.
Printable View
נדב,
כל אחד עושה בחירות שמתאימות לו.
וכל אחד יחליט מה הוא מחשב בתור ״תקלה ומה בתור אחזקה״, ויתרגם את המספרים איך שנוח לו.
הדיון הוא על דיסקו3 vs ל״ק, לא על משהו אחר.
ומדד השאלות בפורום לא ממש מייצג לרכבים שקשה מאד לטפל בהם לבד.
1.זה ברור.
2.מקובל.
3.על זה דיברנו לא?
4.אתה טענת על מה "שעולה כאן"... הנחתי שאתה מדבר על פורום ג׳יפולוג לא?
קשה לטפל? תלוי למי, יש המון מידע ברשת והוא מוכיח אחרת, לעומת ה"מתחרה".
הולי שיט, אללא יוסתור, חרא קדוש!
הנה... וככה הלכה האינטימיות.
לחברים שלי, אם היו שואלים (ולא ברור למה שישאלו, כשרואים מה קורה עם הריינג' שלי - אבל אני "שיחקתי" בו כל הזמן, לא אשמתו..) הייתי מציע להתרחק מלנדרובר..
ולו מסיבה אחת פשוטה - שלא יבואו בטענות אח"כ... אלי.
אם יקנו טויוטה ויקרה "משהו" - ברור שזה חריג. ולא יעזרו כל העובדות. עניין של מזל ואף אחד לא יתלונן כלפי "למה הכנסת אותי", אפילו אם העלות תהיה אסטרונומית.
אם יקנו לנדרובר - כל דבר שיקרה (כולל נורה שרופה), מיד יתקשרו אלי ויגידו "היה ברור שיקרה "משהו"... ידעתי שלא הייתי צריך לקנות. אם לא היית אומר, הייתי לוקח טויוטה ולא היו צרות".
רן.
רק טויוטה.
ככה לא תרגיש במתח כל יום - מה יתקלקל.
וכשיתקלקל - לא תרגיש שדפקו אותך.
וכשתשלם - לא תרגיש פראייר.
וגם אם בסופו של יום/שנה העלות (הכוללת, אחזקה ותיקונים וזמן) תהיה זהה - לפחות יהיה לך השקט הנפשי, שהעדר מספק. וזה חשוב מאוד ואני בכלל לא מזלזל בזה.
סיפורון (אי אפשר בלי... לטובת האינטימיות:)).
חבר שלי קנה דיסקברי(1) בנזין - ממש חדש.
החליף בולמים וקפיצים ועוד כל מיני דברים ונסע איתנו לטייל ואף פעם לא נתקע.
אממה - כל הזמן תקלות. נורה וגימגום ומחוג החום לא עולה בצורה לינארית וזה לא "נשמע" לו כמו שצריך וזה "לא במקום" וכל הזמן היה נוסע למוסך (לגורו, שהיה חבר שלי), שניסה כל הזמן להסביר לו ש... ככה זה ושייסע לשלום.
התקלה היחידה שבאמת היתה - הכיבוי רנדומלית, ברמזורים, מידי פעם (מעצבן לאללה!), אבל הוא תעקש לא לקנות MAF חדש (הרבה כסף) והמשיך להתלונן.
בסופו של דבר, כך אמר, האוטו התחמם/רתח - שמנו שמן נחשים (שאני ממליץ, לפני שיפוץ ראשים - מה יש להפסיד) והוא מכר את האוטו (תוך יום, מעל המחירון! לידיעת המעורבים בויכוח ההוא) - בבדיקות (מוסך 4X4 ידוע בת"א - גורו), הרכב הציג נתונים מצויינים (בלי צחוק... או שהרכב היה מעולה או ששמן הנחשים עובד).
אח"כ קנה איסוזו טרופר (2000 ומשהו... שנה אחרונה של ייצור) ממש דנדש - לא ראה שטח בחיים.
מיד, בבדיקה, אמרו שהגיר "בדרך" - שילם מחירון (רכב באמת מושלם).
מיד עם הקנייה הוא לא התקין קפיצים ובולמים ולא שיפר כלום ונסע איתנו לכל הטיולים - באמת רכב מצויין בבסיס.
פעמיים נתקע, באמצע הטיול (ודי דפק אותם/אותנו) בגלל הגיר ו.. זהו בעצם. מלבד זאת אין תקלות.
מידי פעם החלפנו נורה וטיפולים במוסך ו... איך כתוב בספר הילדים (בכלל לא ילדים, אם קוראים ברצינות) - "העץ היה מאושר".
עלות האחזקה/התיקונים/התענוג, היתה גבוה יותר באיסוזו (פעמיים גיר ועוד כמה דברים קטנים, באותן הזדמנויות שהאוטו מאושפז לכמה ימים), הנסיעה (בשטח) היתה קשה יותר והמעברים מסובכים (הרבה כיוונים ותשומת לב, היכן שהדיסקברי (יש עוד 2 בחבורה.. היו) פשוט... נסעו) והיה צריך להוסיף מיגון קטן (עשנו לבד = לא הוצאה) והפגושים כבר לא נראו חדשים יאבל... "העץ היה מאושר" - נפתר מהלנדרובר.
עכשיו יש לו קינג ואין טיולים בכלל והוא ... עדיין מאושר.
לנדרובר מגיע עם מתח נפשי, שלא קשור בכלל, אובייקטיבית, להוצאות עליו.
רן.
אל תיתן לנדב לבלבל אותך עם העובדות.
אם אלה האפשרויות - רק טויוטה!
:):)
ברנרד, לא טענתי אחרת, טויוטה יתקלקל פחות, יעלה מה שיעלה, אבל כשיכנס למוסך אם וכאשר ההוצאה לא תהיה קטנה.
לגבי לנדרובר ומתח נפשי לא יודע על מה אתה מדבר.
לגבי הטרופר שהזכרת, מדובר בבנזין(שגם הוא גורם לחרדות והתקנת שעוני חום ניפרדים וכו'), גיר שונה מהדיזל הגיבור, אבל בדיזל המנוע הוא שגורם לבעלים(חלק, לא כולם) מתח נפשי, חרדות, הרחת רדיאטור פעמיים ביום וכו', נו אז? זה לא דוגמה לכלום, אני חוזר ואומר זה סה"כ מכונות, מדובר בברזלים, נכון הם עולים כסף ולפעמים הרבה, אבל אין תחביב שלא עולה כסף, אז מי שחולם להיכנס לזה שיחשוב שוב פעם אם זה מה שהוא מחפש, ככה או ככה ההוצאות שלו בשנה יגדלו פי כמה.
כשלי היה דיסקברי הייתי בחרדה לפני כל התנעה ... זה חרא של אוטו. :) ונורא יקר לתחזק אותו ולא כזה משו משו ששוה לסבול את החרדה ... :) הנה הרסתי את ההגמוניה.
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
מסקנה .....לעבור לסיקס- נכון מתקלקל, ולא קצת , אבל במחיר של 2 מזרקי סולר של טיוטה אחת או החלפת בלמים בדיסקו 3 אני מחליף מנוע , בקשר לנוחות .....אי אפשר להרוויח תמיד.
ברנרד רק הערה קטנטנה השאלה הייתה על דיסקו 3 מול לנדקרוזר -
הדיסקו 1 הוא משהו אחר לגמרי והרבה יותר מתאים כרכב שטח הכוללים עבירות בינונית וקשה.
טוב, עדכון מצב,
כרגע הדיסקו 3 ירד לגמרי מהפרק.
נשארה ההתלבטות לגבי הל״ק.
ממשיך לחפש כלי מתאים.
נשקלת האפשרות לדיסקו 2,רכב קצת יותר טיפש ויותר מוכר למוסכים פה בארץ, ושאר הכסף ממכירת הפרייבט ילך לטובת מטרות אחרות.
אעדכן בהמשך!
סתם מתוך סקרנות...
מדוע לא להשאר במשפחת JEEP
אתה מדבר על גרנד צירוקי?
המקבילה הטבעית ללנדקרוזר או לדיסקברי לא?
Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk
אף פעם לא התחברתי אליו...
גם כשהיה הרוביקון, בחדרי חדרים התגעגעתי לדיפנדר;)
רן תחפש לך דיפנדר כרכב ב׳ וסגור עניין, כל רכב אחר תהיה פשרה בין יכולת שטח, צריכת דלק ונוחות שימוש.
Sent from my iPhone using Tapatalk
צח אהלן, לא חיברתי שם משתמש למשתמש... אבל זה לא משנה לצורך הדיון.
הוצאה של 36,000 שקלים במוסך בשנה ראשונה, על SUV בן עשור או פחות, היא הוצאה גבוהה ובלתי סבירה בעליל. היא מעידה בדרך כלל על רכישה לא טובה (קונה תמים, מוכר נבל, רכב לימון, אפשר לקרוא לזה בהרבה שמות). אם זה לא המקרה וזו הוצאה מייצגת עבור הרכב - אז אני מצטרף לאמירות של יואב.
מי שקונה לנדקרוזר (או פאג'רו או פאת'פיינדר לצורך העניין) וקונה בשכל, כלי רכב בן פחות מעשר שנים, במצב טוב, יכול לצפות להשאיר במוסך במהלך השנה הראשונה, כולל ישור קו, הייתי אומר לפחות 5,000, ולא יותר מ10,000 שקלים.
האמת שלא בדקתי, אבל יש מציאות (ע״ע הפחית שלך) ומי שמבקש כזה סכום כנראה לא באמת רוצה למכור. זה לא מזדה3, צריך להתחיל לעבוד בלחפש..
Sent from my iPhone using Tapatalk
שבוע טוב. אחחח אם רק היה דיפנדר אוטמטי... המציאות היתה ניראת אחרת...
נמרוד- אני חושב שבמקרה שלי זו הצטרפות של כל השלושה, אבל כאמור: כשאתה נכנס לכך בעינים פקוחות זה קצת יותר נסבל והמכה פחות כואבת,מבחינתי לפחות.
גם אני התגעגעתי ועדיין מתגעגע לדיפנדר שלי זכרו לברכה. אבל רן צודק לחלוטין הדיפנדרים כיום נמכרים במחירים גבוהים מדיי לרכב ב׳.
אם כבר הייתי הולך על דיסקו 1 כרכב ב׳. נמכרים במחירי רצפה שמשאירים הרבה מרווח כספי ליישור הקו האנסופי ולשיפורים