תגובה: סמוראי חדש כמה שאלות
כהרגלי - הערה טכנית / שאלה למנהלים:
השרשור הזה כנראה יטפח בקצב הזה לאינסוף ויהיה קשה מאד להשתמש בו כמקור מידע.
לטעמי היה יכול להיות יעיל בהרבה אם היה שרשור של "מושבים חליפיים לסמוראי", לצד "מערכת מולטימדיה לסמוראי" וכו'.
אני בהחלט חושב שיש מקום וטעם לשרשור עדכונים על התקדמות פרוייקט שיפוץ / בניה של רכב מסויים ושרשורי Readers Rides, כמו גם לשרשורי סיוע למתלבטים בין מספר דגמים / אפשרויות וגם לשרשורי סיוע לחדשים בתחום, אבל בשלב מסוים קל לחצות את הקו ולהגיע למצב שבו לכל משתמש בפורום יש שרשור אחד שבו הוא שואל את כל השאלות ומקבל את התשובות (מאותם אנשים הטורחים להיכנס לשרשורים כאלו).
2 מיל שלי
אתה צודק אחי אבל יש לי הרבה שאלות ואם אני אפתח על כל נושא שרשור הפורום יהיה מוצף בשאלות שלי אני בן אדם מאוד סקרן למרות שאני את הרוב מחפש לפני אבל רוב השאלות שלי יש תשובות שלא רלוונטיות כבר הם משנת 05-09
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
inflictioN
אתה צודק אחי אבל יש לי הרבה שאלות ואם אני אפתח על כל נושא שרשור הפורום יהיה מוצף בשאלות שלי אני בן אדם מאוד סקרן למרות שאני את הרוב מחפש לפני אבל רוב השאלות שלי יש תשובות שלא רלוונטיות כבר הם משנת 05-09
תפתח, רק תעשה את זה בטעם.
או לחלופין, תחליט שזה שרשור תיעוד הרכב שלך ותעדכן בו הכל מכל וכל. אנחנו נעביר אותו לפורום readers rides.
נושאים ספציפיים יפוצלו, בין אם מיוזמתך ובין אם מיוזמתנו
האם יהיה יותר טוב לפתוח אשכול גדול של ייעוץ והכוונה לשיפוץ סמוראי ולשאול שם את כל השאלות? וברגע שהפרוייקט יתחיל לפתוח אשכול של תיעוד?
כי כרגע יש לי הרבה רעיונות\שאלות לכל מיני דברים החל מחשמל וצביעת דשבורד עד מושבים ושיפוץ הפח של הרכב איך אנחנו יכולים לדחוף הכל לאשכול אחד שיהיה מסודר וענייני?<
לפסקה הראשונה - זה השרשור הנוכחי.
אבל אם אתה רוצה להתחיל תיעוד של פרויקט שיפוץ כראוי, סדר לך דברים בראש קודם ואז אפשר לפתוח שרשור בreaders ולתעד שם. תעבור על השרשורים שם ותבין את הלך הרוח.
תמיד אפשר להזיז שרשורים או הודעות או לפצל במידת הצורך. אבל קודם כל שיהיה מבנה.
סבבה אז אני אמשיך לעוד שאלות.
העפתי היום מבט לעומק החלודה שבתוך הרכב ואני מעוניין לדעת האם התיקון זה משהו שאפשר לעשות לבד וללמוד לבד או שזה כבר מצריך כלים מיוחדים שלא כדאי לקנות בשביל טיפול חד פעמי?
בתמצית האם כדאי לנסות ולעשות את התיקונים האלה לבד (אם לא מצריך מכשירים מיוחדים והחומר זול מפחח)
או לתת קצת עבודה לבעלי המקצוע?
ושאלה שניה.
אם אני מעוניין לצבוע את הפלסטיקה של הדשבורד והכיסוי דלתות יש צורך בצבע מיוחד? האם צריך לשים צבע פריימר ורק אז לצבוע.?
(ברור לי שאני צריך צבע לפלסטיק שעמיד בחום גבוה וקרני UV) אבל האם זה צבע שאפשר לקנות בכל תמבוריה או ללכת לפחח ולקנות ממנו?
שאלה שלישית: האם מישהו מכיר מקום טוב לבדוק למה המזגן לא פועל לי? לפי מה שראיתי ואני לא מבין גדול יש כל מה שצריך מדחס והכל אבל גז אין ויש מצב שהחלקים תקולים אבל נמצאים. לכן אני מחפש מקום באזור חדרה נתניה שהוא אמין ולא ישחט אותי עכשיו במדחסים וחלקים שלא לצורך.
חוץ מזה אני מתחיל לאט לאט לאסוף את החלקים כל פעם מה שאני מוצא וצריך בסוף שהכל יגיע ועם העצות שלכם לגבי השאלות פה אתחיל סוף סוף את הפרוייקט :)
תמונה חלודה 1:
http://www.interload.co.il/upload/198346.jpg
תמונה חלודה 2:
http://www.interload.co.il/upload/1242234.jpg
לגבי הצבע של הדשבורד - פתח שרשור נפרד. זה חתיכת דיון. מה גם שיש על זה שרשורים ברחבי הפורום.
לגבי המזגן - לא מכיר באיזורים שאמרת אבל בטח אסי asypeer או אחד החברים האחרים מכיר.
אם תדרים לבני ברק יש את עמוס מזגנים.
פחחות אפשר לעשות לבד, צריך סבלנות וקצת כלים, לא משהו היסטרי וזה תמיד ישאר אצלך גם לרכבים/חלודות הבאות
תראה את הפויקט של עמרי - שיחזור ברמת אספנות של סמוראי טנדר 84.
ובחתימה שלי, יש לך קישור לשיפוץ\בניה של סמוראי 84 קצר פתוח
עוד שירשור מועיל זה "האמבולנס של צחי.
ויש עוד הרבה.. מאוד..
מצטער שאין לינקים, נייד וזה.
sent from mobile
שאלה קטנה שלא בטוח קשורה לחלקים לרכב אבל די חשובה לבטיחות סוג של חח
מישהו יכול להמליץ לדיבורית לרכב כמובן שהבנתי שהדיבורית הסטנדרטית לא טובה לג'יפ סמוראי ובטח שלא פתוח.
לכן אני מדבר גם על אוזניות בלוטוס או כל דבר אחר שאני לא מכיר.
מוכר בחנות פלאפונים המליץ לי על אוזניה של נוקיה שמתחברת לחולצה ומשם יוצא אוזניה עם חוט.
השאלה במה אתם משתמשים ? מה ממולץ?
דרך אגב סדרתי כמה דברים "חשובים" יחלקו עלי חברי אבל סידרתי את המזגן של הסמוראי מילוי גז, ועל הדרך גילינו שהפאן קלאצ' מחליק ולכן הרכב מתחמם קצת החלפנו על הדרך בחלק חדש צופר גם חדש הישן החליט למות (יש שיגידו מיותר אבל אני שונא לפספס רמזור בגלל שמישהו קיבל הודעה בוואטסאפ)
לאחר טיול קטן בשבת הסמוראי נוסע ממש טוב גם בחול עמוק מאוד עובד יחסית טוב לפי דעתי הלא מקצועית =]
גם ניסיתי להשאיל אוזנית בלוטוס ולא ממש עזר לא שומעים טוב בנסיעה ברכב עדיין מחפש פתרון הולם.
עכשיו רציתי לדעת האם יש דרך לסדר לרכב מד מרחק כלשהו גם מאולתר רכשתי ספר טיולים 4X4 מאוד נחמד עם הרבה מסלולים וטיפים וגם לפני שהוא הגיע הוצאתי מהאינטרנט והבעיה שלי שכמעט הכל שם מדברים במרחקים אחרי 8 ק"מ ימינה ואז 10 ק"מ שמאלה.
עכשיו עשיתי שני מסולים בשבת אחד מהם התחלתי ובגלל שהיה מאוד קשה לנווט ללא מד ק"מ וזה היה מקום של חול עמוק ברגע שהבנתי שאני קצת הולך לאיבד והספר לא כל כך ברור ללא מד מרחק יצאתי עשיתי הפסקה והמשכתי למסלול אחר ששם גם היה מעט קשה אבל מצב השטח אפשר טעויות וחזרה לאחור היה מאוד נחמד :)
ועוד משהו קטן הרבה המליצו לי לקנות כיסוי גלגל של האתר ג'יפולוג אבל כבר כמה חודשים שאני מנסה להכנס לחנות ורשום שהוא בבניה או תחזוקה ושום מקום לא מצאתי כיסוי גם בכסף אייביי כרגע לא רלוונטי רק חודש הבא ובנתיים הגלגל מתיבש לו בשמש =\
ועוד משהו אחרון אשמח לדעת איפה אפשר לברר על טיולים מאורגנים או קהילה שאפשר להצטרף לטיולים בינוני ומטה של מתחילים עד שנלמד לשלוט בסמוראי ביד רמה :)
ברכב אמור להיות מד מרחק. אם הוא לא תקין תבדוק כבל בלוי ואם לא אז שיפוץ של הקונסולה.
סע עם מפה ואו גיפיאס ומפה עליו, תמדוד מרחקים בעזרתו.
יש פתרון לסלולרי ברכב פתוח - כבוי.
או לחבר למערכת סטריאו ואז כל העולם שומע.
כיסוי גלגל גיפולוג לדעתי אין במידת הגלגל המקורי של הרכב שלך. אבל אפשר לבדוק עם סביון מהאתר savyon
או בחנות סופר גיפ של יריב קלר ברוך ברחובות, שלהבנתי רכש מלאי מהאתר לטובת שיווקו בחנות.
טיולים יש כאן בפורום טיולים. אתה יכול להרים שרשור בעצמך ואנשים יצטרפו ואו להצטרף לקבוצות קיימות.
יש מצב שהשבוע יצא טיולילה זוקונים אבל יש מצב שרכב לא נעול אחורה פחות יסתדר שם.
כמה יכול לעלות נעילה אחורית זה משהו שאפשר לעשות לבד? צריך לזה משהו מיוחד?
מה שאמיר וארז כתבו לך לגבי שאלות - תפריד. מעניין אותך דיבורית? תפתח דיון בנושא דיבורית (אם לא מצאת כמובן תשובות בחיפוש). מעניין אותך נעילה אחורית לסמוראי? תפתח דיון נפרד עם כותרת. ככה יש סיכוי גם שאנשים יענו לשאלות, כי כשאתה פותח עוד שאלה ועוד שאלה באותו שרשור שהכותרת שלו "סמוראי חדש" - דווקא מי שיכול לעזור לך בענייני דיבורית, לא יכנס.
ותחפש בפורום שוב, כי יש תשובות לשאלות.