[QUOTE=asafk;703248
ואגב... ההאמר... אם היה לי מקום...
אסף.[/QUOTE]
אל תתלבט... אם תרצה אני אאחסן לך אותו אצלי. אתה גם יכול בארגז של הריאו
Printable View
[QUOTE=asafk;703248
ואגב... ההאמר... אם היה לי מקום...
אסף.[/QUOTE]
אל תתלבט... אם תרצה אני אאחסן לך אותו אצלי. אתה גם יכול בארגז של הריאו
כבר אין ריאו. הוחלף. אבל לא נערבב שמחה בשמחה ולא נרחיב.
אסף.
לא יפה מה שאתה עושה ואני אפרט, מהקל לכבד:
- הפוך גוט'ה, הפוך. לשיטתי זה בכלל לא אותו הדבר. נתת הסבר יפה מאוד למה הדיפנדר "כן", למרות כל הפלופים שיש בו. וזה הסבר פוזיטיבי, במובן שהוא לא "הולך בשיטת האלמניציה".. ראה סעיף 3. לעיל.. אתה מסביר, כמו אוהדי הדיפנדר, למה כן לבחור בו.. מציין תכונות שקוסמות בו ואין באחרים.
- "אותו הסבר נכון גם לגבי הטנדר טויוטה..." ???? "רק שהוא לא נדיר." והוא לא "עבירות" (תראה שירשורים אחרים, מה צריך לעשות לו..) וגם לא נוח (ופה אין ממש מה לכתוב בסוגריים), ואין לו יכול לשאת נוסעים יותר מאחרים ו.. "טנדר טויוטה בטח לא סקסי בטירוף" - איז איך "אותו הסבר נכון גם לגבי.."וכו'?
- "אז מה נשאר?" ו-"מה הם התכונות הטובות ..." וכו'... ואז אתה בוחר בשיטת האלמניציה, כאילו נשארה רק עוד אופציה אחת.. בלבד - אמינות. ולא.. הרי כבר הראו שאין אמינות. ואז, אם נלך בשיטת האלמניציה שלך, נשאר רק ה"שם", של האמינות... שזו לא ממש אמינות.
- ולמה אתה "נעלב".. לך יש תירוץ שאתה מבין משהו ולכן קונה את הרכב הזה (למרות שעם כזו אמינות, לא ברור לי מה האדיקות/כפייתיות בטיפולי OVERKILL מטורפים ויקרים) ולכן לא נראה לי שאתה עונה להגדרת ה"אושייה" של "אידיוט". מי שמשלם מחיר מופרז ולא יודע להסביר למה, רק ששמע שזה "אוטו אמין" או בגלל ש"זה טויוטה", הוא אידיוט ואלה.. הרוב = העדר. שלא בטובתך, אתה נכלל במעגל בעלי ה"אגדה" אבל אף אחד לא קרא לך אידיוט.. אולי אתה מנסה לתרץ את העדפה שלך בתירוצי ה"עדר" אבל אני בטוח שבתוך תוכך, ברור לך שהטיעונים האלה לא מחזיקים מים.. ולראייה - אתה לא עושה את עבודת המחקר שהצעת לנדב אלא ממשיך בגישת ה"אלמינציה" ולא בגישה "פוזיטיבית", שמסבירה "למה כן". במקום זאת אתה מסביר שהכל זהה לאחרים (פחות או יותר) ולכן "בטח יש עוד משהו " ובטח "אותו משהו"הוא ... האמינות.
ובסופו של דבר והחמור ביותר!!!
נראה לי שהחמאת לב.א. יותר מידי, שמכל השירשורים והטיעונים והטענות והקישקושים והמלל, נשאר לך זיכרון "תגובה #42", להעלב ממנה.
בלי לשים לב/להתכוון, העלת את האגו של ב.א. לשמיים - וזה דבר שכולנו עוד נצטער עליו.. וזה חבל.
אני יגלה לכם, לא אמינות, לא סקסי, לא עבירות, טויוטה ורק טויוטה בגלל הסחירות, בגלל המחיר, אנשים קונים מנייה ולא אוטו, וזה מכמה שבעלי אחד כזה או אחר.
עד שהבנתי שזה אני מתגובה 42....
נמרוד, זה לא היה אישי אבל סליחה בכל מקרה [emoji8]
זורם לצורך הדיון... שוב. נניח שמה שכתבת נכון. קונים טויוטה רק בגלל השם, הסחירות, המותג. שום דבר מעבר.
נשאלת השאלה - למה? למה טויוטה זה "מנייה" ולנדרובר או רנו או ניסאן או טאטא לא נחשבים "מנייה" ולא שומרים על סחירות? איך מייצרים מנייה?
התשובות שלכם עד עכשיו היו אחת מאלו:
1. "עדר, אידיוטים, טועים, טמבלים, פראיירים... ". שזו לא תשובה, כי מיד עולה שוב השאלה - למה עדר האידיוטים הולך אחרי טויוטה ולא אחרי לנדרובר או מישהו אחר?
2. הסבר שני - נקרא לו - "הילת העבר". פעם טויוטה היתה אכן אמינה ביותר, היום לא. אוקי. אבל לשיטתכם, העבר הזה נגמר כבר לפני 19 שנה, בשנת 97 עם ההיילקס האטמוספירי הדביל האחרון. הפראדו של שנת 98' הוא, לפי נדב, כבר רכב בעייתי עם צרות גדולות, וההיילקס 98 כבר לא שונה מהאחרים.
עוד כמה שנים המנייה תחזיק רק על חשבון העבר? 25 שנה? 30? מתי יתחילו להפטר מהמנייה?
ועוד שאלה - למה בלנדרובר זה לא עובד? הדפנדר מייצר יופי של "הילת עבר", שבאמת מחזיקה מחירים גבוהים וללא קשר למחירון, והיא לא נגמרה בשנת 97 אלא סחבה עד לא מזמן. למה בלנדרובר זה לא נדבק לדגמים אחרים? למה בטויוטה "הילת העבר" כן מקרינה 20 שנה קדימה, וכן מקרינה גם, למשל, לראב-4, לעומת הפרילנדר שחי בחושך מוחלט...
אולי כי היבואן דואג לפמפם את תהילת העבר?
הרבה אנשים מאמינים לפרסום. כנראה ליבואן טויוטה יש יחצנים טובים.
אז למה יבואן רנו לא לוקח את אותם יחצנים טובים?
לא יעזור, אי אפשר להתחמק - יש מוצרים גרועים, טובים, ויש טובים יותר. לא כולם אותו דבר.
כי לרנו אין כנראה תהילת עבר.
כמו שלמרות שאישית אני חושב שפיאט הן מכוניות טובות, יותר אני לא אקנה כי אין להן שוק. בהתחלה הן היו כנראה זבל וזה דבק בהן. לדעתי לא בצדק אבל זה מה יש.
חוק גודווין הג'יפולוגי.
Sent from my SM-N920C using Tapatalk
נמרוד אתה יכול להסביר כלכלה רק באמצעות מתמטיקה?
זה בדיוק זה לדעתי עם אותם סיבות
נמרוד.
אני כמעט מצדיע ליכולת שלך לסובב דברים.
זה אולי עובד על אנשים עובדים.. בחום הישראלי.. עם החדשות והעצבים.. שאין להם זמן/כוח להתעמק במה שאתה אומר ו... "מחליקים לך" את המגמתיות.
אבל זה לא עובד על פנסיונר, שנופש בארה"ב על חשבון האישה ונהנה משקט נפשי של פנסייה תקציבית ושיש לו שקט (מוחלט), לבחון את הדברים "על הקפה של הבוקר" (3), משום שכל המשפחה מבקרת בארץ הקודש...
אז...
התשובות שלנו לא היו "אחת מאלו" וזה גם לא "או או" אלא "גם וגם" - הפוך גוט'ה.. הפוך!
התבלבל לך סדר הסעיפים:
- עילת העבר האגדית - וכבר הסבירו למה נוצרה.. בצדק - מכוניות שהורכבו ממישמש של רכיבי מדף, שהיו גדולים על המוצר הסופי ולכן גם החזיקו מעמד יותר מהמתחרים.
- בשל אותה עילת עבר, קונה העדר (שאני לא מוצא לנכון לכנותו בשמות - כל אחד שיעשה את השיקול שלו בקנייה) את אותו מותג.. אבל בלי היתרונות שבזכותן נוצרה העילה.
למה לא עובד בלנדרובר?
אתה רציני?
משום שלנדרובר זה חרא של חברה עם תרשורת לקוייה בין מחלקות המחקר והפיתוח, לייצור, לבקרת האיכות.
יש להם רעיונות נהדרים (שכולם מחקים, בהצלחה כזו או אחרת.. כולל טויוטה) וביצוע כושל.והכי גרוע.. מחיר אסטרונומי.
ולמרות זאת, יש להם כמה הברקות שאנשים קונים באדיקות (כולל "מוסדיים" שלא ממש מחפשים את ה"שם"), למרות כל החסרונות - ואתה עשית עבודה יפה מאוד (כשאתה רוצה.. אתה מצליח י0פה מאוד), בלמנות אותן אחת לאחת.. היתרונות והחסרונות.
לטויוטה יש כמה דגמים, שפונים למכנה המשותף הנמוך ביותר, של כלי רכב בסיסיים ולא מתוחכמים (שנותנים תמורה נמוכה למחיר, ביחס לאחרים) ומטבע הדברים "זוכים" לפחות תקלות ונחשבים אמינים ו"קנייה בטוחה".
זה, באמצעות יחסי ציבור/פרסום טוב, מריץ את ה"שם"/מנייה כרכב/מותג אמין.
כמה שנים המנייה תחזיק - כמה שהשוק יחליט.
וכמו שב.א. אמר, זה לא משהו שניתן למדוד/לחזות באמצעים מתמטיים או.. הנדסיים.
נדמה לי שאייזיק אסימוב קרא לזה "הפסיכולוגיה של ההמון".
ועדיים לא "ענית", מדוע אתה, שמאמין אדוק ב"מוצר", מוצא לנכון לגלות, בפועל, חוסר אימון מוחלט ב.."מוצר" ומתחזק אותו ב.. כפפות של משי, שגם אותן אתה מחליף בכל "טיפול", למרות שהן נקיות מכל רבב?
מדוע אתה חושש לטפל באוטו באופן "רגיל" או אפילו, לאור האמינות והשרידות האגדית, לקצץ מעט בהוצאות התחזוקה?
יעקב אתה מחמיא לי, אני מסמיק, אבל היכולת שלי לסובב את הדברים לא מתקרבת ליכולת האגדית שלך.
אני מתחזק משהו בכפפות של משי? הצחקת את החברים שבאמת מכירים אותי (חנן, אל תחנק שם, כפרה!).
אני בכוונה מלהכנס לנסיון ולהעדפה האישית שלי, כי היא בסך הכל דעה אישית, מבוססת על נסיון מוגבל. היא שווה לא יותר ולא פחות משלך או של נדב, וכולן - ותודה שאני עקבי! - שוות לתחת.
אתה מתעקש? זהירות, הפסקאות הבאות כתובות ברצינות! ראו הוזהרתם!
למה אני מעדיף טנדר טויוטה כרכב שטח משפחתי ויומיומי (לצד ג'יפ כרכב שעשועים, יש לציין!)
טנדר טויוטה ויגו יותר טוב כרכב שטח בפער משמעותי מההיצע המקביל של איסוזו, ניסאן ומזדה (מרווח גחון, עלים מעל הסרן האחורי, נעילה אחורית מקורית, מתלה קדמי טוב יותר, מקום מתחת לכנפיים לצמיגים גדולים בלי הגבהה) ובפער קטן מהטנדרים של מיצובישי. לטנדר של טויוטה שוק שיפורים וחלקי חילוף גדול יותר משמעותית בארץ ובעולם (איביי) ולכן התחזוקה והשיפור שלו זולים יותר. (מחירי החלקים של טויוטה בארץ זהים עד זולים יותר מהמתחרים. כן, מה ששמעתם, ולא צריך ללכת ליבואן. לא כל מה שנדב ועמית 1 כותבים כאן בפסקנות מדויק או אפילו מקורב למציאות).
איכות ההנדסה של טויוטה מצויינת. הרכב מתוכנן לתחזוקה, הנגישות לכל רכיב משובחת, התחזוקה קלה יותר בויגו אפילו מאשר בהיילקס האטמוספירי הישן (שגם החזקתי בהנאה מרובה מספר שנים). לכל בורג יש גישה, לא חייבים לפרק חצי מנוע כדי להגיע למכלולים. מעט סוגים של ברגים. תא הנוסעים אפור כמו כל רכב יפאני מהתקופה הזו, אבל איכות ההרכבה גבוהה ביותר.
ומחלות אופייניות - לא מכיר שום מחלה אופיינית למען האמת בטנדר ויגו... אני קורא את מה שכותבים כאן נדב ועמית ופשוט לא מתחבר לי למציאות שאני מכיר. ואני חי במושב, כולם כאן נוסעים בטנדרים (של טויוטה ואיסוזו, מעט מאד אחרים) מכל השנתונים. כשחיפשתי את הטנדר שלי בחנתי ובדקתי הרבה רכבים, רובם עם קילומטראז' גבוה מאד (350-580 אלף!) ובמצב תחזוקה ירוד (דפוקים, חבוטים, מסריחים) - וכולם החזיקו מעמד בצורה שהפתיע אותי ונסעו מצויין. אז עשיתי את הדבר החכם - חיכיתי בסבלנות עד שמצאתי רכב כזה, עם קילומטרז' נמוך ולא מוזנח, שההיסטוריה שלו מוכרת לי, וקניתי - ב5% מעל מחירון לוי יצחק, אם אתה חייב לדעת - 115 לעומת 110, המחירון הרשמי בזמן הקנייה.
אני מבסוט מאד. מאד. 235/85R16 על החישוקים המקוריים, בלי הגבהה ובלי מיגונים ובלי כלום, ישור קו קצר מאד (בעיית מזגן הציקה בקיץ הראשון, צירייה תקתקה והוחלפה) טיפולים שותפים (כפפות של משי???), ויש לי רכב שמשרת אותי ואת המשפחה מצויין, ואת המרץ והענין המוטורי שלי אני מוציא בכיף על ג'יפ אמיתי, בצד, בלי לערבב שמחות.
זה כאמור, מצבי ודעתי. יכול להיות שנפלתי על תפוז כמו שכל אותם חברים של נדב נפלו על לימונים? תגיד לי אתה.
הקטע הרציני נגמר.
נמרוד.
די.. תמשיך:rolleyes:.
ו"כפפות משי" - אם אני זוכר נכון (אולי זה נמרוד אחר), זה לא אתה שמחליף שמנים גם כשלא צריך.. ופילטרים, גם כשהם חדשים... וכל מיני טיפולים מונעים אחרים?
נדמה לי שכבר היה דיון על זה.
נמרוד, שוב, זה מסביר דגם אחד או שניים של טויוטה ולא את כל המשפחה.
אין בכלל ספק שיש לטויוטה דגמים מצוינים שמצדיקים את שמם אבל אתה לא נותן הסבר למצב הגורף. אפילו מתעלם ממנו כל פעם שזה עולה
וחברים, דחילק, אני B.A
ולגבי הנסיון האישי שלך..
הוא נחשב מאוד ולא "שווה לתחת".
ואני לא יודע אם מי שמייצג זה אתה או החברים של נדב.
מה שאני כן יודע, הוא שיש לי כמה חברים עם דיסקברי (I ו-II), שאין להם בעיות כמעט בכלל ו.. אני אהיה האחרון שיקבע שהדיסקברי הוא רכב אמין..
ובטח לא אחווה דעה שהוא אגדי, באמינותו.
בועז, הדגמים המצויינים מחזיקים את השם גם לדגמים הפחות מצויינים. בנאדם שלא בתחום מה הוא כבר יודע? שמע שטויוטה זה טוב כי השכן שלו שיש לו וויגו אמר לו. זה שהוא בכלל צריך רכב שונה לגמרי לא קשור. מה יש פה להבין בכלל?
בועז תחזור לראש הדיון... הוא על רכב אחד או שניים של טויוטה. רכבי השטח. זה תחום העניין שלי ובאופן כללי של פורום ג'יפולוג, אם לא ידעת עד עכשיו.
״לא הבנתי״ לאן אתה מנסה לסובב את הדיון.
זה שהטנדר בסדר לא מסביר איך הפראדו שלרוב הדעות הוא די גרוע מחזיק מחיר וזוכה להילת אלופים.
הנה לך אחד מוצלח ואחד לא, שניהם שטח כמו שאתה אוהב ועכשיו תגיד לי אתה שבלי הסמל מלפנים הוא היה מחזיק מחיר יותר מבן דודו הפאג׳רו