תגובה: הוראת נוהל 5/99 בד' בלמים 4X4 הנעה קבועה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
כל סובארו XV זה דורש ויכוח עם הטסטר? יש לי הרבה חברים עם סובארו פורסטר וXV, מכוניות מאד פופלריות גם פרטי וגם ליסינג. לא שמעתי על בעיות מיוחדות.
אם אני מנתח נכון אחד מהשניים נכון:
1. רוב מכוני הטסטים כן יודעים לבדוק את המכוניות האלו בצורה המיוחדת שלא גורמת נזק.
2. בדיקת בלמים רגילה לא גורמת נזק.
1. יש רשימות של מכונים בקבוצות הפייסבוק של סובארו בדיוק בגלל זה, אני בכנות לא חשבתי שבמכון הכי קרוב אלי פיזית לא יסכימו
גם לאחר שאסביר להם את כל הרציונלים, שוב חשוב לזכור, זו השקעת זמן של דקה של בן אדם שבכל מקרה לא עושה כלום.
הוא לא אחד מהבוחנים אלא המנהל שלהם או משהו כזה, עשה קורס עילג של 4 שעות בשביל לקבל את הטייטל, או משהו מביך אחר.
2. זה מכון שלא יודע להפעיל את המכונה מתוחכם, באופן כללי מתוחכם הוא מילה שלא מתאימה למקום (גם נסגר בעבר עקב פעילות פלילית).
3. אז למה ההנחיה ולמה סובארו לא מוכנים להוציא אחרת?
אני מניח שהיו תקדימים שגרמו להוצאת ההוראה, או מבחינת נזק או מבחינת בטיחות (יש גבול לרמת השיעמום של משרד התחבורה).
ושוב, ויתרה מכך, למה המכון עושה מה שבא לו ?
ואני לא יכול לבוא ולהגיד להם "אם לא תוכיחו נזק אני מעוניין להרכיב גלגל שהיצרן מאשר והוא לא נמצא אצלי ברישיון".
איך אומרים באינגליש its a two way street.
אני בדרך כלל בוחר מלחמות יותר גדולות, הפעם נשבר לי.
לרבים וטובים נשבר מכל עניין מבחני הרישוי ומכוני הרישוי בישראל.
נשבר, אבל לא מוכנים לעשות כלום מעבר לקיטורים על המקלדת.
לבד באמת שאי אפשר להילחם במערכת המרושעת הזו של משרד התחבורע. צריך מאסה של אנשים.
כשתפנימו שכוחנו במספרנו, תיידעו אותי.
הוראת נוהל 5/99 בד' בלמים 4X4 הנעה קבועה
לוותר על וסטים בכלל?!
בוא נתחיל בקטן. להפסיק את המטרד של שני טסטים בשנה מגיל עשרים עד 30
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
לוותר על וסטים בכלל?!
בוא נתחיל בקטן. להפסיק את המטרד של שני טסטים בשנה מגיל עשרים עד 30
על טסטים ועל וסטים (כן כן, הוסטים הצהובים שעצם הולדתם בחטא של "דני יסדר" והמנכ"ל המושחת).
אבל כמטרה ראשונה - חיסול המטרד של שני טסטים בשנה יהיה הישג ענק וראוי
אז היום שוב היה טסט. לפני שהספקתי להגיד לבחור על הגלילים כבר הייתי אחרי (חמש שניות לסרן בערך). אין הלמים ואין נעליים. אתה לוחץ על הבלם באיזו מהירות שבא לך. מה שמעניין אותם זה ההבדלים בין שני הצדדים (אלא אם יש תקלה חריגה בעןצמת הבלימה).
אגב.
כמובן שנכשלתי על לוחית זיהוי ו"נזילת שמן", לך תסביר להם שזה לנדרובר... סיבוב באיזור, שטיפת מרכב תחתון במכון שטיפה אקראי וטסט חוזר. האמת, שיים און מי שלא שטפתי מראש. זה לא משהו שחדש לי.
למה לא הפעלת את התירוץ?
צריך ליישר קו, לבוא מתואמים, כמו בחקירה פלילית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אבל כמטרה ראשונה - חיסול המטרד של שני טסטים בשנה יהיה הישג ענק וראוי
המטרה הראשונה ומטרת העל היא לעשות מבחן שנתי בכל מוסך מורשה משרד התחבורה, ולא, לא מוסך אחד בכל עיר, בכל המוסכים שיש באותה עיר, אתה תיבחר למי אתה רוצה לתת פרנסה.
זה לא צריך להיות ביג דיל, כל מה שיש היום במכון רישוי יהיה במוסך מורשה, יהיה בוחן, יהיו כל בדיקות הבטיחות והעשן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
המטרה הראשונה ומטרת העל היא לעשות מבחן שנתי בכל מוסך מורשה משרד התחבורה, ולא, לא מוסך אחד בכל עיר, בכל המוסכים שיש באותה עיר, אתה תיבחר למי אתה רוצה לתת פרנסה.
זה לא צריך להיות ביג דיל, כל מה שיש היום במכון רישוי יהיה במוסך מורשה, יהיה בוחן, יהיו כל בדיקות הבטיחות והעשן.
בדיוק.
ובגלל שזה כל כך הגיוני ומתבקש וממש לא ביג-דיל, ביקוע האטום והגדרת גבולות היקום ייראו כמו טיול בפארק אחר הצהריים לעומת המשימה הזו. איגוד מכוני הרישוי (יש דבר כזה) יתאבד על כל מי שיעיז.
ואולי זו הסיבה למה זה משהו שכל כך דחוף שייעשה ובהקדם. ויפה שנה אחת קודם. כי המערכת רקובה עד היסוד.
תגיד, עם כל התרבות של המגזר ואחרים… אתה באמת חושב שזה נכון להעביר את הטסט למוסך של הבן דודה שלו?
לא השתכנעתי…
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
תגיד, עם כל התרבות של המגזר ואחרים… אתה באמת חושב שזה נכון להעביר את הטסט למוסך של הבן דודה שלו?לא השתכנעתי…
כאילו שעכשיו זה לא קורה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
לבד באמת שאי אפשר להילחם במערכת המרושעת הזו של משרד התחבורע. צריך מאסה של אנשים.
כשתפנימו שכוחנו במספרנו, תיידעו אותי.
המומחיות במדינה שלנו היא לדאוג שיהיו לך מספיק צרות יומיומיות כדי שלא יהיה לך פנאי בדיוק לזה.
אנשים עם הלשון בחוץ לא הולכים ועושים הפגנות.
אני ממתין לתשובות מסובארו, אגף הרכב, ושאר הגורמים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
kd2
המומחיות במדינה שלנו היא לדאוג שיהיו לך מספיק צרות יומיומיות כדי שלא יהיה לך פנאי בדיוק לזה.
אנשים עם הלשון בחוץ לא הולכים ועושים הפגנות.
אנחנו כעם / מדינה / אנשים - כל כך !!! רחוקים משם .. אולי אין לך מושג.
נחזור לעניין
מהכיוון ההפוך
הטסט האחרון עם הרוביקון ( שכידוע אינו רכב הנעה כפולה קבועה) הבוחן מסתכל על האוטו ומעביר אותי מעל הגלילים בלי להגיד כלום ובלי לבצע בדיקה בכלל
כך שהטענות הפוליטיות שלך מופרכות אבל המסקנה שעל מכוני רישוי אפשר לוותר אני מסכים
הד
Sent from my iPhone using Tapatalk
הפרוצדורה של עמדה 1 לא בוטלה. היא רק עברה למכוני הרישוי.
והטענות אינן פוליטיות גם אם ניתנה דוגמה מתחום הפוליטיקה.
לחיה הזו "מכון רישוי" פשוט אין זכות קיום.
גם כאן פרוצדורת הבדיקה השנתית לא צריכה להתבטל, היא רק צריכה להיערך במוסך מורשה ולא במכון נפרד.
יש הרבה יותר מוסכים ולכן גם תהיה ביניהם תחרות על הקליינטים. תחרות זה משהו בריא שטוב ללקוחות - ולכן האזרח לא יהיה בן ערובה שלהם, כפי שקורה עם מכוני הרישוי. ולכן גם להם עצמם יש אינטרס שהבדיקה תהיה עניינית.
אבל זה לא יבוא בלי מאבק.
השאלה היא רק איך נאבקים והאם בכלל רוצים להיאבק.
התשובה היא לובי. לובי עולה כסף. אם אין גוף עם כסף מאחורי יוזמה כזו זה לא יקרה. כי לצד השני יש כסף.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
לובי עולה כסף.
מאבק משפטי עולה כסף.
ולצד השני באמת יש הרבה כסף שהוא ישמח לבזבז כדי למעוך אותנו - כי זה גם כסף שאינו שלו. זה כסף שלנו שהוא גונב מאיתנו.
ולכן צריך מאסה רצינית של אנשים. גם כדי שלמאבק יהיה בשר אבל גם כדי שכל אחד מהם ישלם פחות.
לא שאני חובב במיוחד את מכוני הרישוי, אבל אני כן רוצה להעלות נקודה עקרונית שאינה ספציפית למכוני רישוי, אלא באופן כללי לביצוע בדיקות באשר הן:
בהרבה תחומים שעוסקים בבטיחות/אבטחה/אבטחת מידע/אבטחת איכות, מקובל שהגורם הבודק והגורם המבצע הינם ישויות שונות, לרוב אפילו חברות שונות.
לתת למוסך שלך לבצע את הבדיקה התקופתית לרכב זה כמו לתת לחתול לשמור על השמנת.
וכן, כבר קרה לי מספר פעמים שבדיקת בלמים בטסט עלתה על בעייה אמיתית שלא הייתי מודע לקיומה, ואת סוג הבדיקה הזה לדעתי חשוב לשמר.
בין זה לבין ההתעמרות על כל פיפס קטן כמו שיש היום המרחק הוא כמובן עצום.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
ולכן צריך מאסה רצינית של אנשים. גם כדי שלמאבק יהיה בשר אבל גם כדי שכל אחד מהם ישלם פחות.
אין מאסה רצינית של אנשים, כי... פשוט אין...
נושא הטסט השנתי לא מפריע לרוב-רובם של הנהגים ובעלי הרכב. בג'יפולוג אתה מקבל תחושה שזה מאד מפריע להמון אנשים כי אתה צועק בתוך תיבת תהודה קטנה ואטומה של ג'יפאים. אבל האמת היא שהתהליך כמו שהוא היום, סביר ודי שקוף ל99% מהאנשים והמכוניות. ואפילו השתפר בשנים האחרונות בהרבה היבטים - מכוניות חדשות פטורות שלוש שנים, בעתיד יעברו גם לטסט דו שנתי בעשר שנים הראשונות. התשלום כבר לא מתבצע רק בדואר ובכלל לא צריך להגיע לטסט עם ניירות.
אני חושב על רוב האנשים שאני מכיר, שכנים, קולגות, אין אף אחד שבכלל יבין על מה אתה מדבר. נכון, התהליך לא מותאם לבעלי רכב ישן ו/או משופר בצורה בולטת, וקשה לנו יותר.
אבל מאסה של אנשים שימחו על זה - לא קיימת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
לא שאני חובב במיוחד את מכוני הרישוי, אבל אני כן רוצה להעלות נקודה עקרונית שאינה ספציפית למכוני רישוי, אלא באופן כללי לביצוע בדיקות באשר הן:
בהרבה תחומים שעוסקים בבטיחות/אבטחה/אבטחת מידע/אבטחת איכות, מקובל שהגורם הבודק והגורם המבצע הינם ישויות שונות, לרוב אפילו חברות שונות.
לתת למוסך שלך לבצע את הבדיקה התקופתית לרכב זה כמו לתת לחתול לשמור על השמנת.
וכן, כבר קרה לי מספר פעמים שבדיקת בלמים בטסט עלתה על בעייה אמיתית שלא הייתי מודע לקיומה, ואת סוג הבדיקה הזה לדעתי חשוב לשמר.
בין זה לבין ההתעמרות על כל פיפס קטן כמו שיש היום המרחק הוא כמובן עצום.
נדב, אף אחד לא אמר לוותר על כלום. להיפך.
אני בעד בדיקות תקינות/כשירות, חשוב מאוד, ולא מדבר על ג'יפים, אלא תחשוב רגע על רכבי הסעות של ילדינו... ולא רוצה להרחיב בזה.
קח לדוגמה, זורק רעיון, בוחן חיצוני שמועסק ע"י מ. הרישוי אבל נימצא במוסכים והוא זה שבודק את הכלים ע"י ציוד שנימצא במוסכים, זה עובד במקומות אחרים בעולם לדעתי.
העיניין פה הוא שתהיה תחרות, שיהיו אפשרויות בחירה, שלא יהיו עומסים(כיום יש מעט מכונים ויש עומס מירבי עליהם וזה רק הולך וגובר) וכו'.
מסכים שאין מאסה של דורשים לדבר כזה.
לא כי זה לא טוב ומועיל להם, אלא כי בניכוי רכבים חדשים + ליסינג/ציים ושאר פטורים מהעונש, גם מבין אלה שנמעכים ומשלמים, זה לא מעניין אף אחד. מעדיפים להמשיך להימעך ולשלם, העיקר לא להתעניין.
שיטת ההפרד ומשול עובדת כאן בהצטיינות יתרה.