תגובה: הפלואנס החשמליות - סוף עגום
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
יעקב מנוול קטן, אני כתבתי על מוניות ואסף על הפלואנס החשמלית, ואתה, דמגוג זול שכמוך, מערבב בין הדברים ביד גסה כדי להטיל רפש בגילדה מקצועית שלמה. כדאי שתחזור בך. בלי מגילה בבקשה [emoji48]
הרסת אותי[emoji4].
נהגתי למנהטן, לפגוש חבר מהיחידה שמבקר בעיר, וחבר שלח לי בוואטס-אפ את המשפט הראשון שלך מהפוסט.
לא יכולתי להפסיק לצחוק. נוהג לבד(קרוז אדפטיבי) וצוחק.. מפגר.
אח"כ נבהלתי.. שלא אקבל פתאום את ההודעה המפחידה הזו, שמחזירה אותי ישר למשרדו של זאב ביסטריצקי, מנהל התיכון שלי - you are band... [emoji22]
אז..
כשהגעתי לעיר, מיד נכנסתי לראות... מה עשיתי עכשיו..
קודם כל... במיוחד לאור הגילדה שהקמתי על עצמי/נגדי - אני חוזר בי ומתנצל ושלל חרטות, כיד הדמיון הטובה בעיניך.
עכשיו, לאחר שריציתי את קהילת המוהנדסים... ניגש לעובדות.
אסף התייחס לפלואנס, כ"קנה וזרוק". אין החזרת ערך או כל דבר אחר, זולת a-to-b וכלכליות שימוש.
אני.. אני!. לא אסף, השוואתי את זה לשכירת רכב או נסיעות במוניות.. ולזה, לדעתי צריך להשוות.
אח"כ, כשהחלו ההשוואות לרכב אחר, "הכנסתי" את הסריון(החמודה! ) של החותנת(לא ח...!)..
זה הכל.
והפינגפונג בינך ובין אסף, למי כדאי מה... זה "קח" אליו.
אני מקווה שנושא ההתנצלות סגור(ולא אוחרם/אחסם/אסגר בחוץ[emoji6]).
ואחרי ששינת נושא, בתורה כ"כ מתוחכמת והתחמקת(לרגע) מהתמודדות עם השאלות שלי, בפוסט ההוא...
אפשר לחזור "לשם"?
Sent from my SM-N900T using Tapatalk
הפלואנס החשמליות - סוף עגום
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אכן, "חלון הזדמנויות" זה באמת סיכום קולע לפרשת הפלואנס ZE לאחר התפגרות בטר פלייס.
מי שניצל אותו, הרוויח. החלון נסגר.
רק תיקון לגבי ירידת הערך: כתוב בידיעה שקרסו יקנו אותן במחיר מחירון.
מישהו קונה רנו. פלואנס. במחיר מחירון. מה אפשר לבקש יותר בועז?
1. למרות שלל הסיסמאות לא הצגתם תחשיב נגדי שמראה שהיא היתה כדאית אפילו בתור חלון בכל שלב בחייה.
2. לא יודע מה זה מחירון ובמיוחד למכונית שיש ממנה כמה עשרות בשוק ואין לה שוק.
3. למיטב הבנתי קרסו קנו אותן למיטב הבנתי כחלק מהסכם השירות שהם היו מחויבים אליו בעת פירוק בטר פלייס.
כנראה היה זול יותר לקנות ולגרוט מאשר לתת לבושה המהדהדת הזו לקרוע להם את הכיס
הבנתי- קשה לכם להודות בטעות...
בועז המכונית עלתה פחות מרנו פלואנס רגילה בת גילה.
עלות הדלק שלה היתה רבע משל פלואנס רגילה (דלק עלה 7-8 שקלים בתקופה המדוברת).
מצברים הוחלפו באחריות.
ובסוף היבואן עצמו קונה אותה.
מי שזה התאים לפרופיל השימוש שלו חסך כסף רב.
וזהו, היסטוריה.
Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
ממני דרשת נוסחה.
נאה דורש
זה שבסוף היבואן קנה אותם זה לא נתון בחשבון כי זה לא היה ידוע
ובכמה הוא קונה?
זה לא חשוב ל.. חישוב?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
את מי שמצוטט בהודעה..
דורון, בחישוב של בועז הוא הביא את זה בחשבון. הוא לא הביא בחשבון
את הירידה במחיר של הרכב ה"רגיל".
בועז, לטענת אסף, הסוללה הוחלפה באחריות ולכן לא הייתה עלות.
באופן עקרוני אחרי החישוב שלך (ונגיד רכב רגיל יפסיד 50%) ב 5 שנים,
אז יש איזון ולאחריו אתה מרוויח. לעסק, ROI של 5 שנים הוא סביר,
שאתה נוסע ברכב בן 10 זה כבר פחות נחמד. ולכן, ההשקעה כנראה פחות
טובה (גם רכב מיושן, גם מוגבל בטווח, גם בלי מזגן וגם רנו).
בועז, בבקשה.
הנחה - עלות אנרגיה 12 שקל ל100 K בחשמלי, 45 שקלים ברכב הרגיל, מבין שמקובל עליך.
15k קילומטר בשנה, אתה הנחת.
עלות האנרגיה אם כך, 1800 שקל מול 6750 שקלים. הפרש של 4950 שקלים בשנה.
כל שאר ההוצאות דומות/זהות/בלתי צפויות באותה מידה (בוודאי אם מדובר ברנו...) ולכן לא רלוונטיות לדיון.
לגבי פרופיל השימוש והחסרונות הברורים של רכב חשמלי -מקובל עלי לגמרי- הרכב החשמלי הבוסרי הזה, מתאים למיעוט קטן של משתמשים. אבל למי שזה מתאים, זה מתאים.
עד כאן? אתה מסכים? אם כן, אז המשך הדיון הוא רק בשאלה האם ההפרש בירידת הערך של החשמלי מול הלא חשמלי גדול או קטן מ5000 שקלים בשנה.
מסכים בכללי עם הנתונים.
ירידת הערך לא הייתה חלק מהחישוב שהציעו ולכן אם שמים ירידת ערך חייבים לכל הפחות להוסיף החלפת סוללה אחת לתקופה של 5 שנים שהיא לא במסגרת האחריות. ואם יורשה לי, לפי הפייסבוק של המשתמשים קרסו לא ממהרים להחליף סוללות באחריות.
ימשיך כבודו ויציג לאחר כמה זמן העיסקה משתלמת
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
מסכים בכללי עם הנתונים.
ירידת הערך לא הייתה חלק מהחישוב שהציעו ולכן אם שמים ירידת ערך חייבים לכל הפחות להוסיף החלפת סוללה אחת לתקופה של 5 שנים שהיא לא במסגרת האחריות. ואם יורשה לי, לפי הפייסבוק של המשתמשים קרסו לא ממהרים להחליף סוללות באחריות.
ימשיך כבודו ויציג לאחר כמה זמן העיסקה משתלמת
מה אתה ממהר להסכים.. "בכללי"?
החישוב ההוא שלך, נמרוד, והמספרים, מתייחסים ל.. איזה רכב?
אתה רוצה להגיד לי שהחישוב ל- 100 K(מה זה בכלל??) זהה לרנו פלואנס רגילה (בנזין) ולסריון וללמבורגיני?
מי אמר פה להשוות תפוזים לתפוזים - אז ההשוואה היא כלכלית, לשימוש ברכב במקום.. מונית. עבודה וחזרה וזהו. זה היה הקריטריון.
לשימוש הזה, הסריון ודומיו הוא ה"תפוז" כשמשווים לרכב חשמלי.
ועדיין לא הסביר/סיפר פה אף אחד, כמה עולה טסט וביטוח לפלואנס החשמלית, בהשוואה לאותו סיריון..
ואני גם לא קונה את "הוצאות התחזוקה" הזהות וגם נתתי דוגמא מהחיים.
אז בעצת עורך דיני אתה מציע לי לחזור בי מההסכמה? :rolleyes:
לדעתי גם כשיש הסכמה על עלות האנרגיה הוא יתקשה להצדיק את הדרעק הזה.
מה שבטוח שדרור יצא צדיק.
מלאכתו נעשית בידי אחרים....
דווקא דרור בסיכומו של דבר הסכים עם הטענה הראשונית שלי שבצרוף הנסיבות שנוצר זו היתה עסקה טובה עבור מי שפרופיל שימוש מסויים מתאים לו.
אסף.
אולי כי הוא סמך על קביעת המהנדסים שעשו חשבון.
בנתיים עד עכשיו לא הצגתם נוסחה שסותרת את החישוב שלי שזו עיסקה גרועה לכל משתמש.
אני עדיין ממתין
אגב, זה לא מתמטיקה אלא חשבון פשוט.
נ.ב.
ידעת שקרסו סיפקו סוללות מחודשות במסגרת האחריות?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
דווקא דרור בסיכומו של דבר הסכים עם הטענה הראשונית שלי שבצרוף הנסיבות שנוצר זו היתה עסקה טובה עבור מי שפרופיל שימוש מסויים מתאים לו.
אסף.
בזמן האחרון, כל מיני חברים פה, כל אחד בתורו, מדבר בשם דרור ושם מילים בפיו.. בד"כ, הכרזה שדרור חזר בו או הסכים-בסופו-של-דבר עם האומר...
ואני לא ממש רואה את זה בכתובים...
ואיזה מין משפט זה "עיסקה טובה עבור מי שפרופיל שימוש מסויים מתאים לו."?
זה מין משפט כזה, שדי תמיד נכון... והוא לא אומר כלום.
במקרה הנוכחי, לא ראיתי (אולי הבנתי לא נכון? אולי לא הסבירו נכון?) שהפלואנס ההיא, בהזדמנות החד פעמית והלא חוזרת והלא רגילה, לפרופיל השימוש של עבודה-חזרה = 20 קמ' ביום(פחות או יותר), עדיפה מהסריון, שהבאתי כדוגמה...
היא מתאימה לפרופיל שימוש של פילנתרופ ירוק בלבד [emoji23]
בועז.
נראה לי שעשו לנו תרגיל (תבוסתני), המהנדסים האלה....
השאירו אותנו לברבר לבד..
טוב -ככה זה כשלא עושים שיעורי בית ולא לומדים את הנושא/המלכודת ופתאום.. במקום להפעיל מלכודת, נשארים עם נתונים לא ראלים וטיעונים שלא מחזיקים מים ובלי.. פאנץ'-ליין.
אני אנסה להושיט להם חבל, להציל את כבודם/טענתם..
נמרוד ואסף - מספרית/כלכלית - איך הפלואנס החשמלית טובה/מתאימה/כדאית יותר מהסיריון?
לצורך הדיון, בוא נאמר לתקופה של מחיר ה-40K שקלים של הפלואנס (ההזדמנות) ועד היום..
ושוב.
אני לא יודע אם אכן הסריון עדיפה, משום שאני לא יודע איך לחשב את זה.
אינטואיטיבת, נראה לי שהסריון "מנצחת" אבל אם יוכיחו/יראו שלא, אני מוכן לקבל וכמובן, להצהיר קבל עם ועדה, שנמרוד ואסף צודקים ואני טעיתי והם ..."שולטים":)
רגע אחד.
בארופה יש אלפי מכוניות שהוסבו לחשמליות, חלקם במוסך ייעודי וחלקם diy..
כולם שם משתמשים במצברי 12v של קלנועית..
אולי אפשר להתאים לפלואנס כאלו מצברים?
גם אם צריך 30 מצברים זה עדיין לא מגיע ל2000000 כמו המצבר ליתיום של בטרפלייס..
דבר נוסף: כשהמצבר בפריוס מת, אפשר להחליף בו חלק מהתאים (כמו גם בסוללה של מחשב נייד שניתן לשפץ עצמאית) יכול להיות שיש כאן משהו דומה? ( או שגם הסוללות הם בתקן של בטרפליס..)
Sent from my CW-Vi7 using Tapatalk
למיטב זכרוני, יש בפנים המון סוללות קטנות
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
ברנרד,
סריון זה חרא של אוטו, נסעתי בו חודש (רכב חליפי) והתחילו
לי כאבים בכתפיים שעברו רק אחרי שהחזרתי את הנבלה.
שלא נדבר גם על שאר הדברים כמו זה שהוא לא סוחב במישור.
מעדיף להיות מוגבל ל 30 ק"מ ולא לנסוע בזבל עופות הזה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אולי כי הוא סמך על קביעת המהנדסים שעשו חשבון.
לא סמכתי ולא השתכנעתי. אני מכיר את הפלואנס של בטר-פלייס עוד מהימים שהיתה חדשה, אני יודע מה אני אומר ובעיקר אני יודע שהם שוגים.
הם מהנדסים והם פריקים של טכנולוגיה וזה טוב - ואני לא כזה. אני לא נגד טכנולוגיה, אבל מבחינתי טכנולוגיה היא טובה אם יש לה שימוש והיא מביאה תועלת להמונים. לא לטייקונים. הפאנלים הסולריים על הגג של נמרוד זו דוגמה מצויינת לטכנולוגיה טובה. גם מכוניות היברידיות מודרניות כמו וולבו XC90T8 החדש, שיכול לנסוע 40 ק"מ לליטר (אמיתי) זו טכנולוגיה טובה. מכונית חשמלית כל כך גדולה ומסורבלת וכל כך לא שימושית, עם טווח מוגבל וסוללות שדועכות וללא גב של יצרן/יבואן שידאג ללקוחות הפתאים שלה, היא דוגמה מובהקת לטכנולוגיה לא טובה.
ולקבוע שאחרי קריסת בטר פלייס והתרסקות הערך של הפלואנס ZE, אחת כזו משומשת היתה עיסקה טובה לפרופיל משתמש ספציפי מסוים זה הכי קל. באותה מידה גם קוצץ ציפורניים בעל הנעה גרעינית יכול להיות עיסקה טובה עבור מישהו, פריק של טכנולוגיה....
אבל ההמונים לא רוצים את המוצר הזה כי הוא מוגבל ומגביל ולא מתאים לדרישות הכי בסיסיות שלהם - ולכן הוא נכשל ולא שווה כלום. ואלה בדיוק אותם המונים שעל חוכמתם והגיונם הבריא מבסס אחד המהנדסים שלנו את הערכתו לטויוטה...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Pageup
ברנרד,
סריון זה חרא של אוטו, נסעתי בו חודש (רכב חליפי) והתחילו
לי כאבים בכתפיים שעברו רק אחרי שהחזרתי את הנבלה.
שלא נדבר גם על שאר הדברים כמו זה שהוא לא סוחב במישור.
מעדיף להיות מוגבל ל 30 ק"מ ולא לנסוע בזבל עופות הזה.
סיריון זה באמת חרא של אוטו.
קודם כל הוא דייהטסו - אתה יכול לקרוא לזה מותג ה"לואו-קוסט" של טויוטה. מכוניות בסיסיות באיכות נמוכה, עם הנדסה מיושנת, בטיחות ונוחות שלא קיימות ועוד רעות חולות רבות של תעשיית הרכב היפנית של פעם. אבל....
הסיריון הוא רכב עירוני פרופר - זריז, מתמרן בקלות, חונה על חצי שטח ממה שזקוקה הפלואנס ZE הארוכה.
הוא לא סמל החיסכון בדלק - אבל עדיין גם לא זללן.
הוא נחשב לאמין יחסית.
הוא שומר ערך ממש לא רע.
והעיקר - הוא אולי נוסע לא משהו, אבל נוסע לאן שתרצה, מתי שתרצה. גם לאילת. יבוא המהנדס ויגיד שהסטטיסטיקה קובעת שרובנו נוסעים לאילת פעם בשנתיים אולי ולכבוד הנסיע ההזו אפשר לעלו תעל אוטובוס של אגד או אפילו להתפנק במטוס של ארקיע/ישראייר. ואני אגיד לו שזה ממש לא משנה - מה שחשוב זה לא מה צריכים אלא מה רוצים. בסיס הרעיון של מכונית פרטית הוא חופש. זה עצם קיומה. וחלק גדול מהחופש זה נסיעה ספונטנית פשוט כי בא לך.
וזה למה הסיריון מכה שוק על ירך את הגרוטאה החשמלית.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
hezki10
רגע אחד.
בארופה יש אלפי מכוניות שהוסבו לחשמליות, חלקם במוסך ייעודי וחלקם diy..
כולם שם משתמשים במצברי 12v של קלנועית..
אולי אפשר להתאים לפלואנס כאלו מצברים?
גם אם צריך 30 מצברים זה עדיין לא מגיע ל2000000 כמו המצבר ליתיום של בטרפלייס..
דבר נוסף: כשהמצבר בפריוס מת, אפשר להחליף בו חלק מהתאים (כמו גם בסוללה של מחשב נייד שניתן לשפץ עצמאית) יכול להיות שיש כאן משהו דומה? ( או שגם הסוללות הם בתקן של בטרפליס..)
Sent from my CW-Vi7 using Tapatalk
זוכר את השיר של מרגול?
הופה הופה, פה זה לא אירופה.
פה אפילו לא מצרים.
פה DIY זה אסור.
כאן אסור להסב. לא מבנזין לדיזל, לא מדיזל לבנזין, לא משריפה פנימית לחשמל ולא מחשמל לשריפה פנימית ולא מקיטור לאנרגיית רוח.
כאן שולט הכסתח - ככה זה בא מהיצרן, ככה זה קיבל תקינה, ככה זה ימות. ואסור לך להחליף אפילו מאפרה בלי אישור מעמדה 1.
ככה זה במדינת "הכל שפיט" שבה ההון מכתיב עניינים לשלטון, שבה לכל עיפרון צריך תו תקן ובלי מעטפה נפוחה לרב-מאכערים שיתאם לך פגישה עם המנכ"ל, לא תתקדם אפילו מילימטר.