עם כל הצניעות, לא טעיתי.
זה הג'יפון הטוב מכולם. בפער בלתי נתפס.
Printable View
עם כל הצניעות, לא טעיתי.
זה הג'יפון הטוב מכולם. בפער בלתי נתפס.
אכן, אכן.
אז דרור, הסופה למכירה?
:rolleyes:
דאסטר ליד הסופה, בשביל היומיום והטיולים הקלים שלא מצדיקים להטריח את הג'יפ?.... יכול להיות מושלם.
790 ק'מ, חמישה מבוגרים וציודם. חיפה, תל אביב, ערד, נחל סדום, חוף המלונות, ערד, מצדה, קומראן, ירושלים, תל אביב חיפה. ... ממוצע 6.5 ליטר ל 100 ק'מ, מיכל מלא ועוד עשרה ליטר.
עם מזגן חחחח
אני מבסוט.
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...1ff4259b35.jpg
מטורפים חסרי תקנה .....
גיא,
אני הראשון שיסכים אתך שג'יפון טוב, מכסה 98% ממסלולי הטיולים.
ניסיון נהיגה, ותכנון טוב, אתה מסודר.
אבל...
1- בסופו של יום אין לך הילוך כח אמיתי, ולדעתי, זו בעיה שגם אם לא תוקעת אותך ביום יום בשטח, במוקדם או במאוחר תאיץ את הבלאי של הרכב.
2- אתה נוסע עם רכב מלא, מה שאומר בעיות גובה ועומס בשטח (ע"ע הסעיף הראשון). אני פתרתי את זה (ב GV 2006) ע"י הוספת כריות אוויר בקפיצים מאחור. תחפש פה באתר איזה 8 שנים אחורה יש הסבר שלי על כל הפתרון בגראנד וויטארה.
סע בזהירות.
יש לי הילוך כוח אמיתי לגמרי .. ברזל. לא דמיוני ...
אני לא יןדע איזו שנה הויטארה שלך. אבל דאסטר 2015 מול ויטארה 2015 ... אני לא רואה בכלל מקום להשוואה.
לגבי עומס .. יש מערכת קפיצים HD שתומכת בכל העומס הזה :)
כל רכב שטח עובר בלאי מוגבר ביחס לרכב רגיל.
זה חלק מהעניין.
הדאסטר הוכיח את עצמו במליוני קלומטרים בהרים של ארגנטינה ומערב אירופה.
אני לא חושב שהוא כזה מסכן.
בכל מקרה ימים יגידו. :)
קצת סדר לגבי הילוך כוח - לדאסטר אין אמנם מצב LOW, אבל יש ראשון קצרצר שלא משמש להתחלת נסיעה בכביש ... פשוט ויפה ...
אני דווקא מציע לך לשקול את ההצעה של זיו - סט כריות עולה כ- $70 לזוג, כולל כל האביזרים מסביב ($40 לכריות בלבד)
אני לא יודע למצוא את ההסבר של זיו, אבל הנה כתבה מצולמת ומפורטת: http://www.jeepolog.com/forums/content.php/1835-jeepolog-archive
אצלי בויטארה היתה גם מערכת ניפוח מתוך הרכב בעזרת המדחס של ARB, אבל לדעתי מספיק אם תשאיר לך ונטיל (כלול בערכה) במיקום נוח ואתה יכול למלא אוויר בכל תחנת דלק ואפילו עם משאבת אופניים :)
אני לא נכנסתי לפרוט ברמה של נדב -
http://www.jeepolog.com/forums/showt...-Road-Lift-kit
רק ההערה אחת -
לרכבים כאלו יש בעיה כפולה, המשקל העצמי נמוך, כלומר חמישה אנשים והציוד שלהם, באחוזים ממשקל הרכב, הם יותר מחמישה ב SUV גדול.
מה שאומר שהאתגר על הקפיצים גדול \ מסובך יותר.
תוסיף מרווח גחון נמוך, ותראה שכל ס"מ שקיעה משמעותי.
ושוב ... שניכם מתעלמים מהעובדה שהחלפתי קפיצים ... האוטו גבוה ב חמישה ס'מ מהמקור.
זה קצת מצחיק ששניים שאין להם נסיון ספציפי עם דאסטר, מנסים לשכנע את זה שיש לו דאסטר, ומטייל איתו, למה זה לא טוב בשבילו... למרות שהוא טיפל בנקודות התורפה באופן חלקי ואפילו התייחס אליהן.
אסף.
הסתכלתי על הכתבה של התקנת תותבי האויר בויטארה ... זה לא יעבוד בדאסטר.
מי שיגלול אחורה קצת לצילומים של החלפת קפיצים .. יראה (מעבר לעובדה שהוחלפו קפיצים ... ) שהבולם נמצא בחלל הקפיץ ולא יאפשר את המצאות התותב שם ...
שנה נהדרת :)
אחרי שהייתי בטיול בנקרות בעליה עם דאסטר, מציע שבאמת תשימו את הדברים בפרופורציה,
נגיד בעדינות שעם נהג תותח שהיה ברכב (תותח עם תעודות במקרה הזה) הרכב עשה דברים שגם אנחנו אמרנו לא יכול להיות, אבל יש גבול ברור ליכולות של הרכב.
את נקרות בעליה הוא לא עשה, ונגרר שם, גם המסלול נגמר עם נזקים.
רכב כזה לא יכול לצאת לבד למסלול בנחלי הדרום, בוודאי לא בכיוון מזרח מערב, תמיד יהיה מצב שיש מקומות שיצטרך חילוץ במקרה הטוב, גרירה לכביש במקרה הפחות טוב.
רשמים שהיו מהצד ומעדויות הנהג (נהג מקצועי שלא נחשוף אותו ללא רשותו):
- יש צורך במומנטום בעליות עם הצלבות יש סכנה בפגיעה בסלעים, קרה עם נזק לפגוש קדמי.
- אין הילוך נמוך יש צורך בהחלקת מצמד, הרבה לא יחזיק.
- זוויות מרכב בעיתיות הפגושים נתקעו בסלעים, במשך הזמן הנזק לפגושים יחמיר עוד ועוד. במדרגת נקרות הפגוש הקדמי נחבט קשות בבניה ובמדרגה. הפגוש האחורי פגע בקרקע בהדרדרות לאחור.
- מכות תחתית אין ספור, המגן התחתון הקדמי סיים עקום במקצת את הטיול, המכות שילכו ויצטברו בסוף יגרמו לנזקים קשים
עם הנהג המסויים הרכב עלה את העליה להר כיפה, על זה כבוד, אבל ממש לא מומלץ לנהג ה"רגיל".
צריך לשים דברים בפרופורציה, הרכב לא גיבור, שלא יהיה מצב שכל בעל דאסטר יצא לדרום ויסיים עם נזקים ותקיעות.
בין העובדה שהנהג ה"תותח" לא הצליח לעבור במעלה x או גרם נזקים במעלה y לבין הקביעה שאין לנסוע לטייל בנחלי הדרום לבד המרחק הוא רב.
לפעמים נהג שזה הרכב שלו ואותו הוא מכיר, יסע יותר טוב מנהג "תותח". בנוסף, אין שום סיבה לנגוח עם טמבון כזה או אחר. כמעט לא קיים מקום, (בציר טיול סביר שחא מוגדר עבירות קשה) שלא ניתן להשקיע בו עוד חצי שעה בעבודה ובבניה כדי לקבל מכשול שמתאים יותר למידות הרכב.
לא נראה לי שאף אחד מתכנן לעלות את העשוש (למרות שאם נזק לרכב הוא לא פקטור, אני בטוח שגם שם בסוף הדאסטר יעלה בצורה כזו או אחרת lol).
קודם כל .. יש בהחלט כוונות :)
שנית כבר עלה .. לא שלי... אבל עלה.
לגבי הנהג ה 'תותח' ... אני לא מתרשם מההערות שהוא או אילן מכירים את הרכב .. מתוך הנסיון הזעום שלי ... הרוב זה כל כך כללי .. שאפשר להגיד על כמעט כל רכב.
אפשר אפילו לומר שגם עם ההילקס המוגבהת ונעולה פעמיים שלי נגחתי כל מיני דברים ...
מזה בדיוק אני מנסה להזהיר, זה יגמר בנזקים.
כאן עוד מדובר על דאסטר משופר, עם צמיגי שטח מוגדלים ומיגון שהיה צריך כננת ורצועות כדי להעלות את המדרגות בנקרות.
היו מקומות שהדאסטר עשה שאמרנו כל הכבוד, אבל מגיע הרגע שבו, מה לעשות, המגבלות של הרכב מכות בך ובכל הכוח, מקום שג'יפ עלה ב 5 דקות, עם כיוון, עבדנו שעה להעלות את הדאסטר, עם כננת, רצועות ומשיכות.
טיילו ותהנו אבל קחו בחשבון את המגבלות ואת עומק הכיס.
דרך אגב ... נזכרתי לבדוק את הרשיון ... מתברר שזה לגמרי ג'יפ :)
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...cc326f152e.jpg
גיא תראה בחתימה שלי, שאני כותב ג'יפ אני מתכוון משהו שכתוב לו בחזית JEEP ויש לו גריל עם 7 פתחים, לא רכב "פנאי-שטח" ;)
בטיול הספציפי היו 7 רכבי JEEP ואחד דאסטר שקיבל הרבה כבוד.
אילן ידידי ...
אתה מתפרץ פה לדלת פתוחה .. זה בסך הכל שרשור החוייה שלי עם האוטו למען המתלבטים ולמען הדורות הבאים.
אני לא מצפה מאף אחד ומצד שלי לא אתפלא .. אם הרכב הזה יסע לטייל עם ג'יפ או דיפנדר או סובארו איקס וי. זה לא מעניין אותי ;) אני רק משתף אץ החוויה שלי.
מי שנוח לו לנסוע באולטרא ג'יפ .. שיבושם לו, לי זה לא מתאים. זה הכל.
מעבר לזה .. ;)......
אני הייתי פעם בקטע של עבירות, אתה אולי זוכר אותי מאז. כיום מעניין אותי פחות עוד סלע .... פחות סלע .. את מדרגת נקרות בפעם האחרונה שהייתי שם, משכו אותי עם כננת גם .. זה היה עם הטראנו, הטרופר שמשך אותי שבר שם ציריה כשעלה לבד.
זה אומר שטרופר או טראנו הם אותו חרא כמו דאסטר ? כי הם לא עלו גם .. ?
זה לא אומר כלום.
;)
גיא, לא הייתי בטיול הצדיקים בו נסע גם הדאסטר, אבל אני מכיר היטב את מרבית הנהגים והנוהגים ובכללם גם את נהג הדאסטר.
גם קיבלתי תמונות לכל אורך הטיול, ואני בדרך כלל גם מטייל איתם.
קודם כל, נהג הדאסטר הוא גם הבעלים שלו. לא יודע אם ההגדרה "תותח" היא דווקא ההגדרה הנכונה, אבל כן יודע שהוא נהג מצויין, במספר גדול של רכבי שטח, יודע ומבין היטב מה הוא עושה ומה נדרש, ברמות גבוהות בהרבה ממרבית הכותבים והקוראים פה. אגב, הוא טייל איתנו הרבה לפני הדאסטר, כשהוא היה מצוייד בג'יפ (משופר קלות או יותר).
שנית, לנהגי הכלים האחרים יש נסיון שטח לא מבוטל, וכדי לומר בעדינות - מהגבוהים והגדולים באתר הזה.
שלישית - אף אחד לא מזלזל בדאסטר. אנחנו מבינים שזה שרשור התרשמות שלך, וזה נהדר. גם היינו בשוק מעצם הרעיון שהדאסטר התחיל טיול עם החברה הללו וגם סיים אותו.אבל - דאסטר זה לא ג'יפ, וגם לא יהיה, וזה מה שאילן מנסה לומר לך.
הוא יעשה 95% ממה שיעשו כלים אחרים, וזה נהדר וביחס עלות תועלת מדהים.
אבל יהיו 5% שלא מומלץ לבדוק אותו בהם.
אני אחדד ...
אני חושב שכתבתי קודם אבל שיהיה ברור. הרכב הזה תוכנן על מנת להתמודד עם שביליים בוציים ומושלגים באירופה. זהו.
כל דבר אחר שמישהו עושה איתו .. זה חציית מעטפת הפעולה של האוטו.
Having said that ....
שכל אחד יעשה מה שבא לו. אם מישהו מספיק אידיוט לקחת את האוטו לנחל חורשה ? .. שיבושם לו.
בעיה שלו.
אתם מנסים לדחוף אותי להגן על מישהו או משהו ? לא מקבל את המשימה ;)
אני פה בשביל הכיף ... ואני החלטתי לספר לכם על זה.
זה הכל.
עכשיו לגבי נהג תותח כזה או אחר ... מוזר לי מה הסודיות הגדולה ושמירת זהותו של הקליבר הסודי .. אבל זה שיש תמונות שלא ראיתי ויכולות שאני לא מכיר .. כמו שחנן אומר, ניפנופי ידיים ותו לא. רוצים לתת נקודה ?
תוכיחו !
אני רושם פה אך ורק דברים שאני אישית בדקתי, ראיתי במו עיני או עשיתי בעצמי.
אם אגיע למדרגת נקרות .. וזה מין הסתם עניין של זמן. אעבור או אכשל .. אכתוב פה. אתן צילום ואדע בדיוק מה היכולת של הנהג שלא תותח בכלל ... :)
כל נהיגת שטח היא סיפור בפני עצמו, דוגמה: עליתי את מעלה העיזים בכרמל עם כל רכבי השטח שהיו לי, סמוראי, ג'ימני, ניבה, דיסקו, היילקס וטראנו. עם הדאסטר עליתי שלוש פעמים .. ופעמיים נכשלתי נמרצות על אחד הסלעים בהתחלה, למרות התעקשות ממש מטומטמת. למה ? הייתי תותח שלוש פעמים ופעמיים לא ? לא נראה לי ;)
משהו באויר, באבק, בצמיגים, באבנים, בזוית הכוכבים ?
מי יודע ... ככה זה .. צריך לדעת להחליט, היום לא הולך ... ולנסוע מסביב. או להתעקש, לשבור ולשלם באותה נחישות שבה התעקשת קודם.
ולכל רכב יש את ה 5 אחוז שלו ששם לא כדאי לבדוק. אחד מהם בנקרות ואחד אחר במרזבה ... (גם שם עליתי פעם)